2018. május 28., hétfő

FALRA HÁNYT BORSÓ

Ha valaki, hát én aztán szorgalmas voltam, hánytam a borsót a falra lankadatlanul, és még most, a vesztett választás után is iparkodtam volna felülemelkedni a csalódásomon, de aztán kis idő múltán úgy lettem vele, mint Királyhegyi Pál a munkaszolgálattal, mikor a keretlegény fenéken rúgta: na, most ment el a kedvem az egésztől...
Mintha mi sem történt volna, a pártok hallgatnak
A közbeszédet már megint az LMP szikkadt üdvöskéje iparkodik tematizálni, a DK elnöke rázza az öklét Orbán felé, mint hajdan az albán légvédelem harcosai az imprilisták B-52-esei felé, az MSZP-ben a leköszönt pártelnököt csesztetik - jelzem joggal - felelősségről már szó sem esik egyetlen pártnál sem, talán csak a szinte egyetlen újnak mondható szereplő, Bősz Anett ügye a kivétel, aki bugyikáját elegánsan a bokjára tolva odacsinált az ellenzék ebédlőasztalának közepére.
Már megint mindeki mindenkit hülyének néz, legfőképpen a választót, viszont ez igencsak úgy tűnik, indokolt is.



Ez egy furcsa ország, egy gigantikus Hit Gyülekezete, ahol a realitások és a hit küzdelméből mindig is a hit került ki győztesen, és itt most ne az Istenbe vetett hitre tessenek gondolni, mert az Úrnak minden türelmére szüksége lehet, hogy ne verje belénk mennydörgős, cikkcakkos villámait képmutatásunk, álszentségünk, megalkuvásaink, ravaszkodásaink és ostoba előítéleteink láttán.
Ebben az országban a hülye kokeró arra szavaz, aki őt nyomorban tartja, gyermekét rövid és boldogtalan életre ítéli, ahol egy ország megy el jóformán reakció nélkül amellett, hogy két idióta miatt félmilliárdot dob ki egy település az ablakon pusztán azért, mert a cigányok helyzetének javítására kellett volna felhasználni.
Jogos -  lehetett volna a pénzből tizenkét kilátót is építeni az Alföldre, ahonnan szemlélhettük volna a páratlan idegenforgalmi látványosságot, a nagy magyar selejtet, mely erre se lejt, meg arra se lejt.
Igaz, a kilátókból keménytökű magyar gyerekek leshették volna a horizontot, mikor jön már a migráncs, amelyik arról ismerhető fel, hogy fekete a pofája és hetvenéves öreglányokat üldöz azzal a rettenetes farkával, fene aa furxcsa ízlését!


Ebben az országban a buta paraszt teli pofával szidja a komcsikat, jóllehet soha nem volt olyan dolga - és mostanában nem is lesz -, mint akkor, amikor a paraszt nyugdíjjogosultságot, egészségügyi ellátást kaphatott saját jogán, amikor a gyerekéből agrármérnök lehetett
Mint kiderült, neki ez nem volt jó, ő zsellér szeretett volna lenni.
Az ostoba cseléd meg könnyes szemmel emlegette Purgly Magdát, akitől egyszer kapott egy pár cipőt, és habzó szájjal szidja a komcsikat, akik alatt annyi cipője lehetett, ha százlábú lett volna, akkor sem fázott volna meg egyik lába sem...
A sok suttyó. akiket a komcsik iskoláztak, hozzáférést adva nekik a kultúrához, most úgy viselkednek, mintha a pelenkájuk csücskébe grófi címer lett volna belehímezve, mocskolják apáik múltját, munkáját, lemondásit, melynek eredménye egy élhető ország volt, habár ez - mint kiderült -  ma már nem igaz.

Tulajdonképpen megérdemeljük a sorsunkat, hiszen mit is várunk egy olyan országban, ahol még a baloldali szavazók sem tartják fontosnak a cigányság hátrányainak felszámolását, ugyanakkor miniszterelnökké - de lehet, hogy királlyá - tesznek egy olyan tolvajt, akiben nem hogy egy-két vonóhúzás, de egy egész népi zenekar nyekteti a húrt.
Erre - ha nem lopna - még büszkék is lehetnénk, mint Amerika Obamára, de hát lop, mint a gép, és már teljesen vérszemet kapott.


