2017. április 10., hétfő

TAVASZI TÜNTETÉS

index foto
Ez most tüntetés volt, habár ez is tavaszi napozásnak indult, de most talán még a neves amerikai blogger sem kap dührohamot, mint szokott, mikor a nép nevetgél és viháncol a mérgelődés helyett.
Egy idő után belejött a társaság és úgy viselkedett, ahogy olyankor kell viselkedni, mikor dühös az ember, ehhez megfelelő létszám is társult, úgyhogy majdnem minden stimmelt, habár aki forradalmat várt, az bizonyára csalódott.
Aztán persze elkopott a tömeg, a nép gazdátlanul vonulászott fel-alá, pedig még a juhász is tudja, ha nem megy elől a szamár, szétszaladnak a birkák.
Ha egyben marad a félszázezres tömeg, hát nem hiszem, hogy a Fidesz-székház előtt egy századnyi rohamrendőr sokat ért volna, de párszáz emberrel szemben még sokan is voltak.

Különösen, hogy ide már nem a kultúrrendőröket küldték, hanem a robotzsarukat, akik ott marconáztak talpig protektorokban, Darth Vader a TEK harcosaival meg bent várta a rohamot, de nem kellett kirántania fénykardját, mert a tömeg alapvetően azért békés volt...
Mikor írom a posztot, a tüntetők a földön ülnek, ami rendben is lenne , mondjuk holnap, a csúcsforgalomban, a Blaha - kereszteződésben, de így legfeljebb felfáznak, oszt megbírságolják őket a közterület szennyezéséért, ha oldalbapisilnek egy házat.
Azért azt mondanám a tüntetések szervezőinek, hogy ilyen esetekben a helyzetre legalább annyira fel kell készülni, mint amennyire a rendőrség felkészül, és nem lehet arra hagyatkozni, hogy majd valamelyik ki tudja, ki által delegált hangadó elrikkantja magát: Mennyünk tovább!
Ha akkor kezdjük el kitalálni, hogy hova, abból túró sem lesz, csak céltalan kóválygás a belvárosban, ami nem vezet sehova.
A tüntetést éppúgy meg kell komponálni, mint egy zeneművet, nem elég a nyitányt megírni...


Persze azért jó volt ez így is, habár a tömeg még nem ébredt rá az erejére, és persze így konfliktusa sem volt senkivel, de ne áltassa magát senki.
Ha élesre fordulna a helyzet, akkor előkerülnének Kubatov büntetett előéletű szabadságharcosai a kipróbált gyilkossal az élen, és akkor bizony verekedni kellene.
Ez a tömeg ma nem úgy néz ki, mint a sok lúd, amelyik disznót győz, inkább, mint egy békésen kószáló és legelőt kereső birkanyáj, melynek se egy Kukorica Jancsija, se pulijai nincsenek, de még a szamár is hiánycikk - kéretik kihagyni az általam feladott magas labda leütését...
Az is eléggé érdekes, hogy végre akadt valaki a jobboldalról, aki tarthatatlannak találta ezt az eljárást a CEU-val szemben, és nem a saját oldala ment neki, hanem a magukat demokratának tartó hívők, a kérlelhetetlenek, akik egymaguk akarják megnyerni a csatát.

Nem fog menni, mert egyrészt kevesen vagyunk, másrészt kevés köztünk, aki tudná, hogy miről beszél, mikor demokráciát emleget, harmadrészt meg úgy látszik, számolni sem tudunk, de hogy nem ismerjük az emberi természetet, az tutifix.
A választó az erő felé húz, márpedig az erőhöz az kell, hogy sokan legyünk, és az nem baj, ha nem mindenben értünk egyet.
Kádár anno azt mondta, hogy aki nincs ellenünk, az velünk van, és sikeres lett vele.
Nekünk azt kellene mondani, hogy aki nincs Orbánnal, az velünk van, és mi is sikeresek lehetnénk, persze ehhez el kellene engednünk az igazság egyedüli letéteményeseinek szerepét, és abba illene hagyni egymás gyilkolását.

