2018. április 9., hétfő

A NÉPET NEM LEHET LEVÁLTANI

Minden racionális gondolat dacára az ember már csak olyan, hogy reménykedik a csodában, jóllehet csodák nincsenek - most is éppen az történt, amire számítani lehetett.
Mégis, tele vagyok csalódottsággal, mert ami történt, az a legrosszabb változat - a nép áldását adta a rablóvezér uralmára, és kinyilvánította, hogy számára minden éppen úgy jó, ahogy van.
Az is fényesen kiderült, hogy a magyar nép, mellyel kapcsolatban szerettem volt illúziókat táplálni, egyszerűen szolganép, mely szereti, ha verik, melynek természetes állapota a zsellér-lét, mely állapotában úgy dagonyázik, mint disznó a pocsolyában.
A magyar falu pazarul vizsgázott, a mai béresek és cselédek csókkal illették uruk szentséges seggét, miközben kifejezték egyetértésüket azzal a a politikával, melynek következményeként sárba tiporjuk a magyar falu XX. századi fejlődését, eredményeit, és visszatérünk térdenállva Horthy korának társadalmi viszonyaihoz.
Az ostoba öregasszony, aki kézcsókkal illette néhány évvel ezelőtt a rucaseggű miniszterelnököt, mindössze látnok volt, aki megelőzte egy ütemmel korát, a saját mentalitása szolgaságában megőszült idióta férfi szintúgy, de ezzel még nincs vége a dolognak, hamarosan kézcsók jár a polgármesternek és a nagygazdának is, hogy úszkáltak volna kis cápák a magzatvizükben anno...


Biztos vagyok benne, hogy a fiatalok egy része elkezd most gondolkodni azon, hogy világgá megy, ami teljességgel érthető is - épeszű ember nem szeretné utódait a virágzó feudalizmus viszonyai között sem világra hozni, sem felnevelni, és bár a nyugati világ sem matyóhímzés, mégis ezerszer jobb, mint,  ez a szánalmas balkáni-ázsiai diktatúra a maga Kossuth nótát (felettébb hamisan) éneklő némethszilárdjaival és rogántónijaival.
Ami meg a hazát illeti, én hálás lehetek a sorsnak, mert élhettem olyan korban is, melyben büszkeség volt irigyelt magyarnak lenni, olyan korban, melyben az Egyesült Államokból hozzánk jártak tanulmányozni a társadalombiztosítást, Kínából a gazdasági modellt,  olyan korban, amikor ugyanez a nép jóllakott, békés és elégedett volt, és a gyűlölködést hírből sem ismerte.
Ma nincs már mire büszkének leni, szégyenre valamivel több az okunk.
Mindkét társadalmat ugyanaz a nép élte és lakta, mégis, mennyire más a világ.

Amikor ez a szerencsétlen utána kiabált a kivonuló oroszoknak, hogy vonuljanak ki, azt gondoltuk, hogy a fiatalság hozza ki belőle ezeket a marhaságokat, különös tekintettel a fölé boruló belügyminiszteri védőernyőre, de ma már láthatjuk, hogy az emberek manipulálása volt a cél akkor is és ma is az maradt.
Nem tudom, hogy el lehet-e ezt az embert békés úton takarítani, attól tartok, hogy nem.
Egy másik út viszont drága mulatság lesz az országnak, erkölcsileg-gazdaságilag egyaránt.
Már így is nagy lesz az ára annak, hogy megtanította az embereket gyűlölködni, gyanakodni, egymással szembefordulni - a mai állapotok kiheveréséhez is kell fél évszázad, és még  távol az Orbán-rendszer vége...
Még ha a legbékésebb körülmények között is elharapja a nyelvét és elvérzik, vagy elviszi a bubópestis,  akkor sem lehet egyik napról a másikra visszaállítani a demokráciát, hiszen szolgái és ágyasai ott ülnek minden kulcspozícióban, ezekkel feldíszíteni a Körutat is időigényes lenne, mert először egymással fognak leszámolni...
És hát a libasültet is beletelik kis időbe rávenni, hogy újra a tarlón sétálgasson...
Aki azt hiszi, hogy azzal, hogy gyűlöljük a cigányokat és a migránsokat, továbbá sunyin, fű alatt a zsidókat, az téved.
Ebben az országban volt már időszak, mikor éppen a svábok voltak soron, és aki németül beszélt, azt lenézték, a német neveket magyarosítani kellett - ekkor lett Hautzinger Gusztávból Jány Gusztáv, Knausz Ferencből Szombathelyi Ferenc - szóval senki se higgye, hogy neme fogja a golyó.



