2011. augusztus 26., péntek

NYÁRUTÓ


Lassan vége a vakációnak, a szabadságolásoknak, tán a nyár utolsó nagy nekibuzdulásán vagyunk túl.
A hőség tikkasztó, embert, állatot megvisel, a libák is bánatosan áztatják lúdtalpaikat a langyos vizekben, a politikusoknak is annyira melegük van, hogy még hazudni is csak klimatizált helyiségekben hajlandók.
Aki Isten szabad ege alatt keresi a Bohócügyi Államtitkárságot, azt igencsak becsülnünk kell magát sem kímélő elkötelezettsége miatt.
A MI Boldogságunk felújítása idén kissé elhúzódik, megviselhette szegényt az az egyszeri nagyobb adag agyfényesítő, melyre a válságról tartott sajtótájékoztatójához volt szüksége.
Nem is lenne szép, ha a Haza Miniszterelnöke, a Mi Mihályunk elemcsere nélkül kellene, hogy állja az igazságtalan sors sallereit, a kokikat, és emellé még világmegváltson is.
Mindenképpen el kell jutni addig, hogy a feje remegése nélkül szigorúan össze tudja húzni szemöldökét – rettegjen, akinek rettegnie kell!
Lassan- lassan éledezik a politika világa is az őszi vérfürdő biztos tudatában.
Bár kissé elbizonytalanodva, de nyilatkozgatnak a kétharmad letéteményesei, egyik-másik már gondolkodni is próbál, ezeket később természetesen fejbevágják egy hólapáttal, emlékeztetve őket, hogy hideg napok jöhetnek arra, aki önállóskodik.
Érik az embert meglepetések is, kezd úgy tűnni, mintha a bíróságok azt hinnék magukról, hogy ők a harmadik hatalmi ág, Baka András főbíró például elkezdett levelezgetni az Alkotmánybírósággal az új büntetőeljárási változások miatt.
Fene tudja, hogy miért éppen ez vágta ki nála a biztosítékot, hiszen a karóbahúzás nem is lett kodifikálva és a deres intézménye sem lett az ítélkezés szankciórendszerébe illesztve.
Talán használt neki, hogy tudja, napjai magas stallumában meg vannak számlálva, így aztán kedveskedik még egyet Orbánnak.
Elvi álláspontja sokkal szebben mutatna, ha hasonló elkötelezettséggel már sokkal hamarabb és hangosabban kiáll az összes jogelvpocsékolások esetében is, de jobb későn, mint soha.
Hogy az eredmény mi lesz, az persze nem kérdéses, az Alkotmánybíróság néhány hónap múlva majd jól megvitatja az ügyet és határozatát, mely szerint minden rendben, kézbesítik Baka utódjának.
Amúgy is elfoglalt az Alkotmánybíróság, hiszen napokon belül döntenie kell a magánnyugdíjpénztárak ügyében, a hírek szerint a döntés nem minden tekintetben lesz kedvező a kormány számára.
Nem túl jó hír, mert ugyan az igazság talán diadalmaskodik, de ez azt is jelenti, hogy a gondok csak szaporodnak, hiszen a pénzt már elköltötte Ártunk és Kormányunk,.
Márpedig egy kedvezőtlen döntésnél bele kell nyúlni mélyen a nadrágzsebbe, de mivel ott nincs már lóvé egy büdös kanyi sem, ezért aztán vadul tovább kell sanyargatni a választópolgárt.
Nyakunkon az egészségügy válsága is, ezt tudja is a társadalom, de még mindig arra vár, hogy valaki pénzt zúdítson az ágazatba, márpedig pénz erre sincs, végtére is nem Skoda Superb a rezidens, hogy költsünk rá a nincsből.
