2010. október 28., csütörtök

ALKOTMÁNYOS PUCCS

Az értelmező szótár szerint a puccs jelentése: államcsíny.


Az államcsínyt meg így definiálja: az államhatalomnak valamely kisebb csoport által való alkotmányellenes, gyors, erőszakos átvétele.
Ami azt illeti, a Fidesz vezetésére pontosan ráillik a kisebb csoport meghatározás.
Bizonyára lesznek, akik azt mondják, hogy a hatalom a Fideszé, vagy a rájuk szavazóké, de ők igencsak tévednek, - a hatalom ma Magyarországon egyetlen emberé, aki visszaélve a jog által nyújtott lehetőségekkel gyors ütemben ragadta magához azt.
Ez pedig alkotmányellenes, hiszen az Alkotmány kimondja: 2.§ 3.) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.
Természetesen lehet mondani, hogy ilyen helyzet nem áll fenn, hiszen működik a Parlament, az országnak van Köztársasági Elnöke, megvannak a jogállami intézmények, a hatalmi ágak elkülönülten működnek, hol akkor itt a baj?
A baj ott van, hogy annak idején azt tanították nekem, és gondolom – hacsak Orbán még hatályon kívül nem helyeztette mamelukjaival – még érvényben van, hogy a jogszabályok értelmezése során elsősorban a jogalkotó szándékából kell kiindulni, tehát azt kell vizsgálni, hogy a törvényalkotó miért is hozta létre az adott jogszabályt.
A hatalmi ágak elkülönítésének és egymástól független működésének oka van, mégpedig annak biztosítása, hogy senki se gyakorolhassa a hatalmat ellenőrzés nélkül, senki se juthasson túlhatalom birtokába - ez a sokat emlegetett fékek és ellensúlyok intézménye, mely az államszervezet demokratikus működését biztosítja.
És ez az, ami a mai Magyarországon gyakorlatilag nincs.
Hogy többpártrendszer van, és az ellenzék gyakorolhatja jogait az Országgyűlésben?
A szocialista NDK-ban és Lengyelországban is többpártrendszer volt, mégsem lehetett demokratikus államnak hívni egyiket sem, csakúgy, ahogy a mai Magyarországot sem.
Ha a hatalmi ágak közül valamelyik nem a végrehajtó hatalom kedvére való döntést hoz, és ez ellen a végrehajtó hatalom bármilyen formában fellép, akkor alkotmányellenesen cselekszik.
És ez akkor is alkotmányellenes marad, ha a törvényi felhatalmazás birtokában parlamenti szavazógépezetével meg tudja változtatni az Alkotmányt is, hiszen ezzel is csak azt bizonyítja, hogy szándéka a hatalom kizárólagos birtoklására irányul.
Orbán minden nagyszájúskodása ellenére a mai helyzet nem egy történelmi kuriózum, - Horn Gyulának is kétharmada volt a szabaddemokratákkal együtt, csak ők nem alkottak pártszövetséget - de a hatalmi pozíciója a koalíciós kormánynak ugyanaz volt, mint ma Orbánnak.
Horn Gyula első dolga az volt, hogy korlátozta önmagát, törvényt hozott, hogy alkotmányt módosítani csak négyötödös többséggel lehet, - Orbán első dolga volt ezt a törvényt hatályon kívül helyezni.
Horn ezer gesztust tett ellenzékének, a parlamenti bizottságokban plusz helyekhez és tisztségekhez juttatta őket, és minden törekvése arra irányult, hogy az államszervezet működése megfeleljen a jogállam kritériumainak.
Orbán telerakta pártpolitikusokkal az intézményeket, mindenhol lecserélte a vezetőket, - még Simóka Kálmánné is szúrta a szemét, aki a Fővárosi Temetkezési Intézetet vezette, - ezen, ha nem lenne ennyire siralmas, akár még lehetne jókat röhögni is…
Mindegy, - Kossuth ki, Orbán be, - minek annak ekkora mauzóleum?
Az utolsó csepp a pohárban az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozására irányuló szándék bejelentése, ezzel túllépett megint egy határt.
Hajdani kancelláriaminisztere, Stumpf megválasztása alkotmánybírává sem volt semmi, majdnem felért Caligula lovának szenátorrá választásával, de a tervezett alkotmánymódosítással túlmegy minden határon, ellehetetleníti a közvetlen népképviseletet is, hiszen bármilyen népszavazási kezdeményezést is lazán lesöpörhet, - nem lesz fórum, amelyhez fellebbezni lehetne.
És akkor itt a legitimitás kérdése is, ami olyannyira középponti kérdés volt az előző kormányzat idején, és aminek nevében annyit randalíroztak a kormányfő víg talpasai még nem is oly rég.
Azt mondja a frakcióvezető, hogy a zemberek akaratát gátolja az Alkotmánybíróság az akadékoskodásával.
És hogy rájuk kétmillió ember szavazott, akik most be lennének csapva.
És ez az ember jogász állítólag…
Az Alkotmánybíróságnak az elé kerülő kérdéseket nem az emberek akaratával, hanem az érvényes Alkotmánnyal kell egybevetni, és ennek alapján kell meghozni döntését.
Ha mindig az emberek akaratát kellene figyelembe venni, akkor a Kétfarkú Kutya Pártra kellett volna voksolni, - az ingyensör, ugye.
Emellett nem lenne hátrányos felismerni azt is, hogy ugyan kétmillió választópolgár rájuk adta szavazatát, de ötmillió meg nem, ezért talán lehetne Orbán szerényebb és mértéktartóbb is.
De nem lesz, ezt kizárja a mentalitása.
És hiába gágognak a Capitolium libái, az emberek nem érzékelik a veszélyt, pedig ez az ember soha nem fogja önszántából kiadni kezéből a hatalmat.
Hitlert a sörpuccs után bezárta az állam, pedig ő se csinált mást, mint Orbán a hugyosok és adrenalinfüggők randalírozása idején - ő is csak ultimátumokat adott a hatalomnak.
Orbán megúszta, - de ma már látnivaló, hogy kár, hogy megúszta.
Aztán Hitler is legitim módon került hatalomra, és legitim módon módosítgatta a korabeli német jogszabályokat úgy, hogy rövid időn belül teljhatalmú diktátorrá lett.
Orbánnak a teljhatalom már ma is a kezében van, hátra van még az ellenfél fizikai ellehetetlenítése, de ami késik, az nem múlik.
Tulajdonképpen már el is késtünk, hiszen a puccs egyik jellemzője, hogy gyors, és Orbán kétségkívül gyors volt.
Ma már csak az utolsó simítások vannak hátra - Polt kinevezése, új Alkotmány gründolása, magánszámlák zárolása, betétek kölcsönvétele, hadiállapot kihirdetése, rögtönítélő bíráskodás bevezetése a kormány által kinevezett nemzeti bírókkal, de ezek már csak ujjgyakorlatok.
Izgatottan várjuk az új Alkotmányt is, melyből kiderül, hogy mi őt Isten kegyelméből kaptuk a nyakunkba – hogy vert volna bennünket inkább bottal…

