2012. október 24., szerda

MÉGIS, KINEK A MINISZTERELNÖKE?

A Milla tüntetésről írt tegnapi posztomban volt egy mondat, nem mindenkinek tetszett.
Ezt írtam:
„Az lett volna forradalmi tett, ha például a nagyszájú Juhász odaáll az emberek elé és azt mondja: Emberek, innen csak öt perc gyalog a Parlament, menjünk, köszöntsük fel Viktort!”
Na, erre jött reakcióként az, hogy miért lett volna ez jó, meg hogy képzelem?
Olyan természetesnek veszi azt mindenki, hogy a jobboldal kisajátíthat ideológiai és valóságos tereket, hogy az már szinte fáj.
Hogy a nemzeti jelképeket csak nekik illik használni, hogy a magyar miniszterelnök beszédét csak ők hallgathatják a magyar parlament előtti téren, - na, meg persze a lengyel vendégtapsolók, meg a kis erdélyi pedofilcsemegék, a politikai pedofília cukorfalatjai.
Az nem fáj, hogy némely jobboldali vagy szélsőjobboldali politikus ezt így gondolja – nem a sok eszükért szeretjük őket.
De az annál jobban zavar, hogy saját táborom politikusai beletörődnek ebbe.
Átengedik a teret, a terepet, a közbeszéd tematizálásának lehetőségét Orbán szolganépének, a széplelkű belbudai hősnőknek és a legkisebb politikai ellenszélre a gatyájukba trottyantó budai kispolgároknak, akik egyébként minden rendszert kiszolgálnak, csak szeretik, ha éreztetik velük, hogy ki is itt a gazda…
Azt hiszem, ha egy szabad és demokratikus országban valaki meg szeretné hallgatni az ország miniszterelnökének beszédét, akkor azt minden egyéb előkészület nélkül megteheti.
Itt meg nem tehette meg, mert azt a tíz-tizenkét bátor embert, aki odament transzparenseivel, a rendőrség világgá hajtotta, transzparenseiket cenzúrázgatta, végül bejelentette, hogy a saját érdekükben kell elmenniük, mert nem tudják szavatolni a testi épségüket a Békemenet beérkezése esetén.
Ez már önmagában is felháborító, mert ha én a rendőrségi biztosítás parancsnoka vagyok, akkor is biztosítom a magyar állampolgárok részvételének lehetőségét a magyar nemzeti ünnep hivatalos rendezvényén, ha minden résztvevő mellé egy szakasz rendőrt kell vezényelnem.
És itt az ellenzéki vezetők nagy tévedése.
Ha a Kossuth Lajos utcában felgyűlt tömeg odamegy a Parlament elé, akár bejelentve, akár egyéni séta címen, libasorban, akkor nagy bajban lett volna Viktor, ugyanis az biztos, hogy ez a tömeg nem az ő tömege, de nem is tizenkét bátor ember, hanem vagy százezer elszánt állampolgár, akiknek joguk van kifejezni véleményüket a dolgok mai állásáról.
Ehhez persze kellett volna lenni csepp vérnek a pucában, kellett volna előkészület, jelszavak, kis szervezés és bátorítás, - ennyi embert nem lehet politikai következmények nélkül lesöpörni.
Lehetett volna akár bejelenteni is a szándékot, mert annak is van politikai és nemzetközi üzenete, ha a nemzeti ünnepről kizárnak százezer embert.
Így most ugyan megtörtént a Nagy Bejelentés, de Orbán márciusig nyugodtan alhat, akkor meg majd valamelyik csicskását küldi a nép elé, majd beszél Áder a néphez.
Márciusban meg már nem lesz lehetőség sem, mert Orbán felbontatja a Ferenciek terét, nem lesz hol tartani a Milla vagy az Összefogás 2014 rendezvényét, hiába foglalta le ezer évre azt a Milla.
Majd az illetékesek széttárják a karjukat és mosolyognak - így jártatok.
Aztán majd nem találnak megfelelő helyet a rendezvénynek, mert a Jobbik, a Békamenet, a Jézus Szent Szíve Egyesület meg a Vitézi Széklet az összes számításba jöhető helyszínt már kétezer évre lefoglalta.
Marad majd a Népliget, a töltés melletti terület, a magasfeszültségű vezeték alatt, ahonnan biztonsági okokra hivatkozva tilos lesz a televíziós közvetítés, webkamera meg arra soha nem is volt, nem kell fáradozni a kikapcsolásával, ellenben három mozdony jár fel-alá és véletlenül mindig ott kell használniuk a mozdonykürtöt, tu – túúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!
Kellene már keresni valaki kültelki vagányt, aki úgy rendesebben ki tudna cseszni ezzel a suttyóval, de sajnos, a kényesízlésű értelmiségiek inkább szenvedni szeretnek…
Ami viszont felháborított, az a Jobbik rendezvénye volt.
Hogy Vona teljesen megbolondult, az az ő ügyük, az ő Nemzetvezetőjük, megérdemlik.
Hogy a Nyilasbarbie önmaga paródiájába hajló előadást tart, az meg az öregedést nehezen viselő, vitaminhiányos hölgy dolga.
Hogy ezek nappal is cigányoznak, annak megakadályozása az állam dolga lenne, de ez meg fejtől büdösödik, mint a láb, mint tudjuk.
De, hogy a legszebb náci időket idéző éjszakai fáklyásfelvonulásukon zsidóellenes fenyegetéseket lehet 2012 Budapestjén skandálni, na, ez már több egyszerű politikai trógerkodásnál, ez bűncselekmény.
A rendőrségnek már akkor fel kellett volna oszlatnia őket, mikor az első ilyen mondat elhangzott, de nem tette, mert a magyar politikai vezetés eltűri, sőt bátorítja a potenciális szövetségest, Vonát, az új Torgyánt - kérdés csak, hogy Vonáné tud e jobb ludaskását főzni, mint amilyen húslevest főzött Torgyán Mariska néni anno?
Az ország szégyene, hogy négyszázezer zsidó és vagy ötvenezer cigány lemészárlása után ezeket a tetves nyilasokat nem akadályozza meg a bűnismétlésben az, akinek a feladata és politikai felelőssége lenne.
Nem lenne baj, ha valaki megemlítené a miniszterelnök úrnak, hogy még azelőtt kellene ez ellen a banda ellen tennie, mielőtt elválasztják őt a gyerekeitől a rámpán.

