2012. február 15., szerda

ÖSSZEFOGÁS KONCERT

Jótékonysági koncert gyermekeink jövőjéért Budapesten és Győrben - a koncert bevételeit az Összefogás az Államadósság Ellen Alap segítségével a magyar államadósság csökkentésére fordítjuk, állítják a szervezők
A februári győri és budapesti koncertek a magyar államadósság csökkentéséhez járulnak hozzá: a bevételek - a technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerülnek.
Ezt az alapot egy győri plébános hozta létre, akit valószínűleg a Vezér egyik remekbeszabott beszéde hozott annyira lázba, hogy azonnal odaugrott a ládafiához és előkotorta belőle hatvanévnyi kemény üldöztetése és önmegtartóztató életmódja eredményét, majd belemarkolt és odacsapott az asztalra egy millát.
A többit egy laza mozdulattal visszasöpörte, - majd apránként elosztogatja a szegények között, vagy kisnyúl.
Vagy így történt, vagy a püspök atya is besegített a bitangkasszából, de a lényeg az, hogy legalább az leszármazottaknak nem kellett a fejüket a falba verdesniük istenfélő bánatukban, hogy az Öreget megszállta a gonosz, elverte az örökséget…
Persze Semjén testvér kihúzta magát peckesen és büszkén elterpeszkedett, mint két krumpli egy zsákban, lám. a klérus kitett magáért!
A Magyar Katolikus Egyház akkor ezzel hát meg is tette a magáét az államadósság csökkentése érdekében, a többi már az államra és az egyház híveire tartozik, majd egyházi valutában realizálódik a hála – Isten fizesse meg!
Az Alapban ezidáig kétszázmillió gyűlt össze, ami fantasztikus teljesítmény, már ha az egyház által nyilvántartott katolikusok elkötelezettségét és számát tekintjük.
De a kezdeményezés valóban nagyszerű.
Talán még meg lehetne ajánlani a kiskeresetű vagy munkanélküli házaspárok jeggyűrinek beszolgáltatását, esetleg a zsidók aranyfogainak begyűjtését, nem szólva a cigányokról, akiken úgyis annyi csingilingi lóg, hogy a Nemzeti Bank trezorja sírva fakad az irigységtől, ha látja őket.
A dolog ott bukik meg, hogy ilyen esetekben óhatatlanul szóba kerül a harangok beolvasztása is, márpedig ami a tietek, az az országé, de ami Istené, az az Istené, meg a vagyon kezelőié – Krisztus Urunk koporsójánál is ott állt a pénztáros, ugye…
Az még nincs eldöntve, hogy búcsúcédulákat is árul-e majd a kormányzat, vagy marad a klasszikus bunkósbotnál.
Valahogy úgy kell ezt a kezdeményezést komolyan venni, mintha valaki bedőlt volna egy negyvenmilliós hitellel, és a gyerekek büszkén hoznák haza az autók között összekoldult hatezer forintot (profi hatékonyabb, de ők csak gyerekek, ugye…).
Az anya lelkében melegség árad szét, az apa szeme sarkában megjelenik egy könnycsepp, kisvártatva meg a végrehajtó négy drabális segítőjével, és a család hamar rájön, hogy az égen felettük nem Gábriel arkangyal jelent meg lángpallosával, csak egy liba, mely együttérzése jeléül mg is tisztelte mindjárt a családfő fejét.
Engem nagyon tud undorítani, mikor visszaélnek emberek hiszékenységével és jóságával, és olyanok zsebét fejik meg, akik talán maguk is támogatásra szorulnának.
Magam is leírtam már vagy százszor, hogy az összefogás milyen szép dolog, mennyire szükség lenne rá – de nem mindegy, hogy milyen cél érdekében fogunk össze.
Sokan odaadják kis pénzecskéjüket, ami tőlük valóban valóságos hőstett, miközben ugyanazon a napon Kósa egy hülye, vagy nagyon is okos mondatával bedönti a forintot és az államadósság nem, hogy csökkenne, de még nő is - így aztán Mari néni hősiessége nem ér egy fabatkát sem.
Ha már államadósságról beszélünk, akkor azt nem azzal kellene csökkentenünk, hogy szegények filléreire utazunk, hanem azzal, hogy normális a gazdaságpolitikánk, nyugodt és befektetésre inspiráló a gazdasági környezet, és folyamatosan nő a gazdaság teherbíró képessége.
Mert azt már ezerszer leírta minden épeszű közgazdász, hogy az államadósság mértéke önmagában nem mond semmit, azt csak a gazdaság teherviselő képességével együtt lehet értékelni.
És e tekintetben egyébként is jól állunk, hiszen a Vezér megmondta, hogy mától, ami növekszik, az csökken oszt jónapot.
A koncert egyébként várhatólag remek lesz, ha megrendelték volna nálam, akkor most megírnám a névsort is, úgyis technikai költség, levonható a bevételből.
Így most csak azt mondhatom, hogy remek művészek lépnek fel, remek zenéket hoznak, 2012,- Ft a felnőtteknek a jegy, a gyerekek meg ingyen mehetnek be, mert ha üres az aréna, rosszabb az akusztika, ugye.
Arra azért kíváncsi leszek, mennyivel csökkentettük imígyen az államadósságot, a technikai költségek levonása után.
Hát sok sikert a dologhoz, itt a néző mindenesetre kap is valamit a pénzéért, a hazafias cél hoz némi ingyenreklámot a szervezőknek, a paraszt vakul, a karaván meg halad, - habár ha így megy tovább, egyre nehezebb terepen.
Lehet aggódni, hogy bármelyik percben jön a számum…

