2012. február 16., csütörtök

NYUGDÍJSIRATÓ

Drasztikus megszorításokra számíthatnak a nyugdíjasok, legalábbis erre lehet következtetni a kormány bűnbakképző kommunikációjából, írja a Népszava.
Orbán Viktor miniszterelnök – bevezetőképpen - kérte az időseket, hogy támogassák a középosztályt érintő intézkedéseket, mert "ők termelik meg a pénzt a nyugdíjhoz".
A nyugdíj – mint megnevezéséből is kitűnik - azok megélhetésére ad fedezetet, akik egy dolgos élet után megöregedve, megfáradva nyugalomba vonulnak.
Ami azt illeti, nem hinném, hogy ez a nyugalom díja lesz.
Egész életükben fizették a nyugdíjjárulékot, mely mindig éppen aktuális jövedelmük függvénye volt, és bár ezt a járulékot munkáltatjuk kötelező jelleggel vonta le bérükből, mégis az ő munkájuk ellenértéke volt és az ma is.
Ha belegondolunk, állami szinten szép nagy összeget tett ki ez havonta, szerették is a mindenkori kormányok, főleg a teljes foglalkoztatottság idején.
A mai fiataloknak ez a fogalom - teljes foglalkoztatottság - meseszámba megy - hát persze, Nils Holgersont meg a nyakukban cipelték a vadludak…
A rendszerváltás viszont léket ütött a költségvetés eme ügyes kis kincses hajóján és azóta a nyugdíjasok merő frászban vannak, melyik őrültnek jut eszébe hozzányúlni kis pénzecskéjükhöz.
Aki félt, az joggal tette, aki meg most fél, azt leginkább realistának lehetne minősíteni.
A mi felhasználóbarát kormányunk ugyanis egy takarékos kormány, amelyik ha arról van szó, hogy valakit ki kell fosztani, akkor igen kreatív tud lenni, de valahogy mindig úgy jön ki a lépés, hogy társadalmi igazságosságra törekvésének eredményeképpen folyvást a koldusszegényekre csap le.
Célbavette már a rokkantnyugdíjasokat is, akiket majd visszavezet a munka világába.
Első lépésként azt találta célszerűnek, ha elveszi a rokkantnyugdíjukat, akiktől – sürgetve a folyamatot - most éppen az egészségügyi segédeszközeik állami támogatását veszi el.
A mi keresztény erkölcsiséget hirdető kormányunk most éppen úgy néz ki, mint a gonosz kamasz, amelyik kirúgja a koldus hóna alól a mankót - végtére a Vezér elleni összeesküvésnek is három lába volt, legyen elég ennyi végtag egy rokinak is, el lehet jutni azzal Európába, csak kicsit lassabban.
De hát hova is sietne?
Ráér, hiszen nyugdíjas!
Aztán a munkanélküliektől is lehetett még mit elvenni, jóllehet, azoknak a csupasz fenekükön kívül aztán már valóban semmijük sincs, így aztán akinek eddig adtak a közmunkával minimálbérhez közel eső összeget, az most megkapja a felét, hiszen –mint Matolcsy óta tudjuk – meg lehet élni rangosan abból is, ami ma jár.
Az a baj, hogy ezek a nyugdíjasok olyan nyughatatlanok, a sok izgága falkában rohan a boltba megvenni a kenyeret, libazsír helyett majd ken rá kegyelmet, hogy éhen ne vesszen, ha már egyszer az ember eledellel üzemel.
