2018. április 18., szerda

CSINÁLJUK AZT, HOGY NE CSINÁLJUNK SEMMIT

Megint előkerült ez az örökzöldség, miszerint nem kell az ellenzéknek beülni a Parlamentbe, mert ezzel legitimálják Orbán rendszerét.
Ezt a témát már ezerszer megrágtuk, emésztgettük, lenyeltük, kiköptük, most újra ugyanezt akarják lenyomni a torkunkon az ellenzék egyes nagyeszű ám fantáziahiányos, de túlmozgásos képviselői.
Az elképzelés a mai magyar politikai paletta ismeretében megvalósíthatatlan.
Egy olyan ellenzékkel, mely még ma is azon vitatkozik, hogy ki is ellenzéki egyáltalán, ez legfeljebb a szép álmok között értelmezhető.


Ha a javaslat erőltetőinek igaza lenne (de nincs...), akkor is elkésett az ötletük, l'esprit de l'escalier, ahogy a művelt spanyol mondaná.
Ennek akkor lett volna értelme, ha a a választás bojkottjára szólítottak volna fel, de a mai hangadók  akkortájt még nagy önbizalommal telten éppen lenyomták Vitykát, mint Süsü a cölöpöt.
Akkor még ütős lett volna a dolog, de ma már Orbán a legitimációt megszerezte - törvényes választáson szerzett kétharmadot, és csak a mértéktartásán múlt, hogy nem négyötödöt.

Aki elindult a választáson, az tudta, milyenek a szabályok, ha meg nem tudta, akkor hülye, ha elindult.
A választás előtt még lehetett volna bojkottálni és elmondani, hogy maga a törvény antidemokratikus és az egyeduralom kialakítását szolgálja, ennek lett volna nemzetközi visszhangja, ha eredménye nem is sok.

Majd indultak volna a kamupártok, az LMP meg Fodor Gábor - Orbánnak pont mindegy, hogy kinek a fejére sz@rik.
Az ország meg elviselt volna egy, még ennél is gyengébb minőségű ellenzéket, kit érdekelnek, csak torzsalkodnak, a lényeg, hogy legyen Erzsébet-utalvány, kerítés, meg nemzetiszínűre festett korbácsnyél.
Nem a parlamenti padsor legitimál, hanem a demokratikus választás, márpedig elmehettél választani, leadhattad a szavazatodat, össze is számolták, majd a választási törvény szerinti módon beledobták a számítógépbe, az elrendezte a végleges eredményt, te meg beletörődtél, hogy senki se nézhessen bele a számítógépbe, úgyse lát ott senki semmit, csak kis dobozkákat meg ventilátort.
Beleegyeztél a határontúliak szavazásába, az egy putriba bejelentett száz szavazó részvételébe, most meg hőbörögsz.

Késő.


Ha nem ülnek be az ellenzék tagjai a padsorokba, elvész az a kis maradék lehetőség is, amit a törvény megad egy képviselőnek, hogy ellenőrizhesse a kormányt, elvész az a kis médiafelület is, amit ez a helyzet ad, és legfőképpen elveszik a mentelmi joga valamennyi politikusnak - aztán majd előhúznak egy negyven évvel ezelőtti hangfelvételt, melyet egy börtöntölteléktől szereznek be, jutányos áron, ő meg ki akar jönni mindenáron, és lehet máris előzetesbe sétálni pár évre...
Az is tévedés, hogy a parlamenti munka a pártmunka lényege, jóllehet ez csak olyan, mint hajón a kürt - felhívja a figyelmet a párt munkájára, megjeleníti a párt véleményét a törvényalkotási folyamat aktuális feladatairól és véleményt mond a végrehajtó hatalom tevékenységéről.
De a pártmunka lényege nem ez, hanem a folyamatos párbeszéd a választóval, egyrészt azért, hogy megismerje az adott párt a választók problémáit és igényeit, másrészt meg, hogy megvitassa velük azt, hogy mit kellene tenni a problémák megoldása és a választói igények kielégítése érdekében.
Ehhez nem elég havonta egy gyujtó hangú beszédet mondani, benne kell élni a választók hétköznapjaiban, és meg kell hallgatni a véleményüket, esetleg helyi szinten segíteni őket gondjaik megoldásában, merthogy a párt az állampolgárért kellene, hogy legyen.
És ott kellene lenni, ahol a választó van, mert akkor hiteles a párt, ha jelen van mindenhol, ahol a képviseltjei élnek.

Az ország nem baromfiudvar, ahol a liba van a gazdasszonyért - a hatalom az emberekért kellene, hogy legyen.
A pártoknak ezt kell kikövetelni és ellenőrizni, mindenhol és mindennap, a konkrét ügyekben, és nem csak a nagykörúton belül.

Szép dolog a demokrácia meg a szabadság, de a választó annak jobban örül, ha a kenyeréért és a gyerekéért harcolsz.

