2013. június 29., szombat

TISZTELETET ÉRDEMLŐ ELLENFÉL

Ülést tartott az MSZP választmánya, ezen állást foglalt az Együtt 2014-el folytatandó tárgyalásokkal kapcsolatos kérdésekben, többek között feladatul szabta a pártvezetésnek, hogy legkésőbb őszig létre kell hozni az ellenzéki választási szövetséget.
Habár szerintem a célkitűzés jobb a semminél, de szerintem ezt a résztvevők igencsak eltaktikázták, mert az csak ábránd, hogy a felek ősszel megállapodnak, majd aki akar csatlakozhat hozzájuk – már, ha ők is úgy akarják.
És ha nem?
Ezt nem nevezhetjük összefogásnak, ezt legnagyobb jóindulattal is csak diktátumnak lehet nevezni, amire nem tudom, mi szüksége van a Szocialista Pártnak, főként, ha azt igyekszik kézzel-lábbal, és teljesen feleslegesen bizonygatni, hogy most itt aztán egy teljességgel új politizálás indul.
Talán el lehetne magyarázni a csatlakozni kívánók ostoba és tudatlan tömegeinek, hogy miért is vannak ők hátrányosabb helyzetben, mint a Juhász-féle gittegylet ötven támogatója, vagy mint a Belvárosi Zsúrfiúk Társaskörének, annak a Lehet Más a Politika nevű pártnak osztódással szaporodott bánatos maradványai, mely pártnak egyetlen dologban sikerült újat hozni a magyar politikába: bizonyította, hogy dehogy is lehet itt más a politika.
El lehetne magyarázni akár azt is, hogy miért nem volt ehhez a gigászi eredményhez elég megállapodni Bajnai Gordonnal és felkérni őt az összefogás miniszterelnök-jelöltjének, miután két kérdésben – igen, nem több kérdésben, ebben a kettőben – megállapodtak az együttműködés összes bejelentkező résztvevőjével Vajnaitól - Bokrosig.
Az első az, hogy az összefogás célja Orbán minden más célt felülíró leváltása, a második meg, hogy a miniszterelnök-jelölt Bajnai legyen.
Vagy Bokros.
Vagy a Húsvéti Nyuszi, de nem szocialista politikus, így hitelesítve azt, hogy a cél nem a hatalom puszta megszerzése, hanem a demokratikus jogállam helyreállítása.
A többi innen már belső egyeztetések kérdése, melynek során félre kell tolni azokat az idiótaságokat - esetleg képviselőikkel együtt -, melyek csak arra jók, hogy megtorpedózzák az együttműködést.
Egyúttal ki kell zárni azokat a törekvéseket, hogy bármelyik résztvevő a másik bírájává tolja fel magát, mert ez vagy egyenrangú, bár nem egyenlő súlyú partnerek összefogása lesz, vagy nem lesz semmi, csak egy gyülevész, torzsalkodó banda dzsemborija, amelyik már csak ebből kifolyólag is vesztésre van ítélve.
Hogy Bajnai Gordon a két legerősebb pártról beszél, azt a helyén kell kezelni, annak - ami: politikai propaganda-szólamnak.
Mindenesetre ideje lenne konkrét határidőt szabni a megállapodásra, mondjuk szeptember tizenötödikét - mert a csillagászati ősz errefelé szeptember 23-ától december 22.-éig tart, utána az élet január második hetében kezdődik – lehet számolgatni a rendelkezésre álló időt…
Merthogy akkor kell megkezdeni a konkrét munkát, ami rengeteg, ha valaki nem csak részt akar venni a választásokon, hanem esetleg nyerni is szeretne…
Van egy sor dolog, amit a választmány helybenhagyott, csak sajnos azt nem lehet markáns módon kiérezni a közzétett hírekből, hogy Orbánt is helyben szeretné hagyni…
Az írják: „… mi nem megsemmisítendő ellenségnek, hanem tiszteletet érdemlő ellenfélnek tekintjük azt, akinek a véleménye különbözik a miénktől.
Az új politikai kultúra része a párbeszédre való törekvés, a kompromisszumok keresése, a különböző érdekek összehangolása és az önszerveződő civil társadalom támogatása.”
Talán lehetne tisztán is fogalmazni, mert a demokratikus oldal szavazói szerint ez a velejéig rohadt, korrupt és hazug banda sem tiszteletet, sem kíméletet nem érdemel, hanem nagyokat a pofájára, hólapáttal!
Az utódaikkal meg a tükröztetéses eljárás a megfelelő, ha a hangnem és a viselkedés korrekt, akkor viszonozni kell, de egyetlen negatív megnyilatkozást sem kell eltűrni, meg kezünket tördelve sopánkodni.
Amit tett a baloldal húsz évre visszamenőleg is vállalható, Őszödöstől, Gyurcsányostól, szemkilövésestől, autópályástól, iskolaépítésestől - mindenestől!
És nem új politikai kultúra kell, hanem politikai kultúra kell, mindenféle jelző nélkül - és kölcsönösen.
Nem kell ezekre a nagyonegyszerű dolgokra ezer vitézkötést kötni, ma csak helyre kell állítani a jogállamot és a demokráciát, a többi a jelenlegi helyzetben csak felesleges sallang.
A teve meg – mint tudjuk - tulajdonképpen ló, csak egy választmány csinálta…


