2012. október 10., szerda

BAJNAI


Hát attól éppen nem vagyok elájulva, hogy a MILLA rendezvényén jelenti be politikai visszatérését a volt miniszterelnök.
Nehezen tudom ugyanis elképzelni, hogy a demokratikus ellenzéki összefogás éppen egy kirekesztő, amőbaszerű politikai formáció olyan rendezvényén kerüljön meghirdetésre, ahol állítólag csak egyetlen párt – egy gyanús körülmények között született, de viselkedését tekintve egyértelműen Orbán érdekei szerint mozgó párt – képviselői kerülhetnek a szónokok közé.
Na persze, már nem parlamenti képviselői ők, de a pszeudó-párt emblematikus figurái.
Állítólag a színpadra várják Kaufer Virágot vagy Kukorelly Endrét, Tamás Gáspár Miklóst és Grecsó Krisztiánt - ők bizonyára értékes gondolatokkal fognak hozzájárulni a helyzet értékeléséhez, de attól tartok, az Orbán-rezsim ellenfeleinek ezidőtájt már nagyon konkrét dolgokkal illene foglalkozni, méghozzá igencsak profi módon és sietősen, mert igen gyorsan megy az idő.
Ez itt meg olyan magyaros ügy, mintha nekiállna megtervezni a magyar harckocsit egy könyvtárosokból és stylistokból álló stáb, majd ezzel szeretné másfél év múlva legyőzni amerikai M1 Abrams magyar megfelelőjét, a kissé lerozzant, de azért még mindig jelentős harcértékkel bíró M1 Orbans harckocsit.
Ezekben a körökben éppen arról folyik a vita, hogy milyen hernyóról kellene lehúzni a cipőt a hernyótalphoz, merthogy az amerikai szövőlepke bakancsa globalista és mégcsak nem is zöld.
Jellemző a helyzetre Juhász Péter mai nyilatkozata, mely szerint az Orbán-kormány leváltásához nagyon sok szereplő szövetsége szükséges.
Biztosan valami romlottat ehetett, mert véletlenül helytálló dolgot mondott, de aztán gyorsan korrigált.
Ehhez „a Milla tudja hozni a tömegbázist, Bajnai Gordonéknál van a kormányzóképesség, de nagyon sok más szereplőből áll majd össze az a platform, ami le fogja váltani az Orbán-kormányt” majd hozzátette: „Mi nem Bajnai Gordonban gondolkodunk, hanem egy nagyon széles társadalmi összefogásban, amely le tudja váltani az Orbán-kormányt. Az, hogy ennek ki lesz a vezetője, nem a mai nap eldöntendő kérdése.
Először létre kell jöjjön ez az együttműködés, azok a szereplők pedig, akik ezt létrehozzák, fogják majd kiválasztani a saját vezetőjüket (…) Az ’Orbán-takarodj’ nem elég” – nyilatkozta az önjelölt civil, aki valamilyen személyiségzavar okán politikusnak is tartja magát – hogy én minek tartom, azt talán most nem részletezném.
Vannak emberek, akik annyira beleszerettek saját szépségükbe, hogy teljességgel elemelkedtek a valóságtól.
A MILLA évente két tüntetést megszervezni nagyon megfelelő valami - volt egy értelmiségi klikk, találtak maguknak egy ingyen hirdetési felületet, aztán szóltak az Orbán által betáplált közhelyeket rágcsáló- csócsáló tömegnek, hogy lehet jönni mértékkel öklöt rázni.
Hogy aztán a pénzük honnan származik, a döntéseket ki hozza, a vezetőket ki választja, azt legalább olyan köd lengi be, mint az LMP születésének, vagy hirtelen kopogtatócédulákhoz jutásának körülményeit.
Nem lennék meglepve, ha ugyanaz a kéz szórná mindkettőnek a mannát, az a kéz, amelyikbe most állítólag bele akarnak harapni – no persze, csak mértékkel és gumifogakkal.
Aki dolgozott nekik, az sincs túlzottan elragadtatva tőlük, mint erről beszámol az egyik érintett nem túl barátságos hangvételű blogjában.