Amúgy persze jó, hogy mire tüntetés lesz, addigra azt is kitalálják az okosok, hogy miért is tüntetnek, merthogy az eddigi kínálat felettébb karcsú, de persze ha szép az idő, akkor egy ilyen tüntetés mindenképpen egészséges...


Talán azért meg lehetne állni egy percre gondolkodni is, bár illúzióim nincsenek...



:O)))

33 megjegyzés:

Valaki, aki írta...

Mindig gondolkodóba ejt, mi állunk a pártok mögött, vagy a pártokat toljuk magunk elé (s ezzel a felelősséget is toljuk, ha lehet minél távolabb, magunktól).

Ha mi állunk mögöttük, akkor mégis a hatalmi gépezet részei, "fölöttünk állók"... - nak képzelhetik magukat.

Így én is inkább azt tudom elfogadni, hogy ők a képviselőink, s már csak emiatt is irány a Parlament, hiszen ezért választattak.
Szerintem, nem önjárók - ha akarja elfogadja, ha akarja nem. Mi döntöttünk, ő végrehajt. Ez a szakmája, ehhez neki kell jobban érteni (legalábbis ezt vállalta), de ettől nem vált hatalmaskodó főnökké.

Az megint más dolog, hogy ezt nekik is meg kellene végre érteni, s amelyiknek van némi sütnivalója, az már kapizsgálja is. A többi 25 még loading funkcióban van, s vannak reménytelen esetek is (lásd a sápadtarcút, aki a színfalak mögül diktál, ha kell, ha nem, a Don Quijote hasonmást, akiről nem is gondolnád, hogy amikor az országról van szó, leragad a pogácsánál, és nem sorolom a többieket, mert sajnos, hosszú lenne).

A tüntetés nekik is szól. Ez a nagyságú tömeg, már sugall némi népakarat-félét. Még nincs konkrét iránya, de ha sokat piszkálják, majd lesz.

kekec írta...

30 valahány kamupárt mellett fel sem tűnt volna, ha pár nem vesz részt, ezért nem volt értelme a választás ELŐTTI bojkottnak. Az eskűtételnél bejelentett bojkott a választási csalások miatt az eredmény el nem fogadásával - az viszont letagadhatatlan.

És milyen "lehetőségekről" beszélsz, amikor 2/3 nélkül is bojkottálták ŐK az ellenzék vezette bizottságot, amikor érdemi kérdésre kellemes ünnepeket válaszoltak - és a saját médiájuk azt emelte ki?

Ezzel szemben egy pártállami 100 %-os parlamenttel AZONNAL megszűnne Orbán és a fidesz legitimációja.

Nincsenek illúzióim, az mszp már a frakcióalapításon agyal, az lmp-t meg nem ERRE hozták létre. De legalább Gyurcsány tarthatná magát az előző ciklusban mondottakhoz, és ahogy kivonult - most be se vonuljon a DK-val!

Ezzel világossá tehetné, hogy melyik az igazi ellenzéki párt és ellenzéki vezető.

Ráadásul úgy tudták duplázni a mandátumukat, hogy korábban sem vettek részt a szavazásokon, csak a 2/3-ados törvények megakadályozására, egyébként meg kivonultak. Csak akkor 4 "független" képviselővel és egy kétségessé nem tett választási eredmény elfogadásával. Most nem szabad ezt tenni!

Az unió mindaddig becsukhatja a szemét, amíg azt mondhatja, hogy "a magyarok ezt akarták, ezt választották"
Hát egy nagy frászt! Kikérem magamnak, hogy egy ennyire nyíltan elcsalt választás eredményét elfogadják!

neveletlen írta...


Van egy fogadásom: Gyurcsány(ék) legkésőbb 1 éven belül megint kivonulnak az Országgyűlésből.
Nem pálya egy milliárdosnak havi pár százezerért púposkodni az ellenzéki padsorokban, néha gyújtó hangú beszédet mondani, amiért valószínűleg kiröhögik, jön a hazaárulózás, szemkilövetés, stb. Lesz majd hasonló indok, mint a Népszabadság bezárása, a Fidesz gondoskodni fog róla.
Ja, és még egy dolog. Nem tartom szerencsésnek, hogy olyanok is indulnak a választáson, akár listán, akár egyéniben, akiknek eszük ágában sincsen a Magyar Országgyűlésben dolgozni, mert pl. Brüsszelben nagyobb a fincsi.

P.S Állítólag, a határon túli szavazatok 2018-ban nem hoztak mandátumot a Fidesznek.
http://www.valasztasirendszer.hu/?p=1943608

kekec írta...

Na itt van, Burány már "részleges bojkottról" beszél. Csakhogy a "megalakuló ülés" utáni bojkott sokat már nem ér, a legitimáció és a választás eredményének elfogadása ezzel megtörténik. Ez "több mint bűn, ez hiba!"
http://168ora.hu/itthon/azonnal-meg-is-hackelne-az-uj-orszaggyulest-a-frissen-megvalasztott-kepviselo-148560
Ez esetben nem igaz, hogy "jobb későn, mint soha"

promenad írta...

