2012. február 12., vasárnap

KÓTYAVETYE HELYETT

Felelősen gazdálkodunk a magyar emberek vagyonával, nincsen herdálás, nem adunk el semmit, ami magyar érték.
Csődbe visszük.
A Magyar Alumínium Zrt. ilyen szempontból könnyű eset volt, vagy a fene tudja, de biztos, ami biztos, az állam csődbe taszigálta, még mielőtt egyértelműen tisztázódott volna a tragédia oka és a kárfelelősség.
De minek is kellett volna sokat cicózni, mikor maga a Szigorú Atya állapította meg a felelősséget és adott hírt a tettes őrizetbe vételéről akkor már, mikor azok még otthon reggelizgettek.
Ha esetleg kiderül, hogy az államvolt felelős a történtekért, majd legfeljebb azt mondják, hogy nem fogadják el az ítéletet, mint az igazságügyi szakértői véleményt, mert ők sokkal jobban meg tudják szakérteni – lásd: Hunvald ügye.
Ha megússza az állam, akkor viszont övé a cég, lehet reorganizálni, átalakítani a tulajdonosi struktúrát szakmai befektetők – bányavállalkozások bevonásával
Utána aztán a vörösiszap-tárolón kívül nem lesz gátja a hatékonyságnak, és még örülhetünk, ha a Gellérthegyet nem bontják el a Nemzeti Sörnyitó alól.
A Malév volt az első , melyet tudatosan bedöntöttek, aztán most nézik bávatag tekintettel, hogy hogyan cincálja szét a piacot a konkurencia.
Közben hallani híreket arról, hogy nem tettek le egy vadonatúj nemzeti légitársaság megalapításáról, amelyet persze nem lehet száz százalékos állami tulajdonban tartani, az Uniós előírások ezt nem engedik.
Az új légitársaságban lesz magántőke, pontosabban a magán-légitársaságban lesz állami tőke is, de persze mi nem privatizálunk, hanem segítjük egy új, nemzeti légitársaság világrajövetelét.
Kár, hogy a tolófájásokat a Malév alkalmazottai és beszállítói érzik, jajgathatnak is, joggal.
Mi is jajgathatnánk, de amíg nem direktben veszik ki emiatt a pénzt a zsebünkből, csak adókat emelgetnek meg inflációt gerjesztenek, addig magyarember csak a vállait vonogatja.
Semmi összefüggést nem keres és nem is talál az ilyen szemétségek és az ő pénztárcája között.
Majd aztán később kiderül, hogy kik lesznek azok a befektetők, akiknek akad némi pénzecskéjük a ládafiában, hogy részt vegyenek a buliban.
Az a félelmetes a dologban, hogy a folyamat itt valószínűleg nem áll meg, a következő stáció elképzelhetően a BKV lesz, melyet szintén nem kótyavetyélünk majd el, az is ballag már szépen a csőd felé.
Kettős lesz a siker, egyrészt el lehet hajtani az egyre kellemetlenebbé váló Tarlóst, aki ma még kapálózik, de sokat tenni nemigen tud, a kasszakulcs ott lóg ugyanis Alcsúton a spájzban, a szalonnatábla és a kalbász között egy kampón, ahhoz ugyan hozzá nem fér soha.
Mikor leáll a tömegközlekedés, akkor elsöpri majd a népharag, jön az elmúlt nyolc év, mert mi nem engedünk a negyvennyolcból!
Van ugye az átkos elmúlt negyven év meg az elmúlt nyolc év, az összesen negyvennyolc, és így van ez jól.
Aztán a BKV feladatait majd átveszi egy vadonatúj közlekedési vállalat, melybe a Vezér jóemberei tolják be a lóvét, aztán mindjárt lesz rend és hatékonyság, elindul a Metro, elkezd csurdogálni az állami támogatás és az új vállalat gyakorlott vezérigazgatója boldogan lengetheti füleit – vitézy tett volt!
A jegyárakat kicsikét megemelik, a járatokat kicsikét ritkítják, a támogatást növelik, fog ez gurulni.
A MÁV ugyan nehezebb feladat lesz, de azért ott is van tere a kreatív gondolkodásnak, majd először mindent vissza kell államosítani, aztán tőkeemeléssel részvényeket kell vásárolni a GySEV-ben, és úgy kell dönteni, hogy a bedőlt céget tokkal –vonóval el kell adni nekik, jelképes egy forintért meg egy zacskó Ziziért.
Így aztán, ami repül és gurul, az már rendben van, ami úszik, az nem egy tétel, csak a Hapci motorost kell állami kézben tartani, nehogy elkezdje egyszercsak lőni a képviselői irodaházat…
Ha meg az emberek idegbajt kapnak ezektől az előremutató változásoktól, akkor várja őket a magasszínvonalú egészségügyi ellátás, ahova – bizonyos részterületekre – beengedhetők lesz a magántőke, majd lehet kiegészítő biztosításokat kötni az erre kijelölt egyetlen biztosítónál, erre lehet hitelt felvenni az OTP-nél, majd a magánklinikákon az állami hozzájárulást le lehet vonni a számlából.
Aki meg beledöglik, hát majd eltemetik – apropó, csapott intelligens homlokára a Vezér, az se rossz üzlet, mondta és gyorsan magára csukta két méter favastagságú, ólommal borított betonfalakból álló dolgozószobájának ajtaját, levette gumikesztyűjét és gázálarcát, melyet biztonsági okokból viselt, mert felmerült a lehetősége annak, hogy a vakondokok szarinnal vagy tüsszentőporral akarják megmerényelni.
Az asztalán álló ugafon (egy gomb, nem egy mobiltelefon, ami csak összezavarja az embert - a Mi Bölcsességünk idegenkedik az ilyen úri huncutságoktól…) segítségével magához füttyentette hű feljelentésügyi megbízottját és kiadta a feladatot.
A Párt Ökre nem egy tétovázó típus, de folyik is ám már az eljárás ismeretlen tettes ellen a Temetkezési Intézetnél!
A folyamatot természetesen az államcsőd fogja megkoronázni, na, akkor aztán mindent fel lehet vásárolni annak, akinek pénze van és a Vezér ezen a területen nem bízott semmit a véletlenre!Én is elkezdtem gyűjtögetni egy libára, hátha harmadáron hozzájutok - az embernek legyenek tervei még a legsötétebb helyzetekben is, ugye....
A Mi Boldogságunknak meg, ha majd visszagondol az első, állami pénzből lopott Boss öltönyökre, könnybe lábad a szeme.
A mienk is…