Naszóval, ha az elenzék a pofázáson túl nem kezd valamit magával, akkor nagy baj lesz itt, kérem, merthogy egyszer csak lehull a hályog a szemekről, és nem biztos, hogy röhögni fog a nép, ha meglátja a királyt, amint meztelenül, kókadt pöcsét lóbálva a nyaka közé szedi a lábát és menekül.
Akkor menekülhetnek majd vele ők is, mert megy a levesbe mindenki, aki tönkretette ezt az országot.
Merthogy ezt az országot nem Viktor tette tönkre egyedül, habár szerepe megkérdőjelezhetetlen, ez azért közös munka volt.
Férfimunka.

Hogy jó mulatság is lett volna, az azért nem biztos.


Nem lenne baj, ha ellenzéki politikusaink elgondolkodnának rajta...

:O)))

23 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Ez pontosan így van. Az ellenzèk màr szinte mincs is, megírta sajàt halàlos ítéletét, amikor nagy peckesen bevonult az Orbàn-hàzba. A többi pedig semmivel sem különbül bènàzik idekint...velünk együtt. Nem lesz itt sem forradalom, de kiràlykergetès sem. Csak a megszokott magyar ugar. Mi másban bízhatnánk??!!

góbé írta...

A választásokkal kapcsolatosan egy rakat panasz, kifogás még nincs jogerősen elbirálva. Ennek hiányában gyakorlatilag sem az új országgyülés sem az új kormány nem jogosult intézkedéseket hozni, ha megteszi, azok az intézkedések jogsértőek.

Elvártam volna a ránk nagyivben tevő " pártjainktól " a jobbikkal az élen, hogy legalább addig nem veszik föl a mandátumokat, és sem tesznek semmiféle esküt, amig az összes panaszt jogerősen el-nem birálják és inkább csatlakoznak a t ü n t e t ő k h ö z !!!

Ez hir lett volna Európában, felhivás a fideszhez húzó alkotmanybiróság, meg a kúria felé hogy az ellenzék komolyan veszi magát, praktikus olyan döntéseket hozniuk, amelyek Strasbourgban is kiállják a próbát.

De nem, szépen, csendben, egyáltalán nem röstellkedve beosontak a parlamentbe a nemmzetth kotonszökevényére felesküdni. Szégyen !!!

kekec írta...

Pupu, nem vársz te túl sokat "őfelsége ellenzékétől"??? Mert az én szememben leszerepeltek, amikor legitimálták az Orbánék lopásaihoz foghatóan pofátlanul elcsalt 2/3-ot! Pedig nem vártam tőlük már túl sokat: csakhogy végig gondolják, hogy mit tett volna a helyükben Orbán!

Egyébként meg már tapasztalható némi zavar az erőben a gazdaságban, és sikítófrászt kapok, ha belegondolok, hogy egy következő gazdasági válságban "ezek" kormányozzák az országot! Elkergetett IMF-el, és leépített külföldi anyabankokkal, akik az előző válságban mentették a saját leánybankjaikat.

Ha viszont optimistábban nézem a dolgokat: hülye lett volna az ellenzék egy gazdasági prosperitás utáni szakaszban a várható válság előszelében átvenni a kormányzást. Hogy megerősítsék azt a sztereotípiát, hogy a jobboldal "jól" kormányoz, míg a bal "csak" megszorításokra képes, mivel a jobboldalnak volt annyi ezse (és szerencséje) hogy rá tudott ülni a jobb szakaszokra.

Szóval: meg vagyunk mi "kinaiul" átkozva: érdekes időknek nézünk elébe!

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Igazad van ! Nagyon jó elemzés ! A választók kisebbik felének időbe telik, míg megismeri a valóságot. Sajnos.
Csak tudnám már hogy Ferenc barátom meddig marad illegalitásban.?

1970 írta...

Kedves Pupu!

Sajnos az utolsó gondolatsor (is) teljesen igaz: "ez közös munka volt". Ami itt történt '90 és 2010 között az megágyazott kisgömböc tolvaj hatalmának, aki most
nyugodtan röhöghet magában.
Csak közben hazánk teljesen tönkremegy:(

pleinair írta...


Ahhoz, hogy a hatalmat magához ragadó, és a legaljasabb eszközökkel megtartó csőcselék-mentalitású orbánnal és bandájával szemben az ellenzék hatékonyan fel tudja venni a harcot, mindkét oldal nagyon részletes pszichológiai elemzésre lenne szükség.

