2021. május 4., kedd

KOMMENT 0504 SIHUHU - A MASINISZTÁT MEGCSAPTA A MOZDONY FÜSTJE

Orbán Viktor szerint legyenek gőzmozdonyok a magyarországi egyetemek

Valaki elmesélhetné ennek a szép mozdonyszőke hercegnek, hogy a gőzmozdony hatásfoka 12 százalék.
Ami azt illeti, nem egy sinkanszen...
Az egyetemek leváltak az államról, mondta, a pénzünk levált rólunk, mondjuk mi, mindenki annyit ér, amennyije van, mondta Lázár János
Az ország is.
Istenem, ebben az országban Várkonyi Andreának van a legtöbb esze...


Házassági szerződés nélkül válik Bill Gates

Megbízható helyről származó információk szerint Várkonyi Andrea sírva veri a fejét a falba és közben azt kiabálja: Elkapkodtam, elkapkodtam!


:O)))

3 megjegyzés:

KZs írta...

Nem ez a legnagyobb baj ezzel, hanem egyfelől az, hogy az építkezést nem a tetőnél kell kezdeni, másfelől hogy sz@rból nem lehet várat építeni. Az egyetmi oktatás megreformálását, húzó ágazattá tételét az első általánosban kell kezdeni, ami egytemi szempontból ugye azt jelenti, hogy a legmagasabb pontszámmal a tanári karokra jelentkezőket vesszük fel, hiszen a tanítókat a legkíválóbbak közül kell kiválasztani, majd a közalkalmazottak között a legmagasabb juttatást a tanítóknak biztosítani, ezzel egyben társadalmi elismerést adni azoknak, akik vállalják az utánuk jövő generációknak a tudás átadását, és ami a tudáshoz nélkülözhetetlen: a helyes gondolkodás elsajátítását. lásd rövid összefoglalóban : https://hu.wikipedia.org/wiki/Logika
Ez a módszer az egyetemet nálunk is üzleti vállalkozássá teszi, akarja tenni: vessen az aki akar, gondozza aki akarja, mi meg majd learatjuk a termést..
A probléma nem csak nálunk jelentkezik, mondhatni globális, a vetés-gondozás ugyanis rendkívül munka és időigényes, az aratás meg nagyon látványos..
Noch da zu, nem is új probléma, én magam a 70-es évek végén szembesültem vele, amikor abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a Studium Generaleban taníthattam..
De mondok mást: az ezredforduló környékén baráti körben a BME-n matematikát / fizikát oktató barátaim kesergését hallgattam elhűlve, hogy hol vannak már azok a szép idők, amikor az első szemeszter végére sikerült nagyjából egy szintre hozni a hallgatók hozott ismereteit, mára az első négy szemszter elmegy a középiskolai tananyaggal :(
Tegnapi hír: Mexikóban leszakadt egy alig 15 éve épített híd..
ki mint vet, úgy arat..

1970 írta...

Kedves KZs!

Ehhez még hozzátenném, hogy az oktatásirányításban sem szabadna olyan vezetőknek pöffeszkedni, amilyenek jelenleg vannak. Halvány lila dunsztjuk sincs az oktatási rendszer működésének törvényszerűségeiről, ráadásul erősítenek egy rendkívül rossz és káros szemléletet (pl.: anno az alkoholista Klinghammer - ELTE rektor is volt - mondta, hogy óvodapedagógusnak a butuska, de szorgalmas lányok mennek). Ilyen felfogás nem pusztán arra alkalmas, hogy agyagba döngöljön egy szakmát, de tovább pusztítja a pedagógus hivatás egyébként is a béka se..e alatt lévő presztízsét, és tovább erősíti a kontraszelekciót.
Ilyen módon csak tovább távolodunk az Általad kifejtett helyes célkitűzések megvalósulásától.
(Arról most ne is beszéljünk, hogy felsőoktatási berkekben milyen "presztízse" van a pedagógusképzésnek!)

góbé írta...


"...Az egyetmi oktatás megreformálását, húzó ágazattá tételét az első általánosban kell kezdeni, ami egyetemi szempontból ugye azt jelenti, hogy a legmagasabb pontszámmal a tanári karokra jelentkezőket vesszük fel, hiszen a tanítókat a legkíválóbbak közül kell kiválasztani..." - és, ahogy mondod, megfizetni !!!

KZS ! Ezért a mondatodért nemcsak katedrát, hanem a Kultúrális és Oktatási miniszter székét is érdemelnéd !!