Kekecnek !
Lehet,hogy nem hoztak szavazatot a Fidesznek ,de az tény hogy a külhoni"szavazatok " között közel százszorosa a Fideszre leadottak száma,mint a sorban utána következőé.
Ez azért mellbevágó.....

Kovács Erzsébet írta...

Mélyrepülésben vagyunk, szerintem.
Mindenki kérdezze meg saját magát, naponta többször:
-Gondolkodom?
-Tehát vagyok?
Pozitív válaszra nagy tömegeknél ne számítsatok.
Kertész Ákosnak minden tiszteletem.

Igaza volt, van és lesz.

nemóvatos írta...

"Magyarázzuk el, hogy miért kell beülni a parlamentbe, hisz' annak nincs sok értelme (a képviselő személyes érdekén túl)."

góbé írta...

Ne azért ne üljenek be a parlamentbe, mert azzal legitimálnak. Az már megtörtént 2014.-ben. Azért ne üljenek be mert a fidesz nem csak előtte, de a választáson is csalt. Csalt, csalogatott egészen addig hogy meglegyen a 2/3-a. A csalást fogják legitimálni !

Márpedig addig mig külső, független társaság,+informatikus-team - EBESZ? - nem ellenőrizte a számitógépes rendszert, nincs újraszámolva, ellenőrizve az a pármillió szavazólap, különös tekintettel a korábbiakhoz 200 %-os növekményü érvénytelennek minősitettekre, addig semmiképp...

Nagyon nem mindegy hogy O1G kétharmaddal bir, vagy csak sima többséggel. Amig van esély hogy egy tüzetes független vizsgálat megkérdőjelezheti a 2/3-ot, egy ilyen vizsgálatot követően felőlem oda ülnek majd ahova akarnak...



talalom írta...

Úgy látom egy dolog bizonyos.
1. Aki bármikor bojkottról beszél, nem tud számolni.
1,5: aki bármilyen bojkottot támogat két dologgal nincs tisztában:
- a bojkott jelentésével
- Magyarország nemzetközi szerepével.
Számolás: általános iskola első osztály - kéttagú azámjegyek összeadása.
Sem a választáson, sem most egészen biztosan nem bojkottál a jobbik, az LMP. A részvételi arány (a megszerzett %-kok szerint) lett volna: 50% körüli. Nem ügy, másutt (Nyugaton!) ez is elfogadhatónak számít. Alakult volna egy négypárti parlament. Két kormánypárt: fidesz és kdnp(eddig is két frakciójuk volt): 79%
Két ellenzéki párt: jobbik 16% (sok baloldali kétségbeesésében inkább szavazott volna a fideszre, mint a jobbikra),LMP 5%. Mi a probléma???
Nemzetközi színtér.Van egy kis ország, az EU Parlamenr 700 valahány képviselői helyéből 24-et birtokol. A főnöke ugyan ugatérozik otthon - ezért időnként rászólunk, mint a láncon tartott házőrzőre, ha jön a postás: csihadj! De azért szépen megszavaz minden fontosat: ez az ügyészség ügy meg majd megy a maga útján - nem kell a száraztáp, hát nem kell. A háznép viszont békés: nem engedi, hogy a kutya lehúzza a postás nadrágját - naná, hiszen az hozza a járadékot!
Morgolódik, naná.De kit érdekel, ha 29 képviselő nem jut be a parlamentbe: az is azért, mert nem akar. (bojkottál - hahaha)
Viszont az üzlet zavartalan: itt vannak ezek a "stratégiai partner" dolgok. Mit érdekel, ha van olyan megállapodás a háttérben, hogy nem hirdethetnek, csak megjelölt helyeken? Amúgy se nagy veszteség: tízezren veszik meg azt a népszava című újságot??? Különben is:békés egy nép ez. Ja, hőbörögnek páran. De csak ilyen "bojkott" ügyek miatt. Még sosevolt, akárcsak tízezres tüntetés se, hogy legalább a felét fizessük a itteni melósoknak, mint odahaza. Maj' szónokol pár eu-s, hogy jaj, a demokrácia! De ez szemmel láthatóan nagyon keveseket érdekel.



kekec írta...

Pupu,
ott van a logikai bukfenc az okfejtésedben, hogy "Orbán megszerezte a 2/3-os legitimációt" Merthogy azt pont az eskűtételnél fogja megszerezni, ha az ellenzék elfogadja a csalással szerzett többséget. Tehát ott lehet, abban a pillanatban nyilvánosan megsemmisíteni. Amihez vedd hozzá az EBESZ jelentést, és hogy Ausztriában egy kisebb hiba miatt is ismételtek, nemhogy ilyen ordenáré nyílt csalásoknál. A demokrácia alapja a tisztességes választás.
Ez nem volt tisztességes és ez nem demokrácia.
Tehát, ha felveszik a mandátumot, AZZAL legitimálják Orbánt.
Nem ERRE kapták a szavazatomat!

kekec írta...