A "sajátjaink" tehetetlenségének, enerváltságának, gyöngeségének okát, és gyökerét is ismernünk kellene.
Szerintem, mi, vagyis a baloldal elkényelmesedtünk a békésnek mondható kádári idők évtizedei alatt. Ez idő alatt az önvédelmi reakciónkra nem volt szükség, így aztán ez a képességünk szép lassan elsorvadt. Naiv hiteink az emberi tisztességben kudarcok sorozatában bukdácsoltak meglepetésről meglepetésre, döbbenettől döbbenetre. Felkészületlenek voltunk a fantáziánkat felülmúló aljasságokra, a hatalom megragadásának politikai korrektséget nem ismerő, aljas módszereire.
Most, miután teljesen bekerítették és maguk alá gyűrték az országot, tehetetlenül vergődünk, mint egy gombostűre tűzött, hátára fordított bogár.
Hogy ebben az állapotban mit kezdhetnénk magunkkal, nem tudom.
Maximum ordíthatnánk pl az LMP ellenzéket eláruló szikkadt üdvöskéjének szerepéről a 2/3-ban, A pofátlanság csimborasszója, hogy még ez meri tematizálni a közbeszédet. Miért hagyja ezt a DK?

DarthVader írta...

'45 után egy viceházmestert (merthogy jó elvtárs) kineveznek államtitkárnak. A viceházmesterné kis idő után emigy füstölög:
- Ha nincs ez a rohadt rendszer, akkor én most méltóságos asszony lehetnék!

Kovács Erzsébet írta...

Gratulálok a cikkhez.
A kép külön díjat érdemelne az ötletessége miatt.
Igy a 65.olvasóként én vagyok az első hozzászóló.

A többi olvasó bizonyára baloldali politikus,és most írja a fogalmazványt, "Mit csináljunk holnap?" címmel.

Holnap pihenhetsz Pupu, lesz itt 65 tanulmány a jövő baloldali
stratégiájáról és taktikájáról.

Vagy legalább annyi, ahány baloldalinak gondolt képviselő ül a parlamentben.

Úr ír.Az elsős olvasókönyv első mondata.
A melósok ökle nem ír.Az odacsap, ahova köll.
Nem először.És nem egyször.

A nagy hallgatásoknak nagy ricsaj szokott végetvetni.
Ez mindenkinek rossz lesz.
Talán többet kellene beszélni, mint hallgatni.
De úgy, hogy ne legyen falra hányt borsó.

Promenad írta...

Ami azt illeti "az úr mennydörgős,cikcakkos villámai" éppen itt csapkodnak körülöttünk....

Más: vannak olyan elmeháborodottak,akik a kerités megmagasítását szorgalmaznák,nehogy begyüjjön ide egy olyan emberevő migráncs,aki éppen most mentette meg egy francia kisfiú életét,mégpedig olymódon,hogy saját életét is kockáztatva felmászott a negyedik emeletre és még éppen elérte a balkonon kétségbeesetten kapaszkodni próbáló,magára hagyott emberkét.
A magyar sajtó egyébként igyekezett elhallgatni az esetet,különösen ami a megmentő "migráncs" voltát illeti,akit Macron elnök tettéért bőségesen megjutalmazott /megérdemelten /
Más világ.......

neveletlen írta...

kedves kekec

'Ha viszont optimistábban nézem a dolgokat: hülye lett volna az ellenzék egy gazdasági prosperitás utáni szakaszban a várható válság előszelében átvenni a kormányzást.'

Nyilván így kell hozzáállni a dolgokhoz: ha prosperitás van, akkor az ellenzéknek esélye sincs kormányt váltani, ha meg válság közeleg, akkor meg minek.

kedves cereus és painair

Ferenc nincsen illegalitásban, van már a pártjának frakciója, lehet megmutatni, hogy mire képesek (ha éppen nem sértődnek meg és vonulnak ki a munkahelyükről).
Továbbá, júniusra ígéri a választások tanulságáról szóló kvajó elemzését, az fog majd igazán tematizálni és megmondani a barót a szebb jövő építésének az útján.

Valaki, aki írta...

