2010. október 15., péntek

BOTKA...

Szegeden nem lehet alpolgármestereket választani, Viktor megtiltotta.

A helyi Fidesz állítólag kész lett volna a kompromisszumra, de megcsörrent a narancssárga telefon és jött a narancs-parancs - visszakozniuk kellett.
A követendő új stratégia Szeged működésképtelenségének bizonyítása és új választás kikényszerítése, eltávolítandó Botkát a pályáról.
Ha nem bírunk a védővel, le kell rúgni, ugye, hogy hordágyban vigyék le a pályáról.
Persze Botkát sem ma kezdték smirglizni, ezért hát a helyi televízió nyilvánossága előtt szólította fel a helyi Fidesz-vezetőket az együttműködésre, alpolgármesteri helyeket ajánlva fel nekik, amit azok a parancs értelmében természetesen visszautasítottak, egyúttal demonstrálták azt, hogy nincs szándékuk – még a város érdekében sem – együttműködni a szocialista polgármesterrel.
A szegedi választópolgárok ezt bizonyára regisztrálták magukban, de a jelen helyzeten ez bizony keveset változtat, a városban az ellenzék az úr.
Főként, ha a Jobbik képviselőjét automatikusan a Fidesz mellé soroljuk, és nem kezdünk el illúziókat táplálni az LMP-vel kapcsolatban.
Ez a társaság a lózungokat lehámozva az marad, amiért létrehozták: a politikai hajléktalanokként csellengő naiv liberálisokat begyűjtő Fidesz-tagozat…
Botkának nehéz dolga lesz, annak dacára, hogy megválasztása azt tanúsítja, hogy Szöged népe elégedett a munkájával és várja a folytatást, csakhát ilyen közgyűlési felállásban nem lesz könnyű döntéseket hozni.
Hamarosan várható az is, hogy a saját töltőtollát is csak többségi döntés alapján helyezheti át íróasztala egyik feléről a másikra, a kupakját lecsavarni pedig ma szinte kilátástalannak tűnik.
Egyetlen reménye maradt: a nyilvánosság.
Legutóbbi húzása bizonyítja, hogy tudja „használni” a médiát, el tudja juttatni üzeneteit a választókhoz, és ezek után a városban, ha Botka a Fidesz együttműködést akadályozó munkájáról beszél, mindenki tudni fogja, hogy miről van szó.
Nagy kár, hogy szocialista politikusoknak egy ilyen politikai helyzet kell, hogy felismerjék a nyilvánosság erejét.
Ha a döntések előtt tudni fogja a hírös város, hogy mit nyerhet vagy veszíthet, akkor ki lehet kényszeríteni döntéseket, ha nem, akkor a szokásos műsor szerint szavazni fogy a közgyűlés a 163/2010. számú határozati javaslatról, és a választópolgár semmit nem fog tudni és még kevesebbet érteni.
Botka természetesen tele van önbizalommal és ez helyes is – tele gatyával nehezebben menne a kardforgatás, márpedig itt harc várható, - Viktor számára ez egy újabb elfoglalni való vár, újabb leigázandó nép - Szeged szálka a pöttöm Batu szemében.
Nem tudom, hogy a szocialisták egyik ifjú reménységének tartott Botkának most mennyire volt időszerű belengetni igényét valamelyik vezető pozícióra a párton belül, merthogy laza beszólása a lejárt szavatosságú politikusokról tagadhatatlanul így jött át a médián.
Ezzel egyszerre három társaságot tett szerető barátjává.
Egyrészt a Szocialista Párt idősebb nemzedékét, amely ma a frakciót alkotja, másrészt a mai elnökséget, amely ugyan nem vonatkoztatja magára a kiszólást, de felismeri Botkában a fészkelődő konkurenciát.
És hát bizony Gyurcsány köreit is, akiknek nem túl nehéz felismerni Botka aggodalmát, hogy a volt pártelnök esetleg termetes akadályként tornyosulhat az ambiciózus városvezető elé a pártelnökséghez vezető rögös úton.
Botka tehetséges és fiatal, öröm lenne, ha sikeresen venné az akadályokat és négy év múlva a Partfürdő Kempingben sörözgetve nyugtázná elégedetten újraválasztását, - az esélye megvan.
Most már csak azt kellene megtanulnia, hogy hogyan szerezzen ellenségek helyett támogatókat, - Szegeden és az országban egyaránt…

:O)))

A http://kapcsolat.hu/blog/torlesztes ad felületet egy másik írásomnak, ami a takarékszöveztkezetekről, Demjánról és Orbánról szól, - olvassátok el azt is, ha kedvetek van hozzá!