:O)))

13 megjegyzés:

Neked5gigabájt írta...

Közpénzosztás: jó kedvvel, bőséggel

Jelentős számban nyertek működésre közpénz-milliókat az idén a Békemenet egyik főszervezőjének elnökletével működő Nemzeti Együttműködési Alaptól (NEA) kormányközeli civil szervezetek - derült ki az atlatszo.hu cikkéből. Az oknyomozó portál szerint az adatok alapján megállapítható, hogy a "nemzeti elkötelezettségű", nacionalista, konzervatívnak gondolt vagy a politikai kereszténység kategóriájába illeszkedő, a kormánypártokhoz sokszor személyes szálakon is kötődő civil szervezeteknek "állt a zászló" az idén.

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=594983

Névtelen írta...

Tökéletesen igazad van Pupu,jól kitúrta a jobboldal a" nemzetből" a baloldalt.Miniszterelnökeik rengeteg gaztettet követtek el elejétől fogva.Moldova kevés lenne hozzá hogy egy kötetbe beleférjen,erre a baloldal magyarázkodik Őszöd meg a Hajdú-Bét miatt,ami meg rágalom.
A mostani ellenzék profijai mintha nem is tudnának a blogokról,pedig ott akadnak kültelki vagány ötletek.Oszi

éva írta...