Gondoltam, csak két cikkenként írom ide, hogy nekünk kell lépni, de bosszant a szűklátókörűség (bocs, értem az aggodalmat az országért, és mégis úgy látom, hogy állunk, két kezünk a fejünk két oldalán, és vérmérséklettől függően van, aki üvölt, hogy jaj-jaj, mi lesz velünk, s vannak, aki csendben, összegörnyedve nyüszögnek ugyanezen alapon).

Megoldást!!!

Itt a gyülekezési jog korlátozása. Megint. Hagyjuk? Megint hagyjuk?

S egyetértek: "Bátorsággal. Függetlenséggel. Okossággal. S az ezekhez kapcsolódó merészséggel."

Csináljunk már valamit, mert ebbe bele lehet pistulni. Álljunk ellent, ha nem értünk egyet ezzel a félművelt kocajogász társasággal!

Tényleg selejt vagyunk, igaz ..., ha csak hüppögve sírunk, hogy Mama, a Fidesz már megint bánt!

pleinair írta...


Kedves neveletlen,

Örülök a jó hírnek, miszerint Gyurcsány meg fogja törni a jelenlegi vihar előtti csöndet.
Remélem, nagy durranás lesz kjó elemzésének következménye. Nagyon várom! Köszönöm, hogy megnyugtattál. Már kezdtem elveszteni a türelmemet.

góbé írta...


Mialatt "reménységeink" magukkal, meg egymással vannak elfoglalva, O1G alkot. Nem is akármit:
https://zoom.hu/hir/2018/05/29/magyar-gyorgy-a-helyzet-a-magyar-tortenelem-legsotetebb-korszakat-idezi/

Tuareg írta...

És ha még írsz egy ideig, nagyjából két év múlva eljutsz azokhoz a felismerésekhez, amikről én négy éve írok...

talalom írta...

Kedves mindenkik! Februárban írtam az SS-törvényről. (http://kanadaihirlap.com/2018/02/05/torvenyjavaslat-a-stop-soros-torvenycsomagrol/) Ordítottam, ahol tudtam: Emberök! Ez a szabad szerveződés jogának elvétele!A gyülekezési jogot még csak korlátozzák: lakott területen ne... De 2015 óta az ország hat déli megyéjében a rendkívüli állapot egyik fázisa érvényes. Tudtátok?
Magyarország mai kormányfője április 8. ELŐTT elmondta: azért van szüksége erős felhatalmazásra, mert fel kell venni a harcot a külföldről finanszírozott belső ellenséggel.(Miközben a törvényben a finanszírozás módja csak úgy van érintve,hogy lenyúlja az állam az ötödét.) Nem a migránsok az "ellenség", hanem mi, valamennyien. Ha egy pohár vizet adsz egy cigánygyereknek, elővehetnek.
De persze, ez mind olyan jogállami izé.

nemóvatos írta...

Addig amíg választó (író/kommentelő) és politikus is ellenzéknek hiszi/fogadja el a magát ellenzékinek füllentő párteliteket, aligha lesz kis hazánkban jó irányú változás.

PuPu írta...

@Szabó Gábor

Hogy hogyan tudsz te ilyen rettenetesen okos lenni?
Felnézek rád, mint liba az Istenre.
És akkor még szép is vagy - nem túl sok ez így a jóból?

:O))))

pleinair írta...


Igazságtalan ez az egykalapalá vevősdi. Egyedül Gyurcsány volt, aki az együttműködés érdekében feltétel nélkül megegyezett az LMP-vel, MSzP-vel stb. Nem magával és nem a többi párttal volt és van elfoglalva. Amit a parlamentben megtehet, azt meg is fogja tenni. Tüntetés szervezésére, forradalom kirobbantására a fidesz baloldalon is eredményes lejárató kampánya miatt alkalmatlanná lett. Ezért a legerősebb kohézióval és elszántsággal bíró DK csak a kovásza lehet orbán és tolvaj bandája megbuktatásának.

O1G meg maga alatt vágja a fát. Ha valóban okos politikus lenne, a mostani kétharmadát konszolidációra használná fel. De annyira fél a hatalom elvesztésétől és annak következményétől a lebukástól, hogy mint mindig, túlbiztosít.
'A valóságot a maga észjárása szerint akarja hajlítani' Ha besz@ik is az erőlködésbe, ebbe fog belebukni.
(Ez a kép megérdemel egy plakátot, vagy transzparenst. Ahogy dől rá a valóság, míg ő guvadt szemekkel, tele gatyával erőlködik.)