:O))))

A BEJEGYZÉS OLVASHATÓ ITT IS:  http://kapcsolat.hu/blog/alkotmanyos_puccs

ÉS HA VAN KEDVETEK MÉG, AKKOR NÉZZETEK BE IDE IS:  http://blogaszat.blogspot.com/ - EZ MÉG CSAK A BÉTA VERZIÓ, A VÉGLEGES JOBB LESZ, FORMAILAG MINDENKÉPPEN...

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia, pupu. polt kinevezése úgy tudom ráadásul 9 évre szólna. viktor nagyon magabiztos és gátlástalan. a veszélyt itt már csak a hülye nem érzi, én ott leszek a tiltakozók között, és szerintem minden pártból lesznek ott, még a fideszből is, ha csak be nem tiltják a tüntetést, ha csak ki nem nyírják gyurcsányt vagy le nem sittelik felségsértésért, ha csak törvényt nem hoznak arról, hogy 5 millió kevesebb a 2 milliónál...
pupu, ilyen helyzetekben,amibe viktor is hozta az országot, szokták "ideiglenesen" megvédeni idegen hatalmak a magyarokat, a magyaroktól!!! nagyon jó lenne, ha most az egyszer, a magyarok védenék meg saját magukat...
*
a blogászat a te blogod? hú, ezt nagyon félrenéztem akkor a múltkor. bocs! jó a blogászat, tetszik!!!:)egy oldalt hiányolok onnan pupu, a nemzetközi híreket Magyarországgal kapcsolatban és a magyarországi kisebbségek oldalát, egyébként kitűnő!!!! -SZM-