:O))))

24 megjegyzés:

Névtelen írta...


Vannak állandó esti levelező partnereim, és általában a napi eseményekről írok Nekik. Mivel PuPu barátom "éjjeli bagoly", általában az én véleményem előbb kerül ki a klavimból, mint ahogy az aktuális blogot olvasnám.
....nem először történt: Más szavakkal, de ugyanezt a véleményt fogalmaztam meg.

özv. Kussné írta...

Csak egyetlen háziasszonyi szempont, de nekem fontos!
Mit tett az elmúlt három esztendőben az huszonnégy éves MSZP?
Mit tett az elmúlt három esztendőben a négy éves LMP?
Mit tett az elmúlt három esztendőben(?) a két éves DK?
Mit tett az elmúlt három esztendőben(?) a három hónapos Együtt 2014-PM?

A szavazópolgár is vágyakozik a tiszteletre, no meg a (jog)védelemre!!!
http://www.youtube.com/watch?v=9IubsGmqADs



Névtelen írta...

"Az írják: „… mi nem megsemmisítendő ellenségnek, hanem tiszteletet érdemlő ellenfélnek tekintjük azt, akinek a véleménye különbözik a miénktől. "
Azzal akarnak ilyen finoman bánni, aki saját maga mondja ki, hogyha teheti megöli a politikai ellenfelét?
Ebben az esetben nem csak arról van szó, hogy a vélemények különböznek!!
Kati

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Megint teljesen a lelkemből szóltál. Remélem hogy olvasák a Bajnaiék és a szocik is AZ irásodat-
Sajnos én is ugy láttom, hogy a következő miniszerelnököt is Orbánnak fogják hivni, ahogyan azt Gyurcsány nagyon találóan mondta.
Elszomorit, hogy ennyire szintelen-szagtalan ez a két magát jelőltnek képzelő politikus.
Az embereknek tetszik az Orbán beszédei, mert azt mondja amit hallani akarnak, és nem azt nézik ami a zsebükben van,
jutks

hello írta...

Sajnos azt kell mondjam, egyre inkább izmosodik az a meggyőződésem, hogy paszuly se lesz itt ebből, nem Orbán-éra buktató, bármiféle váltás.

Erre még pávatánc-minősítés is hízelgő. Talán a Nagy Brehmben más példát lehetne keresgélni rá, találóbb hasonlat gyanánt.

Megint ott tartok, hogy annyi szép, értelmes dolog van a világon, amivel múlathatom az időmet, tán távolabb kéne tartanom magam a politika követésének méregpoharától. Mentális önvédelmi meggondolásból. Ráhatásom úgyis zéró, miközben az irritáló ártalmát már naponta észlelem magamon.
A tehetetlenség nagyon meg tudja viselni az embert.

D .elemér írta...

Kedves Kussné
korán kelt írta hogy 2017 ben megy nyugdijba! maga fiatal asszony!! magát nem szabad parlagon hevertetni!!!egy csinos asszonyal foglalakozni illene . Írta Mi a Nótám Szerettel küldöm magának drgága kussné.Nem tudom az életemet hol rontottam én El.Nyári este panaszkodom a csillagos égnek Mert Ha te már nem szeretsz már HEJ DE én minek is éljek Mert TE vagy az én legszebb ÁLMOM te vagy minden boldogságom szeretlek a Sírig mert sírom a leg szebb virág csak te néked nyilik..Sok szeretettel Eli . hétfőn megyek dolgozni reggel vissza Pestre??? D

özv. Kussné írta...