Ami az ellenzéket illeti, az csúfosan leszerepelt.
A konzekvenciákat egyesek levonták, mások meg nem, de én azért nem ringatnám magam illúziókba, most lesz kis jammerolás, aztán minden megy tovább, míg csak az erdőkerülő el nem hajtja valamennyi résztvevőt a francba.
A sok-sok értelmiségi okostojást egy primitíven ravaszkodó cigánygyerek úgy vezetgeti az orránál fogva, ahogy nem szégyelli, ezek meg nézegetik magukat a hülyeség forrásvizében és roppant elégedettek a fertelmesen nagy eszükkel, meg az elvi szempontjaikkal. 
Közben Orbán az országot nézegeti, és maga elé mormolja:Elviszem.Pont.
Mindenki tisztában volt vele, hogy a módszer - már, ha annak lehet nevezni egyáltalán ezt az elvetélt kormányváltási kísérletet - alkalmatlan volt a cél elérésére, de azért úgy csináltunk,mintha alkalmas lenne.
Néha egyszerre akartunk egy lyukból hideget és meleget is fújni,félig szüzek is szerettünk volna maradni meg kefélni is jó lett volna, ebbe beleszédülne mindenki.
Ami az LMP-t illeti, velük szóba se illett volna állni, ha valakit kérdeztek volna esetleg, elég  lett volna legyinteni egyet - a Fidesz kezén a kesztyűbáb, Viktor középső ujja mozgatja Bernadett fejét...
A Momentummal hasonló a helyzet, őket a Fideszből kiábrándult - vagy bele se ábránduló - fiatalok és eszement nagymamák részére hozták létre, mint az aktuális romlatlan fiatalok szerepeltek, - mintha csak a hajdani Fideszt látnánk, ugyanaz a küldetéstudat, ugyanaz az arrogancia.

Karácsonyt helyes volt kihalászni a sufnipártok leveséből, még talán Hadházy is értékes lehetne, de a többiek, legalábbis kétes értékűek.
Gyurcsány se tanul semmit - inkább csak már felejt, az MSZP jelenlegi vezérkara pedig nyomában sincs a nagy elődöknek, nem is tudom, mi lett volna velük Karácsony nélkül...
A magyar választó pedig húszezer forintot ér utalványban, a cigányságot meg meg lehet kapni már ötezerért is - sok kici purdét olcóért, mint a kínai piacon!

Szóval itt tartunk, büszkék éppen nem lehetünk magunkra, de talán kicsit tisztul a kép.
Most sürgősen abba kellene hagyni a sebek nyalogatását és az önkormányzati választásokra kellene koncentrálni, nagy kár, hogy a magyar falu azt se tudja, ki fia - borja, aki meg akarja szólítani...
A 2022-es választási kampány elindult, talán először szervezetet kellene építeni.
És közösségeket létrehozni, mert ha mindenki magányosnak érzi magát, akkor esze ágában sem lesz harcolni.
Talán el is lehetne kezdeni...



:O)))

31 megjegyzés:

1970 írta...

Kedves Pupu!

Alapos írás, pontos helyzetelemzés ez a bejegyzésed is.

Geza írta...

Kedves Hello!

NAGY vagy, hogy feltoltotted ezt a videot (az elozo bejegyzeesnel), een maar el is kuldtem neehany embernek. Eelvezetes, ees csak gratulalni tudok azoknak, akik elkesitettek. Sajnos azonban attol feelek, hogy a narancsozaas nem csak ezeknek az embereknek a bune.

hello írta...

Kedves Géza, ugyancsak még az előző bejegyzéshez Kibic írta erről, és sajnos tökéletesen igaza van: ha egy, a kulturális életéről és hagyományairól híres, dunántúli megyeszékhelyen ez így megtörténik, milyen szellemi színvonal várható el a köztudottan elmaradott térségek lakóitól?

És a 2/3 birtokában az oktatás tovább megnyomorítása várható, ami már eddig is a szellemi színvonal tudatos lealacsonyítását eredményezte.

Egyik társunk írta, hogy neki már nincs 30 éve. Szerintem elég sokan így vagyunk ezzel, de még abban se lennék biztos, hogy 3 évtized alatt ezt a fokú anyagi, erkölcsi, tudati rombolást helyre lehetne hozni - és, ugye, egyelőre a hozzákezdés lehetősége is bizonytalan időre elhalasztva! :-((

pretty írta...

Mit lehet várni egy olyan országban,ahol nem értik miért lenne jó,ha az EU bevezetné az arab számok használatát.Magat történésznek nevező fiatal nő is kifejtette véleményét,hogy az biza nem lenne jó.Igaz a pirezeket se szeretik sokan.

Presbiter írta...