10 megjegyzés:

Törzsi írta...

PuPu,
én Botkát nem tartom jó politikusnak. Sőt, azt mondom, hogy nem poliitikus.
Amiben valószínűleg jó az a városvezetés.
Ebben talán.
Azért mondom ezt így, mert az elmúlt 2 ciklusban neki nem kellett közgyűlési smirglikkel számolni, s erős kormánypárti támogatottsága volt. Az, hogy mennyire képességes az most fog kiderülni, mert ez az első szituáció, amikor meg kell mutatnia a politikai képességeit.
Országos politika vezetésére szerintem nem alkalmas. Miután fiatal, azt mondom, hogy még.
Olvastam nyilatkozatát (az ominózusat) az rossz volt, elemeiben és egészében is. Sok-sok üres lózung, fel sem villantva a megoldási lehetőségeket.
Ez a baja a szociknak: lózunggyártás az megy, de megoldási javaslata pláne szervezési képessége nincs.
Te hallasz arról valamit hogy mit is csinál most a vezetés?
Mert én nem.
Törzsi

Névtelen írta...

Szia PuPu!
Keresem az írásodat a Kapcsolaton, de nem találom. Azért lehet, mert oda nem regisztráltam, vagy tényleg nincs fent?
Z

PuPu írta...

Z!
Fent van, de nincs az ajánlottak között, - ha rákeresel a puputevére, akkor ott megleled!
Ki ismeri itt ki magát?
:O)))))

PuPu írta...

Törzsikém, ez a mai vezetés teljességgel alkalmatlan, - képtelenek kilépni a megszokűsaikból, - és Botkát én sem nagyon kedvelem, majd kiderül, mivé növi ki magát...
:O)))

Névtelen írta...

szia pupu, nem az a fontos, hogy ti szeretitek-e botkát, hanem az, hogy a szegediek szeretik és a város szépül, épül,fantasztikus a szellemi élet, a közbiztonság sokkal jobb, mint bárhol, és a munkanélküliek száma sem olyan magas...szerintem botka úgy érzi, hogy az mszp cserben hagyta...hadd mondja már ki, ami feszíti!!!
miért kell azonnal fejbe csapni valakit, aki kritizál? botka szegeddel bizonyított. hogy mennyire jó politikus azt nem tudom, de az biztos, hogy a mai világban mocskossá válhat az ember anélkül is, hogy a kisujját megmozdítaná, elég csak egy párt mellett, vagy egy párt ellen szólnia!
botka nagyon nehéz helyzetben van és így a szegediek is, mert 4 éves állami támogatások nélkül leépülhet a város, ami súlyos bűncselekmény lesz a kormány részéről!!!! azt gondolom, hogy nektek szociknak tüntetnetek kellene szeged mellett, nem pedig ízekre szedni botkát, mert valójában nem is róla van csak szó, hanem az ott élő emberekről...szeged megérne egy országos összefogást...a sok szoci polgármester eltűnt a süllyesztőben, de botka nem! tehát, nagyon is megdolgozott azért a bizalomért, amit újra megkapott a szegediektől! érdekes, hogy ezt a szocik képtelenek ünnepelni.
ki kérdezte meg botkától csak egyszer is, hogy mi a baja tulajdonképpen és, hogy miben lehetnétek segítségére? szerintem senki! szépen oda löktétek a fidesz kényére-kedvére a várossal együtt!botka nagyon jó fej!!! a szocik még képesek elüldözni maguk közül....hát tudod szavam sincs!!! és ti akartok tömörülni?! - SZM-

Névtelen írta...

