2012. február 17., péntek

A HAZA ÉRDEKÉBEN

Állítólag – a kormányszóvivő közlése szerint – nem enged a magyar kormány az Uniónak, több kérdésben ragaszkodik korábbi álláspontjához.
Így például a bírák nyugdíjkorhatára ügye, vagy az adatvédelmi hatóság esete – egyik vitatott kérdésben sem "finomítanak" az uniós joggal ütköző szabályozáson.
Látom lelki szemeimmel, amint Barroso kerekre nyílt szemmel olvasgatja az orbáni iránymutatást, majd fanyar mosolyra húzza a száját – nem tanul ez a majom semmiből.
Ha Orbán nem enged, akkor az Unió még annyira sem, szerintem nem is teheti, hiszen egyrészt igaza van, másrészt meg nanehogymár a málna egye meg a macit!
Így aztán jön az árfolyamingadozás, valaki majd megint kaszál egy nagyot a Vezér okosságán, aztán majd megint várunk.
Aztán majd elveszítjük a szavazati jogunkat az Unióban, és elveszítünk néhány ezermilliárd euró támogatást is, de megéri!
Mégiscsak abszurdum, hogy a Nemzeti Bank elnökének ne a Viktátor állapíthassa meg a fizetését, mikor lassan már a minisztériumi portás fizetésének ügyében is ő az illetékes.
Hogy lehet így a Magyar Birodalmat erős kezében tartani, ha éppen a pénzesláda őrzője vonakodik kiadni a kezéből a pénzesláda kulcsát!
A jobboldal persze boldog, hogy végre egy keménykezű, határozott vezető vette kezébe a dolgokat, aki bátran az Unió pofájába vágja: Eb ura fakó, Hungaria non coronat! - vagy legalábbis valami ilyesmit, spanyolból mindig gyenge voltam…
És ugyanez a jobboldal minden rajta fellelhető likból kénköves tüzet fúj, merthogy az Európai Parlament szocialista frakciójának magyar képviselői nem tanúsítottak hazafias magatartást, mert megszavazták azt a határozatot, mellyel kilátásba helyeztek további vizsgálatokat a demokrácia magyarországi állapotával kapcsolatban és ezzel megzavarták a Vezér lelkének harmóniáját.
Néhányan kifejtették, hogy ez maga a hazaárulás.
Ha összeszámolnánk, hogy a Fidesz és csatlósai hányszor jelentették fel a magyar kormányt az európai fórumokon, akkor azért azt hiszem, az eredményt csak kétjegyű számmal lehetne leírni, és hogy ezekből a feljelentésekből soha nem lett ügy, az meg a feljelentésekben foglaltak valóságtartalmát minősíti.
Ebben az esetben viszont nem kellett senkinek feljelenteni sehol a magyar kormányt, hiszen olyan dús sugárban és olyan parádés ívben pisilt bele a trambulinról a közös úszómedencénkbe, hogy nem lehetett nem észrevenni.
Hát igen, mondják jobboldali barátaink, de ők – Göncz Kinga és Tabajdi Csaba meg is szavazták a hazát elmarasztaló határozatot, ezért a szocialistáknak el kell őket számoltatni.
Marhaság.
Nem ők hozták az országot ilyen helyzetbe, hanem a szociopata miniszterelnök, aki képtelen elviselni hatalma bárminemű korlátozását, még ha azt nemzetközi megállapodás írja is elő.
Ez az ember el van kissé maradva a világ fejlődésétől, valószínűleg éppen narancsot hámozott, mikor a jogi egyetemen a polgári államberendezkedésről szó esett és elakadt az abszolutizmus koránál.
Mindenesetre ha valaki itt hazaáruló, hát akkor az nem Göncz Kinga és nem is Tabajdi Csaba, hanem Orbán Viktor, aki a saját személyes presztízsét az ország érdekei elé sorolja
Aki láthatólag képtelen felmérni saját személyisége súlyát a nemzetközi porondon, akinek lassan már csak ellenségei vannak, és aki láthatólag meg van győződve arról, hogy az a pökhendi pimaszság, mely személyiségének immanens tulajdonsága, megfelelő magatartás az európai politikai színtéren.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a cél itt tulajdonképpen az ország kikormányzása az Unióból egy államcsőddel kombinálva.
Szerintem úgy képzeli, hogy ha mindenki elbukta is magyarországi befektetéseit, de az államadósságot elviszi a csőd, akkor akár még jól is kijöhetünk ebből a csapdából, ami ezek szerint lehet, nem is csapda, hanem terv, a Sobri Jóska Terv.
És akkor majd kirúgatja magát az Unióból és végre azt csinál itt, amit akar, beleértve a pallosjogot és a ius primae noctis-t is – az Anikónak meg nem kell mindent tudni…
Mindenesetre ez az ember kártékonyabb az országra, mint egy pestisjárvány, mert az a modern orvostudomány eszközeivel talán megfékezhető, de ez a  galandféreg az agyakat támadta meg, gyűlölködő, agresszív állattá téve a nemrég még oly normális társadalmat, mely a rendszerváltást véghez tudta vinni egyetlen pofon elcsattanása nélkül.
Mivé tette ezt az országot – ha ezt valaki józan ésszel felméri, hát sírva fakad.
A legnagyobb baj az, hogy a saját pártján belül rettegnek tőle, nincs rá fórum és nincs egyetlen bátor ember sem ott, aki merné vállalni az egzisztenciális kockázatot, hogy társai szemébe mondja, hogy ez így nem mehet tovább.
Hát, majd meglátjuk, mire a libák ismét leszállnak nálunk hazafelé tartva, addigra tán kicsit okosabbak leszünk.
És lehet, sokkal szegényebbek.

:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az államcsőddel együtt jár, hogy minden elértéktelenedik. Ekkor lehet a külföldre mentett vagyonokat legalizálni, és máris megvan a vezető magyar, hazafias tőkés csoport.
Ma ment BUX, hétfőn meg lesz buksz. Ha ma eladtál, hétfőn olcsón vesz a kicsi magyar tőkésjelölt.
Így megy ez kockáról kockára építkezve, és már tudjuk, hogy ki mennyit ér.

Üdvözlettel: placeb
(ell_pták az _ betűmet!)

Névtelen írta...

Szóról szóra félelmetesen igaz,Nekem is ugyanezek a gondolatok járnak az agyamban.És elképesztő,hogy még milyen sokan nem látják!A "nemzet" valójában másodrendű,csak arra jó,hogy rá hivatkozva hülyíthessék a zembereket!Semmit nem számít a nép totális elszegényesedése,a hatalom és a pénz a lényeg!

n.i.era írta...

Úgy gondolom én is, hogy - ha nem is egymaga -, de kiemelten Orbán Viktor felelős azért, hogy az országban ilyen mérhetetlen mértékű gyűlölet halmozódhatott fel. Szerintem ennek az embernek a politika soha nem azt jelentette, hogy a társadalom (a zemberek) érdekeit képviselve minél nagyobb hasznunkra tudjon szolgálni. Neki a pártpolitika a hatalom minden fajtájának (politikai, kapcsolati, tőkebeli) megszerzésére és megtartására szolgáló eszköz. Ami sajnos nagyon sok politikusra jellemző, de szerencsére a többségük az emberek manipulálásában nem teljesen gátlástalan. Ez Orbánról nem mondható el. Aggálytalanul ferdít, kivár, mond egyik nap fehéret másik nap feketét, magyaráz hangzatosan semmit, és általában minden gesztusával az érzelmekre igyekszik hatni. Amikor bármiről beszél azt látom, hallom, hogy nem az az ember, aki kompetens, hanem az, aki erről engem meg akar győzni minden áron.
Amúgy véleményem szerint fel sem méri, de nem is érdekli, hogy a szűken vett sajátjain kívül kivel, kikkel mit tesz. Nagyon rossz véleményem van róla. Elvtelen álszentnek és igazi cinikusnak tartom és teljesen egyetértek Konrád Györggyel, amikor azt mondja róla, hogy "rossz ember".

éva írta...

Pupu: sajnos egyre világosabb, hogy ez a csődbevitel az EGYETLEN tervük a gazdaság tekintetében, és ennek fényében főpróbának látszik a MALÉV csődje.
Névtelen: azt meg is kellene ÉLNI!
Vannak kevésbé veszélyes módszerei is a vagyongyűjtésnek. Lámpavason lóbálózva már macerás a vagyon élvezése! A TEK csak néhány főfütyit tud megvédeni (ha egyáltalán) de a mezei képviselőknek annyi lenne!
És már csak egy kérdés: a fidesz-frakció tagjai TELJESEN hülyék és nem látják ezt - vagy halált megvető bátorsággal falaznak a vezetők és a "nemzeti tőkések" vagyonosodásához?

pumukli írta...

Ha az Unió nem lép, akkor az országot már csak egy földrengés mentheti meg a diktatúrától.
Meg Nérótól. Mert ettől az embertől még az is kitelik, hogy levezényel egy polgárháborút. Ha kirugnak bennünket az Unióból, ennek már semmi akadálya. Aztán a déli megyéket viszik a szerbek, az északiakat a szlovákok, a nyugatiakat a sógorok, a keletieket meg a románok. Ha jól emlékszem, a második világháború után már volt valami ilyesmiről szó. De nem is lényeges, mert magyar úgysem sok marad.
De a lepényhal úszik elől, a remény hal meg utoljára.

Névtelen írta...

pumuklinak.

Az Unió működése olyan, hogy a szövetségből senkit nem lehet kirugni. Olyan nincs, hogy a tagállamok megszavazzák, hogy kizárnak egy országot a soraikból. Az Unióból kilépni lehet csak.

éva írta...

Névtelen - és mérget mernél arra venni, hogy Orbán nem lép ki az Unióból, ha nem hagyják akadálytalanul kukorékolni a szemétdombocskáján? Mivel magát a "hazának" tekinti - bármikor meglépheti ezt a "haza érdekében"- azaz a saját érdekében, ha az agybaja ezt láttatja vele jónak?
És akkor tényleg csak Simicskáékban bízhatunk: hogy nem hagynák veszni az Uniós milliárdokat - amikor már olyan szépen beágyazták magukat az összes pénzosztogató pontba? És reménykedhetünk abban, hogy nem az államcsődön akarnak még gazdagabbé válni?