Vajon van a magát történésznek nevező hölgynek bármi fogalma arról, hogy
1) Milyenek is azok a számjegyek, amiket manapság az arabok használnak?
2) Balról jobbra, vagy jobbról balra olvassák-e az arabok a többjegyű számaikat?
3) Egyáltalán milyen számrendszerben számolnak az arabok - már ha van számrendszerük?
4) Mi a köztudottan keresztény koptoknál az Isten neve?
5) Egyáltalán miért és hol, mire használva akarná az EU bevezetni az arab számokat és minek?
6) Milyen számokkal van felírva az autók rendszáma a kocsikra pl. Egyiptomban?
Ha meg netán nem tudja, akkor minek értekezik ilyesmikről?
Én, aki ezt írom, magyar ember vagyok, aki nem beszél és nem ért arabul és sohasem foglalkozott semmilyen, az arabokat érintő kultúrákkal.
Sajnos nagyon sokan szólunk hozzá ilyen kérdésekhez, amikről SEMMIT sem tudunk. Le kellene szokni róla. Pupu sokat segít ebben is és tartja bennünk a lelket is.

Kibic37 írta...

Kedves pretty!

Ne csodálkozzunk! Ahol egy fejkendős nőre rendőrt lehet hívni, mert migráncsnak nézik, ahol olyan hozzászólásokat lehet olvasni, hogy az ENSZ csak takarodjon vissza a saját országába (és még sorolhatnám a példákat), ott minimum két igen súlyos társadalmi probléma létezik: igen alacsony színvonalú oktatás és csúcsra járatott gyűlöletkampány. Mindkettő halálos lehet. :-(

Sajnos a kollektív elhülyülés alighanem világjelenség. Tekinthetjük úgy is, mint egy intellektuális ellenforradalom része, amely a felvilágosodással kezdődő Modern kor csodálatos progresszívitásának fordít hátat. Annak vége. Most az inga átlendült a másik oldalra, és egyelőre csak kóstolgatjuk, de végső soron fogalmunk sincs mit tartogat még számunkra a Posztmodern kor. Félek, nem sok jót...

nemóvatos írta...

A "tettsziken" túl és mellett a Momentum végleges és végletes címkézésével én még várnék (reménykedve).

kekec írta...

Attól, hogy fideszes, még részben igaza van!
http://168ora.hu/itthon/ime-egy-nagyon-okos-fideszes-megfejtese-miert-gyozott-a-fidesz-148065

-A baloldal csak annyit ajánlott a választóknak, hogy mindent megváltoztat, amit a Fidesz csinált az országban.

-Budapest lett a baloldal fellegvára ugyanakkor nem volt szinkronban az ország többi részével. A budapesti elitnek rá kell jönnie arra, miért utasítja el az ország többi része.

Ez már tőlem:
Nem a civakodásra kellett volna helyezni a hangsúlyt, hanem eljuttatni a politika iránt nem érdeklőknek azt az infót, hogy a qurmánypropaganda és a látszat ellenére csúszunk lefelé és ennek oka a források ellopása-elpazarlása (TŐLED LOPNAK!) és EZÉRT kell változtatni.

A kormányzóképesség bizonyítására létre kellett volna hozni egy egységes, minden ellenzéki által elfogadott kormányprogramot, és letenni a nagyesküt, hogy szakmai kormányzás lesz, ami mögé mind odaállnak.

A legelesettebbeknek szóló ajánlatot (alapjövedelem, családi pótlék, minimálnyugdíj emelés, ingyenes alapenergia) mindenhova el kellett volna juttatni - pl ingyenes újsággal. Ha a jobbiknak telt rá?

A budai kerületek úri közönsége NET-használó, és annak ellenére szavazott tömegesen az ellenzékre, hogy benne volt a programban a felső jövedelmek progresszív adóztatása. Műveltségük alapján ugyanis képesek látni, hogy az ország lecsúszása előbb-utóbb az ő lecsúszásukhoz is fog vezetni (és hogy tőlük is lopnak). Az ország többsége és Bp., között a különbség az informáltság szintjében volt!

A legszegényebbeknek elég volt a mese, hogy a migráncsok elveszik még azt a kis segélyt-közmunkásbért is, amit kapnak, hogy éhen ne haljanak. Ki mondta el nekik, hogy ez nettó hazugság, és a baloldal az Ő felemelésükön is dolgozik?

kekec írta...