A MILLA országosan semmit sem tud hozni, a tüntetésen résztvevők zöme sem a Milláért van oda, mint ahogy Operába sem a jegyiroda vezetője miatt jár, aki jár, hanem a műsorért.
A tüntetéseken résztvevők szinte mindegyike pártpreferenciával rendelkezik, emellett vidéken a nép azt se tudja, eszik e vagy isszák ezt a szervezet nélküli szervezetet, mely legfőképpen tömegbázist nem tud hozni. 
Vezetői – már ha vannak ilyenek egyáltalán akárkik által is legitimálva – ugyanabban a tévedésben vannak, mit némely baloldali idealista politikus - akit egyébként gyűlöletükkel tüntetnek ki - hogy Magyarország véleménye egybeesik a Nagykörúton belüli élőhellyel rendelkező köldöknézegető értelmiség igen szofisztikált véleményével.
Hogy Bajnai Gordonnak miért kell egy ilyen háttér elé odaállni, tán még ő sem tudja, mindenesetre én a helyében olyan helyre nem mennék, ahol azzal kezdik a mondókájukat, hogy „mi nem Bajnai Gordonban gondolkodunk!”
Hát, ha nem benne gondolkodtok, akkor hívjátok meg azt, akiben gondolkodtok, mondanám Bajnai helyében, mellesleg feltéve a kérdést: ha a választásokon induló szereplőket egy kivételével a nagy összefogási szándékotok hangoztatása mellett elhessegetitek - holott ők azok, akik valóban erőt képviselnek - akkor kivel is akartok ti a siker esélyével összefogni?
És mégis, hogyan veszi az ki magát, hogy a széles összefogás egyik potenciális szereplőjét lépten-nyomon gyalázzátok?
Jelzem, ezzel engem is gyaláztok, hiszen én voltam a kormányában a gazdasági miniszter és attól tartok, nem kell szégyenkeznem.
Aztán otthagynám őket, mint Szent Pál román barátainkat, nemigen asszisztálnék a terméketlen hőbörgéshez, amely elvonja az energiákat a valódi cselekvés elől és megvezeti a választókat, akik azt hiszik, tettek is valamit.
Hogy miért vagyunk mi azzal megverve, hogy különféle macskajancsik meg tudják hülyíteni a népet, azt nem tudom.
De azt tudom, hogy Bajnainak nem lenne szabad egy ilyen helyzetbe beleállni, többre menne vele, ha leülne a pártok első embereivel és megegyeznének a játékszabályokban, az elérendő célokban, a végrehajtandó feladatokban.
Rohadtul unom már azt is, hogy itt minden politikus vagy politikai szereplő a saját helyzetét a Gyurcsánnyal való összevetésben próbálja meghatározni, ennek során úgy képzeli, hogy ő attól lesz nagyobb, ha Gyurcsányt megpróbálja kisebbé tenni – ilyen akad Bajnai környezetében is.
Az illető okos ember pedig, de nem politikus, mert a politikus nem rokonszenv, hanem érdek-alapon dönt szövetségekről, együttműködésekről.
Aztán van olyan is, aki politikailag egy senki, és úgy akar valaki lenni, hogy támadja és megpróbálja ellenfelévé tenni Gyurcsányt, holott neki még Matolcsy is sok lenne.
Sajnálom szegény Kónya Pétert is, aki valószínűleg önbizalomhiány okán hagyta magát lenyomni egy olyan helyzetben, ahol úgy tűnt, ő képviseli az ország valós érdekét – most helyette bakot tart egy politikai besurranónak – lelke rajta.
Mit ígérhettek neki?
Nyomd meg a gombot, kapsz egy libacombot?
Majd támogatunk téged, ha párt lesz belőled?
Persze Kónyának sokat kell még dörzsölődnie, mert a politika némi gyanakvást is igényel, a szirénhangok sok esetben a pusztulásba visznek…
Orbán meg két bogyó között ül, a nyelvét nyújtogatja és röhög a markába - ha elnézegeti ezeket, az többet ér, mint egy marék antidepresszáns, az biztos.