Nem a szívem szottya, viszont most egyetértek az értékelésével:
"Véleménye szerint azzal, hogy az ellenzéki pártok tagjai felveszik a mandátumukat, elfogadják a választás eredményét és a választási rendszert, a tüntetéseket pedig leértékelik"
http://propeller.hu/itthon/3348052-politologus-ellenzeki-partok-nem-erdekeltek-utcai-tuntetesekben?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

góbé írta...

Kedves Talalom - ápr.19. 14.48 -

Tejesen jogos a dorgálásod, de azt mondom, forditsuk meg: Ha beül az a + 29 mi változik: semmi...
Viszont ne négyévenként verjék demokratukus féltéglával a mellüket hogy " felszántottuk" a vidéket, naponta 3-4 remek izzó hangulatú fórumot tartottunk 2-3 hétig... aztán 4 évig újra semmi...

Érvek ellene-mellette pro és kontra:

Egy képviselőnek interpellációs joga van. - Válaszként megkapja a bezzeg a szocikormányok, a sorosbérenc, szelidebb esetben a kellemes május 40.-ét kivánok választ.

Részt vehet bizottságok munkájában. - Ahol rendre leszavazzák, xarosabb esetben meghekkelik.

Fogadóórát tart választóinak. - Kösssz.....

Tiszteletdíjra, utazási költségtérítésre jogosult, védi a mentelmi jog. - No ez már igen komoly érv, kár hogy csak a képviselő személyének jogállásáról szól, az eredményes munkához igen kevés köze van.

Képviselői igazolvánnyal beléphet bármely közigazgatási szervhez,közintézménybe,a rendvédelmi szervek területére. Valamennyi állami szervtől információt kérhet, akik azt kötelesek megadni. - Talán ez az egyetlen valódi felhatalmazás, illik is élni vele, bármily csekély a hatékonysága a nerrben. Ehhez viszont tényleg nem a parlamentben kell melegedni !

Azt a bizonyos "vidék felszántását" már ápr.15-én illett volna elkezdeni !!
Egy hét elég kell hogy legyen a sebek nyalogatására, Az NVI-csörtéhez elég egy 3-5 fős, szakemberekkel kiegészült team. A többiek meg mehetnének szántani...

Esetleg Lendvait, Kovácslászlót visszahivni... Esetleg Gyurcsányt megkérni, hogy vonuljon el a gondolkodó sarokba s akkor jöjjön ki ha eldöntötte, tudja mit akar és ki is tart mellette...
Esetleg Vonával kulcsrazárt(!) ajtók mögött tárgyalni, miszerint praktikus lenne ha nem a lovak közé dobva a gyeplőt hagyja hogy ujra náculjon a pártja - O1G úgyis beszántaná. Két náci pártot sem az ország nem bir, sem orbán nem tür el - ellenben fejezze be amit elkezdett és tárgyaljanak egy későbbi közös fellépésről. Jővőre önkormányzati, EU-s választások lesznek...

góbé írta...


A 07.45-höz egy - általam fontosnak itélt - kiegészités: Vannak nem kevesen, akik bár a perifériára szorultak, - Bokros, Hadházi, Juhász, a két Gulyás, - a teljesség igénye nélkül - de túl értékesek ahhoz tevékenységük, hozzáállásuk alapján hogy elkallódás helyett ne keressenek és találjanak nekik aktivitásra lehetőséget a dem. oldalon.

Az un. civil szerveződésekkel, szakszervezetekkel is meg kellene találni a közös hangot, mely szerint ostoba és hatástalan az a hozzáállás, amely nyolc éve megy: a pártok tartsák magukat távol a "civilektől", ne telepedjenek rájuk... Civilék hatékonyabbak szervezésben, de választást csak pártok tudnak nyerni ! Kár egymásra fújni...,lenne mihez nyúlni...

Valaki, aki írta...

Már megint az ellenzék így, az ellenzék úgy ... mi lenne, ha ezt a sok dühöt a Fidesz ellen vetné be a sok hozzászóló?

Arról nem esik szó, hogy mit csinálnak az önkormányzatokban? Miért?
Arról sem, hogy felvásárolták a vidéki lapokat, s mint tudjuk az emberek még mindig inkább ezeket olvassák. Miért?
Arról sem, hogy az ingyenes írott sajtó szintén az ő álláspontjukat nyomatja, eltájolva még a normálisabbakat is. Miért nem ez ellen léptek föl?
Arról sem, hogy minden közbeszerzésen többszörös haszonnal veszik le a sápot, meglopva minket. Miért?
Arról sem, hogy a közmédiából, mert maradjunk abban, hogy ez a miénk, és nem kormánymédia, meg sem jelennek a képviselőink. Miért nem ez ellen szóltok?

