2012. október 2., kedd

DISZNÓT A FÜRDŐKÁDBA!


És kecskét az erkélyen!
Talán a Cinege utcában is meg kellene honosítani ezt a szokást – nem is lenne túl nehéz!
Disznó már van, meg kellene még hívni Szijjártót, akkor a marha is adott, és ha még Selmeczi szenátorasszony is részt venne a vacsorán, akkor a tyúk is kipipálható lenne - büdösnek meg már most is elég büdös ez a banda.
Ha az ország állapotát nézzük, akkor a trágyadomb is adott, erkölcsileg-gazdaságilag egyaránt.
Október 1-jével megváltoznak az állattartás szabályai; ettől kezdve a mezőgazdasági haszonállatok tartását az önkormányzatok már nem korlátozhatják helyi rendeletekben, a haszonállatok tartását korlátozó, megtiltó önkormányzati rendelkezéseket – például állattartási övezetekre vonatkozó előírások, tartható állatok száma – hatályon kívül kell helyezni.
Helyes!
Ménest a Ménesi útra! Harminchat tojást Szalai Annamária alá! Karikát Lázár orrába!
Faguriga legyek, ha ebben az intézkedésben nincs benne Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó asszony keze, az elképzelés éppen olyan, mintha ő találta volna ki.
Merthogy ez a remek intézkedés egy újabb cégéres baromság, a kormány újabb szegénységi bizonyítványa.
Érteni vélem a célt: ne legyen egy önkormányzati rendelet akadálya annak, hogy valaki önellátásra rendezkedjen be, ha már a kormány semmit sem tud tenni életbentartása érdekében - oldja meg a saját takarmányozását mindenki úgy, ahogy tudja, ott, ahol tudja, tovább nincs gond ezekkel a nyomorultakkal!
Hogy aztán valaki épített egy nyaralót magának, aztán a szomszéd trágyadombjáról a szép zöld döglegyek a kisunokája szája sarkát nézik itatónak, hát az már legyen az ő baja, üljön mellé, oszt legyezgesse!
Hegedűs Zsuzsa meg majd kiszáll a helyszínre sofőr vezette szolgálati autójával és légylárvákat osztogat a szegényeknek, ne maradjanak ők se ellátatlanul.
Vissza a középkorba, de száz évet minimum!
1956 környékén a Mária Valéria nyomortelep szegényeit és lumpenproletárjait beköltöztették az Üllői út túloldalán épített vadonatúj szocreál lakóépületekbe – ott volt divat malacot tartani az előszobában, meg a weekend-ház korszak hajnalán, a hobbitelkeken, míg csak a szomszéd a saját vasvillájával háromszor körül nem kergette trágyadombja körül a parasztizáló gazdát.
Ez a rendelet megint a tipikus pótcselekvés szép példája, ül a budai nyugdíjas könyvelő a Margit-körúti háromszobásban, főzi a pálinkát, közben szórja a szemet a libái elé, azok teleszarják neki a nappalit, merthogy a liba nem használ éjjelit, ugye.
Idill, Orbán-módra.
Azt hiszem, hogy minden közösség maga tudja legjobban, hogy a település mely részén milyen háziállatot lehet tartani anélkül, hogy a szomszédságot zavarná, vagy az állattartási körülmények ne tennék állatkínzássá a haszonállatok tartását, de a Vezér e tekintetben is meg tudja mondani a tutit meg a frankót, merthogy a népnek nincs elég esze ahhoz, hogy megszervezze a saját életét, mint tudjuk.
Szánalmas banda ez, szerintem…
Viszont felhívnám mindenki figyelmét, hogy ezzel megnyílt az út a hálószobai tevetartás előtt „csinos gazdasszony” jeligére a hirdetőbe kérem a megkereséseket, kalandornők kíméljenek!
Ugyancsak mai hír, hogy a kétkarú rablók betiltották az egykarú rablókat.
Ez egyébként már hosszabb ideje várható volt, a szerencsejáték – ipar mindenhol a maffia kezében van, nálunk most jött el az ideje, hogy a kisiparosokat kiszorítsák a nagymenők a pályáról, aki nem engedelmeskedik, annak annyi.
Az egészben az a felháborító, hogy a nyilvánvalóan céltudatos döntést még le is öntik valamilyen álszent erkölcsi szósszal, mondván, hogy az ő pártjaik erkölcsi elveivel nem fér össze a szerencsejáték.
Ez ugyan kissé ellentmond annak a felháborodott hőzöngésnek, melyet a Vezér személyesen adott elő a sukorói kaszinó-ügy kapcsán, miszerint Magyarországon nem szoktak kaszinót nyitni az ő személyes egyetértése nélkül, de spongyát reá.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy a templomok bejáratánál mikor jelennek meg a félkarú áldás elnevezésű nyerőgépek, melyek úgy lesznek programozva, hogy egyharmad az egyházé, egyharmad a nyertesé, egyharmad pedig a Fidesz nyomorenyhítő akciójáé lesz – ez utóbbiból a vezérkar nyomorát fogják enyhíteni.
Az a mondás hivatalosan, hogy a legszegényebbek (v.ö: cigányok) játékgépekbe dobálták gigászi jövedelmüket.
Ha ezt nem tehetik, akkor holnaptól minden purdé kenyér nélkül eheti a kalbászt, apjuk meg frakkban és cilinderben, Bentley-n megy felvenni a huszonnyolcezer bivalyerős magyar forintot.
Szerintem meg már holnap megjelenik a három kis gyufaskatulyácska, a kis golyócska, oszt itt a piros, hol a piros, melyikre teszed?
Érdekes ország lettünk érdekes időket élünk.
A kínai ezzel átkozza meg haragosát: élj érdekes korban…
Elátkozottak vagyunk.