Aki ezt nem érti meg, az Orbánt támogatja, gondoljon magáról bármit is...


A tüntetés jó volt, de a nyomást a kormányon fenn kellene tartani.
A nyugati demokratákon ez nem múlik, de nálunk nélkül semmire sem mennek.
Ha Orbán nyomás alá kerül, emelni kell a gyógyszeradagját és egyre többet fog hibázni, és akkor egyszer majd elköveti azt a hibát, mely a bukásához vezet.
De önmagától soha nem fog lemondani a hatalomról, mert fél - annyi van már a rovásán, hogy olyan, mint a felfeslő kötött pulóver, megfogja valaki az egyik szál végét és lehet belőle pamutgombolyagot tekerni.
Tenni kellene róla, hogy még jobban féljen, a sameszaival együtt.
Nem szabad hagyni megnyugodni, mert mi sem lehetünk nyugodtak, ameddig egy beteg ember kezében van az ország.
Ez lenne a civilek dolga.
A pártoknak is meglenne a saját dolguk, de ez csak módszertani differencia.



Ezen kellene dolgozgatni.
Vágyálom?



:O)))

21 megjegyzés:

kekec írta...

Az a jó a CEU ellenes lépésben, hogy sok behunyt szemű jobbos kismacskának kezd csodálkozva kinyílni a szeme: Jéééé, nem csak ellenzéki sivalkodás, hogy itt autokrácia és kleptokrácia épül.
És igazolják a német püspök mondását:
Amikor a rendvédelmisek tüntettek, nem álltam melléjük, mert nem vagyok rendőr vagy tűzoltó.
Amikor a nyomorékok tüntettek, nem álltam melléjük, mert egészséges vagyok.
Amikor a tanárok tüntettek, nem álltam melléjük, mert nem vagyok tanár vagy nem is értettem, hogy miért káros a gyermekeimnek az államosított oktatás. (bár az ürgenő tanár, és gyerekei is vannak, nem?)
Most amikor már őt vegzálják a magánéletében akkor nem százezrek állnak melléje, hogy "Nem tetszik a rendszer"
Azonban jobb későn, mint soha!

De szeretnék látni egy többszázezres valódi rendszerellenes tüntetést, a pártok részvételével és a külföldön dolgozó magyar-magyar állampolgárok egyenlő választó jogáért és a levélszavazásért.
Álom, álom, édes álom, álomkép....

kiskato írta...

"kekec"
A német (Martin Niemöller) nem püspök volt, egy egyszerű pap,elsőbb Hitler tisztelője később ellenállási harcos... a háború után került magasabb tisztségbe méghozzá evangélikus.
A mai eseményekről fogalma sem volt, de ugy remélte, hogy az emberek a mi időnkben már "egészen mások" lesznek...hát tévedett...
De az irány, amibe mutatsz, jó...
"Amikor a nácik elvitték a kommunistákat, hallgattam, mert nem voltam kommunista. Amikor elvitték a szociáldemokratákat, hallgattam, mert nem voltam szociáldemokrata. Amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem tiltakoztam, hiszen nem voltam szakszervezetis. Amikor elvitték a zsidókat, nem tiltakoztam, hiszen nem voltam zsidó. Amikor engem vittek el, már nem volt, aki tiltakozhatott."
Martin Niemöller német teológus

Promenad írta...

Orbán érzi a büdöset,ezért elképzelhető,hogy előremenekülvén megparancsoljaÁdernek,hogy most ne írja alá a CEU törvényt,hanem küldje vissza a parlamentnek,esetleg az AB-nek.

Ezzel nem lép vissza,csak időt nyer és kifogja a szelet a szerdai tüntetés vitorlájából.
De az is meglehet,hogy nem így lesz....

Tuareg írta...

Üzenet soktízezer Kossuth téritől a Putyinbérenceknek: Ruszkik haza!

1970 írta...

