2011. július 13., szerda

A VASPREFEKTUS

Három megyében volt főkapitány, mielőtt Budapestet megkapta volna.
A médiában elharapózott titulusát határozott döntéseiért, megfellebbezhetetlen tekintélye okán kapta.
Nem volt egy dúvad, de fegyelmet és rendet követelt és mindig kihozta a rábízott területből azt a maximumot, amit az adott helyzet és a mindig pocsék anyagi lehetőségek adtak.
Emellett azért politikus is volt, időnként tett apró szívességeket a politikának, küldött világgá jó kapcsolatokkal rendelkező maffiózó által kinyírásra ítélt városi rendőrkapitányt is ha kellett.
És kellett, merthogy az a jó kapcsolat az akkor még kisebb kabátban járó Vezér volt, aki a bűnöző tanyáján szokta lovagoltatni a családot.
És az olajügyek kapcsán is benne volt a sürejében, pedig ott aztán volt gyilkosság, a szervezett bűnözés elleni osztály vezetőjének rejtélyes öngyilkossága, bejelentésre késve érkező, csak üres vagonokat találó hatóság – mégis megúszta anélkül, hogy akárki is megkérdőjelezte volna szakmai vagy emberi alkalmasságát, népszerűsége töretlen maradt.
Szerepe lehetett ebben marcona megjelenésének és annak, hogy amikor nem kellett befeküdnie a politikának, akkor elkötelezetten üldözte a bűnt és beosztottai érdekeit tűzzel-vassal védte.
Két ilyen emblematikus figurája volt a Rendőrségnek, az egyik ő, a macsó főrendőr, a másik Doszpot Péter, aki akár a Barátok közt- ben is szerepelhetett volna, ha nem zabálja fel a politika mocskos világa.
Gergényi Péter – mert róla van szó - érdekes figurája a rendszerváltásnak, akinek karrierje szárnyalhatott volna, mint a vadludak az égen, ha az a „ha” nem lett volna.
De volt, és ettől a rendőrtábornok mára gyanúsított lett, ő az, aki kivívta a jobboldal és a szélsőjobboldali csőcselék legádázabb gyűlöletét, máig utálat tárgya, mert akkor, mikor a politikai helyzet eljutott a szélső pontjára 1956 ötvenedik évfordulóján, akkor nem asszisztált Orbán álmához, a Nagy Magyar Októberi Forradalomhoz.
Pedig már minden kellék együtt volt már, ott volt a mi vicinális Leninünk, ott volt a páncél(ozott)autó, ott voltak a felizgult tömegek – már csak a Téli Palotát kellett volna megrohamozni, és Kerenszk… -  a Gyurcsány kormányát elzavarni, a polgári demokrácia nagyobb dicsőségére…
Erre fogja magát ez a bolond kopasz és keresztbefekszik a nagyívű álmoknak, és képes szétveretni a csőcseléket.
Soha nm lehet megbocsátani.
Szakmailag embertelen volt ez a kihívás, ötven ország államfői vagy miniszterelnökei jöttek el, hogy velünk ünnepeljék 56 ötvenedik évfordulóját, de Orbán nem tűrhette, hogy az ünnepet a gyűlölt ellenfél sikernek könyvelhesse el - sőt, éppen saját szerepét szerette volna emlékezetessé tenni, ami azért – ha nem is az ő elképzelései szerint - de sikerült is.
Az ünnepből undorító hőbörgés, Budapestből meg csatatér lett.
Aztán a Vezér ijedten elkotródott a páncélozott BMW -vel, otthagyta híveit, hiszen akkor már látta, ezt a meccset elvesztette.
Gyurcsány meg megmutatta, hogy hogyan viselkedhet bátran egy államférfi,elment az 56-os emlékmű koszorúzására akkor, mikor a nála lényegesen kisebb veszélynek kitett államfő nem mert odamenni. Éjjelre aztán eltolták az utolsó barikádot is és a hőbörgőket szétzavarta a rendőrség, méghozzá meglehetősen kemény fellépéssel.
Az igaz, volt néhány sérülés és az adrenalinnal feltöltött rendőrök közül néhányan elvesztették a fejüket, de minden épeszű ember annak örült, hogy a nap elmúlt emberhalál nélkül.
Azóta Gergényi az erőszak megtestesítője, aki a békés tüntetőket hólapáttal verette, aki személyesen nyomta ki a békés járókelő szemét a hüvelykujjával, és csak miután sisak volt a fején, ezért úszhatta meg felismerés nélkül Révész Máriusz fejbeveregetését.
Azóta folyik rá a hajtóvadászat, már szinte mindenki úgy tudja, hogy békésen, kart karba öltve sétáltak a jogállamért tüntető tömegek, amikor a Gergényi-pribékek rájuk rontva a vérüket ontották.
Már mindenki elfelejtette a délelőtt megkéselt rendőrt, a rendőrsorfalhoz vágott bazaltkockákat, az ellenük fordított harckocsit.
Azt is elfelejtették sokan, hogy a jól tervezett akcióval a Fidesz-maggyűlésre akarták „ráhúzni” a balhét, akik ebben voltak érdekeltek, meg azt is, hogy a rendőrök megálltak a Dob utca vonalában, mindenki mehetett volna ezerfelé békésen, de nem ment senki.
Sőt, a nagygyűlés adrenalin-turistái is nekifordultak a rendőröknek, akik aztán a nagygyűlés befejezte után háromnegyed órával folytatták csak a tömegoszlatást és valamikor éjjel egy felé értek el az Astoriától az Erzsébet hídig – aki pesti, az tudja, hogy ezt a távot egy gyalogliba is leszaladja öt perc alatt.
De Gergényinek bűnösnek kell lenni, mert ezzel lehet betömni a szélsőjobb pofáját, ezzel lehet cirkuszt csinálni az ostobáknak, hogy ne vegyék észre, csak amikor már késő, hogy kiszolgáltatott rabszolgák lettek.
Mert a szélsőjobbot túl kell licitálni, pedig ez a nyilasbarbi demagógiájának ismeretében meglehetősen embert próbáló feladat.
Híveit be kell csalogatni Orbán táborába- ki tudja, mit hoz a jövő.
Lehet, most, hogy kiderült, hogy Iványi lelkész egyháza tulajdonképpen gittegylet, az Orbán gyerekek újrakeresztelése helyett sámán fogja elvégezni a szertartást a turultojás sárgájával – a hatalomért mindent!
Persze Gergényinek nem lesz nagyobb baja, - a tábornok túl sokat tud, és ha ő egyszer kinyitja a száját, akkor a fél parlamenti ülésterem gazdátlanul marad.
De a cirkusz azért megy tovább, tegnap Szilvási, ma Gergényi, holnap de jó lenne Gyurcsány – de ennek a varázsa is elmúlik egyszer és a tétet emelni kell.
Jöhet az autodafé, lehet gyűjteni a rőzsét…

