2012. február 22., szerda

VERGŐDÉS

Vergődik a kormány, ebből kifolyólag vergődni fog az ország is.
A kormány azért vergődik, mert ebben az évben a költségvetési hiányt három százalék alatt akarja tartani, mi meg azért fogunk vergődni, mert ezt már megint fantáziátlan és mechanikus megszorítások révén a kisemberekkel akarja megfizettetni.
Persze a kommunikáció másról beszél, egyszerűen kiradírozta a szótárból a megszorítás fogalmát, a franc gondolta volna, hogy anélkül lesz szorulásunk, hogy dicső kormányunk gazdasági megszorításokat vezetne be.
A pofátlan cinizmus magyar bajnoka, a hazudós kormányfő hazug szóvivője úgy fogalmaz: „megszorítások helyett megújítjuk és újjászervezzük Magyarországot: munkahelyeket teremtünk, egyensúlyba hozzuk a nyugdíjkasszát, átalakítjuk a közösségi közlekedés rendszerét, és tiszta, a közérdeket szolgáló gyógyszerár-támogatási rendszert hozunk létre”.
Hát akkor most megnyugodhatunk, hiszen azt a párezer forintot, melyet adótörvényével a kiskeresetűek zsebéből kihúzott a kormány bőven, ellensúlyozzák a bevezetni tervezett intézkedések, hazánk újra nagy lesz és erős, nekünk az Unió továbbra sem dirigál.
Persze azt a kormány is sejti, hogy a hiánycél teljesítése nem csak rajta áll, és ha bennünket már kiárult konzervdobozban kutyaeledelnek, akkor sem biztos, hogy eléri a célját, ha az Unió döntéshozói nem akarják.
Viszont kénytelenek erőlködni, mert kevesebb pénzből kevesebbet lehet lopni és gazdáik keményen számonkérik rajtuk a gyarapodás lehetőségét.
Elvégre egy év alatt egyharmadnyi vagyongyarapodás eléggé karcsú, nem potyába tolták bele azt a rengeteg lóvét az agresszív kismalacba – hát lopják ők a pénzt?
Mindenesetre jön a megújítás és újjászervezés, törődjünk bele.
A megújítás abban áll, hogy mindent átkeresztelünk, ha valamiből egy volt, abból kettőt csinálunk, ha kettő, abból egyet és kicseréljük a tűzoltóautók feliratát katasztrófavédelemre, ami ugye érthető, hiszen ez az ország egyre inkább egy katasztrófa, melyet urai szerint védeni kell a háromlábú vakondokoktól.
Ha ezeknek eszük lenne, nem a Tűzoltóság elnevezést irtanák ki, annak legalább normális, adekvát jelentése van, míg a katasztrófavédelem úgy baromság, ahogy van, hiszen a katasztrófát nem kell védeni, ellenben a katasztrófa következményeit kell felszámolni, de hát egy nemzeti kormánytól természetesen nem várható, hogy értse a magyar nyelv árnyalatait, ezért is alkalmazták a Köztársasági Elnök Urat a nyelv legfőbb őrének…
Hogy a tűzoltózenekarokat ezentúl katasztrófavédelmi zenekaroknak kell hívni, ez meg olyan ötlet, hogy a hatvanas évek cseh és magyar filmrendezői könnyes szemmel, térden állva mondtak volna köszönetet annak, aki kitalálta.
Milyen jól beleillett volna Virág elvtárs szájába: Bástya elvtárs szónoklata után a Katasztrófaelhárítási Zenekar játssza el az Internacionálét!
Az újjászervezés meg abból áll, hogy minden pénzeszacskót az ő kis ládácskájukba gyűjtenek, mindenben ők az illetékesek, minden hozzájuk tartozik, tőlük kell mindenre engedélyt kérni, de az engedélyt nem tudni, ki adhatja meg, és ha mégis véletlen kiderülne, akkor nyeretlen kétévesek hosszú láncolatán keresztül születik meg és jut el az érintettekhez a nemleges döntés.
Mint a pártállam hőskorában, csak most nem azt kell skandálni, hogy „Éljen Gerő, a hídverő!”, hanem azt, hogy „Éljen soká doktor Szócska, amit tesz, nem lófaszocska!”
Mindegy, ez beleillik a vezetéselmélet tudományának „three envelopes” megnevezéssel közismertté lett vezetői életpálya-modelljébe, mindössze úgy tűnik, hogy az első két ciklus lerövidült.
A „Fogj mindent az elődödre” tartalmú boríték már a ciklus elején felbontásra került, ha most éppen a „Szervezz mindent át!” borítékban leírtak realizálása folyik, akkor rövidesen el kell kezdeniük az „Írjál három borítékot” elnevezésű elemét a projectnek.
A munkahelyteremtés viszont mintha a tervek szintjén maradt volna - úgy látszik, hogy bár Vezérünknek a vízen járás már megy és a levitálással sincsenek problémák, ez a teremtés - dolog még hagy némi kívánnivalót maga után.
Ha Isten így teremtette volna a világot, még mindig ott tartana, hogy tapsolna egyet és mondaná: Legyen világosság, de nem lőn, csak setétség - ha szembejönne vele a Fekete Pákó, akkor nekimenne az Úr, oszt megnézhetné magát - megkapná ő is, hogy hujekocsog!
Úgyhogy ezt az egymillió munkahelyet még várunk kell kicsinyt, de mi türelmes nép vagyunk.
Ellenben a nyugdíjkassza egyensúlyba hozásától kiver a hideg veríték, gondolom, újmagyarul ez jobbik esetben az özvegyi nyugdíjak megvédését jelenti, rosszabb esetben pedig az ötven forinton felüli sztárnyugdíjak csökkentését, a kőgazdag nyuggerek megsarcolását.
Az „átalakítjuk a közösségi közlekedés rendszerét” várhatólag két elemet fog tartalmazni, melyből az első az útdíj bevezetése, minden főútra és légifolyosóra kiterjedően, hogy akinek még nem vették el a kedvét az üzemanyagárak az autózástól, azok most jobb belátásra térjenek.
Végre bevonjuk a közteherviselésbe a libákat is, akik eddig – méltánytalanul és igazságtalanul – ingyen vehették igénybe a Malév elhalálozása folytán szabaddá vált résidőket és légifolyosókat!
Ezen kívül a metrót átállítjuk lóvontatásra, a lovakat az Alcsuti Királyi Ménesbirtok fogja szállítani, ménesgazda Simcska XIII. Lajos főlovászmester.
Igen, „annak” a Simicskának az unokatestvére, mert ezt a társadalmat az Úristen és a Család tartja össze, mint tudjuk…
A tiszta, a közérdeket szolgáló gyógyszerár-támogatási rendszert létrehozásával rendben is vagyunk nagyjából, a drágán kezelhető betegek gyógyszereitől elvesszük a gyógyszerár támogatását, ennekutána ezek sebesen elpatkolnak, - hulljon a férgese, - jut eszembe a fokhagymát is meg kell adóztatni.
Na és a temetéseket és a kegyeleti szolgáltatásokat is, ebből is lehetne húzóiparág, mint Őfelsége Fogorvosának bizniszéből.
Ha valaki nem tudná, a fogorvoslás azért húzó iparág, mert ha betömik a redvás fogat, akkor azzal elrágcsálhat a beteg még vagy húsz-harminc évet, míg ellenben ha kihúzzák a pudvás fogát, akkor helyette kell alkotni egy új fogművet - arany, titán, cirkónium, porcelán, a fizetésnél a környéket is le kell zárni!
Hát csak jöjjön a külföldi temetkezni is hozzánk, mint Gábor Zsazsa szegény!
Már csak azt kellene elintézni valahogy, hogy a gyógyszerkassza megtakarításából rendeljék el a manifeszt elmebeteg állami főméltóságok (de vicces ez is, ha belegondolunk, Schmittplagi, Vityesz meg a Bajuszkirály - ezek a mi főméltóságaink, brrrrr…) ingyenes kényszergyógykezelését, ne szolgáltassuk ki őket drága pénzért a szomszédnak, aki haragszik ránk a bankjai lehúzása miatt,
Na, mindegy, szép az élet és itt a tavasz - reggel sütött a nap, a madarak csicseregtek, és ha nem jön közbe egy Lázár által beterjesztett önálló képviselői indítvány, akkor idén is lesz nyár, napsütés, szerelem ebben az országban, melyben az élet csupa-csupa mosoly, móka és  kacagás – kész röhej.

