2012. február 4., szombat

KÖDEVÉS

Nehéz dolog a kormányzás, ha egyszer elkúrtuk, de nagyon!
Hát még, ha többször is...
Ilyen böszmeséget még a fertelmes patás Gyurcsány sem csinált, pedig róla aztán hivatalosan is megállapította a Fidesz, hogy ő maga a Böszme, személyesen.
De most rohadt a helyzet, csapás csapás után, a kormány meg éppen úgy viselkedik, mint az agresszív kismalac, mikor pofáraesik a biciklijével: Kuss, én így szállok le a bicajról!
A baj sajnos nem áll meg a küszöbnél, a szavazóbázis vészes kopása arra készteti az önbizalmában kissé megrendült kormánypártot, hogy napi szinten etesse a semmivel - nem is annyira a közvéleményt, inkább saját rendíthetetlen idiótáit, akiknek még ötleteket is kell adni, hogy mivel is érveljenek, ha összefutnak az ABC bejáratánál ismerőseikkel – mitől is jó most éppen nekik.
Köddel etetik őket, azzal pedig nemigen lehet jóllakni.
Azon már valóban csak mosolyogni lehet, mikor a Vitéz Sündisznócska arról értekezik, hogy komoly esélye van egy újonnan alakuló nemzeti légitársaság létrehozásnak, mindössze azt felejti el megmondani, hogy ez a szárnyaló álom milyen desztinációkat fog repülni, merthogy a dolgok jelen állása szerint a konkurensek már akkor fellegelték a MALÉV piacát, mikor a gépek még a levegőben voltak Írország felé.
Aztán amikor még innen-onnan azt is meghallgatja az ember, hogy milyen derék dolog volt hagyni, hogy a Malév csődbe menjen, akkor el lehet elmélkedni a hülyeség határtalanságáról, az állítást meg bátran el lehet helyezni a „minek kellett nekünk autópálya” meg a „ne bővítsük Paksot”, meg az orosz energiafüggést felszámoló unión belüli vezetékrendszer víziója mellé.
Mindenesetre most beszállt a ringbe a búsképű Vargamisi lovag is, aki alapot vetett a Magyar Hírlapban.
Elmondta, hogy az EU-IMF megállapodás tizenöt-húszmilliárd euróról fog szólni, - ez elképzelhető, hiszen ez az az összeg, ami a piacokat meg tudná nyugtatni, de nem egy nóvum, hiszen a vágyaikat már nemegyszer elővezették Európa legsikeresebb közgazdászai.
A kérdés már csak az, milyen indokot és szándékot tudnak a kérés mögé tenni, mert az a gyanúm, hogy a hazai fogyasztásra szánt hablatyolást az Unió nem fogja készpénznek venni.
És mintha lenne néhány olyan jogszabály, melyeket első lépésként akár rendbe is lehetne tenni, már csak, hogy szóbaálljanak velünk
Aztán, majd ha ezzel rendben lesznek, akkor lehet összegről beszélni, de addig ez csak népbutítás.
Azon is lehet kedélyesen derülni, hogy a nagytudású expénzügyér kijelentette: a megállapodás gyors létrejötte mindkét félnek érdeke, így egy-két hónapon belül körvonalazódhat a megegyezés.
Én azért valahogy úgy érzem, hogy az Unió és az IMF akkor is talpon marad, ha ez a megállapodás kicsit lassabban jön létre, így alulról nézvést legalábbis valahogy így tűnik a dolog.
Természetesen nem úsztuk meg az összevetést az átkos nyolc évvel, a Vezér kedvenc Miskája elmondta azt is, hogy az ország likviditása biztosított, szemben 2008 őszével, amikor azonnali segítségre szorult Magyarország, ezért az államtitkár szerint most elővigyázatossági hitelről beszélhetünk.
Hát beszélni akármiről is beszélhetünk, csak éppen vagy igazat mondunk, vagy nem, vagy egyforma helyzeteket hasonlítunk össze, vagy nem - szóval tág tere van itt a variálgatásnak.
2008 őszén volt egy kis zűrzavar, amit nem átallnak ma sokan világválságként aposztrofálni, most meg nincsen.
Aztán akkor voltak már mögöttünk eredmények az államháztartási deficit csökkentése ügyében, most meg kormányék olyanok, mint a kamaszgyerek, ahova nyúlnak ezek a szerencsétlenek, ott törik el, szakad szét vagy esik le valami.
Legutóbb ugye, a nemzeti repül társaságot adták át az enyészetnek, miután előtte azért még ők is beletoltak néhány milliárdot.
Hogy ezen mennyit bukik összesen az ország, az egyenlőre a jövő titka és lehet, hogy jobb is, ha még nem tudjuk, legalább nyugodt a hétvége.
Azt is kifejtette, hogy a piaci kamatozású hitelek felvétele mellett jelenleg több érv szól, mint az új megállapodással rendelkezésre álló hitelkertet igénybevétele mellett.
Na, ezt is csak a pártzombik zabálják, mivel jelenleg Magyarország hitelkockázata olyan magas, hogy a jelenleg felvett hitelek kamata gyakorlatilag kitermelhetetlen és csak a szoci és egyéb ellenzéki tömegkommunikáció gyengeségének köszönhetik, hogy még nemigen mutatta be senki, hogy mennyi a többletköltség a normális állapotokhoz képest, mennyi kárt okozott a maffia-kormány ostobasága, erkölcstelensége.
Azt is nyilatkozta a potenciális Orbán-utód, hogy nem számít arra, hogy az egykulcsos adó eltörlése előfeltétele lesz a tárgyalásoknak – pedig, szerintem, jobban tenné, ha számolna vele, különös tekintettel arra, hogy az egykulcsos adó jelenleg is többkulcsos és ez a makacs ragaszkodás egy hülye döntéshez hamarosan belpolitikailag is ki fogja vágni a biztosítékot, ha a nép rájön, hogy azért kapott minap párezerrel kevesebbet a borítékba, hogy a gazdagok vagyona gyarapodhasson.
Varga Mihály szerint a fellendülés 2012 második feléhez érve indulhat be. 
Erről meg eszembe jut az a gyakorlat katonakoromból, mikor gázálarcban kellett elfutni az út szélén álldogáló teherautóig.
Aki már futott gázálarcban, vegyvédelmi felszereléssel, fegyvert és tárakat cipelve az tudja, hogy ennél valamivel jobb a sült liba aszaltszilvával, utána kis borocska, kávé, ejtőzés…
Aztán amikor az első katona elérte volna a teherautó hátfalát, a kocsi megindult és egy kilométerrel odébb állt meg, a tisztesek meg gázálarc nélkül bíztatták a legénységet a gyorsabb mozgásra…
Igencsak úgy néz ki, hogy a kormánynak randija van az álruhás Makarenkóval, aki egészen úgy néz ki, mint az a Barroso nevű koma az Unióból.
Igencsak rászolgált.
Nagy kár, hogy nekünk fog fájni…