1970 írta...

"Ha valóban okos politikus lenne, a mostani kétharmadát konszolidációra használná fel."

Kedves pleinair!

Kisgömböc egész személyisége nem egy konszolidációra képes alkatot takar. Ha végiggondolod az egész politikusi pályafutását, világos lesz, hogy ő képtelen konszolidálni, így építeni sem tud. Ő valójában egy pusztító alkat, a pőre rombolásra termett. Ezért harcol, ezért kell mindig számára ellenség. Egy valódi államférfi a hatalom megragadása után (és szerintem e szempontból teljesen lényegtelen a hatalomra kerülés módja) képes a kiegyezésre, a kompromisszumteremtésre, az építésre, alkotásra.
Itt ilyesmiről nincs szó, és nem is lesz, amíg ez a maffiavezér itt trónol. Béna, lefizetett, semmit nem érő ellenzék nem is fog itt változást elérni. Vagy egy markáns és határozott baloldali programmal fogják ezt a szemétkupacot eltakarítani innen, vagy előbb-utóbb ez a hatalmi gépezet maga takarítja el őt az útból, mert már tarthatatlanná válik ez az állandó harci készültség. Én az utóbbira most kevés esélyt látok, az előbbi még láthatáron sincs. Így tartok a véres végkifejlettől...

Valaki, aki írta...

Kedves talalom! Igen, Te írtál róla, Te tényleg szóltál.

S hol vannak a többiek? Hol vannak azok, akik MOST ténylegesen Orbán ellen és nem az ellenzék ellen harcolnak?Pontosabban az ellenzék néhány képviselője ellen, mert a tényleges felhozatalt nem hinném, hogy ismerik.

Mindennek eljön a maga ideje, de tán nem Orbán hatalmának árnyékában kellene öntisztulóst játszani.
Vagy mégis?

Az LMP-hez átült Szabó Szabolcs, akit függetlenként szavaztak meg a választók, s aki nagy-nagy részben Bangóné Borbély Ildikó visszalépésével nyert jelentős mennyiségű szavazatot. Aki a Szabadság-hídnál még támogatást kért.
Majd jól fenékbe rúgott mindenkit (vagy szembeköpött?), és csatlakozott azokhoz, akik (többek között) eladták a választást a Fidesznek.

Az egész Országgyűlés egy nagy kalap ... masnival átkötve. Tényleg nincs 200-300 normális ember ebben az országban?

Névtelen írta...

Aza "néhány" ellenzéki politikus, akiknek nem ártana elgondolkozni teljesen elfoglalt az egymásra való mutogatással.

1970 írta...

"Tényleg nincs 200-300 normális ember ebben az országban?"

Kedves Valaki, aki!

Dehogy nincs, ennek a sokszorosa is, csak az elmúlt 28 évben szép szisztematikusan kiszorították ezeket az embereket. Nézd meg az ún. "elitet" (a társadalmi, a politikai, a gazdasági, a pénzügyi, a művészeti, a sport-, a média-, a tudományos, stb. elitre gondolok). Nézz meg ma egy televíziós bemondót, műsorvezetőt, és gondolj Tamási Eszterre, Takács Marikára, Kertész Zsuzsára, vagy éppen Varga Józsefre, Egri Jánosra, Árkus Józsefre, és sorolhatnám még a végtelenségig...Na, ilyen szintű romlás következett be a fent említett valamennyi elitben. Ehhez pedig a normális embereket el kellett űzni a "terepről". (Sajnos a baloldali politikusok tekintetében ugyanez a folyamat figyelhető meg!)

pleinair írta...

Kedves 1970,

Nem is szeretném, ha orbán a rendszerét konszolidálná, és a NER halálos nyugalomba merevedne.
Kimondottan szerencse, hogy kellően ostoba ahhoz, hogy saját maga ellen dolgozzon, állandóan konfrontálódjon. Remélem, egyszer végre átlépi az elviselhetetlenség határát. A véres végkifejlet közelébe sodorja a társadalmat például a gyülekezési szabadság korlátozásával. Ha tüntetéseket oszlat fől, akkora dühöt válthat ki, hogy kirobbanhat a nem csak orbán takaroggy-ban levezetett, elsöprő indulat.