2016. december 11., vasárnap

BOZGOROK ÉS SZŐRÖSTALPÚAK

Parlamenti választásokat tartanak ma Romániában.
Csodaszámba menne, ha a magyar kormány nem ütné bele az orrát a dologba, habár orra hegyén valamilyen érdekes, barna színű anyag maradványai látszanak, és miután nincsenek allergiás kiütései, feltételezhető, hogy az anyag saját eredetű.
A parlamenti választásokon a résztvevő magyar pártok a bejutási küszöb környékén erőlködnek, az RMDSZ adott ugyanis néhány helyet a Magyar Polgári Pártnak is, vélhetőleg több eszük van, mint a magyarországi pártoknak.
Persze ez a helyzet nem tetszik mindenkinek, a bővérű nemzeti csődör, kinek íróasztalán megfordult már néhány nemzeti punci, természetesen elégedetlen a helyzettel.
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke egy nagyváradi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ő maga elmegy ugyan szavazni vasárnap (romániai parlamenti választás), de jó lelkiismerettel aligha lehet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros, Bihar, vagy Hargita megyei jelöltlistájára szavazni "annak a tudatában, ahogy azt az opportunista, megújulásra és megigazulásra képtelen RMDSZ összeállította".



Nekiment Kövér Lászlónak is, aki a Fidesz nemzetpolitikára szakosodott harcosa, és aki ezidáig mindig megjelent ott, ahol alkalom adódott egy kis nemzeti illatú szarkavarásra, lett légyen az háborús bűnös hamvainak aktatáskában történő hurcolászása, vagy akár ez a mostani választás is.

Kövér bűne Tőkés szerint az, hogy részt vett az RMDSZ kampányában, ez pedig helytelen, hiszen " a Gyurcsány-rendszer legfőbb támogatói voltak Erdélyben."
Nm emlékszem rá, hogy Gyurcsány bármilyen pozíciót betöltött volna Romániában, vagy akár Erdélyben, arra sem, hogy Gyurcsány rendszert hozott volna létre.
Ilyen tevékenység leginkább a NER létrehozójának nevéhez köthető, ez ugyan őrület, de van benne rendszer, vagy a rendszerben van egy őrült, esetleg több is, ha a MPP tiszteletbeli elnökével is számolunk...
Kövér László tudja, hogy az RMDSZ nélkül nincs magyar képviselet a román törvényhozásban, és arra is rájött, hogy mi is a nagy erőlködések vége, és világos pillanataiban hajlandó racionálisan cselekedni.
A tesiszájú vátesz pártja el sem indult a választásokon, még Tőkésnek sem szóltak erről a döntésükről, hiszen tudták, hogy társadalmi támogatottságuk nincs, de azt is tudták, hogy Tőkés hisz a csodákban...



Orbán a nemzetpolitikában egyik baromságot csinálja a másik után, emberei kártékonyabbak, mint a krumplibogár, mégis erőlteti a dolgot, lételeme a megosztás - ezt gyakorolja a romániai magyarokkal is, és az agresszív konfrontáció, mellyel a román állam képviselőit ingerli.
Egészen addig, míg csak le nem verik a magyarokon dilis vezérük otrombaságait.
Hol vannak már azok az idők, amikor a RMDSZ részt vett a román kormányban, amikor képviselőjének még komoly súlya volt a román belpolitikában, amikor a magyarok és románok optimistán hihettek abban, hogy az évszázados konfrontációnak talán egyszer akár vége is lehet.
Orbán képtelen elfogadni, hogy a Magyar Királyságban élő nemzetiségeknek joguk volt saját államuk megteremtésére, azt sem képes megemészteni, hogy a királyi Magyarország sem homogén lakosságú, sem magyar anyanyelvű, sem nemzetállam nem volt, hanem aki itt élt, mindenki a magyar király alattvalója volt, tekintet nélkül nemzetiségére.
Azt hiszem, a primitív gondolkodásnak ez a foka felveti az ELTE Jogi Karának felelősségét is, hacsak diplomájára nem a Fény utcai piacon tett szert a Szeretett Vezér...
Ha azt akarjuk, hogy Románia fogadjon el valamiféle autonómiát a Székelyföldnek, akkor nekünk is el kell fogadnunk saját elveink múltbéli következményeit.
Sehol nem egyszerű ez, gondoljunk csak a baszkokra, például.



A probléma nem csak Romániában érzékelhető, Ukrajnával kapcsolatban ugyanez a helyzet, ami az ott kialakult állapotokra tekintettel roppant veszélyes, az ott élő  magyarok számára pedig maga az életveszély.
De folytathatnánk a sort, és mindenütt azt találnánk, hogy a magyar külpolitika szembemegy az adott állam nemzetiségi politikájával, mert valami rejtélyes oknál fogva a kis hörcsög a Világ Urának képzeli magát.
Jobb lenne pedig ésszerű kompromisszumokat kötni, a nemzetek közötti megbékélésen munkálkodni, még mielőtt nagy baj lenne.
A romániai parlamenti választásokon jelenleg a legtöbb, mit elérhetünk, hogy a magyarok képviselő bekerülhetnek a parlamentbe, ez se a jelenlegi kormány nemzetpolitikájának köszönhető.