:O))))

12 megjegyzés:

pleinair írta...

Már két hozzászólást írtam. Mindkettő eltűnt. Nagyon mérges vagyok!

pleinair írta...

Már három megjegyzést írtam: Mindegyik eltűnt. Nem értem, miért?

pleinair írta...

Ne Haragudj Pupu, nem néztem a legfelső sort. Kérlek töröld az ide nem valókat.

irkomirko írta...

Blogg írásodban igencsak finoman fogalmaztál, amikor ködevésnek minősítetted Varga Mihály és más kipróbált fegyverhordozók szövegeléseit. Az ellenzék halk szava sem rebben, az ország népe nagy izgalommal és lélegzet visszafogva várhatja a 2012.február 7-i évértékelést.
Lesz még lejjebb is? Vagy már minden "romot" eltakarítottak?

A Le Monde-ban megjelent O.V. riport döbbenetes dolgokról szól. Így hazudni, hát ez félelmetes! Még, hogy betartotta a törvényeket, hát hiszen úgy szabta át az összeset, amilyenre kedve tartotta! Ha nem 64. évemben lennék, sírni támadna kedvem.
Járt ez az (O.V.)ember annak idején iskolába, tanult valamit az egyetemen? Milyen kommunizmusban élt? Itt soha nem volt kommunizmus és posztkommunista rendszer sem. Hanem amin ők most ügyködnek, az a legdurvább kísérlet. Teljesítmény és munka alapú tárdadalomról papolnak, amikor a kormány teljesítménye negatív csúcsokat dönget.

Szegény Fukujama is jól megkapta a magáét Kovács úrtól. Gondolom Fukujama levegőt sem kap a meglepetéstől, micsoda nagy koponya oktatja ki a magyar politikai csodáról.

pumukli írta...