:O)))

7 megjegyzés:

Babi néni írta...

Én eddig úgy tudtam, hogy az szja meghatározott összegét minden település visszakapja, de most mintha felmerült volna, hogy Bp. kevesebbet kap vissza, mint más települések. (Most hagyjuk azokat, akik után a környező falvak kapják, pedig itt veszik igénybe az infrastruktúrát.) Erről nem tudsz valamit?

A másik vicces, hogy a Malév bedöntése és a BKV majdnem bedöntése közben az eladósodott/veszteséges élelmiszeripari cégeknél állami tulajdonrészt vásárolnak. Ezután már nem csak a beltartalmi és szavatossági tájékoztatót kell elolvasni a címkén, hanem fejből kell tudni azokat a cégeket, hogy melyikből hordják haza talicskán a pénzt a politikusok... Mert azt én inkább nem fogyasztanám, ha lehet.

pumukli írta...

Tűrjük, amíg tűrhetjük. Birkanép a magyar. Mindég is uralkodott rajta valaki, vagy valakik. Volt talán 12 év, a Horn kormány és az "elmuttnyolcév", amikor a demokráciának a gyökerei kezdtek növögetni. De nekünk nem az kellett. Hát most megkaptuk. Vissza az 'Én majd megmondom neked, hogy mit csinálj és hogyan élj, na meg kinek higgy".Sőt még örülünk is neki, hogy gondokodnak rólunk.Csak a közönség arcát, meg tapsait kellett nézni az orbáni felolvasásnál a 2011-es nagyon kedvező évről.Persze, van akiknek tényleg kedvezett is. Havi 4-5 millióért én is tapsolnék neki, akárhogy is útálom. Hát, megalkuvó vagyok.

Névtelen írta...

Mindig örömmel olvasom írásaidat!
Üdvözlettel: placebo

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Ugye nem gondolod, hogy a MAL Zrt. csődbe taszigálása, csődbe mentése, meg anno a személyes felelősről gyors miniszterelnöki egyszemélyes döntés, természeti katasztrófa vizionálása ok nélküli volt? Senki nem kutakodik, ki tartozik igazán a tulajdonosi körbe? Én emlékszem a gátszakadás utáni első jobboldali sajtó és HÍR TV-s próbálkozásokra, amikor Gyurcsány nevét próbálták szájukra venni, de gyorsan elhallgattak...Szóval valami bűzlik Dániában. Vagy ez is egy puccskísérlet?

kogito írta...

Fideszék felforgatják az egész országot fenekestől. Ezeknél minden a mutyiról szól -törvényesített formában. Az alanti linkben elolvashatjátok, hogyan illesztik az általuk megszavazott jogszabályokat saját érdekszférájukhoz. Undorító és felháborító ez a mocskos, bűnöző banda.

http://tenytar.hu/elemzes/lex_baratok_es_ellensegek

éva írta...

Pupu, Kertésznek igaza volt! Normális nép ennek a tizedéért reptette volna őket, mint a libákat!
Ezek meg csak bámulnak ki a fejükből, hogy mi van? Tisztelet a kevés kivételnek (pl az éhségmenet végig gyaloglóinak, és a hozzájuk csatlakozóknak)Én is csak az Örs-től tudtam vállalni, de nekem az is doszt elég volt. Le a kalappal előttük: és a vezetőjük 3 HETET adott Orbánnak, hogy változtassanak, mert a következő menet már nem fog megállni az Alkotmány utcában!

kogito írta...

A senkiházi magyar parlamenti megélhetésieknek ajánlom figyelmébe ezt a linket. Innen megtudhatják, mi jár egy svéd parlamenti képviselőnek abban az országban, ahol nagyságrenddel magasabb az életszínvonal és ilyen Lázár-féle gazemberek mit kapnának juttatásként.

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=sv%C3%A9d%20k%C3%A9pvisel%C5%91k&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.svedasztal.com%2Fsvedmunkapenz%2Fmi-jar-a-sved-kepviselonek-70149.html&ei=0ks5T6vnJ6rh4QTZjsWhCw&usg=AFQjCNFBcS3OGCfCT_kYDGhxIA1kRsZs4g