Kedves Szabó Gábor!

Ön talán W. Mária közvetlen leszármazottja? Amennyiben igen, ne feledje, hogy a II. JP pápa (leánykori nevén: Köztársaság, ha ismeri esetleg ezt a fogalmat) téren már nincs pártház, ha netán oda vonulna csőcseléke élén ostromolni és lincselni:)

Névtelen írta...

Kedves 1970!
A mostani Kossuth téri tüntetőket ’56 őrjöngő, lincselő tömegéhez hasonlítani… ez nekem nagyon durva…

1970 írta...

Kedves mozigépész!

Nem hiszem, hogy ilyet tettem volna.

PuPu írta...

Gáborkám, te vagy itt a postás?
Tudom, nagy gondban van a Posta, egyrészt hiányzik a munkaerő, másrészt meg aki van, azok egy része nem tudja elolvasni az irányítószámot.
Ez itt 2017, nem 1956...
De sz@r lehet neked, ha már ilyesmikkel kell elfoglalnod magad...
Putyinbérenc helyett meg írjál muszkavezetőt, az veretesebb!

:O)))

nemóvatos írta...

Gábor Szabó írta...
2017. április 10. 9:18

1970 írta...
2017. április 10. 11:16

mozigepesz írta...
2017. április 10. 12:09

1970 írta...
2017. április 10. 12:34

PuPu írta...
2017. április 10. 13:23

Gábor Szabó írta...
2017. április 10. 15:39

E kommentfolyamtól vagyok én megdöbbenve.

Névtelen írta...

Nemo
Úgy látszik, magyarázkodni kell. Ám legyen.
Ami engem illet, nem az egész 1956-ot minősítettem, csak a Köztársaság téren történt eseményeket, amire 1970 utalt (és ott, azért tudjuk, rendkívül durva atrocitások voltak). Ha nem olyan összefüggésben hozta be ezt a témát, amit írtam, rendben van, de akkor jó lenne, ha kifejtené.

Névtelen írta...

Pupu!
Ha ott voltál, miért nem álltál oda a második sorba tanácsot osztani?
Utólag ugyebár...

PuPu írta...

Kedves olvasók, beszélgetőpartnerek, végtelenül sajnálom,hogy kénytelen leszek moderálni, azt szeretem a kommentjeitekben, hogy értelmesek és kulturáltak, de hát mit tegyünk, egyszerrecsak lettek itt trollok, akik képtelenek felnőni, és az örök gyerek ki-kitör belőlük.
Időnként majd takarítgatok, de nem csinálok ebből azért sportot, ha bennmarad néhány baromságuk, hát tekintsétek úgy, mint illusztrációt ahhoz a problémához, hogy miért tart itt a demokratikus oldal, ahol.
Sajnálom, hogy így alakult, de hát biztosan ez is volt a cél.
Azért várlak benneteket, legfeljebb majd átlépjük a szerencsétleneket, nem igaz?

:O)))

PuPu írta...

Kedves Névtelen, a tüntetésen már nem lehet tanácsot osztani, oda nem azért jár az ember, de ha valaki főz egy levest és elrontja a fűszerezést, túl sós lesz, vagy sótlan, azt azért meg lehet beszélni, hogy legközelebb mit kellene máshogy csinálni, nem igaz?
Vagy szerinted legközelebb is el kell sózni?
És kérlek, adj magadnak nicket, mielőtt elküldöd a hozzászólásod, mert ha azonosíthatatlan leszel, akkor törölni foglak.
Köszönöm a megértésed...
:O)))

Tuareg írta...

Mily furcsa is, hogy én nem töröltem a Te kommentjeidet a blogomból, Pupu, dehát ilyen az, ha kiderül, mennyire is demokrata valójában, aki magáról azt állítja ;)

góbé írta...


Szabó Gábor!

Itt keménykedsz, ahol 80-100 ember jegyzi a teccik-nemtecciket? Talán kétszázan ha olvassuk a blogot. Pont te aki pártelnököket invitáltál magadhoz, önmagad emelvén az ő szintjükre ???