:O)))

18 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ebből egy valami, az LMP "hirtelen kopogtatócédulái" tévedés. Azért az utolsó napon ugrott meg a kopogtató cédulák száma, mert irodák, stb. hiányában az aktivistáknál otthon gyűltek a cetlik megszámolatlanul, és sokan közülük az utolsó napon adtak le nagy adagot. Onnan tudom, hogy ott voltam. Legalább mi ne beszéljünk hülyeségeket.

Varga Éva írta...

Nem ott fogja bejelenteni, már korábban megteszi.
Ettől persze még a helyzet nem lesz jobb, és attól tartok, most Bajnait cserben hagyja a szimata. Még úgy is, hogy Gyurcsány "figyelmeztette", a saját életét könnyítené meg, ha a visszatérése időpontját és helyét nagyon alaposan átgondolná.
:-(

pumukli írta...

Hihhi. Otthon gyüjtögették a legutolsó pillanatig a kopogtatócédulákat. És miért csak annyit, amennyi pont kellett? De ez már a mult.
Bajnai meg jobb lenne, ha Gyurcsányra figyelne, mert nélküle nem sokat érő. Azt az egy évet is Gyurcsány támogtásával sikerült végig vinnie. Egyedül nem megy.
Az MSZP megint elszállt sajátmagától, hogy két helyen válaztást nyertek a támogatottjai.Már azt képzeli, hogy egyedül is leválthatja a Fényes tekintetű Fittségest.

kogito írta...

PuPu!
Ilyen társadalmi "kultúrával" hogyan lehet legyőzni Orbán Viktorz elméjűt?
Link: https://www.youtube.com/watch?v=zekCufIiJCw

Hegedűs Sándor írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Hegedűs Sándor írta...

Most, hogy a Szabad sajtó úti tünti elvesztette édes báját, hiszen már két pártképződmény, és egy Alapítvány közös rendezvénye lesz! Azok, akik már unták a pártokat, és a barátaik miatt mentek a szokott anonim demóra, majd most kicsit kellemetlenül érzik magukat két elnök, és egy miniszterelnök jelölt rendezvényén!!!

Hegedűs Sándor írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Garp írta...

Pupu, most csalódtam benned.
Előr bocsájtom, nem a szivem csücske a Milla. Te viszont vagy nem értetted, amit Juhász mondott - és akkor és akkor az értelmi képességed rohamosan romlott egyik napról a másikra - vagy szándékosan félreértetted, amit én valószínűbbnek hiszek.

A kérdés az, hogy miért húzod le a civilek által kezdeményezett tüntetést? Felmerül a gyanú, hogy esetleg azért, mert a minap Gyurcsány is rosszat mondott róluk?
Ugye, nem megrendelésre készült ez a blog bejegyzés, Pupu? Ne keseríts el végképp, mondd, hogy nem.

PuPu írta...

Kedves Garp, szeretnélek megnyugtatni: én előbb húztam le a Millát, mint Gyurcsány, csak rá valamivel többen figyelnek.
És lehet, hogy Garp szerint a világ úgy működik, hogy mindenki megvásárolható, de én már öreg vagyok, emellett amennyit értem adnának, azért nem éri meg eladni magam.
Szeretném hangsúlyozni, hogy olyan ez, mint a nagyonranda nő erkölcsös élete, ezidáig még csak meg se kísértettek, holott a büszkeségem igencsak legyezgette volna.
Viszont szívből, igazán senki sem szeret, mert nemigazán azt írom, amit hallani szeretnének.
Hát így jártam.
Azt pedig, amit Juhász mond, talán még ő sem érti meg, de az azért már látszik, hogy ő is csak egy politikai hiéna akar lenni, miközben bánatos népét Orbán karámjába terelgeti.
Ez már régen nem a civilek kezdeményezte tüntetés, hanem Juhász karrierizmusának ugródeszkája, aki immáron mától már nem is civil, mint örömmel értesülhettünk róla.
Olyanról még nem hallottál, hogy valaki spekulálgat és egyszercsak, hirtelen önálló véleménye támad?
Pedig van ilyen, hidd el!
:O)))

Zsuzsanna írta...

hogy van az kedves Pupu, hogy pont azt írod, amit én gondolok? Olyan jó!

éva írta...

Mi van Pupu, rád szálltak? Nem szoktál te ennyit törölgetni!De egyébként csatlakozom Zsuzsannához: olyan jó, hogy azt írod, csak sokkal jobban, mint amit gondolok.
garp
Tudod, ha a Milla csak annyit mondott volna, hogy mindenkit vár Orbán és rendszere elleni tüntetésre, azzal nem lenne gond. De nem ezt mondta. És innen egyéni ízlés kérdése, hogy ehhez ki hogyan áll hozzá. Tudod ízlések és pofonok.... Nekem speciel a gyomrom forog ettől a "ki ha én nem" viselkedéstől. Nem ők szarták a Mount Everestet!

Zsuzsa28 írta...