Arról sem, hogy a választási rendszer nyíltan hatalompárti, s benne van a csalás lehetősége, sőt benne volt a csalás. Miért nem erről beszélünk, kiabálunk, ordítunk a Kossuth téren, a munkahelyen, a bárhol, ahol lehet? Miért a képviselőket szidjátok?
Tán ők lennének, akik megválasztották a Fideszt?
Mert ma nem lenne gond, ha a Fidesz nem kapott volna legalább 40-45 százalékot az országban lakóktól. A képviselőktől kapott?

Tényleg nem érzitek, hogy magatok (és alattunk) vágjátok a fát ezzel a folytonos nyafogós cirkusszal?

Ti mit tettetek? Elmentetek agitálni vidékre?
Nyomtattatok, terjesztettétek a kisújságot?
Jelentkeztetek szavazatszámlálónak önként? Mentetek is?
Ott voltatok 2013-ban a Parlament körül, amikor a választási törvény ellen tüntetett pl. a DK? Volt százezres tömeg, hogy ezt ne? Volt? Nem!!

Találom mindez alól kivétel, róla tudom, hogy megtette ezeket. Ő az egyetlen, aki kritizálhat, mert a többiek csak dumamatyik, nem több.

Nem bántani akarlak Benneteket, de ideje lenne valós alapon kritizálni, mert így minden szó hiteltelen!!

A politológusok az önjelölt filozófus haverjukkal együtt pedig elmehetnek a francba! Most aztán jól megkritizálták az ellenzéket, jól lejáratták a maradék renoméjukat is! Klassz! Vajon mennyit kapnak ezért?

Ami pedig a fizetésüket illeti - Orbánék milliárdosok lettek. Miről beszéltek megint?

Gyurcsány - leírom még egyszer: minden képviselőként járó fizetése adományként rászorulókhoz megy, ha jól emlékszem 12 család között osztják szét, de nem ezzel kelek, fekszem. Utána kell nézni, duma helyett.

Szemkilövetés - végignéztem a közvetítést - többször is felszólították a tömeget, hogy oszoljon. Egy autóval a forgalomban is kockázatokat vállalok, nemhogy felfegyverzett rendőrökkel szemben. De maradjunk itt is a tényeknél - több rendőr sérült meg az utcakövektől, köztük maradandóan is. Láttam, kik voltak, akik dobálni kezdték. Ne mantrázzuk ezt is! Ok és okozat. A "tüntetők támadták meg a rendőröket. Sokan láttuk.

Kertész Ákos - a baloldalról beszélt. Arról, hogy mindig meghunyászkodunk. És igaza volt, mert Ti most is rossz helyen keresitek az ellenséget, a "mieinket" harapdáljátok Orbánék mocsok bandája helyett.
Erről jut eszembe, megvédtétek Kertészt a támadásoktól?

Gratulálok, mert érik a 2020-as és az összes többi "demokratikus", legális választáson szerzett Fidesz győzelem. Van még négy évetek. Mire odajutunk, hatékony munkátok eredményeként 90 százalékuk lesz.

talalom írta...

Kekec, Góbé! Azt értsétek már meg, hogy a bojkott az, ha MINDENKI bojkottálja a győzőt. Márpedig se az LMP, se a jobbik nem tervezi a kivonulást. https://index.hu/belfold/2018/04/20/interju_szel_bernadettel_az_lmp_tarselnokevel_nem_lesz_bojkott_nem_felek_orbantol/

Csak a szocik, meg a demokraták legyenek hülye lúzerek, csak azért, mert irigylitek a képviselői fizetésüket? (Mellesleg a szoci és dékás képviselők a tiszteletdíjukból folyamatosan gyűjtenek a kampányköltségekre.)Megvalósítanák boldogságotok legszebb álmát: még a frakcióknak kötelezően járó alkalmakkor sem kéne hallania, hogy mekkora geci.

anteus írta...

Talán belejátszhat a leírtakba ennek az írásnak feltehető valósága.

https://valasztasutan.blogspot.hu/2018/04/valasztasi-csalas-131-pontban-egy.html?spref=fb

Ekként is értékelhető Orbán törvényes joga és a baloldal teszetoszasága.

kekec írta...

talalom
nincsenek illúzióim, de még a részleges bojkott is jobb a semminél - ráadásul igencsak alkalmas arra, hogy elválassza a szart a májtól! Gyurcsány végül is "győztes" megduplázta a DK mandátumai számát, tehát nem foghatják rá, hogy vereség miatt hisztizik.

góbé írta...


Kedves Valaki Aki!...

Persze, arról is beszélhetnénk, melyeket "... arról sem esik szó..." bekezdésekkel felsoroltál. Belesirhatnánk a bilibe, de a sebnyalogatás, a bukta utáni erkölcsi győzelem hite, tudata, még soha, egy jottányit sem vitte előrébb a dolgainkat.