Ma még nem érezhető az az óriási probléma sem, hogy a háziorvosok megöregedtek, utánpótlásuk pedig nincs, és mire a háziorvosok egyharmadát képező mai nyugdíjas orvosok szó szerint el és kihullnak a rendszerből, addigra már a másik egyharmaduk is nyugdíjkorú lesz, merthogy azt mondani, hogy nyugdíjas lesz, az talán parttalan optimizmusra vallana.
Ha a nővérek is besokallnak és elindulnak, átkelve a Lajtán a normális, gondtalan megélhetés felé, akkor majd a betegek egymást ágytálazhatják, az ügyesebbje pedig nyitott szívműtétet is végezhet ágyszomszédján.
Azt mondják sokan, hogy ennek a társadalomnak az a baja, hogy a rendszerváltás során hiányzott a katarzis, - na, hát most majd lesz olyam katarzis, hogy belerokkan az ország.
A hírek csupa munkasikerekről szólnak, például szabályozták a közmunkások bérét, melyet sikerült a létminimum alatt tartani, meg elküldenek szolgálati nyugdíjba ezer embert a Honvédségtől.
Abba a szolgálati nyugdíjba, mely Orbán szerint igazságtalan, és amelyből majd reaktiválni fogják őket, de hogy mifrancot akarnak nyugdíjas ezredesekkel kezdeni, azt csak a Jóisten tudja.
Még leginkább a szállodák előtt állhatnának, díszegyenruhában tisztelegve a betérő német géplakatosnak.
Ma kicsit visszaesett a svájci frank, már csak hatvan forinttal drágább, mint amikor felvettem a kocsim hitelét.
A devizaadósok, mikor kinyitják az e havi törlesztőrészlet borítékját, feltehetőleg fenékreülnek, én is azt hittem sokkot kapok, mikor megláttam, hogy a hajdan hatvanezer forintos részletem száztízezerre emelkedett.
De persze hol az én bánatom azokéhoz képest, akiknek a lakása forog kockán?
Velük éppen semmi sem történik, a világmegváltónak beharangozott Állami Eszközkezelő még mindig csak ígéret, állítólag majd hétfőn – egy évvel a tervezett időpont után - bejelentik az indítását, aztán majd jövő ilyenkor meglesz az irodaház, a nappali és az éjszakai titkárnő meg a Superb – csak szervezetten, tervezetten, Fidesz-kormány nem kapkodó idegbolond!
Viszont a nyilvánosság kizárásával ülésezik a devizahitelezés elterjedésének felelőseit és okait kutató Otthonvédelmi Monitoring Bizottság, amelynek létrehozását Orbán Viktor a múlt héten rendelte el.
Tiszta pénzkidobás, én kapásból nyomom a választ: mindenért felelős, függőleges, kilenc betű: GYURCSÁNY.
A mi Nagyonokos Vezetőnk valamiért abban a hitben van, hogy ezen már nem röhög mindenki, aki meg még ért kicsit is hozzá, az nem kezd azonnal vad mutogatásba a Vezér hű csicskása, Járai felé, aki volt olyan kedves a szocik tönkretételét fontosabbnak tartani a nemzet érdekeinél.
Ha erre gondolok, akkor még jobban tetszik nekem a vicc, mely szerint azért szeretem a választásokat, mert akkor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal…
Szóval lassan kezdhetünk készülni, jön az ősz, a vadlibák megkönnyebbült lélekkel húznak más tájakra, lassan elindulnak az orvosok fehér köpenybe öltözött csapatai is.
De szép lenne, ha a mi Boldogságunk is elhúzna végre melegebb éghajlatra, de hát ez egy sorsverte ország, szerencsétlen nép, balsors, akit régen tép, meg ilyesmi, semmi ok az optimizmusra…