Kedves PuPu és veled egyetértők !
Nektek mégis ki lenne jó ? Miért kell mindenkit cikizni ?
Azzal egyet értek, hogy Orbán röhög rajtatok.Ezt csináltátok 2010-ben is, köpködtetek egymásra, megsértődtetek, dumáltatok , ő meg röhögve megszerezte a kétharmadot...Csak így tovább okos tojások meg lesz az 2014-ben is !

Névtelen írta...

Pupu, igazad van, de ennek a " kirekesztő, amőbaszerű politikai formációnak" a közönsége nem kirekesztő, amőbaszerű politikai formáció.
Ez a közönség mi vagyunk, akik normálisan akarnak élni. A Milla vezetői, kissé elszálltak, és azt hiszik, hogy ők szarták a déli passzátot, úgyhogy nem követni, hanem használni kell őket: jelenleg ők tudnak nagyobb tömeget összehozni, és ezzel a lehetőséggel élni kell.

PuPu írta...

Kedves éva, én itt nem szoktam törölni és a szokásaimhoz ma is ragaszkodtam, máshol meg nem én moderálok...
ASmi itt törölt, az egy véletlenül triplázott hozzászólás volt, esztétikai korrekció!
Veletek együtt kerek a kép...
:O))))

PuPu írta...

Kedves Zsuzsa28, nekem például az lenne jó, aki betartja a demokratikus játékszabályokat, van némi szociális érzéke és jóban akar lenni a környező és távolabbi államokkal.
Olyan, aki konzervatív pénzpolitikát folytat, aki épít mondjuk annyi kilométer vasútvonalat, mint amennyi autópályát építettek a szocialista kormányok, aki a szegényeket preferálja a gazdagokkal szemben, de azért hagyja őket is pénzt keresni, aki megszünteti a gyermekéhezést és nem akart rabszolgaságot bevezetni a XXI. században, hanem valódi munkahelyeket teremt a statisztikai munkahelyekkel szemben - stb. stb.
Nincsenek nagy igényeim, pártnak tagja nem vagyok és pl. nekem akár Bajnai is tetszik.
:O)))

Noel írta...

ueKedves Pupu, sokadszorra próbálkozom, hátha most átmegy.
Azt nem írom, hogy mindenben egyetértek veled, mert ez a felület nem egy termelési értekezlet jegyzőkönyve.
Egy valamiben eltér a véleményünk, én nem tartom annyira elhibázottnak Bajnai szerepvállalását, egyszerüen kihasználja az alkalmat, ekkora nyílvánosságot máskor és másutt egyenlőre nem kap másutt, Orbán mellé mégsem állhat a békamenet színpadára.:)) Ha úgy tetszik, ő csak él a milla teremtette lehetőséggel, sőt, sanda gyanúm, hogy a milla is profitál mindebből, a hajdani civil nimbusz mára kissé megkopott, Dopeman alternativ Snitté választása már nem jelentene akkora "nézettséget".
Az, hogy Bajnai mit mond, és mondanivalója mennyire él célba, az egyedül az ő politikai tehetségétől és habitusától függ.

a_huje írta...

Sajnos én nem sok mindent nem igazán értek. Annak ugyan örülök, hogy megjelenik Bajnai Gordon, mert egy igazán szimpatikus ember, csak nem igazán értem, hogy egyedül, a háta mögött párt nélkül vajon mi a terve? Ez a kérdés azért merült fel bennem, mert mint miniszterelnök is csak azért volt képes kormányozni, mert dicső MSZP-SZDSZ képviselők eljátszották neki a bólogató Jani szerepét, hogy a maradék időben felvehessék az illetményeiket. De most, visszatér a politikába? És, melyik párt lesz mögötte?

Ami az LMP-t illeti, szerintem egyértelmű, hogy Orbánék hozták össze, mégpedig az MDF és az SZDSZ 11% körüli választói rétegének a megosztására, a balul sikerült Dávid Ibolya elleni puccs után. Ezért is van vita Schiffer és a később naivan az LMP-be lépők között...

Névtelen írta...

A Haza és Haladás alapítványt sürgősen párttá kellene alakítani és A párt miniszterelnök jelöltje B.G
Nem kellene Millánál kuncsorogni amikor önállóan is van akkora támogatottsága,mint bármelyik másik párt Miniszterelnök jelöltjének.
Ha van programja,- akkor csak így hajthatja végre megalkuvások nélkül.