Hát ez érdekes!
https://24.hu/belfold/2018/04/10/a-szakerto-szerint-el-is-csalhattak-a-valasztast/
Tényleg, miért is állt le 1/2 7-kor a részvétel számlálás? Órákig? Amikor Budapest kivételével a 19 megyében már lehetett volna közölni? És ez még nem befolyásolta volna a még sorban állókat?
És eddig csak a levélszavazatok érvénytelenségi számát láttam. Hol vannak a hazai érvénytelen számok? (elég hozzá még egy x-et behúzni)
és a legnagyobb kérdés: miért nem volt MINDEN szavazókörben ellenzéki ellenőr? Azoknak oda kell adni a jegyzőkönyv másolatát, sőt azt nekik is alá kell írni - tehát utólag sem módosítható. Az ellenzék nem tudott 10ezer ellenőrt összehozni. EBBEN sem tudtak koordinálni?
Ezzel együtt nagyobb részvételi számnál a DK és az mszp bekerülése is kétséges.
Tehát: hol van az érvénytelen szavazatok száma?
Egyébként meg a kétezer évi inflációt is figyelembe véve 30 ezüst = 1 millió. Ennyit kap az OVB főnök.

Donáto írta...

Kekec-nek tisztelettel!
Meggyőződésem, hogy csaltak!
Ezt arra alapozom, hogy úgy 1/2 5-kor Gulyás Gergely azt nyilatkozta, hogy ő már annak is örülne, ha a fidesz 100 mandátumot szerezne, továbbá a közvélemény kutatók többsége olyan véleményének adott hangot, hogy nem lesz meg a 2/3 a kormánypártnak.
Erre mi történik? éjjel 12-re "csont nélkül" nyernek!
Volt kollégám puszta kíváncsiságból jelentkezett a XV. kerületbe szavazó biztosnak. Hogy mit látott? A 9 fős stáb elnökét a kerületi fideszes polgármester, jegyzőjét meg a kormányhivatal jelölte ki. Ellenzéki pártot egyetlen személy sem képviselt.
Ugyanez történt 2014-ben is, amikor a mintegy 10.200 szavazóhelyen kb. 8.200 volt az ellenzéket képviselők száma.
Amíg ez nem változik, addig írhatja a Kedves Pupu ironikus, vagy éppen keserű blogjait időtlen időkig.
És nyugodtan terpeszkedhetnek egyesek a parlamentben azzal a jóleső érzéssel, hogy megint nem kell börtönbe vonulniuk....

Névtelen írta...

T. Pupu!
Két napon belül második alkalommal törli a program a kommentemet: Donáto

PuPu írta...

Kedves Donato, sajnos moderálnom kell, és ha a moderációs felületen a kommentelő megnevezéseként csak a Névtelen jelenik meg, azt meg automatikusan törlöm.
Kérlek a hozzászólás elküldésekor adj nevet magadnak, akkor a fejlécen Donato jelenik meg, én meg érdeklődéssel olvasom a blogban...
Isten ments, hogy töröljelek,én moderálni sem szeretek, de támadt két kuncsaftom, akik teleszemetelnék a blogot, ha nem figyelnék rájuk...
Megértésed kérem, sokan nem szeretik a sz@rt kerülgetni, ők kérték a moderációt...
:O)))

promenad írta...

Már a tegnapi bloghoz füzött kommentáromban is idéztem,de ujra fel szeretném hívni a figyelmet Ady Endre "Nekünk Mohács kell " címü költeményére,amely talán még soha nem volt olyan időszerü,mint a jelenlegi kétségbeejtő helyzetben. Olvassátok el,érdemes ! Rímel a mostani blog mondandójával....

neveletlen írta...

Érdekes dolgokat lehet megtudni:
https://index.hu/velemeny/olvir/2018/04/10/ellenzeki_atszavazas_elemzes/

'Összességében jól látszik, hogy
az LMP és a Momentum szavazói voltak leginkább hajlandóak átszavazni. Az MSZP/DK szavazóinál valamivel már alacsonyabb volt a hajlandóság, a Jobbiknál pedig jóval alacsonyabb.'

Mik vannak!
Az is tisztán látszik, hogy ha a Jobbik és az Emeszpépdéká nem egymás ellen uszulnak, az lett volna igazán számottevő.

anteus írta...

Azért itt lemme az ideje feltenni a kérdést, és megválaszolni, hogy mit csinál Totya Angyalföldön?

A megoldást ott kell keresni ahol van. Nem agyalni - kérdezni és tanul ni.

A nevem évek óta - jövőbe látón -Anteus. Van értelme és jelentősége.

talalom írta...