Pupu
Szerencse, hogy a Millások, Kónya és Bajnai még nem politikusok. Mert azt továbbra is tartom, hogy a tömeg megindulása akkor, amikor a hatalom legjobban fel van erre készülve - csak ürügyet adhatott volna a rendkívüli állapot bevezetésére.
Viszont elég lett volna 13.30-ra előre hozni a tüntetés időpontját, ezzel ezreket választásra kényszeríteni, hogy Gyurcsányt hallgatják meg, vagy Bajnait, és bejelenteni, hogy utána átvonulnak a központi ünnepségre. Ha ezt verbálisan (pl tiltással) megakadályozzák, az is lett volna 1-2 soros újsághír külföldön - de nem kockáztatták volna a tömegben levő idősek, gyerekek és egyáltalán: az emberek testi épségét.
Viszont Gyurcsány és az Mszp-ben is többen politikusok - és mégsem választották azt, hogy külön gyülekeznek, és felvonulnak a Kossuth térre. AZT ugyanis nagyobb botrány lett volna elutasítani. És ott is elég lett volna némi verbálpetting, még sétálni sem kellett volna hozzá.
Ideje van a vetésnek, és ideje van az aratásnak: ennek MÉG nem volt itt az ideje.
Lehet, hogy a lemmingmenet körbevezetésével Orbán egoját akarták kissé cirógatni, amikor maga előtt végig az Alkotmány utcán tömeget látott De az index szerint maga a tér félig üres volt, és Pintér megkapja a légi felvételeket: na és nagyjából tudja, Orbánnál kiket kell belőle levonni.
És tud számolni! Az idő egyáltalán nem nekik dolgozik.

Névtelen írta...

"Kellene már keresni valaki kültelki vagányt, aki úgy rendesebben ki tudna cseszni ezzel a suttyóval, de sajnos, a kényesízlésű értelmiségiek inkább szenvedni szeretnek…"
Pupuci, hát találj már önmagadra. Szájalásban elég vagány vagy, mutasd meg tettekben is. Kapard a gesztenyét magad, ne csak másokat biztass!Vagy lusta vagy, csak szájjalni szeretsz?

Zsófi írta...

Kedves Pupu!

Olvasva a tegnapi és tegnapelőtti soraidat, a szívemmel egyet is értettem veled. De az eszemmel semmiképpen!
Mert tömegesen megjelenni a Kossuth téri békameneten nem bátor, hanem botor lépés lett volna! Még akkor is, ha ma még - szerencsére - nincs pattanásig feszült elkeseredés és Orbán-döntő akarat, bár rohamléptekben közelítünk hozzá.
De az biztos, hogy fizikai konfrontációt provokált volna e két - amúgy valóban - békés tömeg összeeresztése.
Emlékezzünk 2006-ea, és emlékezzünk főleg 1856-ra!
Neked nem kell mondanom, mert hozzám hasonlóan saját emlékeid is vannak, és több oldalról is látod az eseményeket, de a "hős forradalom" mocskos vérengzésbe torkollt! És minden mostani, visszanéző és emlékező pátosszal szemben igenis, a legrosszabbat hozta ki a résztvevő "forradalmárok" sokaságából!
Ne akarjunk, ne provokáljunk fizikai összetűzést! Ha sikertelennek fog bizonyulni az ellenzéki összefogás, és az Orbán-dúlás tovább tart, ez sajnos amúgy is elkerülhetetlen lesz! Próbáljuk ezt elkerülni! Nem szeretnék megélni még egy 1956-ot! Az az egy is túl sok volt!
Minden erővel a békés megoldást, a választási győzelmet kell erőltetnünk ameddig csak lehet!

tüske írta...

érdekes módon az orbánt utálók képtelenek elrugaszkodni attól, hogy demokráciában gondolkozzanak. nem veszik azt tudomásul, hogy orbán nem demokrata, az ország már nem demokrácia, még csak nem is köztársaság. de mi a fenére is jó a milla gyülekezése, akkor, amikor a kétharmad egy szavazással megvonhatja a gyülekezési jogot, felálllíthatja az egypártrendszert, és a kormány majdnem két éves működése csak azt bizonyítja, hogy ezt büntetlenül megteheti. mert majd az emberek összejönnek egy újabb bulira, dopemanoznak egyet, esetleg jön egy Jó Arc, aki türelemre inti őket még két évre, majd énekelgetnek kicsit és a jó buli jó érzéseivel a lelkükben hazamennek. A cigányokat meg lehet éhenhalasztani, mert nem dolgoznak, de ha dolgoznak is, tartoznak, így pénzt nem kapnak a munkájukért, a zsidókat lehet verni, meg itt van izrael.2.0 a tanarakat lehet kevesebbért többet dolgoztatni és a lojális piaristáknak adni a pénzt, lehet Janicsot ignorálni, de a húsz éve nulla focit milliárdokkal támogatni. Na de ki törődik azzal, ha ez nem tetszik sokaknak? majd énekelgetnek egy kicsit egy másik helyen, hazamennek oszt jónapot. Orbánt és bandáját mi megérdemeljük, megdolgoztunk értük.

tüske írta...