Hova, mivé lett a félelmetes egód, mellyel vátesszé röpitetted magad ?!?
Te még azt sem tudod, hogy a sas nem fogdos legyeket !? Ennyire leadtad, lecsúsztál, hogy ezen alig látogatott blogban próbálsz öklendezéseiddel sikerélményt szerezni magadnak?

Még nem sikerült eldöntenem, hogy sajnáljalak, vagy megvesselek-e. Mondjuk ez utóbbi a domináns.
Ebben azért segithetnél, hátha mi is tudunk segiteni rajtad. Tárd ki lelkedet, akarj nekünk beszélni róla... Talán együtt sikerül megoldást találni borzolt lelked megnyugvására...

hello írta...

Egy apró mozzanat:

Ma a városban járva láttam átírt óriásplakátokat: "Állítsuk meg Orbánt!" szöveggel.

PuPu írta...

Kedves Gábor ennek legfőképpen az lehetett az oka, hogy én nem kommenteltem a blogodat.
Könnyű úgy szűznek maradni, ha senki sem akar megpocsékolni...
:O)))

civilhuszár írta...

Kedves góbé !

Én egy pár sort írtam a Tuaregnek a blogjába, és azt tapasztaltam, hogy nem csak én ekéztem őt a nézete avagy írásában az elfogultságot kifogásolva. Páran keményebben is
bírálják egyes állításait. De hát ő így van összerakva, és tán ezért sem tud legalább 5 %-os pártot összehozni. :-)))

civilhuszár írta...

Az Európa kávézóból ide citálom az író pár sorát. És jobban értem, hogy most miért nyírja Gyurcsányt. :-)))

"Meglehet, hogy Tuareget korábbi kenyéradója, a fideszes Kocsis Máté bízta meg újabb feladattal, hogy zavarja meg a Demokratikus Koalíció tüntetését. Ám az is előfordulhat, hogy azt a sértettségét próbálja leverni a DK-n, hogy minden ajánlkozása, később könyörgése ellenére a párt nem indította el VIII. kerületi képviselőjelöltként. Akkor az sem érdekelte, hogy évekkel túl voltunk az alaptörvény elfogadásán...

Két éve ez az alak még olyanokat írt, hogy Gyurcsány az egyetlen, az utolsó esély, az ellenzék reménye. Aztán megsértődött, vagy a Fidesz döntött úgy, hogy ha már beépíteni nem sikerült, akkor legalább üsse a DK-t,- most például ezzel a megzavaró akcióval. Szabó eddig már alapított mindenféle mozgalmat, de nem sikerült értékelhető politikai erejű formációt gründolnia. "

1970 írta...

"csak a Köztársaság téren történt eseményeket, amire 1970 utalt (és ott, azért tudjuk, rendkívül durva atrocitások voltak)"

Kedves mozigepesz!

1956-ban a Köztársaság téren történteket "rendkívül durva atrocitásoknak" nevezni enyhén szólva is "szűzlányos finomkodás" (ha tetszik ez az, ami igazán durva). Nem, ott undorító, gyomorforgató gyilkosságok, embertelen lincselések voltak. Tetszik vagy nem, '56 valódi arcáról elég sokat elárultak az ott történtek.
Aki ma Magyarországon "ruszkik hazázik", "muszkavezetőzik" (vagy hasonló kifejezésekkel áll elő), az akaratlanul is ezt idézi fel.
Pusztán erre utaltam, a 2017. április 10. 9:18 komment kapcsán. A tegnapi tüntetésnek ehhez természetesen semmi köze.

Tuareg írta...

Tudjuk PuPu, hogy a kommunisták különleges anyagból vannak, és ennek egyik eleme a hazugság szövete. Nem kommentelted a blogomat? Valóban? És akkor ezitten mégis micsoda? :)

http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/05/kadar-janos-meg-az-en-csaladom.html