Kérded: Tényleg nem érzitek, hogy magatok (és alattunk) vágjátok a fát ezzel a folytonos nyafogós cirkusszal?

Kérdem: Tényleg nem érzed, látod át, hogy "pártjaink" valójában egymással versengve, azt igyekeztek megmutatni, hogy mélykükkk a faxább, tökösebb csávó...???

Én sem akarlak megróni, "...de végre ideje lenne valós alapon kritizálni, mert így minden szó hiteltelen...!!" mondod, és ebben nagyon igazad van !

Súlyos, és komoly kérdéseket teszel föl, miszerint:

"...Ti mit tettetek? Elmentetek agitálni vidékre?
Nyomtattatok, terjesztettétek a kisújságot?
Jelentkeztetek szavazatszámlálónak önként? Mentetek is?
Ott voltatok 2013-ban a Parlament körül, amikor a választási törvény ellen tüntetett pl. a DK? Volt százezres tömeg, hogy ezt ne? Volt? Nem!!..."

Nem hinném hogy ne tudnád, de bizonyára elfeledkezel róla, ahogy Talalom is, hogy "pártjaink" komoly pénzügyi támogatást élveznek, - ki nem találod hogy honnan, hát megmondom: az általunk befizetett adókból.

Én meg, a választó vagyok !!! Akinek az érdekét adóforintjaimért, de akár megélhetésükért cserében felvállalják !
Fékezd egy csöppet magad, meg a magadfélét ! Én a saját területemen igyekszem talán nem is eredménytelenül megfelelni az elvárásoknak, a kihivásoknak, ezért elvárom hogy az állitólagosan, az én képviseletemet felvállalók is ezügyben mindent tegyenek meg. Ha ezzel kapcsolatosan aggályokat fogalmazok meg, elvárom hogy átgondolják és ne azzal bombázzanak, hogy "bammeg gyere ide, oszt mutasd meg, hogyi kéne csinyányi !!!"

Most hogy újra elolvastam, rémlik, egyszer már erről beszélgettünk. Nem ártana legalább most, szezon után újra átgondolni a dolgokat...

Végül, próbálj egy kicsinyt lehiggadni ! Merthogy efféle ostoba hivatkozást, hogy Gyurcsányt szemkilövetőnek definiáljuk, ÉS MÉG MEG IS MAGYARÁZOD !!! NEKÜNK !!! HOGY NEM IS AZ !!! - Jajj !!!
Durva sértés hogy úgy teszel mintha ezt, itt, szükséges lenne számunkra elmagyaráznod... nem is beszélve a fel nem vett honoráriumáról...
Meg kell hogy kérdezzem, te ki vagy, hol jártál eddig hogy azt gondolod, erről éppen neked, éppen most, éppen minket kell erről felvilágositanod ?!?

Kedves Talalom !

Nem a kérdésre / felvetésre reagálsz! Errefelé ezt mellébeszélésnek definiálják... Bocs...

Mindezek tetejében, egy hozzád méltatlan, gagyi kis szukálással zársz: "...csak azért, mert irigylitek a képviselői fizetésüket..." Remélem ez csupán egy indulatból fakadó, nem igazán átgondolt dacos szukálás és nem a valós véleményed volt. Ha mégis,...

góbé írta...


Anteus 18.09 !

Tudod, ott a probléma, hogy az általad hivatkozott, nagyon fontos jegyzetre az elmúlt 10-12 nap alatt többen hivatkoztunk, de láthatóan alig, nagyon kevesen olvasták. Kár...

Cereus írta...


Kedves kekec!

Lassan már kezdem elhinni, hogy itt mindenki győztes, csak mi akik tisztességesen élünk és szavaztunk mi maradtunk a legnagyobb szarban. Hogy miért mert elhittem hogy itt minden tetű az igazság bajnoka, és a legjobb tudása szerint győzni akar. Ferikém csak mert barátok vagyunk, kérlek áruld el, egy hazudozó, tolvaj gazemberrel szemben csak ennyire tellett.???
Hol maradt el a 650 -ezer szavazód akire úgy gondoltam számíthatsz.
Azt sem láttátok be, időben hogy Orbánt csak egy nyertes választás után lehet perbe fogni.! Elkiabált tenni akarásotok csak jobban mozgósította a gazember szélütött hívőit. Mert itt fel kellett volna ismernetek amit nem vonok kétségbe hogy itt mindenki nem naív vagy hülye, de nem tettetek meg mindent ennek az európai nézetek szerint is kártékony, rendkívül veszélyes ember sarokba szorításáért.
Megvagyok győződve és nagyképűség nélkül állítom élettapasztalatom erre predesztinál hogy jobban képviseltem volna a baloldaldalt, mint ahogy látszatra összefogva tettétek mert van ismeretem az ilyen senkiházikkal szembeni küzdelem lefolytatására.

Kedves Ferenc barátom !
A kritikai észrevételeim mellett is maradok őszinte híved és a DK támogatója.

talalom írta...