Névtelen írta...

szia,pupu.ma van a pikkelysömör világnapja, erről írtam volna, ha betudnék lépni a blogomba, de nem tudok, folyton szórakoznak velem és letiltanak.én minden pénzt ami a 4-es metróra ment el a pikkelysömör és a down betegségek kutatóinak adtam volna...a videósávon lévő műsoron jót nevettem, láttam már hasonlót pesten a nyugati aluljáróban, és tudtam, hogy ilyen dalokat is fölraksz, remélem a mongol népzene is sorra kerül:)
tudod, hogy vasárnap vissza kell állítani az órát? és azt, hogy ma van az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap?persze, hogy tudod, ezt mindenki tudja...ez most off?:)))))) miért kapnak ettől sokan szívbajt?olyan ez, mint egy nem viszonzott köszönés? nem értem...nem írt erről görög ibolya valahol? szívesen megtanulnám a netes illemet, legföljebb nem írnék, ha nem tetszene:)

ezt írod:" Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére..."
pupu, ha valaki mégis +szerzi a hatalmat erőszakkal, arról az ellenzék is tehet...bűnrészes. az ellenzék árulást követ el, ha nem él azokkal a törvényes lehetőségekkel, amiket a magyar állampolgárok által is+szavazott európai unió alkotmánya, a magyar alkotmány és az egyesült nemzetek rendelkezései biztosítanak számukra. ki fogja letartóztatni a viktort? a magánhadserege? vagy ezt az ügyet is külfödre viszi a fidesz? hová? az unióba, ahol ők lesznek hatalmon szintén?
úgy tűnik, hogy amit erőszakkal vesznek el pupu, azt csak erőszakkal lehet visszavenni. de kikkel? a törvénytisztelők nem fognak erőszakkal fellépni. akik erőszakkal lépnek fel, máris bűncselekményt követnek el...hát szar helyzet...
pupu mi a véleményed arról, hogy sokan 2oo6.október 23-ra teszik az önkényuralom kezdetét. ez a gumilövedékes ügy nem megkerülhető, mert ártatlan embereket ütöttek, és nem mindenki volt ott csőcselék... persze viktor onnan is elmenekült és magára hagyta a híveit...gyáván ahogy mindig is szokta... pedig ott kellett volna maradnia, és csillapítania kellett volna az indulatokat...
nagyon sok dolgon nincs még túl az emberek többsége...a szocik még annyit sem tettek meg, hogy pl. megnevezzék az öszödi beszéd nyilvánosságra hozóját, és annak indítékait és céljait. nem lehet így előre lépni pupu, csak tisztalappal, de ott leszek a tüntetésen, nem a szocik miatt, hanem a fidesz ellen...jártál már ősszel a börzsönyben? ilyenkor a legszebb...-SZM-

Névtelen írta...

SZM !
Nem a gumilövedékkel kezdődött! Én nem a rémhír tv közvetítését néztem, és azt láttam, hogy a rendőrök figyelmeztették az ott lévőket. Aki meg ennek ellenére ott maradt a "műveleti területen", magára vessen. Abban a helyzetben nincs idő arra, hogy finomkodjon a rendőr, különösen ha kővel dobálják.Mit keresett ott a Révész mártír, miért nem húzott el a főnökével együtt? Ránézésre nem szelídlelkű emberek arca volt látható a képernyőn.(ha egyáltalán látható volt!)
MC

PuPu írta...

