2012. október 15., hétfő

ORBÁN NYÁJÁNAK JUHÁSZA

Hát most végre megtekinthettük őt teljes szépségében.
Nehéz helyzetben volt, mert az általa fémjelzett szervezetet sikerült belemanővereznie egy igen kellemetlen csapdába, nevezetesen mire szervezetté alakulhatott a MILLA, addigra sikerült is megkérdőjeleznie az új, egyesületnek titulált párt hitelességét.
Számomra ellenszenves küldetéstudata pedig őt magát is hiteltelenné tette.
Hogy ezenközben még lazán hazudozott is, nemlétező világbanki jelentésekre utalva, meg olyan baromságokat mondott, mint, hogy a hatos autópályára nincs szükség, mert senki nem jár rajta, ez már csak hab volt a tortán.
Mikor az M0 felépült, csak én szaladgáltam rajta, most meg, ha beáll valamiért, akkor megáll az élet Budapesten.
Amit pedig a választásokról vizionált, melyen majd a polgárok szerinte leülnek, kialakítják saját álláspontjukat, majd vezért (számadót) választanak a Duna jegén, ez olyan színvonalú amatőr bohóckodás, hogy a bányászbéka sírva könyörög a receptért, merthogy úgy érzi, a segge alatt nagy dolgok történtek.
Vitapartnerei Vadai Ágnes és Szanyi Tibor voltak, mindketten értelmesen beszélgettek, próbáltak érvelni, hátuk mögött – főként a szocialisták - választók száz és százezreivel.
Velük szemben meg ott hőbörgött az ismerethiányos, ezt nagy hanggal és agresszivitással leplező politikai analfabéta.
Aki szerint lehet más a politika, és ezt majd ő meg a szavazók fogják bebizonyítani.
Nem akarnám cikizni, de ezt mondta már más is ebben az országban, aki valószínűleg ugyanonnan kapta az indulótőkét, ahonnan ő is, de ez a hangzatos duma másnak sem jött be, merthogy ab ovo helytelen volt a feltételezés, hogy egy parlamentáris demokráciában a pártok képesek lesznek valamiféle más módon viselkedni, mintha pártok lennének, - mondjuk szeretetet prédikálva levenni ingüket-gatyájukat a szegényeknek adni – mosás után.
A politika ugyanis érdekérvényesítés, társadalmi csoportok – ízlés szerint osztályok - érdekeinek érvényesítése, mely érdekeket politikai pártok fogalmaznak meg és érvényesítenek, már amennyiben a választók bizalmat szavaznak nekik.
Ezen túl a történéseket a gazdasági környezet, a politikai alkufolyamatok, a társadalom anyagi és mentális állapota, meg a kell és a lehet kényes egyensúlya, valamint a választási matematika fogja szabályozni, nem holmi életismerettel láthatólag nem rendelkező politikai naiva állásfoglalása.
Egy párt pedig akkor is párt, ha egyesületnek hívják, legfeljebb röhögünk egy jót a kis ravaszdin…
A beszélgetés meglehetősen egysíkú volt, Orbán érdekeinek képviselője képtelen volt – vagy úgy csinált, mintha képtelen lenne – felfogni, amit a többiek mondtak, merthogy az őt egyáltalán nem zavarja, hogy a MILLA tüntetőinek túlnyomó többsége pártok szavazója, tüntetni meg nem pártprogramért és végképpen nem érte megy, hanem azért, mert utálja a Hibbantat.
A stílus maga az ember, mondja a bölcs és igaza is van.
Ha innen közelítjük az újdonsült pártvezér teljesítményét, akkor a kép még siralmasabb.
Szerintem ne menjen politikusnak, aki egy - mégcsak különösebben ki sem élezett vitában – képtelen megőrizni a higgadtságát, aki képtelen udvariasan megvárni, ameddig válaszolnak neki, - az ilyen ember menjen a Vezérrel kéz a kézben a pszichiáterhez és ott beszélje ki a személyiségében felhalmozódott feszültségeket.
Nagyon tetszett viszont a másik két szereplő.
Szanyi Tibor nem csak sajátmagához képest volt visszafogottan blazírt, hanem abszolút értelemben is egy higgadt, megfontolt, de elveiért bátran kiálló, múltját büszkén vállaló politikus figuráját hozta, tökéletesen.
Különösen tetszett, hogy nem hagyta szó nélkül az „elmúltnyócév” nyakló nélküli csepülését, meg a korrupciós vádakat, megismertetve Juhász egyleti vezetőt azzal a sajnálatos ténnyel, hogy az elmúlt két évben még egyetlen elmarasztaló jogerős ítélet sem született a nagy garral beharangozott ügyekben.
Ekkor aztán ejtettük az ügyet, jó szokás szerint, mintha el sem hangzott volna az ominózus kijelentés.
Vadai Ágnes hozta szokott formáját, kedves volt, udvarias, tárgyszerű és okos, nagyon jó volt elnézegetni, ahogy próbálja meggyőzni azt, aki meg sem értette azt, amit mondott, aki valamiféle álomvilágban úszik a boldog jövő felé.
Vadai Ágnes a mai politikai struktúra bármelyik szerepére alkalmas, sokszor jutott már eszembe, hogy érdemes lenne talán egy-két cikluson keresztül a DK élére választani, mintegy kontrasztként a Fidesz prominensei mellé.
Egy személye megjegyzést is hadd tegyek: igen jól nézett ki a műsorban, a sminkje tökéletes volt, a hajával meg bátran kísérletezhetne, van ott haj bőven!
A televízió világában senki nem engedheti meg magának, hogy slampos vagy elhanyagolt legyen, aki nőből van, csinos ápolt és okos, annak már csak egy kis szerencse kell a politikai érvényesüléshez.
Vadai Ágnes olyan okos politikus, hogy hét nyelven beszél.
Szó szerint…