Kekec:"...miért nem volt MINDEN szavazókörben ellenzéki ellenőr?"
Te jelentkeztél? OK., nem könnyű reggel fél hattól este tízig folyamatosan figyelni. Ráadásul ingyen, mert az MSZP és a DK soha nem fizetett ezért a munkáért. Sok helyen írtam (itt is): jelentkezzetek ellenőrnek! Nem kell az adott párt tagjának lenni: bármelyik országos listát állított párt adhat megbízólevelet bárki civilnek, aki ennek alapján leteheti az esküt. Kicsit meg is döbbentem magamon, hogy ennyire megviselt a 37 órás készenlét, holott fiatalon a 72 óra volt az egyéni"csúcsom".
Kedves Pupu! Tudom, hogy nagy bunkóság itt egy másik linket megadni, ez az első eset, hogy megteszem. Megértem, ha ezt kihagyod, de kérlek, legalább Te olvasd el. Köszönöm.
http://kanadaihirlap.com/2018/04/10/nehez-valasztas/#comment-262971

Valaki írta...

Kedves neveletlen!

Alapból azt gondolom, nem egymással kell vitatkoznunk, de maradjunk a tényeknél - bár ötezerszer elmondták (elmondtuk, mert többen is, mert én is), hogy a Jobbik pillangóvá válása lehet álca, amely legalábbis óvatosságra intő, ennek ellenére éppen a DK és az MSZP-PM többször is kifejtette, hogy tárgyaljanak, amit a Jobbik következetesen visszautasított (ahogyan az LMP, a MOMENTUM is, mert ők az "új generáció" ... cö-cö-cö).
Vona az utolsó közös megmozdulásra sem ment el (pártvezetők vitája), mert "ha GYF. ott van, akkor nem" (mintha Botkát hallanám, mintha Orbánt vélném felismerni).
Mert GY. rossz, fekete, bűnös, kakis ... nem kenjük össze vele magunkat - mondák a tiszták (akik éppen elcseszerintették a következő négy évünket, bár lesz az több is, ez az oldal már rajta van, az tisztán látszik).

Azon filóztam, ha GyF.-cel holnap valami letális történik, 10 év elég ahhoz, hogy a magyar "ellenzék" leszokjon róla, vagy elég némi gyógyszeres kezelés?
Mikor unják már meg a tények megkerülését?

Amíg nem tudtok szembenézni a tényleges okokkal, addig nincs gyógyulás!

S nem akarom játszani az okosat, de van egy penetránsan rossz választási törvény.
Van egy EBESZ-jelentés tényekkel, amit itt és a "mi" médiafelületeinken is nagy ívben mellőznek, mert "az impotens ellenzék elszúrta" a kötelező mantra fekete kemény kötésben - fordítok: nem Viksziék a hibásak, a mieink a hülyék. Persze nem mi, mert mi elegánsan, messziről alkotunk véleményt.
Szóval, senki nem hibás, csak "az ellenzék", s azon belül Gyurcsány ...

Tömegpszichózis esetén nem könnyű a gyógyszerezés, de megfelelő sokkterápiával minden megoldható. Gyanítom, készül, de addig is mindenki csak gyurcsányozzon boldog mosollyal az arcán.

Plusz - van egy enyhén szólva gyanús választás, mert olyan nincs, hogy egyetlen jobbikos nyer csak vidéken (többszörösen kutatva az esélyeket).
Olyan sincs, hogy mindenki, határon innen és túl, megegyezik abban, hogy a magas részvétel az ellenzéknek kedvez, és lám: nem.
Magyarázat: a Fidesz tudott mozgósítani. A francot! A Fidesznek tele volt a gatyája, hogy veszít.

A Fidesz-ellenesség vitte szavazni az embereket, kormányváltást akartak.
Ez a lényeg.
Erre kell gondolni, innen kell indulni, nem elfogadni a magzatpózba görnyedt, migránsozós magyarázatokat.

Valaki, aki írta...

https://1.bp.blogspot.com/-89ASMz88HYU/WsxepNd0H4I/AAAAAAAALvg/aqgFI1wVGBM1ytpKB2I1iZij7bqTIPmVgCLcBGAs/s1600/30516064_1831995003499444_6204081517497417728_n.jpg

Az elégedetlenségnek az helyzet okozójas felé kell megnyilvánulnia - szombaton 1/2 6, mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy az ellen kell szót emelni, aki tényleg becsapja az embereket.

pleinair írta...


Kedves Valaki, ha lenne itt mód egyetértésem mértékének kinyilvánítására, akkor jelezném, hogy véleményeddel csúcsot döntesz nálam. Ahogy Bartusnál volt szokás szerint tettem, (míg ki nem rúgott), a tetszés mértékét plusz jelek számával érzékeltetem.



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nagyon sok baj fakad az emlékezet és látásmód torzulásából, a súlyok és mértékek érzékelésének elvesztéséből, vagy hiányából, a történések utólagos kaotikussá, kibogozhatatlanná gubancolásából.
Azt hiszem ez a "meg nem gondolt gondolat" a mi fertőző betegségünk. "Emberből emberbe szalad".




talalom írta...