:O)))

12 megjegyzés:

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Nem veszed észre, hogy ezek a csipri-csupri ügyek csak arra valók, hogy a lényeges, nagy dolgokról eltereljék a figyelmet?
Én addig nem vagyok ideges, amíg nem teszik kötelezővé az állattartást a harmadik emeleti lakásomban.
Azt már előre borítékolhatjuk, ezt a liberális állattartási törvényt maguk a kő-gazdag Fideszesek fogják sürgősen módosíttatni.
Hogyan is volt annak idején Causecku Romániájában, amikor a közterületeken is zöldséget volt kötelező termeszteni?
Az viszont elég jó hír, hogy alighogy visszajött O.V. Grúziából-ahol a választási kampányban az elnököt támogatta-menten győzött az ellenzék. Ott a sok lúd disznót győzött, meglátod itt is bekövetkezik valami változás.
Kicsit aggaszt, hogy a hírek szerint a FIDESZ még a NÉPSZABADSÁG és a NÉPSZAVA nevét is be akarja tiltatni. Van egy ismerősöm, a kislányának a neve Vörös Csillag, most majd neki is új nevet kell adni?

Varga Éva írta...

PuPu, értem én, hogy ezek a dolgok lassan már csak a sírva vigadás keretein belül elviselhetők, és így is kell róluk írni.
De ha arra gondolok, hogy - élve egy nyugat-magyarországi kisváros agglomerációs övezetének helyes kis falujában - mit küzdöttünk éveken át, hogy a falu újonnan épült utcáiban ne lehessen nagyüzemi disznótartásra berendezkedni, akkor sírni tudnék! Mert ha majd az ennek az agyamentségnek a kitalálói is trágyalében úszó utcán gyalogolnának föl és le naponta, mikor munkába mennek, vagy élveznék esős idő esetén azt, hogy a "kedves" szomszéd az árokba nyomatja "nagy titokban" (elfolyik az esővízzel együtt)a disznóólból a folyékonyját, akkor tán meggondolnák, hogy ez mennsyire higiénikus, uram bocsá', mennyire tartozik hozzá egy ilyen település mindennapi életéhez.
(A baj nem azzal van, aki tart mondjuk egy disznót, hanem azzal, aki újból biztosítottnak látja a lehetőségét annak, hogy ebből - feketén! - megéljen!)

Névtelen írta...

„a szomszéd trágyadombjáról a szép zöld döglegyek a kisunokája szája sarkát nézik itatónak,”
Pedig mecsoda különbség, ha a szomszéd kutya- és macska szarjáról jár át a légy inni a kisunoka szájára. A kutya- és macskaszar sokkal nemesebb liberálisok számára.

„szocreál lakóépületekbe – ott volt divat malacot tartani”
ballibsi lakóépületekbe – most divat kutyát, macskát tartani.