:O)))

14 megjegyzés:

Avi írta...

Ez a Juhász nekem is egy ujabb Schiffernek tünt a beszélgetés folyamán. Akkor ezek szerint nem voltam egyedül az érzéssel. :)

éva írta...

Avi
Ez a nyuszi is a Védegylet cilinderéből került elő. Olyan is.
Viszont egyáltalán nem tehetségtelen: kb 2 hét alatt féltucat nyilatkozattal lerombolni azt a respectet, amit 2 és fél év alatt szerzett, az nem semmi!
Profi tanácsadó stábok is hónapokig dolgozták volna ki a lépéseket. Neki meg egyedül is sikerült.
Pupu:
Engem most egyáltalán nem lepett meg Szanyi, mert láttam az Operett sarkánál széttárt karral rendületlenül állni a náci csőcseléktől egy lépésre, és visszatartani az aktívabb Mszp-seket, miközben Újhelyi éppen a hátán átmászva verekedett volna.
Én AKKOR lepődtem meg.

Névtelen írta...

"az ilyen ember menjen a Vezérrel kéz a kézben a pszichiáterhez és ott beszélje ki a személyiségében felhalmozódott feszültségeket." Vagy írjon blogot, pupu a legjobb példa rá, hogyan pofázza ki magából naponta a felgyülemlett, már-már őrületig kínzó napi politikai eseményeket. De nemsokára megnyílik az új lipót, s pupuval az élen bevonulhatnak egy kis generáloztatásra. Rá is ráfér, nagyon is.

éva írta...

Névtelen
Te már csak tudod, hogy az milyen fincsi - régi ápoltként.
De a napi politikai események minősítésében véletlenül igazad van - köszönhetően Egyeskének, meg a magadfajtának.
A demencia a mentséged, vagy egyszerű bunkóság, netán tünet, hogy képtelen vagy NEVET írni a szövegeidhez?

éva írta...

Pupu egyébként mit szólsz ahhoz, hogy Orbánt a berlini rádióban lebetyárbandafőnöközték, a társait rablóbandának titulálták - ez még hagyján, mit lehet várni a labancoktól egy kurucbudi forradalommal szemben - de ezt megírta a nagyrészt Nyerges Zsolt tulajdonában levő Heti Válasz!?
Simicska nem nyert meg egy közbeszerzést? Skandallum! Vagy ez az "írás a falon"?

Varga Éva írta...

Nem láttam még eddig és hallani sem hallottam ilyen hosszasan Juhász Pétert.
Véleményem:
lehet, hogy kitalálásakor egyszeri, jó ötletnek tűnt a facebook-os Milla, de most úgy látszott, ez az ember hirtelen rájött, hogy ebből meg lehet élni.
Hiába kerestem, nem találtam a neten semmit arról, ki ő, honnan jött, mivel foglalkozott korábban, vagy, ami a legfontosabb: milyen gondolatokkal van tele a feje, mi alapján óhajt fellépni a színpadra és ott emberekhez szólni?
Mert az, amit itt előadott, nagyon kevés: kb. annyi, hogy mindenki hülye, csak én vagyok helikopter. Tájékozottsága kb. a gyéren újságot olvasó, viszont a nagy szlogeneket csont nélkül benyaló embertípus szintjén van.
Az, hogy egy televízióban, az összefogás mikéntjéről rendezett vitán ilyen szinten kikel magából és képtelen normál hangon társalogni, szintén probléma. Ezzel a stílussal menjen és verekedjen a jobbikos agyatlanokkal, kb. azonos szinten látják a világot: valami vagy fehér, vagy fekete, középút nincsen.
Vadai és Szanyi .... Vadai nem meglepetés, sokszor hallottam, néha elég vehemensen is vitázni, külön megszívlelendő - és Juhász számára elgondolkodtató is kéne, hogy legyen - utolsó mondata.Minden, amit elmondott, okos és érthető.
Szanyi láthatóan nem vette fel a kesztyűt és igyekezett a megkattant jóembert helyes útra terelni - sikertelenül.
Juhász érdekében mondanám: így, ezen módon nem lesz belőle semmi más, mint pofozógép, komolyan nem vehető hülyegyerek, egy újabb, politikai megélhetési (erre hajaz az, amit nem győz hangsúlyozni: majd azzal állnak össze, aki többet, jobbat ígér. És ha Orbán lesz az? Akkor vele?), olyanból meg éppen most van szezonálisan dömping.
Ja, és Ági tényleg nagyon jól nézett ki, tartsa meg a dizájnerét - és a fodrászát, sminkesét! :-)