Kedves nNeveletlen! Egyetértek, és kérlek, gyere velem.Már két éve csinálom a Népszavánál, meg a hvg-nél, hogy a finnyázókat leugatom Egy db. visszajelzés volt: Bito László(Népszavánál) elnézést kért, és igazat adott nekem. (Bár Botka nem kedvencem,de gyalázni nem hagyom.)
A csalások nagyja nem a szavazóhelyiségben történik - a fővárosban nem. De volt egy nagyon tanulságos szám(egy szavazókör, 790 szavazó)
Egyéni:
I. Kunhalmi Ágnes MSZP-PM: 442 szavazat
II. Kucsák Fidesz-kdnp: 223 szavazat
Lista:
I. Fidesz*kdnp: 440 szavazat
II. MSZP+PM: 170 szavazat

A többi olyan volt, mint az országos átlag. Ketten voltunk ott (MSZP és DK). 270 szavazatot nem lehet észrevétlenül behúzni, különben is, milyen szavazólapra? A kiadott és beérkezett szavazólapok megegyeztek, 8 érvénytelen lap volt, ebből négy azért, mert egyetlen pártot sem jelöltek be rajta. A Jobbik 88 szavazatot vitt el (egyéniben is ennyit kapott), a DK 66-ot,az LMP 19-et. A többi a tizet sem érte el. Még a jobbikkal együt tis csak enyhe fölény lett volna, nélküle, meg az LMP nélkül is alig a felét kapta volna a közös lista, ha még az Együtt 1(egy)db szavazatát is hozzá vesszük.



talalom írta...

Ja, még egy: a hírek szerint Ungár Péter érdeklődik a Magyar Nemzet megvásárlása iránt. Ungár Péter az LMP elnökségi tagja (vagy alelnöke?). Ja, és Schmitt Mária fia...

pretty írta...

Presbiter! Érdekes,hogy a betűket ismeri de a számokat nem,mert nagyon szomorú ha valaki nem tudja milyen számokat használ.Elso gondolatom az volt,hogy ön az említett történész nő férje.

kekec írta...

talalom
Igenis jelentkeztem, mert 4 éve részt vettem, és nem olyan was ist das! De úgy látszik ITT, ahol élek nem volt rám szükség. Szívesen elmentem volna máshova azonban, legfeljebb átjelentkeztem volna.
Toll a fülibe az ellenzéknek, hogy még 10 ezer körzet ellenőrzését sem tudták koordináltan megoldani! A 10-20 fős szavazó falukba tényleg értelmetlen lett volna ellenőrt küldeni. De mennyi ilyen van?
Egyébként meg gyűlnek a választási csalásra utaló jelek, ezzel együtt még tegnap is azt nyilatkozta az OVB hogy "hivatalos" kifogás még nem érkezett. Akkor mi a fenét csinál az ellenzék? Megvárják, hogy Tóth magánemberként terjesszen be ilyet?
Egyébként meg az EDDÁval szólva: Aki hazudik (migráncsveszélyt) az csal (választást) aki hazudik az lop (vagy 4ezerszer ezermilliót = 4000 mrd). Hazudni, csalni csúnya dolog.
Ráadásul nem véletlenül volt az OVB körül rendőri készültség - ŐK lezárták az Erzsébet hidat, amikor saját maguk által bonyolított a szavazás, csak nem tetszett az eredmény.
Ezért volt a több órás kifárasztás, ezért nem voltak exit-polok, részvételi adatok, stb.
De kár volt rinyálni, ez nem egy potens ellenzék, amelyik legalább az élcsapatát promt mozgósítani tudja!
Szombaton az Operánál lesz a tüntetés, talán érdemes lesz felemelni a seggünket, és nem azon ülve írogatni!

neveletlen írta...

kekex :)

https://www.youtube.com/watch?v=QeI6JRfvE2o

talalom írta...