Haszonállat nem lehet, mint Petőfi anyjának, csak kutya és macska.

„minden közösség maga tudja legjobban, hogy a település mely részén milyen háziállatot lehet tartani anélkül, hogy a szomszédságot zavarná,”

Nem tudom a háziállatok ürüléke és szaga miért olyan zavaró. A paraszt a háziállatait rendben tartotta, s nem az utcára hordta üríteni, mint manapság a sok liberális állat a kutyáit.

Talán a kutyákkal és macskákkal kellene foglalkozni blogírónak, hogy ne termeljenek naponta több tonna ürüléket Budapest utcáin.

PuPu írta...

Hát azokra érvényben maradt a szabályozás, javaslom, ha a pitbull a cipőd elé szarik, reklamálj a gazdájánál, csak felnyalatja veled.
Jelzem, a kutya-macska tartása ideológiamentes - a ballibsi lakóépület fogalmának bevezetésével viszont megújítottad az építészetet, gratulálok.
Egyébként én tevét tartok, javaslom neked is, mert környezetbarát, a trágyájával pedig fűthetsz is, mikor kiteljesedik a Vezér álma!

:O)))

kogito írta...

PuPu! Ehhez mit szólsz? Nem először rajtuk kéne kezdeni?
"Névtelen-nek 11:43" Elveszett az iránytűd? Hogy keveredtél ide te félkegyelmű? Laktál te olyan helyen, ahol a szomszédod disznót és egyebet tartott?
Én ugyanis nem érzem a kutyaszar szagát, pedig körös-körül minden szomszédomnak van!
Végül itt a link:
http://www.zemplentv.hu/?p=34562&fb_action_ids=466398150067268%2C465526016821148&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22466398150067268%22%3A161350390670218%2C%22465526016821148%22%3A10150969315621076%7D&action_type_map=%7B%22466398150067268%22%3A%22og.likes%22%2C%22465526016821148%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

kogito írta...

PuPu!

Ahogy elmerültem a böngészésben, találtam egy idióta cikket. Ezen azóta is röhögök szüntelen. Hihetetlen, hogy ebben az országban ennyire idióták is egy levegőt szívnak velünk!
http://kiralyiudvar.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=611731

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Belenéztem a Világkirályról szóló honlapba, és megvilágosodtam. Ha ez a honlap nem brahi, akkor O.V emberei készítették agytornaként és O.V nap mint nap komolyan innen táplálkozik, nem véletlenül mondja mostanában, hogy a magyar világnemzetté vált!
Érted már?
Szóval a hülyeség súlyos betegség és ragályos is.

Oak írta...

Nem igazán értem, hogy ez a "minden udvarra disznót" ötlet hogy jött elő,(talán a Zsuzsa adhatta az ötletet,olyan belterületi audis látogatás alkalmával ami kertváros jellegű belterületen történhetett) mert már a nagyanyám korában egy faluban is szabott formái voltak az állattartásnak.Aztán jöttek a részletesebb szabályok.Itt azért egy adott falu, község, város, jól meg tudta szabni neki és a lakóinak mi a jó. Most talán a vitya kitalálta,a haverokkal hogy a 47 ezer mellé nem elég a kecske, kell 'gyesznyó is. Az hogy büdös, kit zavar.nem ő lakik ott. Egyébként meg nem ez az egyetlen ami 'csavarja az emberek orrát.

Varga Éva írta...

Idióta névtelennek(ez is, de bájos ....olyan fideszes!:-)