Kedves D. Elemér!

Igen - ma nagyon korán ébredtem, mert éppen kertet tervezek :-)
Tudja kedves Elemér csinos csak a múlt században voltam, de az már elmúlt több, mint egy évtizede.
Tulajdonképpen már évek óta szeretek öregasszony lenni, főleg 2010 óta, éppen három esztendeje.
Nyugdíjba, sajnos nem 2017-ben, hanem majd csak 2027-be megyek - ha egészségesen megérem ezt a kort és persze ha egyáltalán akkor még létező lesz a nyugdíjas állampolgári státusz.
Kedvességét viszonozom ezzel a szép nótával, hogy a jövő héten eredményesebben menjen a változatos munkavégzése, országszerte!
Nagyon köszönöm a vasárnapi, szabadnapos válaszát, külön figyelmét!

Akkor jöjjön a félhomály... hiszen amúgy is az van :-)))
http://www.youtube.com/watch?v=wKeYCKG8Tdk
Szeretettel:
a maga özv. Kussnéja

Kaláris írta...

Borzasztóan jól szórakozom azon,(nem vagyok cinikus, de ezen az elcseszett, szerencsétlen Magyarországnak nevezett földrajzi képződményen már csak nevetni lehet)hogy akik nemrég még az ún. "összefogás" mellett kardoskodtak és jól leteremtették azokat, - például engem - akik az első perctől fogva hangoztatták, hogy nem fog működni a dolog, most megvilágosulván írják egymás után a leleplező cikkeket...(nem rólad beszélek PuPu...)

D .elemér írta...

Kedves kussné !
ha 2027 megy nyugdíjba akkor ön nagyon fiatal asszony . figyeljen hétfőn reggel a Király utcában leszek a deák térnél vana székely mihály sarkán de ha maga pesti tudja .nincs sok pénzem de van 3200Ft ért de 13 -15 ig korlátlan étel fogyasztás Meghívnám ha nem sértem meg . de sajnos munkásruhában leszek de nem szolnak ott . Várom Tulajdonképpen PU PU NAK köszönhettem hogy magára találtam !! Pedig ez nem egy társkereső Blog de bánja a kánya minden jó ha a vége jó .Várlak virágot is viszek

hello írta...

Kedves D Elemér!

Nagyon szurkolok, hogy özv.Kussné elfogadja a hétfői meghívást, azaz immár PuPu blogján kívül (is, azaz a való életben) találjatok egymásra, cseréljetek mailcímet, és onnantól ezt a kis offolós liezont privátban folytassátok!

hello írta...

Kedves Kussné!

A többi párttal kapcsolatban nem, de a DK-t illetően hadd segítsek!

Az alábbi 2 honlapon igen részletesen visszakereshető, elolvasható, hogy a DK mit csinált a megalakulása óta:

http://portal.dkp.hu/

https://www.facebook.com/dk365

özv. Kussné írta...

Kedves D. Elemér!
Köszönöm a meghívást, holnap 12 és 15 óra között éppen vidéken leszek, ezért nem alkalmas az időpont.
Majd megkérem Puput, hogy írja meg magának az emailcímemet :-) Szerintem minőségbiztosítási okokból az itt folytatott privát levelezéseinket többféle módon figyelhetik, rögzíthetik :-)
Ezen kívül itt, e portálon bármikor megjelenhet újra Vicuska is; MINDENKI SZÜKSÉGLET FELELŐSE és akkor végleg ki leszünk tiltva, bár lehet, hogy Hellonak (itt) is ez a célja!
Látatlanban nagyon köszönöm a virágot is :-)
Várom a jelentkezését :-)

Kedves Hello!
A DK-nak remélem vannak okos belső kritikusai, akik elmondhatják észrevételeiket az elmúlt két esztendőről, de nem a Mit csinált aspektusokból, hanem a HOGYAN különféle szemszögeiből, mert ez a fontosabb - szerintem.

D .elemér írta...

kedves Helló én elkötelezett baloldali volnék Kussnéval meg jól el írkálunk a humort érteni kell . Én pu pu t tisztelem és szeretem olvasni akkor nem volnék itt azért ne csak már az Ételmiség írjon csak szabad talán egy mezei szakmunkásnak is írni .köszönöm

Geza írta...

