2021. május 13., csütörtök

ROHANUNK A MEGTORLÁSBA?



Isten tudja, lehet, valóban bennem van a hiba, de egyre inkább az az érzésem, hogy a zsírmarsall tudatosan provokálja a társadalmat, bízva abban, hogy képes lesz kézben tartani a társadalmi folyamatokat - akár fegyveres erővel is.
Ami azt illeti, egyre kevésbé vagyok képes elméleti lehetőségnek tekinteni a társadalom erőszakos megregulázását, hiszen az ma már nyilvánvaló, hogy Népe Öröme a demokrácia fogalmát nem a hajdani athéni demokráciából eredezteti, ellenben sokat tanult Lenintől (Sto gyelaty) és Hitlertől, főként szervezési területen.


El kell oszlatni egy téves elképzelést: Orbán nem "nemdemokrata".
Nem is illiberális, nem náci.
Orbánnak ugyanis nincsenek elvei, ő a történelem számunkra kiutalt tehetséges, ám amorális  hatalomtechnikusa, akit semmiféle eszme, ideológia nem korlátoz, hívják akár Tízparancsolatnak vagy Kommunista Kiáltványnak - mindegylófax..
Ő nem tartja a Fidesz híveit übermenschnek, a baloldalt sem panelproliknak, a libernyákokat se Soros-bérenceknek - ő semminek sem tartja őket, csak használja a szerencsétleneket, mint lakatos a kalapácsot, vagy pék a péklapátot.
És valljuk be szomorúan, ügyesen teszi.


De ettől még szeretni nem kell, hiszen naponta köpi szembe akár még saját híveit is, akikre a Szent Nyál megtermékenyítőleg hathat, mert utána önkiszolgáló módon megmagyarázzák maguknak, hogy miért is volt az adott helyzetben szükségszerű büdös barna masszával borítani be okos fejüket.
Olyan ő, mint cirkuszban a tányérpörgető bohóc, aki állandó mozgásban van, habár tudja, ha a zenekar elfelejt időben tust húzni, akkor a tányérjai sorra a földre pottyannak és darabokra törnek, ami maga a katasztrófa.
Tudja, amit csinál, annak nem lesz jó vége, de azt is tudja, hogy az erőszakszervezetek - főként pretoriánusai, a TEK privilegizált helyzetben levő rendőrei a fociultrák támogatásával- bármikor szétvernek egy tömegmegmozdulást, főleg, ha a harc időpontját és színterét ő választja meg.
Mint ahogy az Astoria-kereszteződést és a dátumot is ő választotta meg 2006-ban, és akkor is megúszta, pedig az aztán klasszikus puccskísérlet volt.
Hitlert kevesebbért zárták be anno, de hát Pénztáros Lőrinc is tehetségesebb Zuckerbergnél, ugye...
Nem fogja megvárni, míg a tömegfelháborodás elsodorja, személyesen fog gondoskodni a felháborodott tömegről, melynek hitelességét az ellenzék soraiban időző beépített emberei biztosítják majd, akik majd gondoskodnak arról is, hogy a tömeg oda menjen, ahol megfelelően el lehet bánni vele.


Képzelgés?
Na nem, meg lehet nézni a 2006-os puccskísérlet felvételein a tömeg mozgását irányító ügynökök munkáját, el lehet töprengeni a megfelelő helyre telepített és megfelelő feltöltöttséggel rendelkező harckocsiról, a tömeg útvonalán elhelyezett, békében építőanyag (viakolor, barikád-alapanyagok), puccs során a rendfenntartók ellen bevethető fegyverek célszerűen elhelyezett lerakatain, és lehet bátran gyanakodni.
Merthogy hősünk szociopata, a szociopata pedig gátlástalan, bűntudat és érzelmek nélküli személyiséget jelent.
Stimmt.
Ha szétverne egy gyenge lázadást, akkor egyszemélyi uralma az örökkévalóságig is tarthatna, a megfélemlítéshez elég lenne öt-hat embert véletlenül - és nem gumilövedékkel - agyonlőni, autóval elütni, megmérgezni, - húszat-harmincat becsukni úgy száz évre fejenként, ötezret emigrációba kényszeríteni, a többi úgy csapkodná össze a bokáját, mint spanyol flamencotáncos a kasztanyettát.
A lényeg az, hogy ő tartsa kezében a folyamatokat, ehhez persze az ellenfelet megfelelő pszichés állapotba kell hozni, bele kell hajtani az erőszakba, és akkor jöhet a megtorlás...


Már szinte mindenkit megsértett, gátlástalanul és szégyenkezés nélkül lop, most elvette a diákoktól a tervezett diákvárost, lassan törvényileg teszi kötelezővé a rizsfogyasztást, szerintem már hunyorogva borotválkozik és fagyott mamutokat vizionál a Kiskunságba.
A pedagógusokat hülyének nézi, az egészségügy dolgozóit rabszolgának, a népet pedig tervezett járulékos veszteségnek.
A hatalom és a pénz - ez mozgatja és ebben a sorrendben, mert ez a recept bevált.
Tanult mindenkitől, Julius Caesartól a társadalom megosztásának módszerét,  Lenintől a szervezetépítést, Sztálintól a konkurenciával való leszámolást, elődjétől, Kállay Miklóstól a hintapolitikát, Rákositól a szalámi-taktikát - csak a történelemből nem tanult semmit.
Majd fog.
De a tandíjat akkor is nekünk kell majd megfizetni...