SZM-nek!
Magdám, a blogászat csak kísérleti jellegű, a véglegesre majd csinálok kisebbségi lapot, kíváncsi vagyok, lesz e érdeklődés...
Írod:..."sokan 2oo6.október 23-ra teszik az önkényuralom kezdetét."
Ne hagyd magad becsapni, - egy nemzeti ünnepet megzavarni szerintem minden országban kiváltja a rendőri beavatkozást.
A rendőrségnek erre léteznek szabályai és technikái,a tömegre meg a törvények vonatkoznak.
Ha a rendőr felszólít,, hogy valamit tegyél vagy ne tegyél, akkor neked vita nélkül azonnal engedelmeskedned kell, különben a rendőrség szankciókat fog alkalmazni, - például ha reggelmegszúrnak egy rendőrt, akkor onnatól nincs helye barátkozásnak, a rendőr minden redelkezésre álló eszközzel köteles helyreállítani a közrendet.
És ha tankkal mennek a rendőrsorfal felé, akkor jön a lovasroham, a gumilövedék, a könnygáz és a vízágyú.
Jogosan - és az a jogellenes, ha valaki odamegy a rendőrhöz ágálni és pofázni, - az ilyet pofán kell a rendőrnek vágni tonfával.
Jog és szakszerűen.
Forradalmárkodni veszélyes üzem és az ilyen "nem volt rajtuk szám" meg a hasonló dumák gyerekesek, és aki ott kapott, az mind megérdemelte vastagon...
Az Astoriától el lehetett menni négy irányban, - aki hallja a csetepaté hangjait, látja a könnygáz füstjét és mégis arra indul haza, az nem haza indult, hanem vagy kataszrtrófatúrista vagy forradalmár, - akkor meg menjen felemelt fővel a vérpadra...
:O)))))))))))))

PuPu írta...

Még egy kérdés:
HOL A TÖRÖKÜLÉS?????
Nekem arra szükségem van!


:O)))

Névtelen írta...

ó szia MC!
DE JÓ, HOGY ÍRTÁL:)

hogy nem a gumilövedékkel kezdődött? de folytatódnia sem lett volna szabad gumilövedékkel... a műveleti terület nem külföld, az is Magyarország, és joguk van tiltakozni az embereknek valami ellen a saját hazájukban, ami nem tetszik nekik, ahogy másodikán is jogunk lesz tiltakozni, de a mostani fidesz rendőrségnek nem lesz joga szétverni majd a tömeget, mint tették 2oo6-ban az mszp által fizetett rendőrök... nem szoktam tévét nézni MC! hogy, révész máriusz a politikus mit keresett ott, ki nem szarja le? de, hogy megverték az embert, az nem mellékes, bár nem miatta fáj a szívem, hanem egy igen tisztességes orvos miatt, aki nem tudott ,képtelen volt kijönni a tömegből...pedig motorosok is segítettek kijutni onnan embereknek...ha másodikán ez fog történni a gyurcsány féle beszéd alatt, majd azt fogod írni, hogy magunkra vessünk?! tőlem történhet bármi, akkor is ott leszek... "ránézésre nem szelídlelkű emberek arca volt látható..."- írod! a cigányokat épp ilyen felszínesen ítélik meg a külsejük után...
HOGY VOLT OTT PÁR FASISZTA ÉS BALHÉZNI AKARÓ FIZETETT EMBER EZ BIZTOS, DE A TÖBBSÉG RENDES EMBER VOLT...A FELELŐSÖK LAPÍTANAK A MAI NAPIG...A FELELŐSÖK EGYIK OLDALRÓL SZERINTEM A FELBUJTÓK ÉS A MÁSIK OLDALON PEDIG A RENDŐRSÉG. abban nem hiszek, hogy gergényinek gyurcsány adott utasításokat, ezt csak most állítják, mert gyurcsány veszélyes a hatalmukra...de azt nem lehet hagyni, hogy büntetlenek maradjanak jobb és baloldalon a valódi felelősök...
ezt gondolom, egyébként nem is értem mit akartál az üzeneteddel elérni...
FOLYT A VÉR, EMBEREK SEBESÜLTEK MEG,ÉLETEK MENTEK TÖNKRE, EZ TÉNY! -SZM-

Névtelen írta...