Így aztán nincs mit csodálkozni azon, ha kegyelmesék munkába menet kitekintve az Audi ablakán azt látják, hogy ezeknek még ma is futja wellnessre, dőzsölésre és önmaguk kényeztetésére – esznek!
Így aztán persze adódik is rögvest az ötlet, hiszen elvenni onnan lehet csak, ahol van, márpedig ezeknek - a cekkerjeikről ítélve - láthatólag van.
Hátha még látnák, hogy némelyiknek milyen ruhatára van, tundrabugyi, mackónadrág, otthonka, három pulóver egymásra húzva, bundacipő, kendő, üres bendő, oszt úgy ül a hideg radiátoron, mint egy keleti kényúr vagy kényhölgy.
Van, amelyik alváshoz három dunyhát is magára húz – de okos is volt, mikor hajdan megvette – oszt mégis didereg, aki meg az Audiban ül, annak meg az egy vékony kis polártakaró is meleg, ha munkában megfáradt testét elnyújtóztatja a heverőn…
Régen megmondták már a bölcsek: húzd meg magad, ne kelts fel tünést, de nem hallgattak rájuk, csak sportolnak ott a jégen, cekkeres ülőforgás, miegymás, de hát most itt is van az eredménye.
Támogathatják a középosztályt, merthogy a Vezér szerint "ők termelik meg a pénzt a nyugdíjhoz."
Azt is lehetne erre mondani persze, hogy kapjál már a fejedhez hülyegyerek, a pénzt mi termeltük meg, ti meg elszartátok, úgyhogy nekünk te ne középosztályozz, hanem fizess, nem többet, csak amennyi jár, te Miskakancsó – merthogy a Vezér második neve - mint tudjuk - Mihály.
De a nyugger nem mond ilyet, mert egyrészt szelíd, mint a galamb, másrészt meg bamba, mint a tanyasi ökör, így aztán a mi Értünk Élő Vezetőnk olyan pofátlanságokat köphet az arcába, amilyeneket csak akar, nincs retorzió.
Úgyhogy ezzel az "ők termelik meg a pénzt a nyugdíjhoz" beszéddel a Vezér bele is tette a nyuggerekbe az új processzort, amelyik az „Újratervezés” funkciót működteti.
Lehet újraszámolni: ha a napi negyed kiló kenyeret meg a fél liter tejet felére csökkentem, a kieső mennyiséget meg csíkokra vágott újságpapírral egészítem ki (a teheneknél állítólag bevált…) és a lakás hőfokát az egészséges öt Celsius fokra csökkentem, akkor nem kell vécére menni, csak havonta egyszer, ez a vízszámlát is csökkenti, - hát akkor majdcsak kijövök valahogy.
Ki hát – lábbal előre, mint már ezen a télen is volt rá precedens, sajnos nem is egy-kettő, hanem az elmúlt másfél hétben csak a saját lakásukban huszonnyolcan fagytak halálra.
Ehhez vágjon büszke pofát ez a bunkó, akinek van pofája itt középosztályozni.
Ha ezek az emberek egyszer megvadulnak, darabokra tépik őt is, meg az egész politikai osztályt, amely megengedte, hogy emberek egy végigdolgozott élet után ilyen helyzetbe jussanak.
És akkor nem használ majd a sunyi cigányokra-mutogatás, nem lesznek annyira ostobák, hogy az egymás mellé állított cigányok, meg Lázár, Csányi és társaik közül ne tudják majd, mint liba a tarlón kiszemelgetni, hogy ki is a valódi felelőse öregkoruk nyomorának.
Mankóval is rohadt nagyot lehet ütni…
:O)))

