2021. május 14., péntek

KOMMENT 0514 DUMAGÉPEK FÖLDJE


Bizonyára beválik Szijjártó Péter jóslata, én is arra számítok, hogy a vírusválság eltakarítja végre az idióta politikusokat, akik folyvást nemzetállamokról hablatyolnak, de a gyakorlatban állandóan nemzetek feletti szövetségeket akarnak kötni a hozzájuk hasonló idiótákkal.
Lassan már a legostobábbak is megértik, hogy világunk összement, ha Pekingben a pillangó megmozdítja a szárnyát, abból Arizonában szökőár lehet, feltéve persze, hogy a globális felmelegedés miatt megemelkedett tengerszint elér addig...
De a tréfát félretéve, sem a negatív környezeti hatások ellen, sem például egy járvány ellen ma már nem lehet lokálisan védekezni, még ha négy állam összefog, akkor sem, és errefelé az összefogások egyébként is pontosan az első öt cent megszerezhető pénzig tartanak.
A járvány utáni világrend vagy a III. Világháborúhoz és az emberiség nagy részének megsemmisüléséhez, vagy a realitások figyelembevételéhez és a legfontosabb dolgokban kompromisszumokhoz vezet.
Hogy erről Szíjjártó mit delirál, az szinte mindegy is, az eredmények, melyeket felsorol nem eredmények, hanem földrajzi és geopolitikai adottságokból származó következmények, semmiféle vezető szerepre nem utalnak.
Orbán szeretne maga mögé valamiféle erőcsoportosulást tákolni, de nem fog sikerülni, ellenben politikailag napjai meg vannak számolva, és a Nemzeti Disznósajt örülhet, ha elhordhatja az irháját, miként hajdan Rákosi.

Állatrendőrség alakulhat, az állatvédők többsége támogatja

Helyes törekvés, de ezt a kérdést az állattartási szabályokkal együtt és egyszerre kellene rendezni, mert nem csak az állatokat kell védeni, de az embereket is.
Például egyre nagyobb számban választják élőhelyüknek a várost erdők-mezők vadállatai, rókák, vaddisznók, ez új szemléletet kíván.
És szigorúbbá kellene tenni az állattartói felelősséget is, a nyaralók népét is rá kellene szorítani a nyári állattartás megszüntetésére, a hatóságokat pedig az állattartási szabályok betartatására, - oltás, nyilvántartás stb.
Az iskolákban pedig oktatni kellene a felelős állattartói magatartást. 
Hogy ne fordulhasson elő, hogy valaki a nyáron befogadott kutyát ősszel kihajigálja, hogy macskagyüjtemények jöhessenek létre olyanoknál, akiknél a tartási körülmények nem biztosíthatók, az ellátásra pedig nincs anyagi fedezet.
Az állat örömforrás és felelősség, nem csak rendészeti feladat, az önmagában nem old meg semmit...
:O)))

1 megjegyzés:

Attila írta...

Üdv!

Nem tünt fel még nektek, hogy a fityesz legtöbbször feltételes módban jósolgat a jövő nagy eredményeiről, történéseiről? Így aztán nem is érdemes rákérdezni, ha mégsem jön be a jóslat.

Attila