A bojkott jelentése: Politikában, illetve gazdaságban a kapcsolatok megszüntetése, kiközösítés; munka beszüntetése
Ha Te nem szólsz valakihez (kiközösíted), nem tartasz vele kapcsolatot, de a szomszédod, meg annak a szomszédja igen, akkor nem bojkottálod az illetőt, csak durcáskodsz. A "részleges bojkott" olyan, mint a félig szűzesség. Se eredmény, se élvezet, se becsület...)
Ellenzéki képviselők meg nem a kormánynak dolgoznak, hanem a választóiknak. A parlamentem belül és kívül is.

nemóvatos írta...

Tudja, átgondolta már valaki:
Hány egyetemi tanár, önálló vállalkozó, milliárdos....stb van a képviselők között, akinek az egzisztenciája parlamenti mandátum felvétele nélkül is rendezett?
Megkapja-e a párt a párttámogatást, ha megválasztott képviselői nem veszik fel a mandátumukat?

kekec írta...

Itt egy megfontolandó szempont:
http://hvg.hu/itthon/20180421_gyurcsany_alaposan_atverte_az_mszp_t?s=hk
miszerint a DK szavazóbázisa elöregedett, és biológiai okból folyamatosan fogyni fog.
Ha nem nyit a fiatalok felé, nincs jövője.
És tudtok más módszert, amivel a fiatal ellenzéki szavazók felé nyithat, minthogy nem fogadja el a választás elcsalt eredményét és be sem vonul a parlamentbe? És ezzel az egyetlen HITELES ellenzéki vezérnek feltüntetni magát szemben a kollaboráló többiekkel?
Le tud ennek érdekében mondani némi vitalehetőségről - amit el fognak hessenteni egy "Kellemes übnnepet kívánok"kal?
Jó, ne hívjuk bojkottnak a távolmaradást Orbán cirkuszától. Nevezzük hiteles ellenzéki kiállásnak!

góbé írta...


Kommentár nélkül: https://varosikurir.hu/bruck-andras-a-parlament-fogsagaban/

Valaki, aki írta...

Kedves Góbé!

Nem a pártok felé megnyilvánuló kritikát kritizálom (sokkal egyet is értek), hanem az állandó ellenzéknek szóló kritikát kritizálom, amely így nagyon is egyoldalú, ráadásul nem vezet (vezetett) jó irányba.

Azt mondod, ezért kapják a pénzt a pártok, ha jól értem.
Igen, normál esetben, de ettől a normáltól állati messze vagyunk, tehát tetszik vagy sem, nekünk is meg kell mutatni magunkat.

S nem feltétlenül azért, hogy Orbánnak tele legyen a gatyája (az sem ártana végre), hanem azért, hogy azok, akik jelenleg a legerősebb (hangsúly, aláhúzás, félkövér), tehát LEGERŐSEBB pártnak tartják a Fideszt, és úgy gondolják, hogy az ő kezükben van jó helyen a marsallbot, még az sem érdekli őket, hogy lopnak, mert készséggel elhiszik, hiszen így kényelmes, hogy "a másikak is loptak", azoknak az embereknek kellenek megmutatni, hogy ez az oldal nem gyenge. Kicsit késő, de hátha van még előre.

Mert jelenleg azt látják, hogy az, holott tényleg mi vagyunk többen. Kérdés, mi győzi meg őket arról, hogy mi vagyunk az erősebbek, nem a Fidesz, ha még mi sem hiszünk benne.

Tehát nem a pártokat "védem", csak a folyamatos kritika nem segít, hanem tovább erodálja ezt a tábort - a szavazók számát is, de még fontosabb, a bizonytalanok választási kedvét.

Mert szerintem nem a Fidesz mozgósított jól, hanem a bizonytalanok szavaztak az általuk erősebbnek, határozottabbnak gondolt oldalra (ennek megvan a maga pszichológiája). Nem véletlenül vonulgatott Bayer a tömeggel büszkén, jelezve, ide szavazzatok, nézzétek, milyen sokan vagyunk. Mi meg vonulgattunk a kétfarkú menetén pár ezren.

Ez a gondom, ezért vagyok (valóban) dühös. Okos, értelmes emberek nem tarthatnak itt, mintha elakadt volna a lemez.
Szerintem, ide most mi is kellünk, s kellettünk volna sokszor, csak egyik párt választótábora nem közösködött a másikéval, a civilek a pártokkal, a szaktünetésekre kikiáltották a politikamentességet ... ezek mind vezettek oda, hogy nem lett egységes a Fidesz ellenességben ez az oldal azok előtt a szavazók előtt, akik aztán felnyomták a Fideszt kb.35-40 százalékra + csalás.