Zsófi: van valami okod a 2014-es választásban reménykedni?
esetleg ha rablógyilkos tör be a lakásodba, te megpróbálod őt a gyilkos szándékáról békésen lebeszélni, és engedélyt kérni tőle, hogy felhívhasd a rendőrséget?

Varga Éva írta...

Kedves PuPu,
a tegnapihoz nem kommenteltem, mert mérges voltam. Igen, pont azért, amiért itt most szót emeltél: az egész MILLA-tüntetés nem volt más, mint egy jól szervezett happening, kissé kezdő, ámde jószándékú - és remélhetőleg tanulékony - szónokpalántákkal, aminek a végén ... hát nem történt semmi. Nem, nem akarok, akartam volna forradalmat csinálni - de igenis, oda kellett volna vonulni vitéz Turulbanszületett Vereckei Hágó Baltazár (nem én találtam ki, loptam!) műsorára, szépen megállni és amikor elkezd beszélni, akkor elkezdeni skandálni - demokratikusan és minden egyéb atrocitást mellőzve - a Takarodj!-ot.
Igen, szét lehetett volna ordítani az egész hacacáréjukat.
Aztán szépen, elvonulni.
Ennyi.
Ehelyett, ahogyan írod, pontosan betöltötték a koleszrezsim és a habonyárpik/kubatovok által kijelölt mozgási teret: kiengedték a gőzt a kissé - de csak nagyon kissé - elégedetlen tízezrekből.

Van egy könyv, a címe: Ne gondolj az elefántra! Magyar nyelven kiadta a Napvilág Kiadó. Egy George Lakoff nevű amerikai nyelvész írta - tökéletesen közérthető formában - és arról szól, hogyan foglalta el sok évvel ezelőtt az amerikai republikánus párt a közbeszédet, hogyan, mi módon sikerült a saját nyelvezetét használva politikai sikereket elérnie.
Nagyon ajánlom olvasásra mindenkinek, ugyanis ezt a könyvet használta a fidesz arra, amiről Te is írsz: kisajátította a nyelvet.
Szomorú, hogy amíg Amerikában Lakoff nyomán a demokraták sikerrel vették fel a harcot és alkalmazták a republikánusok módszereit azok ellenében, addig nálunk - úgy tűnik - senki nem hajlandó erről az oldalról akár csak beletekinteni ebben a könyvbe!
Azt állítom: amíg nem veszi vissza a baloldal, ha úgy tetszik a közép a kommunikáció meghatározó formátumát az egyre inkább nácivá váló orbánista tömbtől, addig itt semmi változás nem lesz.Mert az agymosottak és a tájékozatlanok abból élnek, amit ezek közvetítenek nekik - és nem véletlenül szobortatta meg Rogántóni ajánlására a BLIKK c. nemtommit - újságnak nem hívnám - a Belváros!
Nyerni pedig az fog, aki megváltoztatja a könyvben leírtak alapján az orbánisták keretezési gyakorlatát és rákényszeríti mind őket, mind a teljes médiát arra, hogy az általa alkotott kereteket használja.
Ez nem lehetetlen, csak készülés, gondolkodás és persze jó háttéremberek kérdése.
De mondok mást: pl. Gyurcsány próbálja ezt a módot alkalmazni - itt az a baj, hogy sok idióta (fel nem ismerve, mit csinál), csak azért nem partner ebben, mert fúj, Gyurcsánnyal aztán nem beszélünk azonos módon, egy hullámhosszon...