7 megjegyzés:

Kormi írta...

Kedves Pupu! Az írásod most is briliáns! Sajnos a tartalom, realitását tekintve, mélységesen szívbemarkoló!

pumukli írta...

Várható lesz. Csak még nem tudni, hogy csinálják. Mert, hogy Romániában is 20%-al csökkentették a nyugdíjakat. De, ha itt a 28 ezret még csökkentik, akkor a krematóriumok nem fogják győzni a munkát. Persze, az meg munkalehetőség a középosztály leszakadó rétegének. Na meg az állam kiadásait is csökkenni fognak. Vagy nem? mert ami megmarad pénz, annak majd csak találnak helyet valamelyik gazdagabb embernél, aki támogatja a focit, meg a fociakadémiát, meg a felcsúti leendő egyetemet. Azt meg az első orbánkormány idejéből tudjuk, hogy ez az ország csak 7,5 millió embert tud eltartani. Tehát a nyugdíjasokat nem, kivéve a fideszes nyugdíjasokat, aki ott meneteltek a Béke-menetben Orbánt éltetve.

Névtelen írta...

Vicces irás, ismerve a 258Ft/kg áron vett nyugdíjasszavazatok történetét...

Névtelen írta...

Demagóg ballibbancs uszító, magyargyűlölő, nemzetellenes, saját népére lépten und nyomon rárontó ázalék rágalmazó vagy Meine Liebe Camelus bactrianus! Itt vérbe fikázod A Mi Bölcs És Egész Népét Minden Határon Túlmenően Szerető Viktorunkat, ugyanakkor úgy teszel, mintha sohasenem hallottál Vona az eeeemúttnyócév minden keservéről, a rablóprivatizátor, nyugdíjakat eltőzsdéző, ofsórbankár libajnaigyurcsótányahibásról!

És vedd le azt a veresszekfűs szemellenzőt, mer a mi szorgosdolgosegészéletmunkájaután ámdeszintugyanakkor a végsőkig kizsigerelt önmagát halálra hajszoló nemzetfenntartó középosztály zsírján vérén verejtékén dőzsölvetobzódó nyuggereink örüljenek, hogy lik van és egyébként is, agyógyszerkasszát MÉG nem védtük meg, ezért MÉG súlyos milliárdokat pocsékolhatnak el mindenféle vérnyomáscsökkentő meg mifene esztelen bezabálásával! Ahelyett, hogy öntudatos és felelős állampolgárhoz méltóan gyógyfüveket szednének!

Antagonisztikevics Melkizedek
öntudatos rokinyuggerproli

Névtelen írta...

Sajnos ez látható volt már másfél évvel ezelőtt....Az sem semmi,hogy,most a cigányokat állítják be bűnbaknak, ha ők nem dolgoznak, nem lesz miből a nyugdíj..... Éve-másfél éve kimutatták, hogy a közép,s felsőosztály fizet több adót, most minden csórót megadóztatnak/sok kicsi sokra megy alapon/, a többiek röhögnek markukban, mert nem lesz szükségük a nyugdíjra. éeryva BostoniÚgy megszedik magukat.

Babi néni írta...

öntudatos rokinyuggerproli: :o) Majdnem bevettem.

Pupu: már értem az ellenállást, direkt nem iszol és vesebajt kapsz, hogy a nyugdíjcsökkentést az eü-kasszán visszavedd. Okos, nagyon okos! :o) Viszont kár, hogy Miskakancsó nem olvassa csak a totóeredményeket a neten, mert most kissé elszégyellhetné magát, hiszen tényleg kirúgja a mankót mindenki alól. Amikor hallottam, hogy középosztályozni kezd, mondtam az uramnak, tedd már rá a kezed a pénztárcádra, mert mán kezdik megint...

Névtelen írta...

Tisztelt honfitársaim!Az eddig elhangzott véleményeknek sajnos nagyon sok igazságtartalma van.A kormánybaráti média,több alkalommal tájékoztat arról a hamis tényről,hogy a FIDESZ-KDNP koalíciónak még mindig megvan a kétharmados többsége.Ez nem más,mint a magyar lakosságot félrevezető hazugság!Ezt bizonyára Ők is tudják,csak szégyenteljes lenne ezt a részükről bevallani.Nekem lenne ötletem a népszerűségük nagy mértékű növeléséhez:Mondjanak le önkéntesen és visszavonhatatlanul az összjövedelmük feléről,és ezzel támogassák a magyar lakosság szegénységben élő rétegeit!!!Sajnos az az érzésem,hogy ez soha nem fog megvalósulni.Legfeljebb valamelyik ellenzéki párt felhasználja ezt a lehetőséget a következő kampány alkalmával.Mert ezzel közérthetően bizonyítaná a Magyar nép iránti szeretetét és együttérzését!