SZIA, PUPU EBBEN NEM ÉRTEK VELED EGYET, EGYÁLTALÁN NEM LEHETETT AZ ASTORIÁTÓL MOCCANNI, NEMHOGY 4 FELÉ, DE SEHOVÁ, SEMERRE EZT HIDD EL NEKEM...MEGÍRNÁM, HA LEHETETT VOLNA MENEKÜLNI!!!
A TÖRÖKÜLÉS LEFEKÜDT, ÁTMENT CSIPKERÓZSIKÁBA ÉS A DÜHÖNGŐNEK IS EZ LESZ A SORSA EGYSZER, MERT MÁR NEM OKOZ ÖRÖMÖT AZ ÍRÁS... ELBÚCSÚZTAM A 3 OLVASÓTÓL "A NÉVTELENSÉGRŐL" CÍMŰ PÁR MONDATTAL ÉS TÖRÖLTEM A BLOGOT. NEM IGAZÁN ÉRDEKLI AZ EMBEREKET A MÚLT, AZ IRODALOM ÉS ÉN...ÉS AZT HISZEM, EZ NEM IS AKKORA BAJ, AMIKOR A MEGÉLHETÉSÜKÉRT KELL KÜZDENIÜK...
A BLOGÁSZATOD NAGYON JÓ!!!MINDEN ÉRDEKES 1 HELYEN. EZ NAGY ÖTLET:) CSAK KEVESEN TUDNAK RÓLA. A KISEBBSÉGEK TÉMÁJA MA NAGYON TRENDI, ÉS 1OO SZAROZÁS KÖZÖTT VAN KB. 2 JÓ ÉS FONTOS ÍRÁS IS...
SZÉP NAPOKAT. SZIA.
-SZM-

Névtelen írta...

UI. PUPU, EZÉRT NEM TARTOZOM SEHOVÁ, MERT JOBBRÓL ISBALRÓL IS ELVAKULTSÁGOT VÁRNAK, ÉS ÉN NEM TUDOK ELVAKULT LENNI...
NEM HISZEK A VAKHITBEN, NEMHOGY A POLITIKÁBAN NEM, DE MÉG A SZERELEMBEN SEM...
A JÓZANSÁG PÁRTJÁT KERESEM, DE AZ NEM LÉTEZIK...
EGYÉBKÉNT MA UTÁLOK MINDENKIT!!!! TÉGED IS!!!!, MERT NEM VOLTÁL OTT, NEM ÉLTED ÁT...AMENNYIRE NEM VOLT FELKÉSZÜLT A RENDŐRSÉG EMBERSÉGBŐL EGY ILYEN HELYZETBEN, ANNYIRA NEM VOLTAK FELKÉSZÜLTEK AZ EMBEREK SEM EKKORA, JOGTALAN DURVASÁGRA...JOGUK VAN RENDET RAKNI A ZSARUKNAK, DE VAN EGY HATÁR PUPU, CSAKHOGY A HATÁR FELISMERÉSÉHEZ EMBERSÉG IS SZÜKSÉGELTETIK... NAGYON NAGY SZÉGYEN, AMI AKKOR OTT TÖRTÉNT 2OO6-BAN...ÉS AZT GONDOLOM, HOGY ORBÁN FELELŐSSÉGE IS AMI TÖRTÉNT, Ő VITTE UTCÁRA VÉDELEM NÉLKÜL AZ EMBEREKET, MAJD ELFUTOTT MINT EGY GYÁVA SZAR!!!!!! NA, JÓ, ÉN LEZÁRTAM EZT A TÉMÁT, ERRŐL SE SZOCIKKAL SE FIDESZESEKKEL, SE JOBBIKOSOKKAL NEM LEHET HIGGADTAN POFÁZNI, PEDIG EGYIK SEM ÁRTATLAN...NA, ILYENKOR SZOKTAM MEGKAPNI, HOGY KOMCSI KURVA, CIGÁNY KURVA, DE TESZEK RÁ, MERT IGAZAM VAN... -SZM-

Névtelen írta...

MC

"Mit keresett ott a Révész mártír, miért nem húzott el a főnökével együtt? "

Ha ottmaradt volna OV is, és megruházzák, mint révészt, akkor meg azért sírna a szád, hogy csak mártirkodni maradt ott... van sapka-nincs sapka tipikus esete, csak szarozni lehessen! Ügyes voltál...!

Astoria 4 irányból... jesszus, leírnád az a 4 útvonalat, vagy csak nagyot akartál mondani?

PuPu írta...