Én elkeseredtem a keddi történéseken, gyakorlatilag ott tartok, hogy feladtam a reményt, itt az én - megkockáztatom: a gyerekeim - életében nem lesz változás. Pont a tesze-tosza, kényeskedők, finnyáskodók miatt, akik talán, egyszer majd bevallják maguknak, hogy egy prosztó, bunkó, kizárólag az ökölharcot preferáló barommal (+ a jól fizetett, elvtelen mamelukhadsereggel) nem lehet szóvirágok és jóhiszemű, bármennyire is leegyszerűsített példabeszédek segítségével megküzdeni.
Mert ezek ezt félresöprik és röhögnek rajta.A felcsúti libalegelőn a klottgatyás Győzike sosem az intellektusára, sokkal inkább az öklére támaszkodott. Ahogy a többiek is - tehát ő is csak abból ért, az erőből. Amit kedden kellett volna, csupán csak felmutatni, némi egyöntetű kiabálással fűszerezve.
Elmulasztódott, nagyon sokan fogják ennek meginni a levét, képletesen és a valóságban is.

Varga Éva írta...

tüske, maximálisaqn igazad van!
Vica

Zsófi írta...

Kedves Tüske és Vica!

Ti átéltetek már fegyveres forradalmat? Tudjátok milyen az elszabadult, kontrollját veszített tömeg?

Én átéltem 1956-ot, 10 éves gyerekként ugyan, de nem szeretnék még egy szabadságharcnak részese élő tanúja lenni!

Amúgy, persze, igazatok van, ha elégedetlenek vagytok ezzel a langyos, széthúzó, impotens ellenzékkel! Azzal a magát demokratikusnak tartó ellenzékkel, amely egyelőre hatékonyabban harcol egymással, mint Orbánékkal!

Csakhogy mégis mit akartok? Fizikai erőszakot? Agresszív fellépést? Harcot? Átgondoltátok ezt a dolgot?

Mert hogy én ez ellen szóltam, és nem a verbális határozottság, hatékonyság, együttes fellépés, az erő felmutatása ellen!

És igen: reménykedem abban, hogy békés eszközökkel is el lehet söpörni ezt a szörnyűséges, kártékony hatalmat!

Biztos azonban nem vagyok ebben sajnos! Nem szeretném megélni, hogy az erőszakos, harcos megoldás legyen az egyetlen járható út! De ha ez benneteket örömmel tölt el: Sajnos van rá esély!

Cereus írta...

Vica, igazad van! Itt már valódi erőt kell mutatni!!! Ki kell mondani az éhezőkért, a nyomorba taszítottakért, a fedél nélküliekért, minden megalázott honfitársunkért: EDDIG ÉS NE TOVÁBB!!!Nem szerénykedni mint TGM, aki óránként, véleményügyileg átlépi saját árnyékát, vagy szegény Juhász aki csak botladozott saját mondanivalójában, és nem vette észre a csendből sem, hogy itt már rég vége a misének, csa ő még nem tudja abbahagyni. Bajnai hozta a tőle elvárhatót, még "szónoki "képességeiben sem kellett csalódnunk. Fekve néztem a TV-t mert fájnak a lábaim, és azon gondolkodtam, mit is tennék, ha nekem is ott kellene toporognom (bár mostanság többször is volt benne részem) míg a felkent rétorok nagysokára kielégülnek. Nekem, bár nem voltak nagy elvárásaim a rendezvény lehetett volna rövidebb, de sokkal velősebb is. Arról pedig hogy a lengyelek rendszeresen jönnek Orbán tömegét gyarapítani pufferként, arról az a véleményem ne csak tüntetni jöjjenek, hanem tisztességes munkával dolgozzák le azokat a dollármilliókat amit a Kádár kormány felvett megsegályezésükre. Ha valaki nem tudná miről is van szó, azoknak első kézből hitelesen segíthetek. Esetleg egy következő hozzászólásban.

Varga Éva írta...

