2021. május 17., hétfő

SZAKMAI CSÚCSON A FIDESZ KOMMUNIKÁCIÓ

Nem kellene megúsznia...


Az emberi optimizmus határtalan.
Különösen a baloldali gondolkodású emberé, nem hiába volt jelszó hajdan, hogy a kommunista-optimista.
De nem is csalódik!
Én is bíztam benne, hogy a Fidesz-média még nem ért le a pöcegödör aljára, hiszen az ő pöcegödrük alja a Mariana-árok talapzatának szintje alatt van pár kilométerrel, talán még Chuck Norris sem tud olyan mélyre merülni szabadtüdős merüléssel egy levegővétellel, még neki is kétszer kell levegőt venni, hogy elérje a feneket.
Istenem, hát tudom én, hogy ne tudnám?
Világos, a brit tudósok már évtizedekkel ezelőtt kimutatták, hogy a sikeres politikai kommunikáció során a célközönséggel a hétéves gyerek színvonalán kell kommunikálni.
De hogy a Fidesz tudósai rájöttek arra, hogy saját célközönségük esetén az ötéves gyerek szintjén kell választóikhoz szólni, miközben a Bumbussal kell ijesztgetni őket, ez azért elismerésre méltó.
Ha ehhez hozzájön még a krumpli, meg a szavlejárt száraztészta, nincs ellenfél - a soron következő választás be van zsákolva.


Mint tudjuk, egy virtigli forradalom esetén először a postát (internetet) és a nyomdát kell elfoglalni, utána a Téli Palota már az ölünkbe esik.
Hogy a hatalom hirdetésekben toboroz internetes trollokat, kommentenként fizetve őket, az nagyon érthető, hiszen ki szeret ingyen gusztustalan, nyáladzó hüje lenni, nemde?
De ha rám hallgatnak a jelentkezők, sokat kell kérniük, mert ezekkel egy csapatban lenni azért meglehetősen dehonesztáló lehet.
Amit előadnak, az lassan olyan, mint a Der Stürmer vicc-rovata, alig durvább, de hát a világ sokat fejlődött, az emberek politikai érzékenysége olyan, mint a szexualitás, az idő előrehaladtával egyre erősebb és erősebb ingerek kellenek ahhoz, hogy a delikvens reagáljon rájuk.
Így aztán ha megáll valaki egy újságos-stand előtt és beleolvas a főcímekbe, úgy érzi, mintha  csupa-csupa Blikkből állna a kínálat, jobb sorsra érdemes, komoly múlttal rendelkező lapok jelenhetnének meg akár Kutya címmel is.
Szánalmas banda, aki azt gondolja, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem után ezekkel a sajtópatkányokkal együtt lehet dolgozni, az téved.


A kormánytelevízió lement Karácsony falujába, meg is találta, akiket keresett, a nénit, aki csirkepucolás közben azon elmélkedett, hogy ez a Karácsony már a XIV. kerület polgármestereként sem brillírozott, hát hogy lehetett ebből, aki még angolul sem beszél Főpolgármester?
Aztán megkeresték azt az alkoholistát, akin látszott is, hogy alkesz, vele elmondatták, hogy ő örül Karácsony jelölésének, mert falubelije, meg megtalálták azt az alkeszt, akin első blikkre nem látszik, aki kategorikusan kijelentette, hogy tök alkalmatlan.
Érezni is lehetett az etoni dialektusán, hogy ért a témához, és innentől kezdve ő lesz a helyi krimó megfellebbezhetetlen tekintélyű politikai elemzője, egy helyiérdekű Török Gábor...
Én a baloldali fiatalok helyében sebesen elkezdenék kommunikációt tanulni valamelyik egyetemen (Jaja! Fundan, meg Lomonoszov, természetesen!), mert rengeteg üres állás lesz a közszolgálati televíziónál egy esetleges, bár nagyon várt kormányváltás esetén.