"Astoria 4 irányból... jesszus, leírnád az a 4 útvonalat, vagy csak nagyot akartál mondani?"
Segítek neked!
lehetett volna menni
1. A Kossuth Lajos utcán az Erzsébet híd felé.
2. A Múzeum körúton a Nemzeti Múzeum felé
3. A Rákóczi úton a Keleti felé
4. A Magyar utcán a Kálvin tér felé
5 Végül lehetett menni a Károly körúton a Madách tér felé is, habár a rendőrök felhívták a rendezők figyelmét a tömegoszlatásra.
A Madách téren pedig a Dob utca magasságában megállt a rendőrsorfal, s aki akarta, elmehetett volna.
Az Astoriához a rendőrök a naggyűlés vége után másfél órával értek el.
Révész egy fax, Orbán meg egy gyáva fax.
:O)))

PuPu írta...

Magdám, tömegoszlatásnál nincs határ, a rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége, aki nem hagyja el a felszólításra a területet, azt rá kell bírni, hogy meghallja, amit mondanak neki.
A jogszabály a rebndőröknek kényszerítő intézkedésekre ad módot, a legenyhébb az, hogy fejbevágják a delikvenst tonfával.
Ennek így kell lenni, merthogy nem gyermekkocsit toló kismamákkal állnak szemben, hanem a Fradi kigyúrt állataival, meg a kis köcsögökkel, akik féltéglákat vagdalnak hozzájuk és akik néhány órával a Madách tér előtt a bajtársukat késsel megszúrták.
Nincs helye tökölődésnek, - az állampolgár pedig rohanjon farokfelcsaova világgá - aztán majd igénybeveheti később a számára nyitva álló jogi lehetőségeket.
Nálam ez nem politikai kérdés, hanem szakmai kérdés, - engem erre hajdan kiképeztek, tudom, hogy miről beszélek.
:O)))))

Névtelen írta...

szakmai kérdés. oké pupu, nem vitázom, de 56-tól 2oo6-ig itt vér nem folyt, nem vagyunk hozzászokva ilyen állat megoldásokhoz. egyébként a nyugatiak is azt mondták valami eszméletlen széleskörű vizsgálat után, hogy a magyar rendőrség túllőtt a célon. sajnálom, hogy nem tudok címet adni, hogy hol olvastam ezt, de olvastam. a lényeg, NE ÖLJÉK EGYMÁST AZ EMBEREK POLITIKAI OKOKBÓL,SE A SZEGÉNYSÉG OKÁN ÉS NE SZABADÍTSANAK RÁ TÜNTETŐKRE RENDŐRÖKET... TE EGY BŰNÜGYRŐL BESZÉLSZ, AMIKOR A KÉSELÉST EMLEGETED, ÉN PEDIG SZABADSÁGJOGRÓL BESZÉLEK. ÉRTELEK ÉN, CSAK AZT NEM ÉRTEM, HOGY EGY ILYEN BIRKA NÉPNEK, AKITŐL MINDENT ELVEHETNEK, HOGY LEHET EKKORA BAROMÁLLAT RENDŐRSÉGE, AKI TERHES NŐT IS MEGRUGDOS A TÖMEGBEN, BÁR IGAZAD VAN, NEM TOLT BABAKOCSIT,NEM VOLT RÁÍRVA, HOGY TERHES... SZÖRNYŰ, AMI OTT TÖRTÉNT PUPU, HA JOGOSAN LÉPETT ÍGY FEL A RENDŐRSÉG, HA NEM... -SZM-
*
MC nem tudok levelet írni, amint beléphetek írok, de lehet, hogy jövőhétre hagyom.

Névtelen írta...

Szia SZM !
Kár volt írnom látod, mert azonnal itt terem egy hívatlan vendég és kéretlenül kioktat. Névtelenekkel nem szoktam beszédbe elegyedni. Nehezen viselem a fidesz hívők durva nyomulását, rájuk férne még egy kis viselkedés-kultúra tanulás, de hát ezt látják a nagyoktól, mást mit is várhatnék itt lenn.
A többit meg megbeszéljük.


Kedves PuPu! Jó, hogy megválaszoltad a kérdést, mert nekem fogalmam sincs hogy mindez hol zajlott, nem ismerem és nem szeretem Pestet, még az átutazást is kerülöm, ha lehet.
Csodálom a türelmedet, a blogjaidban leírtakkal egyetértek.Jó az a másik is, csak most azt nem értem, hogy ezt az oldalt akkor megszünteted, ha már nem béta verzió lesz?

Üdv: MC

Névtelen írta...

Szia SZM!
Mégis írok itt, mert lehet, hogy a levelet nem kapod meg.