Kedves Zsófi,
talán nem értettél meg: nem akarok harcot! Le is írtam.
Azt viszont igen, szeretném, ha az a tömeg, bázis - ha úgy tetszik - amelyik kimegy ezekre az ellenzéki rendezvényekre (és inkább nevezzük annak, mert a tüntetés az egészen másfajta kategória, ez attól nagyon messze volt), próbáljon meg felmutatni valamiféle erőt.
Ez, ami kedden történt, nem az volt.
Lehet reménykedni, hogy hű, de sokan voltunk - egyébként nem! -, lehet elemezni, hogy melyik szónok mit is akart mondani azzal a fordulattal, hogy .... de most már nem ezt kellett volna.
Kellemes, kora őszi, gőzkieregető kikapcsolódás volt, nem lehet ezt másképpen aposztrofálni. Sajnos(!!!!), a fidesz gyűlésre vonulók - akár megfizetettek voltak, akár magánszorgalomból, hívőkként voltak jelen - sokkal több (!!!) elhivatottságot(?), akaratot(???), együttműködési hajlamot mutattak fel, mint az ún. "elégedetlen tömeg".
Igen, fenntartom, a koleszrezsim megnyugodhatott: legközelebb márciusban lesz módja(már és ha!)az ellenzéknek erőfitogtatásra, addig pedig nyugodtan szánthatják be a demokrácia még megmaradt részeit, és agyalhatnak azon, hogy a kialakulni látszó helyzetet majd hogyan negligálják.Mert látható: nincs az tettük, ami a "gyűljünk össze és mondjuk meg jól a véleményünket két-három zeneszám között" -típusú happeningen túli reakciót váltana ki.
Kérdésedre válaszolva: nem éltem át forradalmat, és nem is szeretnék. De az, hogy egy magabiztos tömeg megjelenik egy állami(!) rendezvényen és ott szlogeneket skandál - nem forradalom. Csak erőfelmutatás - ami nélkül ez az egész nem lesz más, mint - bocsánat érte, de - bohóckodás. (A hírek már arról szólnak, hogy ki kit szorítson ki az együttműködésből, lsd. PuPu mai szösszenetét ....)
Szomorú vagyok.

Unknown írta...

Kedves PuPu!
Tudod, kedvelem az írásaidat,többnyire egyet is értek Veled. De, a tegnapi, tegnapelőtti blogod némely megállapításával vitatkoznék.
Valóban kívánatos lenne, ha a demokratikus ellenzék mutatna némi erőt az Orbán-maffiával szemben, de, sajnos, ennek még nincs itt az ideje. 2006-ban kellett volna, de akkor elmulasztottuk. Nem mertük, gyávák voltunk. Meg is lett a következménye. Sajnos, a baloldal azóta sem talált igazán magára. Talán most majd...
Rossz ötletnek tartom, a nyílt, utcai konfrontációt az orbánista elvakult, és nem utolsó sorban az állami erőszakszervezetek, és média által támogatott erőkkel szemben. Csak az alkalomra várnak, hogy rendkívüli állapotra hivatkozva, betiltsanak minden ellenzéki megmozdulást, médiát, csirájában fojtsanak el egy demokratikus ellenzék megszületését.
Aztán, a "Gyurcsány kérdés":
Magam is úgy vélem, a közelmúlt legkarizmatikusabb politikusa ő. Már az is mutatja, hogy mennyire retteg tőle Orbán, és a teljes jobboldal.
Tisztázni kéne már, mi is az ő bűne? Nem kéne elfelejteni (legalább nekünk nem), hogy miniszterelnöksége alatt mi minden épült, újult meg ebben az országban! Többszáz km. autópálya, Duna-hidak, vagy ezer felújított iskola, kórház, rendelőintézet. Hosszútávú beruházások indultak (Kecskeméti Mercedes, Audi, Hankook, stb.), egészségügyi reform indult, sikeres külpolitika.
Hogy ezek egy része nem valósult meg, az egyrészt az MSZP kihátrálásának, másrészt a Fidesz gátlástalan aknamunkájának "köszönhető". Mert ebben ők világbajnokok!
Ideje lenne már tisztázni ezt az Embert.
Ideje lenne megtudni végre, ki adta ki az "őszödi beszédet"! Politikai hiba, sőt, bűn volt elmondani, bár minden szava igaz.
Azt sem kellene elfelejteni, hogy miniszterelnöksége minden fizetését, az utolsó forintig jótékony célokra ajánlotta fel! Hol van ma még egy ilyen politikus?
Bajnait is ő hozta be a közéletbe, akitől most az ország megmentését várjuk.
Bár csak igaz lenne!