2018. november 22., csütörtök

MADARAT TOLLÁRÓL

...embert barátjáról ismerhetjük meg, habár a mostani esetben sokat megérne tudni, hogy konkrétan mit is jelent a barátság észak-macedón relációban.
Merthogy Orbán számára semmit, az majdnem biztos, ez az ember olyan mint Disraeli Angliája: nincsenek ellenségei és nincsenek barátai, csak érdekei vannak.
Majdnem biztos vagyok benne, ha megkapirgálná valaki a felszínt, találna alatta valami értéket, és ne tessék ezt erkölcsi értelemben képzelni.
Jómagam inkább egy-két hotelre tippelnék Ohridban...
Rossz nyelvek szerint a baltás gyilkos kiadatása mögött is egy-két üzemelő azeri olajkút állt, de lehetett szállongó pletykákat hallani horvátországi szigetről, yacht-kikötőről, ukrajnai ingatlanokról, erdélyi kastélyról, és magyarember szerint nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.
Hogy ezt az egész akciót körbehazudozta, az nem okoz meglepetést, ez az ember még azt sem fogja soha beismerni, amit rábizonyítanak, nemhogy az ilyen csűrhető-csavarható ügyeket.
Viszont ha létezne pofátlanságmérő, hát annak már annyi lenne régóta, túlterhelésből kifolyólag.


Ez ez ember a grundfocin szocializálódott, először felpofozta a tornából felmentett labdatulajdonost, majd az így megszerzett labda új tulajdonosaként megmondta, hogy ki játszhat vele, persze azzal a feltétellel, hogy ő lesz a gólkirály és ő írja a szabálykönyvet.
A többiek meg belátták, hogy nem érdemes vele ujjat húzni, ez az ember ugyanis semmitől sem riad vissza, ez (kis "e"-vel...) bizony elmegy a falig, sőt néha-néha - elszántsága bizonyítékaképpen bele is veregeti a fejét - persze óvatosan, de látványosan.
Aki meg nem látta be, az sok virágot szokott kapni Mindenszentekkor...
Amit ezzel a szerencsétlen macedón miniszterelnökkel tett, az a nemzetközi jog és az európai közösség arculköpésével egyenlő.
A diktátoroknak az a szerencséjük, hogy ellenfeleik betartják a szabályokat, ők meg késsel - baltával hadonászva érvényesítik érdekeiket.
Egészen addig lesz ez így, mígcsak egyszer a demokratikus közösség túl nem lép a doktriner megalkuváson és nem húzza meg azt a két lépést, melyet az állás már évek óta felkínál az azonnali matt érdekében.
Ha nem ezt teszik, akkor az ő játékszabályai szerint játszanak, azok szerint pedig csak ő nyerhet.



Persze nem egyszerű dolgok ezek, de ha nem merik kimondani, hogy legutóbbi attrakciója olyannyira szembe megy az Unió alapértékeivel, hogy a helyzet nem teszi lehetővé a német, francia, és a többi uniós adófizető pénzének további folyósítását, akkor a helyzet olyan, mint amikor etetjük gyermekeink óvodájába beköltözött hiénát.
Ha elveszik a pénzt, akkor már csak a schengeni övezetből kell ideiglenesen kizárni, meg a kávét kell kikérni, a többit elvégzik a törvényszerűen bekövetkező társadalmi mozgások.
Azt mondják, akit az Úr el akar veszejteni, annak először elveszi az eszét.
Azt hiszem, ezen a fázison már túl vagyunk.
Hát legyünk türelmesen - már a vazallusai is marják egymást, próbálnak elragadni ezt-azt egymástól is, közben esik szét az államszervezet, az oktatás, az egészségügy, manifeszt elmebetegek intézik közügyeinket, megfélemlített hivatalnokok kontráznak nekik, a többség meg kussol, vagy nyal, mint a gép.



