2021. május 12., szerda

KOMMENT 0512 JERUZSÁLEM


Még mindig és már megint.
Harcok a palesztinok és Izrael között, harcok, melyek nem oldanak meg semmit.
A palesztin szélsőségesek bizonyítani szeretnék, hogy képesek Izrael veszélyeztetésére, a zsidó szélsőségesek meg akarják mutatni, hogy azt csinálnak Jeruzsálemben, amit akarnak, közben a világ maga sem tudja, hogy mit kezdjen azzal a problémával, hogy az a város, melyet Izrael fővárosának tekint, az  egyben három világvallás szent helye is, és a palesztinok majdani államának tervezett fővárosa is. 
A kérdés kényes, állásfoglalásnak számít az Izraellel kapcsolatos viszonyban is.
Hogy Izrael kényszerhelyzetben van, az nem is kétséges, hogy a viszály magvát az angolok vetették el hajdan, miként a világ más tájain is, az történelmi tény, hogy ha ebben az évszázadban sikerül valamiféle megoldást találni rá, az valószínűtlen, ehhez az összes szélsőségest le kellene venni a sakktábláról, ez pedig illúzió.
Csak reménykedni lehet, hogy menet közben megjön az érdekeltek esze, mert ennek a támadásnak szörnyű következményei lesznek a támadókra nézvést is - Izrael katonai doktrinája a megtorlást állítja a középpontba.
A megtorlások meg arról nevezetesek, hogy áldozatai többnyire nem a bűnök elkövetői közül kerülnek ki...

Kedvezményesen megvehetők lehetnek az önkormányzati bérlakások

A szokásos Fidesz-eljárás, ha meg akarja venni bérlakását a Várban az ötös számú tagkönyv tulajdonosa, de necces lenne az ügy, hát hoznak rá törvényt.
Jelen esetben olyan törvényt, mely vagyont vesz el az önkormányzatoktól, jóvátehetetlen károkat okoz a lakhatási politikában, teret nyit a korrupciónak és a csalásoknak.
Egyszer már elkótyavetyélte a társadalom a lakás-vagyont, most másodszor akar belelépni ugyanabba a folyóba, hogy a száján szaró Fideszes patkánynak kedvezzen.
Félelmetes azért.
Hálistennek a Vár magas, ha a népnek elege lesz egyszer ezekből, lesz honnan lehajigálni őket...

:O)))


1 megjegyzés:

Bubu64 írta...

Már alig várom, hogy az utolsó mondatod teljesüljön, csak sajnos ennek a népnek fát lehet vágni a hátán.