D.elemér írta...

A betyárt ma Orbán Viktornak hívják. kezdte kommentárját a WDR rádió ötös csatornájának esti politikai műsorában Stephan Ozsvath, a rádió újságírója Orbán Viktor múlt heti berlini látogatása kapcsán. Az egykori betyárok teheneket loptak csak, „Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le" ez meg az én véleményem mocskos népnyúzó fasiszta brigantin ezek nem gerinces emberek nem baj el lesz az még TÖRVE nekik.

vadvirág írta...

"A televízió világában senki nem engedheti meg magának, hogy slampos vagy elhanyagolt legyen, aki nőből van, csinos ápolt és okos, annak már csak egy kis szerencse kell a politikai érvényesüléshez."
Kedves PuPu! Ebben neked igazad van. Ezért aztán Szalai Annamária soha nem lesz hiteles. Ápolatlan, koszos, mocskos volt amikor megismertük (mint a gazdája) és ráadásul őt hiába is próbálják kimosdatni, bizony közönségesen néz ki. Ja! És nem is okos.

Jákob írta...

Nem értem mi a probléma azzal, hogy vannak olyan emberek, akik nem akarnak szavazni sem az mszp-re sem a DK-ra sem az LMP-re és legfőképp a fideszre sem.
Tehát egyik párt sem szimpatikus nekik, lehet hogy talán az MSZMP az volt, de ez csak egy példa.
Na most ez miért probléma, hogy ezek a milla alatt tüntetnek és nem pártok zászlaja alatt?
A DK-s Ágnes azt szeretné talán, hogy a milla azt üvöltözze, hogy "EMBEREK MENJETEK A DK-RA SZAVAZNI ÉS AZ EGYETEM TÉRRE FUSSATOK GYORSAN!" Röhej.
MIért nem érti meg a DK és Ágnes És Tibi, hogy nem kell az embereknek?
És ha nem kellenek akkor meg mennek a milla tüntetésre.
Talán változtasson a politikáján és akkor nem a milla tüntetésre fognak menni, hanem az mszp emlékezésre.
Röhej, és akkor még leszólják a JUhászt, hogy Ő az oka annak, hogy nem tudják leváltani orbán viktort.
Röhej! Juhász legalább összefogja azokat, akinek nem kell orbán de a DK és az mszp sem.

Ézsau írta...

Egyet értek Jákobbal. A DK és az mszp nem azon gondolkodik, hogy vajon az emberek miért a milla tüntetésre mennek tömegesen és nem sz mszp és DK megemlékezésre, hanem neki meg Juhásznak és őt teszi felelőssé ezért, mert gondolják, hogy ha Juhász nem lenne és a milla sem lenne, akkor mindenki kénytelen lenne a DKmszp megemlékezésre menni.
Nem kérem Ágnes és Tibi, nem, otthon is lehet maradni. Vannak emberek akik nem kérnek a fidesz-mszp háttéralkukból, a kollaborációból, a korrupcióból.
És vannak olyanok is akik azt mondják, hogy inkább maradjon orbán, mint megint minden kezdődjön elölről. Addig amíg nem lesz egy olyan párt, aki a balosoknak is tetszik.

PuPu írta...