Igen egyetertek Hello-val. Bar a Ozvegy es Elemer kvazi vicces csatarozasaban en az Elemernek drukkolok (barmi is legyen a celja), az ketsegtelen, hogy a jelen oldal szinvonala azert nem feltetlenul igenyli (szerintem) az ilyen szintu lezullesztest (ez az "ertelimisegi" hovatartozastol fuggetlen). Kar lenne, ha fontos hozzaszolasok azert kerulnenek le errol az oldalrol, mert ha valaki a fenti diskurzust meglatja, automatikusan lepattan az oldalro. Gondolom, mindkettojuk erti, hogy azert a blogokban elhangzottak nem erdemlik meg az ilyen iranyu hallgatosag valtozast.

Es igen, a blog jo, mint mindig.

özv. Kussné írta...

Kedves D. Elemér!
Úgy gondolom, hogy mi ketten igen egyszerű emberek vagyunk. Nem illünk ebbe a tudásközösségbe.
Az a kérésem, hogy innentől fogva levelezzünk a saját emailcímünkön - privát :-)
Ne zavarjuk ezt a baloldali értékeket képviselő szellemi alkotó műhely közösséget, inkább hagyjuk fejlődni!
Maga meg én, inkább önmagunkkal és egymással foglalatoskodjunk, de semmiképen ne verjük fel a pupublog házat...
http://www.youtube.com/watch?v=6ULqYPw4l3A
Szeretettel:
a maga öregecske Kussnéja - özvegyen

özv. Kussné írta...

Géza!
Kár, hogy az értelmes hozzászólásokat nem elemzed ilyen gazdagon és és mívesen - öt hosszú sorban! Vagy az titok? Nem közölhető?

Írod:
"És igen, a blog, jó, mint mindig."
Gondolom az ilyen hozzászólások miatt meg majd itt ragadnak a látogatók. Majd egyszer...
Tied a pálya!
Kudarcmentes sikereket!!!

Névtelen írta...


Az Özvegy és Elemér egy jelenség.
Közismert a bértollnokok elszaporodása, a gyakorlott fórumozó pedig félmondatból felismeri a trollokat, akiknek egyetlen feladata: a fórumon folyó értelmes beszélgetés szétverése.
Nyugodtan átléphetők.

Qwyc a tizedik.

özv. Kussné írta...

2013. június 30. 20:04 Névtelen!
Akkor 3-2-1-zéróóóóó
- kezdődhet az értelmes beszélgetés! Szerintem a dicshimnuszokból és a pocskondiaballadákból elég lesz a három szólamú kánon is!!!

az átlépendő bértollnok+troll:
özv. Kussné

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Az általad írtakról az jutott az eszembe, hogy - ha két hamis kártyás leül játszani, előtte mindég megbeszélik, hogy akkor most hamisan, vagy "frankón" játsszunk!..
Kérdésem: "ezek" most meg akarnak egymással állapodni, vagy csak minket bolondítanak? - Mert ha meg akarnának, akkor arra számtalan lehetőségük lenne.

Névtelen írta...

Pupu - csak abban vitáznék, hogy "kellene" vagy "kell" teljes mellszélességgel felvállalni az EM8 évet. Mert szerintem "ez itt a bökkenő". Ugyanis annak felvállalása elképzelhetetlen Gyurcsány rehabilitálása nélkül - azt meg ez a két halovány politikus-utánzat nem meri megtenni. És ezért nem engedték fel Gyurcsányt Szárszón a szinpadra:
lemosta volna a többi komikust!
kekec/éva

D .elemér írta...

Kedves Nételen!
nagyon nagy a bökkenő tisztelt uram /hölyem ha hiszi ha nem Én Hidegburkoló vagyok most éppen itt vagyunk a szálláson angyalföldön a Petneházy utcában én már Egerből eljöttem az .5.15 percse busszal most csak azért várunk mert atulajdonos hölgy a Székely mihályba 10 órakor jön én nem troll vagyok ha nem Proli.de ha kéri a faccebokon is megnézheti szép nívós munkáim vannak szeretem olvasni Pu Pu t és eszem ágaban sincs szétverni a Forumot Mivel öszintén Le írnám ÉN MSZP volnék .Tiszteletel eli

Szabó Andrea :-) írta...

Kedves Olvasók!