:O)))

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerencsétlenek ezek a frankhitelesek, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy meggondolatlanok. Szerencsétlen Bíró Ica 100 milliót vett fel.Ó hogy sajnálom szegényt! és a többieket is. Mert, kb. a többi is ilyenszerű.

zombi írta...

Ne írj többesszámban, mert nekem nem "Boldogságom"ez a gazdaságilag alulképzett bosszúálló pondró. Egyszerűen orvosi eset. Lehet, hogy ezt a 4 napos angliai vikenden is megállapították. Lehet rajta pillanatnyilag javítani, de semmilyen generálozás rajta már nem segít. Így hát nekünk kellene magunkon segíteni. Ha nem is szikével, hanem el kellene már végre szervezkedni a szakszervezetekkel együtt, mert az MSZP erre már nem alkalmas, ezt bebizonyította. Persze ez a szakszervezetesdi is csak akkor érne valamit, ha a vezetőik nem féltenék az irhájukat, mer, hogy már kilátásba helyezték, hogy esetleg dolgozniuk is kell. Mondjuk, valami rendes munkát. És amellett ők már nem vállanák fel a szervezet vezetését is.
Így aztán keresni kellene egy vezért, aki érti is, hogy mit miért csinál. Mondjuk nem azért, hogy a vagyonát növelje, hanem, hogy összefogja ezt a sok elégedetlen magyart, akik már lassan kiteszik a 2/3-ot, szemben a kormány csökkenő támogatóival szemben.

ELVILEG írta...

Valóban vezért kell találni! Az Mszp valóban alkalmatlan. Egyetlen esélyt látok most a demokráciánk megmentésére, ha Gyurcsány Ferenc szakít a Puch-Simicska szindikátussal és elvállalja egy nagyobb demokratikus közösség vezetését. Jelenleg, más erre alkalmas embert most még sehol sem látni!

éva írta...

Zombi, ez igen fogas kérdés. Már a baloldali népvezér személye. Mert jelenleg a választék: Gyurcsány és Thürmer. (Schiffer valószínűleg ki is kérné magának a baloldali gyanúsítást)Futottak még (a retyó felé) Mesterházi és Szanyi.

éva írta...

Elvileg - már nem is tudom ki mondta, hogy nagyrészt érthetetlen a szláv népek vágya az orosz kancsuka alatti egyesülésre (gondolom még az első Vh. előtt).
Ennek mintájára: nagyrészt érthetetlen a magyar nép vágya egy baloldali Vezír után, kb így vágyakoznak a birkák is egy elől menetelő kolompos után, nélküle ugyanis nem tudnák, merre kell menni.
A népmozgalmakra az a jellemző, hogy nem VEZÉR
robbantja ki őket (mint most az arab országokban, vagy akár nálunk 56-ban)
Ha kellő feszültség gyűlik fel, a nép meg fog indulni - ha van vezetője, ha nincs.
Egyébként meg Orbán nem viccelt: valóban megkötötte az utána jövő kormányok kezeit, egy csomó problémát nekik áttolt (árfolyamrögzítés)
tehát én sem nagyon törném magam Gyurcsány helyében, hogy az Orbán által teleszart Augiász istállóját egyedül lapátolja ki. Ahhoz kell a népnek folyója is! Amíg nem árad a folyó - nem szabad nekifogni! Mert a nép bugyuta, de főleg feledékeny: 4-8 év múlva lesznek a "bezzeg II. Orbán alatt" szövegelések, meg a Gyurcsány kemény válságkezelése, ami sokaknak fájna: aztán itt lenne ez a bagázs megint a nyakunkban.
Ki kell inni a népnek fenékig a keserű poharat, hogy végleg kigyógyuljon az orbáncból!

zombi írta...

Éva. Ha a nép megindul az elégedetlenségtől hajtva, az polgárháború. Ezért kell egy vezető egyéniség, aki békíteni is tud. Mert az unió ezt már nem türné el. De amíg mozdulna,sokan fűbeharapnának. A tömegmegmozdulásokkal vigyázni kell, mert könnyen önkényeskedésbe csap át. És erősen számolni kell a szélső jobbal és tartozékaival. Mert, hogy fegyvereik vannak.

MoonRiver írta...

Kíváncsi vagyok, milyen magyarázatok jönnek erre az őszi szeánszra. Birkózunk majd, hogy kinek lesz nehezebb: akinek kitalálni, kitálalni kell, vagy nekünk, benyelni. A magam részéről inkább gyártanám libasorban a sok hülyeséget, mint hogy letolják a torkomon. A libának mégis jobb, mert neki a mája hízik a töméstől és az még kelendő termék, míg nekem az epém fakad. Miért is nem vagyok liba?? (Gá-gá!!)