Nem tudom kekec, miért nem foglalkoztak a jelentkezéseddel. Ellenőrnél a lakcím nem számít, a mi szavazókörünkben pl. a jobbikos Szegedről jött.
Nem tudok kimenni szombaton: ez biztos. Nehezen járok már, álldogálni max. 10 percig tudok.És akkor. Ne haragudj, pontosabban: haragudj meg. (Ahogy Hofi mondta: akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek inge, öltözködjön föl végre, mert megfázik...) Bár korábban is mondtam már hasonlót.
Szóval: miből gondoljátok, hogy milliók rohannak szavazni azokra, akikről mást sem hall évek óta, minthogy: lusta, kényelmes, ostoba, hazug, lefizethető, lúzer. És nem a Időkben vagy az Echo tévében. Hanem a Népszavában, a HVG-ben, az ún. balliberális platformokon meg főképp a hozzászólásokban, amelyeknek egyik szereplője vagy, ami nagyon helyees, és üdvözöllek. De a nicknevedhez hűen nem bírálsz, "csak" kekeckedsz. Most pl., hogy nem érkezett "hivatalos kifogás. Hivatalos kifogás akkor tud érkezni, ha van alapja. Pl.szavazóköri jkv különleges esetről. Vagy pl. ha nem egyeznek a szavazóköri kézzel írt jegyzőkönyv adatai a központi rendszerben rögzített adatokkal. (A szavazóköri jkv ott van pl. annál a pártnál, amelyik engem delegált, mert elkértem a hitelesített másolatot, és leadtam a pártirodán.)A központi rendszer nem érhető el a "programleállás" miatt, ezért nem tudják összehasonlítani. Lamperth meg afacen arról beszél, hogy a helyi választási irodákban hozzáférhetőek a jegyzőkönyvek. (Most éppen Karácsony beszéli ezt a hülyeséget. Dehát szegény Kálmán Olga se az az alkat, akinek feldereng, hogy a legjobb csalási módszer az adminisztráció meghamisítása.)
Vagy Lusták. Annak a pártnak, amit támogatok, csak a vezetője 240 helyszínen volt. A másik párt egyéni képviselője gyakorlatilag itt "lakott": megnyerte, 62%-kal. De a párt, amelyik jelölte, 21,5%-ot kapott. Naná, hiszen a "párt" az olyan csúnya izé ugye? Hát majd jön a Hazafias Népfront. Csak azt tudnám, mi a fenének kínlódunk majd 30 éve a plurális, demokratikus társadalommal, ha a többségnek a mélabéla kell...
A csalásokon túl, el kell gondolkodnunk azon, hogy ennek mi az oka?Szerintem a beszari rettegés, az ostoba irigység és gyűlölködés győzött.A vidéki utakon résztvevő egyik társunk mesélte: nemcsak a falvakban, kisvárosokban sem érdekelte az embereket az 1340 milliárd sorsa, de még a munkanélküliség sem. (Sőt, ez utóbbiról azt mondták: a"kormány ad közmunkát,ami mégis több, mint a segély.) De mindent vitt a migránskérdés: még a közmnkás fizut is elviszi a migráncs, akit majd a Gyurcsány, Vona, stb a nyakunra hoz.
Bocsánat Pupu, hogy ennyi olvasnivalót zúdítottam Rád.

NewTiborc írta...

Kedves találom!
Ebben neked nincs semmi furcsaság?
Egyéni:
I. Kunhalmi Ágnes MSZP-PM: 442 szavazat
II. Kucsák Fidesz-kdnp: 223 szavazat
Lista:
I. Fidesz*kdnp: 440 szavazat
II. MSZP+PM: 170 szavazat
Láttál te olyan lököttet aki a Kunhalmira szavaz, meg a fideszre?
No ne!!!

1970 írta...

"Csak azt tudnám, mi a fenének kínlódunk majd 30 éve a plurális, demokratikus társadalommal, ha a többségnek a mélabéla kell..."

Kedves talalom!

Az ég szerelmére könyörgöm: gondolkodj már el végre egy kicsit azon, hogy ebben a szűk 30 évben mi történt ebben az országban. Hogyan atomizálták fokról-fokra a társadalmat, hogyan pusztították le azt a vidéket, amit az (általad sokat szapult) Kádár kor emelt ki a sz.rból, miképpen tették tönkre fokról-fokra az oktatási rendszert, az egészségügyet, stb. Egy nemzedék nőtt fel, akiknek nincs vidéken megélhetése, kilátása a normális, emberhez méltó életre, sőt most már lassan a közmunka is kiváltság lesz. Ez az igazi feudalizmus, az abszolutizmus, annak sem a felvilágosult formája. Ezek az emberek a legmanipulálhatóbbak, leginkább kaphatóak a félelemkeltésre, a gyűlöletre. (Ez a folyamat a fővárost is elérte, legalábbis a legifjabb nemzedékeket, akik az iskolában migráncsozzák egymást.)
És mindez azért, mert egy primitív nárcisztikus kisgömböc mindennnél jobban imádja a pénzt, és ahhoz való legkönnyebb hozzájutás útját: a hatalmat.
De ne csináljunk már úgy, mintha ennek a végzetes pusztításnak nem a rendszerváltás utáni időszak ágyazott volna meg...

talalom írta...