:O))))

6 megjegyzés:

offset írta...

IIowNekem óhatatlanul eszembe jut a vörösiszap katasztrófa károsultjainak összegyűjtött közel másfél milliárd Ft. melyet az állam átvett kezelésre.
A mai napig nem tudni, mennyi jutott el b előle a károsultaknak, mert tudomásom szerint nem az állami kármentéshez akartak az adományozók hozzájárulni, hanem maguknak a kárt elszenvedőknek, akiknek mindenük odaveszett, akartak segítséget nyújtani.
Ezt a pénzt is "megvédték" - mindenkitől.

MoonRiver írta...

Engem az érdekelne, hogy Orbán milyen más nemes célra (fociakadémia??) tett be pénzt, mert ezzel takarózik, hogy országelső lévén nagy ívben tojik az egészre, ami hihető is, nem egy érzelgős emberről van szó.
Bizony én egy fillért sem tennék be, már azért sem, mert egyetértek Veled, az államadósságot nem adományokból kellene csökkenteni. Nevetséges és szánalmas.
De profibb megoldásra úgy tűnik nem futja a fiúktól.

Névtelen írta...

Ez az egész értékelhető lenne, ha más lenne a cél, de a cél az, hogy csökkentsék az államadósságot, amit már eddig is a mi zsebünkből kivett pénzecskékkel, nem kis pénzzel sikerült emelniük,s most még van pofájuk ezt is beindítani... Hova is fog menni az a kis tétel, ami akik adták nem kicsi... Majd valahová besinkófálják.

Névtelen írta...

Hagyjátok már őket! Tudják, hogy kell nekik a túlélési pénz a következő húsz év fidesz ellenzéki létére. :)

kogito írta...

Momentán ez a pénz Orbán Atyaúristen elvtársnak kell, mert a grazi klinikai kezelés költségei megnövekedtek. Annál is inkább szükséges a plusz dohány, mert a klinikát bővíteni kell a többi elmebeteg részére. Kapásból tippelni lehet Navracsicskára, SzijjÁrtó Trubadúr Petyára, Kósabunkóra, Roggyant Antalra, Lézerjanóra, Kuszafogú Gabikára, Eltolcsyra és a többiek is ott sorakoznak mögöttük, sorukra várva. Kórképüket a magyar nép nyomorgó része már felállította.

pumukli írta...

"A mi papunk, ó jó papunk, ki ezt a csodát művelé."
Már olvad a hó. Jön a tavasz, már, ha minden jólmegy. Általában tavasszal nagytakarítást szoktunk rendezni itthon. Csak azt nem tudom még, hogy a takarítóbrigád időben érkezik-e meg. Én már nagyon várom.Persze jó lesz, ha vendégmunkások lesznek is külföldről. Csak rendes munkát végezzenek.