Csak az ismerheti ennyire a "liberális" - tudom, tudom, ez a legborzasztóbb, legrettegettebb jelző, amit a hozzádhasonló elvtelen szerencsétlenek a másikra ragasztani képesek - "lakhatási szokásokat", aki maga is míveli azokat feszt. Tehát a magadfajta városi lumpennek liberális módon élni az tetszene, de ne hívják annak, mert azt nem szeretitek (a felcsúti lókupec az igazából, aki nem szereti, hiszen emlékezteti arra az időre, mikor még maga is annak aposztrofálta magát, és mint tudjuk, a történelmet most éppen meg kell változtatni).
Biztosan szomorúsággal fog eltölteni majd, ha megérted(???), hogy nincsen olyan, hogy liberális lakóépület, sőt még konzervatív sincs, bármennyire is tetszene az elnevezés.
Vidéket pedig bizonyára utoljára a vonatból kinézve láttál, különben nem mondanál olyan baromságokat, hogy a disznótrágya nem büdös - de, az, mert már régen nem terménnyel, hanem táppal etetnek -, és nem hordják az utcára. Olvasd el, amit írtam és kiderül, hogy de, igen bizony kihordják, kiengedik - de ha nem, akkor sem szagtalan.
Hogy jobban megismerkedj ezzel az életmóddal, leköltözhetnél a nyóckerből vidékre, mondjuk egy olyan faluba, ahol most majd a korábban kordában tartott nemtörődöm, képzetlen, ostoba emberek elkezdenek a szomszédok beleegyezése nélkül harminc-negyven disznót hízlalásra befogni. Infrastruktúrát nem épít ki, mert arra nem kötelezi semmi, és persze költségeket sem akar kitermelni, különben hova lenne az álmaiban lebegő tetemes haszon.
Amikor laktál ilyen helyen - jóindulatú leszek: egy hónapig - akkor jöhetsz okoskodni.

Névtelen írta...

Idióta Vica!
A disznótrágya szaga mélyen beszippantva jótékony hatással van a légutakra. Tudod: tisztíccsa. Neked is kellene belőle inhalálni naponta, majd nem lennél ilyen allergiás emberke.

Oak írta...

T névtelen!Azt gondolom, hogy a különböző neveltetésünk, és tapasztalunk okozza az alapvető különbségeket.
Én vidéken nőttem fel, sőt nagyon nagyon vidékre születtem.Van autentikus forrásom a vidéki disznókról(is)meg több évtizedes a városi disznókról is(ezek többnyire emberformájúak).
Alapvetően nem probléma a disznó léte.A szocreál disznótartás gyöngyszeme a "Roncsfilmben" megtekinthető. Kutyát és macskát a lakásban mindig csak az urak tartottak,ezek nem táplálkozás céljából vannak -legalább is a nálunk hagyományos kultúrkörben.
Azonban nagyon lényeges, hogy a régen hagyományos nagy területű parasztházak,és tanyák alkalmasak az ideális állattartásra.Ezt olyan kis, vagy közepes egymás határait érintő telkeken -amik a 60;70-es évektől lettek rendszeresek, nem kivitelezhető!A tömbös építkezést ne is említsük. Azon okból, hogy sem higiéniailag,sem az állatok kívánatos terét nem tudták biztosítani.Ugyan is a jó gazda tudja-a mai napig, hogy mit kell az állatnak adni ahhoz, hogy egészséges, és értékadó legyen. Ezért a 70-évektől szisztematikusan átalakították az adott térségek és telkek funkcionalitását. Teljesen jogosan. Most hirtelen azt mondani, hogy tartson mindenki a kertjében disznót, az mind eü. mind szociális problémákat felvet,és gyakorlatilag a pénzkidobáson kívül a kudarchoz fog vezetni.Amit egy vidéket ismerő teljes abszurditásnak fog értelmezni, hiszen ők a változások után is kialakították a területeik erre alkalmas részeit.Élelemmel, orvossal, és felügyelettel.
Az, hogy a városi ember a kedvence után nem takarítja fel a napi mutatványt- az a városban lakókat minősíti,és nem az állatot.Vidéken arra is ügyeltek hogy az anyag oda kerüljön ahol még hasznot is hajt.
Egyébiránt a nagymamámnak volt egy gúnárja, aki szabadon mászkálhatott az egész portán.Ő volt a harcikutya aki vigyázott rá.Amikor a mama meghalt, a gúnár összekucorodott az ágy lábánál, nem evett két hétig, és belehalt a bánatba.Mert állatot úgy kell tartani,ahogy magammal is bánnék.

Névtelen írta...

LIBERÁLIS-ozóknak: a FideSS politikája a vikágon a leg-libertariánusabb! Aki valahogy meg bírja oldani, h ne dögöljön éhen, jó - a többi dögöljön meg - ez van az alaptörvényben. Befizetett járulékok? Szociális biztonság alapjoga? Keresztényi értékrend? Ugyan... Darwinista szuperliberális bolsevik banda, akik agymosnak is sokakat, amellett, hogy a gyerekeik jövõjét szétcseszik. Mert a fideSS dilettáns is amellett, h bolsilibsi.