1970! Én ugyan sose szapultam a Kádár rendszert, csak leírtam, hogy szerintem miért ment tönkre.
De akkor mivel magyarázod, hogy éppen az a vidék, ami olyan sokat kapott attól a rendszertől (én is írtam, nem egy helyen, hogy mikor volt utoljára mg munkásnak biztosítása, fizetett szabadsága stb) elsőként fut el a traktorkerékkel, hogy az ENYÉM!!!, Veri szét saját kezével a saját munkahelyét, "mer az ősi földem!", hagyja, hogy műkörmösök vigyék el alóla a közös földet.Hetekig volt képes a Hősök terén piknikezni, "mer hazudott a miniszter". És most behúzta az "urát" - hászen az ad közmunkát!!! Mer' olyan rendes ember, olyan szépen beszél, akár egy pap. Ja, pont olyan bugris. Hivatalosan nem fizet adót, mer' az úri huncutság, de sír a szája, hogy mér' nincs út,meg iskola 10 gyerekre, meg busz akkor, amikor másodmagával menne valahová. Mer' elvisi az urizáló metró, amin naponta csak 300 ezren utaznak, mer' minden csak a flancosváasornak.Miközben a főváros, ha csak a felét megkapnáaz itt fizetett adóknak, onerőből meg tudnácsinátatni - dedháta95 %-ot viszi el a "szegéyn" vidék!

magyarmagyar írta...

A GÉZA mekkora próféta volt! A Taszári amerikai bázis avatójával kapcsolatban mondta:
- Hurrá! Itt az új segg! Magyarember nem érzi jól magát, ha nem szaros a szája. Milyen igaz.
Szegény Kertész Ákost Kanadáig űzte az általa kimondott igazság. Persze érthető. Az évszádados
elnyomás idegen zsoldosok és saját uraink által, kialakította a túlélő gént. Aki meghunyászkodott, kussolt, az túlélte. A rebellis, önálló gondolatokkal, véleménnyel rendelkező egyedek betyárok, útonállók, gályarabok vagy mártírok lettek. Egyik út se a túlélésről és a családalapításról szólt. Maradt a túlélő, megalkuvó gumigerinc, a majdcsak lesz valahogy szemlélet. A szerencsétlen közmunkába ragasztott tömeg meg persze hogy a csecsre szavaz, amelyik életben tartja. Úgy ahogy, de túl kell élni. Ha ígérnek pár kiló lisztet, néhány tojást és 2 liter olajat, akkor arra szavaz akire parancsolják. Az ellenőrzés technikája közismerten egyszerű. Miről is beszélünk? És még szó sem esett a levélszavazatokról, amiknek a mennyiségét senki nem láthatja! Van hivatalosan majd egymillió regisztált állampógár, annyit szavaztatunk, amennyi voks kell, oszt jónapot. Mint a népmesékben: - Aki nem hiszi, járjon utána!

1970 írta...

Kedves talalom!

Alapvetően más a véleményem! Szerintem a Kádár rendszer nem "tönkrement", hanem szétverték, méghozzá tudatosan, olyan emberek, akik számára egy dolog volt a fontos: saját személyes gazdagodásuk (ami a rendszer keretei között nem volt realizálható). Ebbéli törekvésükben kétségkívül kezükre játszottak a nemzetközi viszonyok, illetve az, hogy a rendszer névadója megöregedett, majd elhunyt. Ez azonban nem menti fel őket abbéli súlyos felelősségük alól, hogy "fűt, fát, paripát, az égről a csillagot is" megígérték az embereknek, azoknak, akik addig elfogadható, normális körülmények között éltek, de most aztán Kánaánt ígértek nekik. A rendszerváltás elitjéről van szó, amelyik szerintem pontosan tudta, hogy ez egy nagy kollektív hazugság, de hát a gazdagodás csábítása minden józan észt felülír.
És mit kaptak az emberek cserébe? Te is tudod a választ. Közben pedig eltelt közel 3 évtized, felnőtt egy generáció, amely - főleg vidéken - kilátástalan helyzetben él, ami melegágya a kiszolgáltatottságnak, a szolgalelkűségnek, a meghunyászkodásnak. Ez lett az eredménye, amit látsz.
Tudod elképesztő számomra, hogy miközben rohamléptekben épül ki a lovastengerész feudális rendszere, aközben az ellenzék legfőbb pártjának miniszterelnök jelöltje (akire egyébként én is szavaztam, jobb híján, orromat befogva) a választás előtt két nappal még mindig a Kádár korral von párhuzamot és azt szapulta. De hát ezek ilyen hülyék, vagy képtelenek kilépni a rendszerváltás óta ismételgetett mantráik szabta keretek közül.

lorinczy írta...

Talalom! Ezt kellene megtanitani az üresfejű mantrázoknak,amit az előbb leírtál,üdv