Egyszer nagyon fogjuk emiatt szégyellni magunkat...


:O)))

9 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Pupukám, Te nagyon naív lettél.
Mire ennek a rémálomnak vége lesz, a köztudatből teljesen kiveszik az a fogalom, hogy "szégyen".
Nézd meg a Való Világot,ott már az a sikk, hogy premier plánban tépik egymást a párok, a rosseb se hiszi el nekik, hogy jólesik...de az őrültek a pénzért a maradék egójukat is feladják,mint a prostituáltak.
És a szellemi ,erkölcsi kurtizánok, akik egyik pártból a másik pártba szédelegnek meg még élvezik is....
Van e ennél nagyobb nihil?
Szerintem nincs, ha csak az egyik tv-ről a másik tv-re átváltókra, vagy egyik folyóirat szerkesztőségéből a másik oldal napilapjára átváltó madarak irodalmi munkásságát vesszük figyelembe.
Mert az még a Való Világnál is kegyetlenebb valóság.

góbé írta...


Én már!! szégyellem magam. Szerencsére külhoni ismerőseim ezt tolerálják.
De az EU, főleg a Néppárt is szégyellhetné végre egy csöppet magát, mert ugye ők etetik a "hiénát" és már azt sem tudom elfogadni, hogy azon elvek alapján hogy ha a magyaroknak o1G kell, akkor nem bántjuk...

Ami félelmetes, ma már valóban csak "külföldi segitségre" számithatunk, de inkább szorulunk.
A mellét fennen döngető Jobbik, LMP, szétesett. Izzó, fenekedő min.-elnök jelöltjeik saját érdemeik kétségbe vonásával dicstelenül és megalkuvóan, a választóikat szembeköpve elsomfordáltak. Az MSZP-t talán még megmenti Karácsony... Egy, csak egy legény van tal... ill. ül a seggén tétován a vidéken, a DK.

Egy tökös ujságiró vagy bárki, nagy nyilvánosság előtt megkérdezhetné végre tőlük: nem kellett volna-e Bokrosra és társaira hallgatni és egyetlen választási párt keretében legalábbis megpróbálni elzavarni a diktátort ? Akkor most nem a sebeket kellene nyalogatni, viszont most lenne értelme egymással csörtézni.

Unknown írta...

az egész világban tendencia : a szellemi sötétség terrort ül az ész felett. AMÍG AZ ALKESZ SZAVAZATA ANNYIT ÉR MINT A MTA ELNÖKÉÉ ----> ÍGY IS MARAD. félreértés ne essék nincs olyan rendszer ami ne bukna meg előbb~utóbb...DE az utánuk jövőt is tönkrevágja az őt -aktuálisan - hatalomba segítő "sötétség"...

marad az egyéni túlélés stratégiája...

obsitos írta...

Én már régóta szégyellem magam!!!

góbé írta...


Bélám ! Éredekes ez a megközelités.

Láttam már csontig benyalni a hatalomnak MTA elnököt meg olyan "alkeszt" is akinek egy rezsiszilárt vagy kósalali zavarában kezitcsólolommal köszönne...
Szóval hol húzzuk és főleg ki jogosult meghúzni a határt ki az "alkesz" és ki az ÉRDEMES. Napi 10 feles, vagy elég csak öt, avagy egy, vagy egy sem ?

Szerintem a magát entellektüellnek tartó egyed - nemegyszer hamis - fennsőbbsége tudatában hasson oda hogy az alkesznek is adassék meg felismerni, értelmezni, sőt követelni valódi érdekeit...
Ha nem teszi, ne csodálkozzon és főleg ne mutogasson...másra...

1970 írta...

Kedves Sperla Béla!