Nem baj, hogy elszálltak a röpülők. Úgyis veszteséges volt. Nem baj, ha becsődöl a BKV, a gyalogolás egészségesebb. Meg különben is, most elhatároztuk, hogy a mezőgazdaságot kell fejleszteni, meg az állattenyésztést, mert, rájöttek, hogy agrárország vagyunk. Így már meg is van a megoldás, mindenki vegyen majd lovat.A levegőt sem szennyezi, meg a trágya jó lesz a földekre. Így a munkanélküliek egyrésze is kap értelmes munkát a közútak takarításában. Persze a gyerekekkel elszállhatnának a vadlibák az iskolába. Ha Nil Horgensont elbírták, akkor elég edzettek hozzá.
Szóval nincs itt gond egy szál sem. Előre az Orbáni úton. Ja, azt meg el is felejtettem. hogy nyitjuk a szénbányákat, ott megint lesz munkalehetőség a repülőtér alkalmazottainak. Mert ugye mindennek változni kell. Csak a mi Jótevőnk nem változik. Bár jó lenne, ha már legalább a nép változtatna rajta.

Névtelen írta...

A "baloldali" sajtó és nem kevésbé a politikusok hagyományosan nem tudják megfelelően kihasználni a Fidesz által feldobott magas labdákat,el vannak foglalva egymás szapulásával,és a "gyurcsányozással

Babi néni írta...

Tegnap majdnem elvesztettek egy szavazót, amikor anyám arról elmélkedett, hogy a bkv-nél a tüzek szabotázs következményei, és milyen köcsögség, hogy ő negyven év irodai nem dolgozás után most nyugdíjba megy, de nem kap törzsgárdapénzt. És amikor mondtam, hogy ezt is köszönje a szerelmének, mert az állam utasítására bontják fel a kollektív szerződést a békávénál. De szerinte neki az még jár. A szájával együtt. ;o)

Alig vártam, hogy hazaballagjon és elmélkedjen más felháborító dolgokon, amikor a munkaadója őt megrövidítette (azt most ne számoljuk be, hogy mindig elkésett a munkahelyéről, évek óta kamu betegszabadságot vesz ki a béna ezotérikus körútjaiért, hazahordott mindent, ami kellett, mert természetesen az is járt neki).

offset írta...

A blogod olvasóit nem nagyon érdekli Varga Mihály felelőtlen kijelentés sorozata.
Az azonban igen, hogy - és ez kellene mindenhol hirdetni - miért nincs vita a parlamentben a szabad pénzpiacokról felvett hitelek magas kamatáról?
Az, hogy a Jobbik erről nem beszél, még érthető, de a másik két ellenzéki pártnak naponta többször kéne sajtótájékoztatón, médiában nyilatkozatokban felhívni a figyelmét népünknek, az elképzelhetetlenül magas kamatokra, melyet ez a kormány akar velük kifizettetni.
Igaz, arra se reagáltak, mikor ezt a tényt törvénybe iktatták, megelőzve az EU büntetések költségeinek a lakosságtól való beszedését.
Naponta kellene ugyancsak nyilatkozni, hirdetni, hogy Orbán személyéhez köthető az elmúlt 8 év minden reform kezdeményezésének elbuktatása, hiszen mind 2/3-os törvény volt, melyekhez nem járultak hozzá.
Ígérgetésben nagyok, de a tettekben megmaradnak a rablásnál.

éva írta...

Pupu - most legalább megbizonyosodhattunk arról, hogy nem érdemes reménykedni: az egyik fidesznyik ugyanolyan kesztyűbáb, mint a másik. Ez a potenciális utód sem egy potens fazon! Hazudik reggel, délben este - és még álmában is!

irkomirko írta...

Kedves "Offset"! Varga Mihály volt pénzügyminiszter szövegeit értelmezni sem érdemes (pl. svéd nyugdíj rendszer hazai bevezetésének felvetése...) Viselkedni meg pláne nem tud.
Saját fülemmel hallgathattam Varga Mihály ünnepi beszédét 2011. februárjában a szolnoki gyalogos-híd avató ünnepségen. Lelkesítő beszédében azt mondta, hogy nem a szolnokiaknak kell köszönetet mondaniuk az uniós fejlesztési támogatásért, hanem az Unió köszönje meg nekünk, hogy a fejlesztési támogatást ide
adhatta.
Döbbent csendben hallgatta a tömeg ezt a hülyeséget.

Apa54 írta...

Jobbat várunk, de úgyis rosszabb lesz.

offset írta...

Irkomirko szösszenetét olvasva fejemhez kaptam, mert azért Horthy egy arisztokratikus ember volt, Sálasi iu katonaiskolát végzett, Rákosit megtanították késsel villával enni, Varga kiesett ebből a kőrből, nem is áldotta meg a pápa. megmaradt seggnyaló bunkónak, egzisztenciája védelmében,.A lökött szövege nem ez ő agyából pattant kik, azt az oberstgruppenführer magyarázta el neki, mit is vár tőle a szeretett népe.
Ennyi baromságot egy ember képtelen összehordani, erre egy felkent, szakrális egyénünk van fehatalmazva.