Jákobnak és Ézsaunak!
Nem mondja azt senki, hogy aki nem szereti a pártokat, az most álljon be valamelyikük zászlaja alá, ezt ti csak szeretnétek kihallani a dologból.
Arról van szó, hogy van egy tüntetés, amelyiken éppen most Orbán rendszere ellen tüntetünk majd, és ezen - szerintem - mindenkinek ott a helye, aki utálja ezt a görény rendszert.
Ettől ő még vállalhatja, hogy pl. a 4K szimpatizánsaként fogja utálni, és itt a közös utálaton van a hangsúly, mert ettől még lehet egymást is utálni, de ha ezt a majmot nem hajtjuk el, akkor nem lesz majd kit utálni, csak egyetlen valaki, akit szeretni lesz kötelező.
Hogy Juhászt miért zavarják a pártok, az egyértelmű, merthogy minden civilkedése dacára zászlót bontott, mint párt(jellegű egyesület, mely választható jelölteket tud állítani) és nehezen viseli a komkurenciát.
Olyan szép lett volna pedig: Bajnai mögé ők teszik a tömegbázist, holott lófax az, nem tömegbázis, Juliska néni azt se tudja, eszik vagy isszák a Millát.
Szóval azoknak van igazuk, akik azt mondkják, hogy most minden csoportérdeket félre kell tenni, mert egyetlen csoport érdeke érvényesülhet csak: akik le akarják váltani a Viktátort és talpnyalóit - más szempont a cél eléréséig nem lehet szempont.
:O)))

Smá írta...

Baromság.
AZ 1 millás balos "tömeggel", aki szavaztak a 2 pártra, az mszp re és a DK-ra, nem lehet leváltani orbánt. Mivel szemben állunk egy kb 2 millás antiszemita TÖMEGGEL. Akiket nem érdekel, hogy jól mennek a dolgok, vagy sem, van mit enni vagy sem, csak zsigeri keresztény, vagy sátáni gyűlöletből szavaznak a fideszre és a jobbikra. Ezek miatt nem állapodik meg orbán zs IMF-fel, mert ha megtenné, akkor ezek köpdösnék le, mint zsidó(bank) kollaboránst.
És van még egy hatalmas tömeg, aki nem tudja kire szavazzon. orbánra nem akar az biztos, de a lényeg, hogy az mszp DK kettősre sem. Ezen kellene elgondolkozniuk a pártocskáknak. Hogy vajon miért nem?

De akkor maga azt mondja, hogy szűnjön meg a juhász féle egyesület és maradjon a mszp és a Dk? Az még mindig megosztás. 2 és még ott az LMP az már 3. Ez a három sem akar összefogni és most csesztetik a juhászt? De egyébként mindegy, mert összefogva sem tudják leváltani orbánt. És ha nyernek is 2 szavazattal nem tudnak csinálni semit. Az ország egy kb kétmilliós antiszemita tömeg foglya. orbán ezt csak meglovagolja a maffia tip bandájával. A rendszer magától fog összeomlani de valszeg 14 után.

Nem csak juhásznak nem tetszik , hogy riválisa van, hanem egyiknek sem. A DK nak sem. Akik itt nyomorognak, meg bajban vannak, azok nem a megélhetési politikusok, hanem azok, akik nem szavaznak egyikre sem. Ági és Tibi jól élnek, nem kellenek annak a csoportnak, akik éheznek. Ajánlani nem tudnak ők sem semmit, csak vért és könnyeket. A mostani 3 párt sose baloldali, ezek mérsékelt jobboldali pártok, aki a fidesz malmára hajtják a vizet 94 óta.

Egyébként meg a 14-es választás eredménye nekem borítékolható. Rendkívül alacsony részvétellel az antiszemita tömeggel győz a fidesz.
Hogy utána mi lesz az már bizonytalan.

PuPu írta...

Tévedsz.
A parlamenti kétharmad nem azonos a választók kétharmadával, még a választáson résztvevők kétharmadával sem.
A jobb és a szélsőjobb attól tűnik soknak, hogy ordítoznak, törnek, zúznak, a normális embereket meg ez taszítja.
Azt senki nem mondja, hogy szűnjön meg a Juhász féle gittegylet, csak azt várjuk el néhányan, hogy viselkedjen európai módon és politizáljon konzekvensen, ne tolja fel magát a többi politikai szereplő bírájául csak azért, mert azok vállalják, hogy azok-amik, pártok.
Orbánt le lehet váltani, a rendszert vissza lehet terelni jogállami útra, csak ehhez az kell, hogy fogjon minden demokratikus politikai erő össze.
Az ötmillió ugyanis több, mint a kétmillió, egyébként meg ideje lenne, hogy mindenki belássa: a sorsa az ő szavazatán is múlik.
Ha aztán helyreáll a jogállamiság, akkor el lehet kezdeni vetélkedni a pártoknak, programokkal, jövőképpel házalni a választóknál, akik az egész politikai osztály gazdái és fenntartói.
Tudod - habár felül a gálya...
:O)))

todor48 írta...

14Én meg azt terveztem, hogy vállalom az oda-vissza ötszáz kilométeres utat, hogy ott legyek 23-án a nagy tüntetésen. Juhász Petike azonban vasárnap este volt szives eltántoritani ettől a szándékomtól. Sőt! A műsor után azon morfondiroztam, hogy vajon ez a "forradalmár" gyerek nem titkos fityiszes-e? Meg azon is, vajon ki pénzeli ezt az egyesületet, amely tényleg nem akar összefogni senkivel.