Mondja, ki mondaná meg, hogy ki az "alkesz, akinek a szavazata kevesebbet ér"? Ön?
Vagy egy morálisan és más tekintetben is lezüllött politikus?
És ki az alkesz? Ha ön megiszik két felest a haverjaival, akkor ugrott a szavazati joga?
És mi van, ha vezető tudományos értelmiségi (nem egy ilyet ismerünk) alkesz? Az ő szavazati jogával mi lesz?
A "szellemi sötétség" nem az alkeszektől ered, hanem az olyan ostoba, korrupt bohóc egyedektől, mint az amerikai elnök, a brazíliai (frissen választott) elnök, hogy a keleti, balkáni őrülteket (köztük a kisgömböcöt) ne is említsem. Ezeknek az egyedeknek az érdeke, hogy az országukat (és áttételesen a világot) totális szellemi pusztulásba sodorják. És ezt mindig a fizikai pusztulás követi...

Kovács Erzsébet írta...

1970-nek:
Nagyon jó a kérdésed.
Jó lenne egy olyan fórum,amely nem "alkesz"-ekből állna, és nem a rabolt vagyonuk hatalmától begőzölt pénzmágnásokból, egy "Világ Béke Tanácsa " szerűség, hogy a gazdag ostobák ne játszhatnák a Mindenhatót, és emberi sorsokkal nem játszhatnának,
mint Soros,a bolhacirkuszával,mely már világméretű.Emberek százezreit hülyíti meg,a számolatlanul adott pénzeivel minden normalitást elsodró, a népek invázióját kiváltó,tömegek nyomorát okozó,a néptömegek világraszóló utaztatásával,pénzelésével.
Az nem lehet, hogy minden okos ember nyakán pénztárgép ül, és az nem lehet, hogy emerek nem teszik szóvá, hogy ez az egész nem tisztességes.
Amerikának is meg van a maga keresztje,mint Európánai is,nem kellene, hogy még egy dúsgazdag őrült is katasztrófahelyzeteket idézzen leő földindlásszerű néptömegek beáramoltatásával.
Csak azért, mert a vén marha senkitől és semmitől nem fél.
Sekély e kéj.
És a VILÁG összes gondólkodó emberének lesülhetne a pofájáról a bőr, hogy ezt hagyja.
Ez a XXI.század atombombája, a beteg elmék tobzódása a normalitás felett.
Ez a legnagyobb hiba.
A hülyékre nem szabad semmit sem ráhagyni, még ha annyi pénzük van is, mint a sorosnak.
Az egy elátkozott pénz,kín és szenvedés, ahova egy eurócentje is gurul.
Még Amerika legnagyobb politikusát is le fogja tolni a posztjáról.
A pénzével elpusztít mindent, rosszabb,mint a vörös iszap.
Azt lehetett látni,merre megy.
De a sok megbomlott emberi agy kiszámíthatatlan cselekedeteket eredményez.Vészes!

NewTiborc írta...

Igen, tessék már odafigyelni az apró dolgokra. A Gyurcsányt büdösül utáló fő MSZP-s kivel üzletel? A vidéken olvasott újságot is átjátszotta a másik oldalnak. Nem finnyás az öcsi. Tessék most csak a Gyurcsányt kérdezni miért nem építettek médiát? Ugyebár ahhoz sok pénz kell és az MSZP pénze kinél volt és van?

http://nyugatifeny.hu/2018/11/28/friss-puch-laszlo-mszp-eladta-a-nyereseges-lapjait-meszaros-lorincnek

Az Ungár gyerek is kivel üzletel? Nem baj, de ők az igazi ellenzék. Hajrá magyarok, egyétek a maszlagot.

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Ne csodálkozz ezen egy percig se! Ez egy elit, amelyik itt a rendszerváltás után hatalomra került. Ők azok, akik ide züllesztették ezt az országot (nézd meg csak az eü. rendszer lassú agóniáját!), és ők azok is, akik néhány kérdésben (pl.: amikor üzletelnek egymással a média terén, vagy amikor utálni kell az előző rendszert) hirtelen azonos kottából játszanak, és egy követ fújnak.