Szerintem is joguk van tiltakozni az embereknek, de békésen kellene megpróbálni. Akkor ott nem csak a békés emberek voltak..Békés ember nem szed fel köveket, nem dobál üvegeket, nem gyújt fel autókat, nem borogat kukákat. Nekem távolból nem úgy tűnt, hogy csak páran lettek volna a balhézni akarók, hiszen azokat könnyen ki lehet emelni a tömegből a hozzáértőknek. Egyébként én sem szoktam tv-t nézni , de az ilyen rendkívüli esemény engem is a képernyő elé ültet.
Aki ilyen demonstrációra megy, annak szerintem számolnia kell a tömegpszichózissal is, be kell kalkulálnia hogy másként viselkednek az emberek a tömegben. És hiába vagyok én békés, ha a mellettem vonuló kifordul magából.
Az meg naivitás részedről, hogy a fidesz rendőrség, ahogy nevezted őket nem fog ugyanúgy reagálni adott esetben. Nem is értem ezt, hogy mszp rendőrség, meg fidesz rendőrség.Nagyjából ugyanazok az emberek vannak, kivéve a vezetőket.
Remélem, hogy másodikán nem kerül sor ilyesmire, ha meg mégis, biztos hogy nem a demokrata értékeket képviselők csinálják, hanem azok, akik eddig is ordítoztak de a lényeget nem tudták felfogni csökött elméjükkel.
SZM ! Vigyázz magadra, és légy óvatos! Gondolj az esetleges menekülési útra is. A véleményem ismered a cigányokról, remélem azt a részt nem nekem szántad. A nem szelíd lelkű emberek alatt a kigyúrt dobálózókra és a símaszot és egyéb álarcot viselőkre gondoltam. Meg ide sorolom azokat is, akik hergelik az embereket a tömegbe beolvadva.
Én nem tudom elképzelni magam ilyen szituációban, mert én iszonyodom a tömegtől.
Pihend ki magad, tegnap sokan nyűgösek voltunk…az időjárás miatt is.
Üdv.:MC

Névtelen írta...

MC

"Kár volt írnom látod, mert azonnal itt terem egy hívatlan vendég és kéretlenül kioktat. Névtelenekkel nem szoktam beszédbe elegyedni. Nehezen viselem a fidesz hívők durva nyomulását, rájuk férne még egy kis viselkedés-kultúra tanulás, de hát ezt látják a nagyoktól, mást mit is várhatnék itt lenn.
A többit meg megbeszéljük."

Micsoda nagy szerencse, hogy abból a hihetetlen szellemi magasságból, amiben leledzel leereszkedsz egy "fidesz hívö" síkjára... :) Persze Te se vagy tökéletes, hiszen amint leereszkedsz rögtön nekiállsz baromságokat beszélni/írni "fidesz hivők" jelenléte nélkül is...ezvan :)

A hab a tortán akkor is ez:
"mert nekem fogalmam sincs hogy mindez hol zajlott, nem ismerem és nem szeretem"

Akkor minek írsz okoska véleményt? :D

Névtelen írta...

Névtelen!
Kénytelen vagyok válaszolni, de utoljára teszem.
Ez, amit művelsz szintén durva nyomulás. Engem te ne oktass.Pestet utálom és nem járok oda, nem is érdekel.Ugyanígy vagyok a hozzád hasonló alakokkal, akiknek beszédkényszerük van akkor is, ha nincs különösebb mondanivalójuk.


Ne haragudj PuPu! Továbbra is a kedvencem maradsz, de csak olvasni foglak.
MC

Névtelen írta...

MC

"Kár volt írnom látod, mert azonnal itt terem egy hívatlan vendég és kéretlenül kioktat. Névtelenekkel nem szoktam beszédbe elegyedni. Nehezen viselem a fidesz hívők durva nyomulását, rájuk férne még egy kis viselkedés-kultúra tanulás, de hát ezt látják a nagyoktól, mást mit is várhatnék itt lenn.
A többit meg megbeszéljük."

"Ez, amit művelsz szintén durva nyomulás. Engem te ne oktass."

Ezek után ne játszd már el a hattyúk halálát...
Amúgy meg: Ha ilyen mimózalelkű vagy, akkor ne írj :D