Örömmel jelzem, hogy a mai napon sikeres volt a randevúm D. Elemérrel a Deák téren :-))) Egymásra találtunk, mint két régi jó ismerős!
Úgy gondoljuk, hogy mától titokban tartjuk a kapcsolatunk folytatását, s egyéb történéseit ezért kérek mindenkit, hogy ne is faggassatok!
Még egy jó és fontos hír; mostantól beteljesítem névadóm titkos szándékrendszerét, akitől ezt a szép özv. Kussné nevet kaptam. Elárulom az igazi nevemet, hátha találkozunk még valahol, vagy valamikor az életben :-)
Szabó Andrea vagyok.
Azt is tőlem tudd: ha özvegy Kussné nem lehettem volna, D. Elemér sem született volna!
Hát még ez a ma délutáni felejthetetlen szellőrózsás randevú...
Még sok-sok szép közösségi élmény-regimentet kívánok mindenkinek jó egészségben - szeretettel:
Szabó Andrea :-)))
(zenét majd Hello hoz és talán Vicuska engedélyezi)

Névtelen írta...

Szerintem, ha volna valosagos osszefogas a demokratikus oldalon, akkor ugy Bajnai mint Mesterhazy alkalmas lenne miniszterelnoknek.
A problema a ket politikus tamogatottsagaban van.
Mesterhazy mogott egy jol szervezett, eros MSZP all, mig ha a Szolidaritas kilepne az Egyutt 2014-bol, maradna nehany tucat tamogatoja. Bajnai azzal szurta el, hogy osszeallt a fuvessel, aki sikresen elhitette vele(sajat magaval es meg sokakkal) hogy a politikai kiabrandultak tomege all mogotte.
Pedig meg egy kozepes vendeglore valo sem jonne ki beloluk.
A 2014 csak egy pup az MSZP hatan, csak sajnos egy kartekony pup (ellentetben a tevek hatan levo hasznos puppal).
Az MSZP-nek ki kellene szallni ebbol a "szovetsegbol".

xuanhathudong írta...

Great post, Thanks for sharing!

Võng tự đưa hay máy đưa võng ra đời là một trong những sản phẩm tinh túy của công nghệ. Máy đưa võng tự động hay võng đưa em bé là phương pháp ru con thời hiện đại của các ông bố bà mẹ bận rộn. Các mẹ sẽ yên tâm và hài lòng khi sử dụng máy đưa võng cho bé. Máy đưa võng tự động An Thái Sơn nhận thấy may dua vong ts với giá cả hợp lý máy đưa võng giá rẻ uy tín – sản phẩm máy đưa võng tự động thiết kế dành riêng cho em bé và An Thái Sơn tự hào là địa chỉ bán gia may dua vong tu dong tốt nhất cho bé với máy đưa võng tự động hợp lý, uy tín tại TP.HCM hay chia sẻ các bạn nhỏ thuốc nhỏ mắt nhiều có tốt không hay có hại gì cho mắt không!

Đến với Bruno.vn bạn sẽ được cung cấp các mặt hàng chất lượng thoi trang nam hàng hiệu cá tính cho nam giới hay ao nam dep với giá hợp lý, ngoài ra còn có ao khoac nam dep cực thời trang, nhiều mẫu đẹp hay các kiểu áo sơ mi với ao so mi nam dep với các loại khác nhau từ ao so mi nam tay ngan đến các mẫu áo sơ mi nam tay dài đẹp hay áo công sở với áo sơ mi nam công sở cực sành điệu. Ngoài ra còn có mẫu áo sơ mi trắng nam cực thời trang, hay các mẫu áo sơ mi caro nam nhiều mẫu mã cực đẹp hay các mẫu áo thun ao thun nam dep hay mẫu thun dài cực đẹp với áo thun nam tay dài đẹp có chất lượng tốt, giá cả tốt, rẻ nhất thị trường.

Những thực phẩm giúp đẹp da tại http://nhungthucphamgiupda.blogspot.com/
Thực phẩm giúp bạn trẻ đẹp tại http://thucphamgiuptre.blogspot.com/
Thực phẩm làm tăng tại http://thucphamlamtang.blogspot.com/
Những thực phẩm giúp làm giảm tại http://thucphamlamgiam.blogspot.com/
Những thực phẩm tốt cho tại http://thucphamtotcho.blogspot.com/