Ezért gondolom, hogy ideje lenne nekünk (is) lépni, s ha már mantrázunk valamit, akkor most a Fidesz bűneit kell mantrázni, s nem a képviselők vitathatatlan ballépéseit felnagyítani. Mert ezt a választást tényleg mi vesztettük el - s szerintem ez a mi, a választók és nem az ellenzéki képviselők. Ahogy megmozdult (s mindig megmozdul) a "jobboldali tömeg", úgy nem tettünk mi semmit ezzel szemben néhány vértelen felvonuláson kívül.

Erőt mutatni, ez kellene. S nem engem kell meggyőzni, hanem azokat, akik ennyi alapján döntenek. S gyanítom, sokan vannak.

1970 írta...

"Ellenzéki képviselők meg nem a kormánynak dolgoznak, hanem a választóiknak. A parlamentem belül és kívül is."

Édes jó istenem, hogy Te még mindig mennyire nem látod a minket körülvevő valóságot, kedves talalom.

kekec írta...

góbé
köszi a linket, ritka kivétellel minden szavával egyetértek. Nem azért szavaztam az ellenzékre, hogy BÁRMILYEN ürüggyel beüljenek legitimálni egy pofátlanul elcsalt választást és a 2/3-ot
És még egy megfontolandó szempont: azért a tegnapi tüntin is látszott, hogy TÉNYLEG a legnagyobb és legszervezettebb ellenzéki erő a Jobbik. És ehhez vegyük hozzá, Vona politikai érzékét: majd mondhatja, hogy AZÉRT nem vette fel a mandátumot, és mondott le a pártvezetőségről, mert nem akart részt venni Orbán legitimációjában.
"A természet írtózik az űrtől" és lesz igény a választóktól egy hiteles ellenzéki vezetőre. Nagyon nem szeretném, ha ez Vona lenne, de sajna nagy rá a sansz. Ha "Ferink" kihagyja ezt a magas labdát.
Ráadásul EGYETLEN értelmes táblát láttam a tüntin (kaptam 1 pld belőle)?
Egyik oldalán a parlament sziluettje fölött
NE ÜLJ BE! a másikon
NE LEGITIMÁLD!
Érdekes módon EZ bezzeg nem hangzott el a tüntetésen. És most már az ELCSALTÁTOK matricákat sem láttam.
Ahogy Pupu írta végezetül: nincsenek illúzióim. Ez nem ellenzék, ezek a tercelők a szólista mögött!

kekec írta...

Az első videó 35-ik pecétől nyilatkozik Gyurcsány a felvonuláson. Összefoglalom: "Ej, ráérünk arra még" nagyjából őszig. Na, ennyike!
http://www.sztarklikk.hu/kozelet/a-bayer-fele-sejthalmazok-tomege-hullamzik-a-szabadsajto-utjan-el/336637

1970 írta...

"Az az individualizmus, ahogy a magyarok társadalmi lényként egymás mellett élnek, kiirthatatlan kollektív hazugságokban, hamis önismerettel, önreflexióra képtelenül, a közös célok iránti perverz közönyben, egyszerűen nem hozhatott más eredményt."

Kedves góbé!

Alapvetően jó ez a "kommentár nélkül" ajánlott írás, de megint kimaradt belőle az önkritika. A rendszerváltó értelmiség önkritikájára gondolok, amiért ilyen országgá silányították hazánkat. A fenti három sor erről szól, nagyon pontos leírás. Arról is olvasnék viszont végre, hogy kik a felelősek azért, hogy 28 év alatt ide juttatták az országot, és elhangozhatna végre egy "bocsánat" is...Szerintem ez lenne az egyik legfontosabb feltétele a kisgömböc végleges eltakarításának.

Valaki írta...

Talán lehetne végre a lényegre (és nem az ellenzékre) koncentrálni. Kedves Márki-Zay Úr! Szintén ... minden tisztelem mellett.

Józan gondolatok a jelenről - videó
https://www.facebook.com/kohazik/videos/2109919545690284/

talalom írta...

Valaki, aki - Ott a pont.
1970:"Arról is olvasnék viszont végre, hogy kik a felelősek azért, hogy 28 év alatt ide juttatták az országot, és elhangozhatna végre egy "bocsánat" is"
Jajajj! Hát én olyan ügyes, okos, szép, szorgalmas vagyok: csakhát azok a csúnya valakik azt mondták, hogy enyém lesz a vár. Aztán csak ültem, és vártam, hogy adják már ide a váramat, hiszen ők is mondták, hogy az az ilyen okosaknak, szorgalmasoknak jár. Aztán mégse adták... kérjenek bocsánatot!
Pedigméga számat is kitátottam, annyira vártam!

Valaki írta...

http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/Viktor_Orban

1970 írta...

Kedves talalom!

Ez ostobaság, a stílusod pedig végtelenül primitív.
Érveid nincsenek, ilyenkor pedig csak a gúnyolódás marad.
Észre kellene már venni, hogy amíg ugyanazok a körök ugyanazokat mondogatják 3 évtizede, az ország pedig csak süllyed egyre mélyebbre, akkor itt valami nagy gáz van. De Te csak nyeld a mannát tovább nyugodtan...