Mindenesetre most nagyon kell vigyázni egymásra.
Nem most van az ideje annak, hogy az ellenzéki politikusok megmondják egymásról az őszintét, meg a tutifrankót.
Mindenki maradjon a kaptafánál, viselkedjen úgy, ahogy szokott, adja elő magát a demokratikus oldal titkos ászának, reklámozzon fehérneműt, de ne kezdjen el senki Karácsony angoltudásán poénkodni, cserébe ő sem fog senki emberi minőségén elmélkedni - legalábbis remélem.
Különösen a reális eséllyel rendelkező hármas tartsa vissza stábját a kínálkozó alkalmak kiaknázásától.
Karácsony mozgalma szerintem tévedés, és bár a Népszavában Friss Róbert a 99 című írásában azt írja, hogy Karácsony tanult Bajnai Gordon ernyőszervezetének sorsából, szerintem ennek éppen az ellenkezője igaz.
Egy olyan országban, ahol már mindenki minden pártban  és mozgalomban csalódott, ott egy miniszterelnöki ambíciókkal bíró politikus számára nem előny semmiféle szervezethez tartozni - még a sajátjához sem.
Nincs hozzáadott érték, a pártok felett álló személyiség devalválja magát, egy lesz a sok pártpolitikus közül, a tetejében ezek sorában nem is a legjobb, míg függetlenként a pártok felett lebeghetett volna, miként Mohamed koporsója.
Ha pedig azoknak örül, akik alapítóként jegyzik magukat, talán írja össze, hogy ugyanezek az emberek közel azonos felállásban már hány "alapításban" vettek részt az elmúlt harminc évben, és hívja még az alapítók közé Lengyel Lászlót is, hogy teljes legyen a névsor.
Ha valaki mindig, mindent ugyanúgy csinál, mint annak előtte, és azt várja, hogy más legyen az 
eredmény, nos, szóval sok jóra ne számítson!


Ma Áder János megkegyelmezett egy asszonyságnak, aki úgy teljesítette be a női princípiumot, hogy bealtatózott férjét konyhakéssel szorgalmasan megszurkálta.
De legalább így emlékezhetünk arra, hogy van Köztársasági Elnökünk, ha már Köztársaságunk nincs is hozzá.
Ellenben Mészáros szerelmi kuckójába érkezett egy nyolcszáz kilós páncélszekrény.
A mackó a Nagyasszony tűpénzének tárolására kell, esetleg Lölö is igénybe veszi időnként, abban lesz elhelyezve a Szent Muff, Lőrinc napján majd körbehordozzák a városon, majd Lőrinc ünnepélyesen belehugyozik a dinnyébe.
Orbán szerint támogatni kell a fiatal úszókat.
Szerintem is, edzés után.
Abból lesz eredmény, az állami túltámogatásból meg haszonlesők és élősködők.
De azért megnyugtató, hogy ehhez is ért, Chuck Norrist megeszi a sárga irigység. 


Abszurdisztán, Magyarország a neved!

:O)))

7 megjegyzés:

1970 írta...

"Ha pedig azoknak örül, akik alapítóként jegyzik magukat, talán írja össze, hogy ugyanezek az emberek közel azonos felállásban már hány "alapításban" vettek részt az elmúlt harminc évben, és hívja még az alapítók közé Lengyel Lászlót is, hogy teljes legyen a névsor."

Kedves PuPu!

Ugyanez jutott eszembe, amikor olvastam a névsorban a kisjánosokat, a bodpéterákosokat, a pusztaierzsikéket, meg másokat, akiktől már kiráz a hideg, amikor meglátom őket. 20 évük volt arra, hogy valami érdemit letegyenek az asztalra, aztán - miután szétvertek mindent, ami ebben az országban értelmes dolog volt - megkaptuk tőlük "ajándékba" ezt a "csodát" a sleppjével együtt, így mentünk az ürülék hígabb változatába, ahol 10 éve dagonyázunk.
Mit vár ezektől az emberektől?

góbé írta...


Jegyezted PuPu: "...Nem most van az ideje annak, hogy az ellenzéki politikusok megmondják egymásról az őszintét, meg a tutifrankót.
Mindenki maradjon a kaptafánál, viselkedjen úgy, ahogy szokott, adja elő magát a demokratikus oldal titkos ászának, reklámozzon fehérneműt, de ne kezdjen el senki Karácsony angoltudásán poénkodni, cserébe ő sem fog senki emberi minőségén elmélkedni - legalábbis remélem..."

Szóval:
Valaki tényleg rászólhatna a nálam már megint majdnem Fletóra: Az hogy a Karácsony által programként felvázoltak nagyon hasonlitanak a DK programjára, nem úgy kellene előadni hogy másolt, meg plagizált !!!

Mennyivel elegánsabb, kultúráltabb és főleg hatékonyabb lett volna ha a valóságot közli:
Az ellenzék olyannyira egyetért, annyira együtt van emberek(!), magyarok(!), hogy még a gondolataik is azonosak !! Ne legyen aggályotok, bizhattok bennünk ! Mi, tényleg kormányozni tudunk és fogunk !

Dehát eddig birta hogy ne pezsegjen, szurkáljon...Pont mostanság kell hangoztatni Klára aszzony "...drámaian széles..." nyelvtudását ?? Mikor Karácsonyt emiatt - mert mással nem nagyon lehet - amúgy röhejes módon baxtatják ??
Miért kell további municiót adni az átévés 5 lihegőnek, - Ceglédi, Puzsér... itd.. akik szerintem a Lendvai utcából kapják a fizetésüket...

Úgyhogy a "Fletó" megszólitást újabb, bizonytalan időre kénytelen vagyok visszavonni.

mavtelep írta...

Állj! Állj! Állj!
Ha már a pártok valamennyire képesek egymást elviselni és támogatni, akkor legalább mi, egyszerű pógárok maradjunk józan eszünknél !
Az ellenzék összes fellépőjét lehetne kritizálni, de nem ez vezet a kormányváltáshoz, hanem az, ha - bármit is adnak elő a világot jelentő deszkákon - mögéjük állunk.
Másrészt : már most mondom, hogy tökéletes ember valamint tökéletes kormányzás nem létezik.Az ellenzék célkitűzése nekünk nagyon fontos, a megvalósítás pedig tele lesz hibákkal, melléfogásokkal. És nem azért , mert a mieink hülyék, hanem mert mert
-jelenleg nincs elég információjuk
- elég cseppfolyós a nemzetközi politikai és gazdasági helyzet
-nincs elég kipróbált ember (az álom meg, hogy ezek HELXETT találunk tökéletes politikust gazd.szakembert, nyilván nem válik cvalóra.
Őrizzük meg nyugalmunkat és agitáljunk, hogy minél többen legyünk.
-


1970 írta...

Kedves mavtelep!

PuPutól idéznék a felvetésedre:

"Ha valaki mindig, mindent ugyanúgy csinál, mint annak előtte, és azt várja, hogy más legyen az
eredmény, nos, szóval sok jóra ne számítson!"

góbé írta...


... és kedves Mávtelep, - folytatva a nagyon is méltányolható gondolatmenetedet, - ha bármelyikük túlzásba viszi az önfényezést, az alig burkolt "én faxább gyerek vagyok mintte, meg különben is aztat énntanáltamki" tipusú durcáskodást, amit már nagycsoportosként illik kinőni bizony rájuk kell szólni...Leginkább a választónak !
Ha már vagy 6-8 év után rájöttek arra amit itt, a blogon már sokan, sokkal korábban tudtunk, szóvá tettünk.

Csak remélem hogy a többiek felnőttek annyira, hogy nem akarnak revansot venni.

Nagyon fontos: a fidesz és az ellenzék támogatottsága nagyjából azonos. Meg kellene tudni szólitani az eddig szkeptikus nem szavazókat, akik jó része üdvözli a végre öszintének és hatékonynak tünő összefogást viszont akiket a fidesz azzal traktál hogy az ellenzéket a háttérből Gyurcsány irányitja.

Egy pártelnök vezesse a pártját, és ne szóljon bele a miniszterelnök-jelöltek reményeink szerint korrekt és nemes vetélkedésébe. Ha már jelölték, ne akarja jobbról előzni a saját feleségét, mellyel csak a fidesz által mantráltakat erősiti.

Klára asszony van olyan intelligens, tapasztalt és taktikus hogy képes hatékonyan megoldani konfliktusokat. Főleg ha nem a férj-ura az origó.

mavtelep írta...

Szervusztok !
Szvsz az a legfontosabb, hogy összefogtak az ellenzéki pártok és amit igazán díjazok az az, hogy rendeznek egy előválasztást.
Valahol emlékeztet ez a kétfordulós választásokra és még az sem zavar (túlságosan), hogy ebben az esetben is igyekeznek egymást lekörözni, azt csak remélhetjük, hogy ezt kulturáltan teszik.
Azért ez újdonság, sokkal jobb mint anno Szélike királykisasszony és Vona indulása a saját pártjuk támogatásával, amikor is a kétfrontos harc hevében jobban szidták Gyurcsányt mint Orbánt.
Egy szót még Dobrev Kláráról : egy pártelnök a saját jelöltjét támogatja, - ha a feleségéről van szó, akkor is.
p.s. : sztem most valóban rajtunk, a választókon múlik, hogy kire szavazunk,
- nagy ötlet ez az előválasztás.

góbé írta...


"...p.s. : sztem most valóban rajtunk, a választókon múlik, hogy kire szavazunk,
- nagy ötlet ez az előválasztás..."

Kedves Mavtelep, ebben teljesen egyetértünk !