:O))))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én nem is értem, hogyan láthatta a történteket másként egy bal- ill.jobboldali szavazó? A balos azt látta, amikor a csőcselék randalírozott, a jobbos pedig azt, amikor a rendőrök békés tüntetőket bántalmaztak.
Már sokszor azon gondolkodom, én vagyok hülye? Velem van a baj?
Hogyan szavazhatott (és most is szavazna)ennyi ember erre a Fdeszre???

Névtelen-2. írta...

"Hogyan szavazhatott (és most is szavazna)ennyi ember erre a Fdeszre???"
Mert vakon bíztak abban, amit szándékosan elferdítve tálaltak/tálalnak nekik.

Névtelen írta...

A mellékelt képhez külön gratulálok!

zombi írta...

Igen. Szépen lassan, kíméletlenül szorítják a hurkot Gyurcsány körül. Mert a cél, nem kétséges, csak a nagy és sokkal tehetségesebb ellenség,/nem ellenfél/ horogra kerülése.Mert Orbán nem alhatik nyugodtan, amíg ott a másik.Nem számít, addig kiket hurcolnak meg rabláncon, vagy anélkül. Kiknek a becsületébe gázolnak bele megszellőztetve, hogy valószínűleg bűnös.És kérdés, meddig lesz olyan bíró, aki ellenáll a koncepciós vádakat kieszelő Vezér akaratának.

Névtelen írta...

Várunk, ameddig előkerül a legfelelőtlenebb, a máig a háttérben sunnyogó bűnös. Mi is lesz a vád? Államellenes cselekmény. Hazaárulás.

Névtelen írta...

Nem hiszem el,hogy nem látták a félórákig,órákig EGY HELYBEN álló rendőröket a tévében,az előttük ugráló fasisztának is rossz humanoidokkal.Mit lehet ezen elferdíteni?Már legalább félmilliószor hivatkoztak EGY azaz 1 sérült szemre,akinek a gazdája eltűnt,pedig államtitkárnak kellene lennie már.Lehet hogy semmi baja a szemének?O

tomba írta...

Sokmindenben egyetértek, de Gergényi megítélésében nagyon nem. Ő egy igazi felfele nyal lefele tapos típusú pali, éppen ezért volt olyan sokáig minden kormánynál sikeres. Amit 2006-ban művelt, az szakszerűség szempontjából egy nagy nulla (vagy minusz) volt, nem azért mert szétverette a csőcseléket, hanem mert szakszerű munkával már a tévéostrom se történhetett volna meg.
A beosztottjai rettegték, ahová ment előre fogta mindenki a fejét. Anno szó volt róla, hogy Fejér megyében lesz kapitány, amikor végül Berta Attila lett, a sóhajoktól megemelkedtek a kapitányságok tetői.

Névtelen írta...

bortonbe ezzel a gorennyel.

Névtelen írta...

nyugi, Névtelen. egészen rövid időn belül börtönnek érzed majd a szabadlábon élést is.
ahogy az történt az ötvenes években, Péter Gábor áldásos működése alatt.
tüske