2021. május 2., vasárnap

KOMMENT 0502 NŐT MINISZTERELNÖKNEK

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje

Mától hivatalosan is, jóllehet a bejelentés nemigen mondható meglepőnek.
Lehet persze előadni szokás szerint az egyrészt-másrészt nagyoperettet a túl megosztó személy mantrázásával, de aki a politikában nem megosztó személyiség, azt szürke senkinek hívják.
A DK jelöltjéről ezt nem lehet elmondani, mint ahogy az alkalmasságát is nehéz megkérdőjelezni.
Emellett tapasztalt politikus, elismert és sikeres gazdasági szereplő, gyakorló családanya, aki pontosan tudja ma már azt is, hogy egy vezető politikusi posztnak melyek a buktatói.
Bátor is, 2006-ban oda mert állni a tömeg elé, mikor a magát férfinak tartó Köztársasági Elnöknek ehhez nem volt bátorsága.
Okos, képes megértetni magát az emberekkel, a háta mögött pedig egy olyan párt áll, melyet nem terhelnek kifelé is ható belső ellentétek.
És nő, a nő összes pozitív tulajdonságával.
Demokrata.
Az Úr is arra teremtette, hogy elhozza a békességet és a nyugalmat ennek a felforgatott országnak.
A magam részéről drukkolok érte, sok sikert kívánok neki.


Kína már az Egyesült Államokra is képes nukleáris csapást mérni

Mondjuk idáig is képes volt erre, de ma már a tengeralattjáróiról is képes erre, ez pedig azért minőségi többletet jelent a katonai szembenállás tekintetében.
Az USA ezidáig bátran vitézkedhetett, hiszen a területét nemigen fenyegethette váratlan atomcsapás, ennek is vége ezzel, és ez gondolkodásra késztetheti bármelyik amerikai elnököt: megér-e egy Tajvan egy Los Angelest? 
Persze soha ne kerüljön arra sor, hogy bármikor el kelljen ezen komolyabban gondolkodni - a világ hosszú távon együttműködésre van ítélve, vagy kihalunk, mint a szíriai vadszamár...

:O)))

Nincsenek megjegyzések: