2013. július 1., hétfő

GUMIBOTLENGETÉS

"Több, mint ezeréves múltunk, a magyar állam, a törvényesség és az alkotmányosság ezer éve tekint itt Önökre."
Meg Orbán Viktor - felejtette el hozzátenni a Vezér és Kancellár.
"A múlt kötelez.
Ezer év ezerszer kötelez.
Ezért nekünk, magyaroknak együtt és külön-külön is feladatunk, sőt hivatásunk van a világon."
Hogy mi is a mi hivatásunk, azt nem cizellálgatta a Nagy Nemzeti Pocak, aki külön megköszönte, hogy  szüleik és nagyszüleik ilyen jó kiállású és szolgálatra kész fiatalokat neveltek a hazának, mint akiket most avatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a néhai Kun Béla téren.
Persze, az azonnal nyilvánvalóvá lett, hogy a példakép nem Kun Béla, aki az utolsó ötszáz év egyetlen sikeres honvédelmi akcióját szervezte az ország területének megvédése érdekében, hanem a Ludovika Akadémia, mely „már az 1830-as évektől kezdve azt a nemes célt valósította meg, hogy kiképezze a nemzet fegyveres szolgálatára elhivatott fiatalokat.”
Istenem, ha belegondolunk abba, hogy egy ludovikás tiszt hogy rúgta volna félre a szónok eleit, ha beengedték volna egyáltalán abba az utcába, ahol egy ilyen hadfi előfordulhatott…
Na, mindegy, mindenesetre megtudhattuk: Magyarország ma már erős, és jobban teljesít a rend és a biztonság védelme területén is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara tisztavatási ünnepségén, a budai Várban.
Három év, honfitársaim!
Három év és az erőskezű Vezér kellett csak ahhoz, hogy elérjük a vágyott célt, melytől – mint már többször megtudhattuk – ezidáig fényévekre voltunk, de ma már…
 Az elmúlt három évben az ország állampolgárainak nem kellett csalódniuk a rendőrségben, az ugyanis az átalakításokkal alkalmassá vált arra, hogy megvédje az embereket - mondta a kormányfő, hangsúlyozva, ma már nem kell attól félni, hogy egyenruhába bújtatott félkatonai szervezetek masíroznak az utcákon.
Hát igen, valóban nem masíroznak, ebből is látszik a fejlődés.
Vagy az, hogy ugyanarról az egy helyről irányítják őket, mint a ma rendvédelmi dolgozóit.
Tulajdonképpen a cél valahol az lehet, hogy a mentalitás a Ludovikás rendőrüknél is ugyanolyan legyen, mintha oroszlános lajbiban látnák el nemzetmentő feladatukat: izzó hazafiság, ostoba nacionalizmus, ordas eszmék zavaros fejekben – a XXI. század optimális magyar rendőre az Orwelltől koppintott Orbán Birodalomban.
Hiszen a most avatottak is már majdnem alkalmasak erre, már egy teljes évet töltöttek a Nemzeti Izé falai között, vagy máshol, de mindegy is, a lényeg az eszme.
Meg, hogy megfelelő irányítás és a rendvédelmi dolgozók megfelelő parancsteljesítési készsége mellett az árvíz is ugyanolyan hanyatt-homlok menekül az országból, akárcsak a fiatal értelmiség!
Mindenesetre az avatáson ott őrizték alabárddal a Szentkorona másolatát a jelmezbálból szökött koronaőrök, nehogy megfújja a Vezér egy óvatlan pillanatban, a fejébe csapja és elrohanjon vele a lovaspóló ősi szent fészkébe, Felcsútra…
Oda, ahol ifjabb Horthy Miklós és Horthy István játszott a mecklenburgi herceg és ifjabb gróf Bethlen István ellen, ott, ahol a Mi Büszkeségünk felmenői is a pályán voltak, ellátva a környezetvédelmi feladatokat, kézzel szedegetve az ottfelejtett kis sárga labdákat.
Szóval megnyugodhatunk, végtére is megtudhattuk, hogy „Magyarország ma már képes megvédeni magát és polgárait akár a bűnözőkkel, akár a természeti csapásokkal vagy a környezeti katasztrófákkal szemben is.”
Az ország ugyan inkább hasonlít a hajdani Vadnyugatra, mint egy modern európai államra, de ne akadékoskodjunk, ne méltatlankodjunk az egyre durvább viszonyokon, az állami szintre emelt maffia-bűnözésen, inkább törődjünk bele abba, hogy ez az ország állítólag mindentől képes megvédeni magát, csak saját magától és Orbán Viktortól nem.
Hogy aztán a rendőrtiszt-avatás gumibot-lengetéssel zárult-e, azt nem tudom, de azt igen, hogy ha valaki a rendőrség szétverésére törekedett 1989 óta, hát az éppen a szónok volt, aki most gátlástalanul odaállt papolni, feledve, hogy csőcseléke mit művelt elvetélt 2006-os puccskísérlete során.
De ma már mindegy is, nemsokára ismét Ludovika lesz a Ludovika neve, és ez a lényeg.
Szegény rendőreink, többet érdemelnének…


:O)))

2 megjegyzés:

rézevőfiamór írta...

Abban is egyedülálló a Mi Hősünk, hogy az ő insectáriumának laposférgei vésték ércnél maradandóbb gránittömbbe, hogy a rendőr AB OVO HAZUDIK, egy zászlóalj rendőr filmfelvételekkel megtámogatott tanúvallomása sincs sehol hitelességben egyetlen napernyővásznas, pincérmellényes kopasz fasz "az nemisúgyvótbíróúr, de engemet itten abuzáltakkéremszépen" böfögésével szemben.

morzsi írta...

Lehet vagy tíz-tizenkét éve, hogy egy barátom fiát sikerült lebeszélnem arról, hogy nyomozó legyen. Pár hete felhívott és megemlítette, hozzátéve, hogy köszöni az akkor volt tanácsomat, mert ma nem merne a tükörbe nézni, mert mára nagy valószínűséggel egy velejéig romlott, korrupt rendőr nézne vissza rá.