:O))))

2 megjegyzés:

kogito írta...

Kedves PuPu! Írásodhoz nem kell semmit hozzátenni, mélységig megvilágítottad ismét a lényeget és a valóságot.
A katasztrófavédelemhez meg annyit, hogy évek óta írogatok a bakondy-nyaloncnak (így, kis betűvel!) és még más helyekre, hogy húzzák már karóba azt az idióta barmot, aki a katasztrófát védi, ahelyett, hogy elhárítaná, ill. így nevezte el ezt a fontos tevékenységet ellátó szervezetet. Soha nem méltattak az "urak" válaszra, ez pedig nagy bunkóság! Sehol a világon nem védik a pusztítás nyomait felszámolókat és az áldozatos munkát végzőket nem katasztrófavédőknek hívják. Anno, amikor a folyók kiöntöttek és nagy árvizeket okoztak, ezt is tévesen aposztrofálták árvízvédelemnek, hiszen ezt is el kell hárítani.Ilyen analógiával akkor a polgári védelmet meg nevezzük el polgári elhárításnak! Milyen hülyén hangzana, nem? De Magyarország, mint tudjuk, nem a normálisok országa (tisztelet a kivételnek).Írtam a Bochkor-Boros duónak is, hívnák fel az elevezés anomáliájára a figyelmet, de a két bohóc erre ezt válaszolta: mi az, nem érted, miről van szó? A grazi kezeltről már nincs is kedvem írni, annyira gyűlölöm ezt a törtető harácsolót, hogy arra már nem tudok újabb jelzőket találni.
Várni kell, csak elkezdődik valami már, ha a birka nép fidesz-marhái is rájönnek végre, mi dicső vezérük és rablóbandájának célja.

éva írta...

Nos: ha valamivel egyetértek, az történetesen a tűzoltóság átkeresztelése katasztrófavédelemnek!
Tüzet ugyanis a Mi Szeretett Qurmányunk nem olt, hanem inkább szít, viszont az általa okozott katasztrófát bőszen védi. Nem árt erre nap mint nap emlékeztetni a zembereket!