:O)))

6 megjegyzés:

Bubu64 írta...

Nagyon jó írás. Szeretném megérni, hogy végre tanuljon ő is. A szociopata finom fogalmazás, én inkább pszichopatának nevezem.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Teljesen igazad van abban, hogy nincsenek elvei (soha nem voltak neki), ráadásul ezek az emberek a legveszélyesebbek és legnagyobb gyalázatokat is ezek szokták elkövetni.
A hatalom és a pénz sorrendjében viszont nem értek Veled egyet: szerintem neki a pénz az első, amihez a hatalom csak egy eszköz.
Ez a Várba költözés pedig egészen mulatságos számomra, de hát ahogy mondani szokták a történelem ismétli önmagát: egyszer mint tragédia, aztán mint komédia:). Nevetséges és szánalmas az egész, csak az a baj, hogy egy egykor jobb sorsú ország megy közben gallyra ebben.

góbé írta...


A kotonszökevénynek van TEK-je... A helyettesének - Kubatov - bármikor, - még vidékről is - mozgósitható, bármire kapható kopasz-csürhéje... Plusz, ki tudja milyen tömegü, beszükült tudatú önkéntese, akik bármikor savval öntenék, megkéselik a neki nem tetsző, o1G rendszerével szemben bármilyen kritikát megfogalmazókat...

El kellene gondolkodni a demokratikus oldal képes-e összehozni valamely formában olyan megnyugtató erőt, amely szükség esetén legalábbis képes megfontolásra késztetni az agressziv brancsot.
Mennyivel másabb lett volna ha annó a Lenvai utcában nem csak 40 kilós lánykák demonstrálnak... Nyakóval is tarthatott volna néhány Hegedüs Csaba, Növényi Norbert tipusú úriember...

Régen volt de érdemes felidézni: https://index.hu/sport/kuzdosport/2015/02/18/a_rezsibiztos_birkozas_hegedus_nemeth_szilard/

Különösen figyelemre méltó az a rész, amikor 'badigárdokkal akarták kidobni őket a székházból.

1970 írta...

Kedves Bubu64!

A pszichopátia és a szociopátia is az antiszociális személyiségzavarok közé tartozik.
A szociopata ember labilis, durva, hajlamos a dühkitörésekre, nem tiszteli a társadalmi normákat, agresszív. A környezete irtózik tőle, bűntetteit nem tervezi meg előre, gyakorta hirtelen cselekszik. Jellemzően nem magasan iskolázott, nincsenek szoros társas kapcsolatai. Eredete valamilyen gyermekkori, felnőttkori trauma, vagyis nincs genetikai gyökere.
Ezzel szemben a pszichopata elbűvölő személyiség, akit imád a környezete. Felületes érzelmi megnyilvánulásai vannak, de valójában képtelen az érzelmek valódi átélésére, csak megtanulja azokat "utánozni". Manipulatív, behízelgő modorú, de nincs lelkiismerete. Bűntetteit jó előre megtervezi, kigondolja, és gondosan végrehajtja. Gyakran magasan iskolázott személy. Jellemzően genetikai eredetű a pszichopátiás személyiségzavar.
A fentiek alapján én már nem tudom eldönteni, miről van szó esetében. Gyakorta azt érzem, hogy mindkettőről. Mindenesetre bizonyos szempontból valóban súlyosabb a pszichopátia, de nem olyan értelemben, hogy az "finom megfogalmazás lenne". Szerintem kisgömböc a legsúlyosabb eset e téren, ahol a genetikai és a környezeti hatások vegyülnek, így valójában mindkettőről szó lehet.

Bubu64 írta...

Kedves 1970!
Pont azért nevezem pszichopatának, amit írtál erről. Nem a finomítás miatt, hanem, mert pont súlyosabb szerintem, mint a szociopata. Még a pszichiátereknek is nehéz külön választani, sőt sokan nem is tartják betegségnek.Olvastam a Kímélet nélkül c. könyvet, erről szól. Tudod, honnan vettem az ötletet az olvasáshoz? Egy régi fotón Orbán kezében volt a könyv.

1970 írta...

Kedves Bubu64!

A pszichopátia azért már jól elkülöníthető a szociopátiától. Abban az értelemben súlyosabb, hogy nehezebben felismerhető, és - szerintem - emiatt nehezebben is diagnosztizálható a pszichiáterek számára. Hatásaiban azonban egy szociopata pont ugyanolyan pusztító és könyörtelen tud lenni, mint egy pszichopata. És egyiknek sincs lelkiismerete, nincsenek érzelmeik. A pszichopata viszont képes arra, hogy mímelje az érzelmeket, mert megtanulja azokat utánozni.
Nem lehet, hogy a genetikai hatások a környezeti tényezőkkel (gyermekkori, fiatalkori trauma) egy személyben egyesítik a pszichopátiát a szociopátiával? Én hajlamos vagyok a kisgömböc esetében erre gondolni.