éva írta...

Zombi, az Unió nagyon is "tűrőképes" hiszen hosszú ideig "eltűrte" a délszláv polgárháborút is az összes népirtásával együtt, és eltűri most Aszad terrorját a népe ellen. Ráadásul el lesznek foglalva a saját gazdasági bajaikkal.
És őszintén: ha bármelyik környező ország hülye népe a nyakába szabadít egy gyakorló elmebeteget - te odaküldenéd a saját gyerekedet meghalni a hülyék demokráciája érdekében? Mert ők sem fognak tolongani a megtiszteltetésért.

HA nem lesz polgárháború - valószínűleg 2018-ig kell várni, mire a népi elégedetlenség eléri azt a szintet, ami a VÉGLEGES legyőzésükhöz kell.

És akkor megkaphatják azt, ami után olyannyira vágyakoztak (persze visszamenőleg és a más Mszmp-se vonatkozásában): MINDEN fidesz tag és vezető eltiltását MINDEN állami beosztástól és állástól.

Névtelen írta...

"A fitnesslady szerint élhetetlen az ország, éppen ezért fellép devizahiteles sorstársai kisemmizése és a bankok ellen.
Öngyilkos lett Bíró Ica két barátnője a hitelük miatt

Ismert emberek is bajba kerülnek az egekbe szökő banki törlesztőrészletek miatt. Pataky Attila, az Edda frontembere után ezúttal Bíró Ica fakadt ki a Mokka hétfő reggeli adásában. Ő ugyan még nem vált fizetésképtelenné, de közel van hozzá. Ám két barátnője is öngyilkos lett az elmúlt hét hónapban anyagi helyzetük miatt. Mindketten sikeres üzletasszonyok voltak, egyikük ügyvéd, a másik pedig építési vállalkozó volt.

Ica szerint el fog szabadulni a pokol, igazi megoldás kellene végre, mert élhetetlen az ország, nincs minőségi élet, és az emberek egészsége tönkremegy a stressz miatt..."

Hát valóban FŐKKÉNT lakásokra költötték a frankhiteleket!

Nahát! írta...

A devizaadósok megsegítése ellen foglalt állást Simor András MNB-elnök az April Foley akkori amerikai nagykövettel folytatott 2008 végi beszélgetése során - ez derül ki abból a pénteken nyilvánosságra hozott táviratból, amit az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségéről küldött Foley 2008. október 30-án. Simor a távirat szerint azt mondta, a devizahiteleseket nem lenne helyes megmenteni (az eredetiben: "foreign currency debtors should not be saved"), mert "végre meg kell tanulnunk, hogy nincs ingyen ebéd".

Simor a nagykövettel folytatott magánbeszélgetésben azt is kijelentette, hogy nincs hatékony eszköz a devizahitelek visszafogására és a magyaroknak meg kell tanulniuk "helyesen cselekedni, csak azért, mert az a helyes", nem pedig azért, mert rá vannak kényszerítve. /Simort Gyurcsány nevezte ki./

stirlitz írta...

Teljesen egyet értek Simon Andrással
Járai úr főzte tessék csak megenni

ELVILEG írta...

Éva kedves!
Mivel a politikusok halmaza jellemtelen haszonlesők gyülekezete és csak kivételes a korrekt politikai vezető, ezért kell a vezetőt először felismerni. Ha megtaláltuk az már fél siker a társadalom evolúciójára nézve! Érthető az ellenszenved a vezetőkkel kapcsolatban, mégis ez a járható út! Gyurcsánynak lesz alkalma! Kérdés az, hogy felismeri-e, vagy lekési az MSZP-ből kitekintve, egy másik vonathoz a csatlakozást! Ha Gyurcsány hezitál az utókor jóvátehetetlenül el fogja ítélni a tétovaságáért is!