Trianon a múlt, az Európai Unió a jövő, mely már jelenlegi formájában is módot ad arra, hogy aki akarja, félretehesse a történelmi ellentéteket, és megpróbáljon békében élni azokkal, akikkel együtt sodort, cibált, rugdalt velünk a történelem.
Az egyszerű nép jól elboldogul a másikkal, egészen addig, míg a szellemi kútmérgezők meg nem győzik arról, hogy a másik nép a vesztére tör.

Sajnos, ilyen deformált lelkű nyomoroncok minden népben akadnak.


Nem kellene hinni nekik...

:O)))


8 megjegyzés:

Unknown írta...

itt valahol a neten olvastam :


libya...................... betűszerint!!!!



vaj' mit akarhatott az user közölni ????

Kapat írta...

Az Orbán-féle jellemgyenge akarnokok soha nem fogják elismerni mások jogait, erényeit, de még a létjogosultságukat is megkérdőjelezik. Helyes elképzeléseik a világról csak nekik lehetnek.
Ez a tipus konfrontációk által szeretné kikényszeríteni "nagyságának, kiválóságának" elismerését. Örökké uszítani, harcolni és győzni kell, még ha egy népcsoport beledöglik is.
Ez a legkártékonyabb élősködő fajta, felismerése időbe telik, de addig tevékenységével emberek életét teszi elviselhetetlenné.
Milyen békés hely lehetne a világ nélkülük!

Kibic37 írta...

Nem Orbán az, aki képtelen elfogadni, hogy a Magyar Királyságban élő nemzetiségeknek joguk volt saját államuk megteremtésére, hanem egy sereg, többségében áttelepült mélymagyar hazaffy, akiknek viszont a szavazataira az Orbán nevű populista sejthalmaz igencsak ácsingózik.
Az meg már szinte a vicc kategóriába tartozik, hogy a kettős állampolgárság és a vele járó állampolgári jogok, valamint, az ezzel párhuzamosan folyó, románokat nemzeti érzésükben alázó politika mellett még székelyföldi autonómiáról álmodunk ...

talalom írta...

Ráadásul egy olyan népcsoporttal, amelyik büszkén megkülönbözteti székelységét a magyarságtól, pár éve külön zászlót is talált valamelyik lófője nemesi lobogójának minapi átrajzolásával: mi meg bekajáljuk ezt az ótvaros giccset.

talalom írta...

Baromira örülök!Az RMDSZ vezetője két nap óta folyamatosan arról beszél: országunkat, Romániát kell jobbá tennünk! Erdély, és Románia szövetségét kell megerősítenünk az itt élő magyarok egyenjogúsítása által. És ez, úgy látszik, 6,3%-ot hozott, jelentős, mérleg nyelve szerepet. Itthon meg jelentős milliárdokkal támogatjuk a bánatos "nemzetstratégákat", Jenőkétől a tepsiszájú tiszteletesig. Dobáljuk a magyar nemzet jövőjét a múlt pangó vizű, pocsolyás kútjába.

Kapat írta...

"talalom"
Most éppen az RMDSZ mellett kampányolt Orbán csütörtökön Szatmárnémetiben. Felismerte, hogy most ott lehet több szavazót elérni, mert sokkal népszerűbbek az ő kreatúráinál.
Ez olyan, mint a szélkakas, úgy forog, ahogy az érdekei diktálják.

http://hvg.hu/vilag/20161207_Orban_Romaniaba_megy_kampanyolni

1970 írta...

Kapat
2016. december 11. 18:25

Ez egy nagyon pontos és helyes meglátás! Tökéletesen látja a lényeget... (sajnos).

góbé írta...


Azért e katyvaszban van nem kevés és nem lebecsülendő pozitivum is.

PuPu számomra legfontosabb mondata:
"...Az egyszerű nép jól elboldogul a másikkal,- egészen addig, míg a szellemi kútmérgezők meg nem győzik arról, hogy a másik nép a vesztére tör..."

Személyes élményem volt ennek igazságáról. Miután Kassán, mindenféle helyeken angolul érdeklődve hiába kerestem a repülős muzeumot,- Ficó első regnálása idején, Malina Hedvig ügy, stb. - végül egy könyvesboltban, megunva a dolgokat fennhangon megkérdeztem, beszél-e valaki magyarul. Az üzletben voltak vagy harmincan. Senki nem akarta a véremet, fel sem kapták a fejüket, majd az egyik eladó borzasztóan tört magyarsággal elmondta, hogy szerinte a reptéren kellene érdeklődnöm s utbaigazitott, merre menjek.

Három tanulságot szürtem le. Elsőként amire PuPu is hivatkozott, másodjára, hogy a tájékozottság, az intellinencia határoktól független, azokon átivelő tulajdonság, s végül röstellkedve, de be kellett ismerjem, némi repülős multam ellenére a srác lefőzött, hisz az hogy repülőt a repülőtéren keressek, nekem is eszembe juthatott volna...

A politikacsinálók tényleg kapják be, minket meg felejtsenek el!