pupu olvastam, hogy szilvásy titokminiszterék annak idején boldog-boldogtalant lehallgattak, amiről azt írták ma valahol hogy a szabadság és emberi méltóság ellen követtek el súlyos bűncselekményeket.
a kubatov lista épp ekkora bűncselekmény, és ha szilvásyék tényleg mindenkit lehallgattak volna aki számít, akkor az mszp nyeri meg a választásokat...
botkára visszatérve egy kicsit. gondolod viccből szerez az mszp-n belül ellenségeket minden oldalról? valami iszonyatos nagy probléma lehet emögött, nem? egyébként szeged a kedvenc városom, ezért sem hagy hidegen, hogy mi folyik ott és ki folyatja...botka sokkal értékesebb ember, mint sokan a szoci vezérek közül. sosem hittem volna, hogy pont én védek meg egy szocit, a szocik ellenében...hát, zajlik az élet bennem is...
amit egyszer írtál nekem, hogy nyitva van a határ...no, igyekeztem egérutat csinálni, ha már kibírhatatlan lesz itt az élet...a szoci 8 év jól taccsra vágott és most a fidesz teszi ezt, végül úgy sem lesz más választásom, mint elhúzni innen, hogy dolgozni tudjak...a sok hülyének mindig van munkája, ez a legjellemzőbb magyarországra, így kisbetűvel!!!!!
- SZM-

Törzsi írta...

Kedves SZM,
Ne haragudj, hogy PuPu helyett válaszolok, de én kezdtem szedegetni: azért, mert úgy látom, hogy mint szegedi pm valóban bizonyított, nem is választották volna meg. S ez így nagyon is rendben van.
Csak ami feltűnt, az az, hogy 1 lépcsővel feljebb (országos terep), már nem.
Vagy: most még nem.
S azt gondolom, hogy egy jó polgármester nagyobb érték, mint egy semmilyen országos politikus. Ezt például Tóth József (XIII.ker.) tudja, s őrzi is az imázst, mert annak nagy értéke van, nagyobb, mint egy szürke pártfőakárki.
Szóval: most ott van az iskola, az igazán nehéz körülmények között, s az ütésállóságot ott tudja megszerezni.
Azt vallom, hogy minden időben kapott pofon a későbbi bölcsesség alapja.
Minden falnak menés okos embernek a legnagyobb tanítómester, csak ezt észre kell tudni venni.
Erre azért nem mindenki képes.
Erre gondolok én, amikor ilyeneket irogatok.
Nézd meg Szilit: tipikusan az az eset, aki feljebb ment, mint, ami a képességeihez való, s lehetetlenült. Ez a Peter-elv.
Igaz, ehhez öregnek kell lenni, mint az országútnak :D:D
Óvni is lehet a dorgálással ám, nem csak dorongolni. Vedd úgy, hogy figyelmeztető megjegyzés volt, óvó jelleggel, mert a személy még nem kész nagyobb feladatokra.
(Szeretem olvasni írásaidat.)
Üdvözlettel
Törzsi

Névtelen írta...

szia Törzsi. nincs vita köztünk. csak arról van szó, hogy botka szeretné szerintem, hogy elismerjék eddigi munkáját a párton belül is, ahogy a szegedi szavazók tették. én még nem hallottam olyat egy szoci vezér szájából sem, hogy botka nagyszerű, a mi gyerekünk és büszkék vagyunk rá! hány szoci vezető jött le szegedre "csak"egy kézszorításra emberségből? egy sem! árva ez a fiú, éreztetni kell vele, hogy ügyes,okos, fontos, számítanak rá, odafigyelnek rá!!!! rögtön tudná, hogy még van ideje pártelnökké válnia...a szeretet az odafigyelés, mutatja meg leginkább az ember helyét, és tanít türelemre...a tiszta agy a tiszta lélek, ért belőle...és a szeretett lélek nem sürgeti a lehetetlent, csak a mellőzött! a dorgálás egy bizonyos szint fölött már nem ér semmit...egyébként pedig valóban egyetértünk szili ügyében is, és, hogy egy jó polgármester értékesebb, mint egy szar,üres agyú, népszerűséget hajhászó tehetségtelen főakárki :) szeretem olvasni, hogy szereted olvasni az írásaimat, én is szeretem az itteni hszek okosabbik felét, ami pupu nélkül nem is lenne... pupu engem sokszor elképeszt. pl. még ma is azon rágódom, amit a nokiás dobozról írt, amiről sosem gondoltam volna, hogy esetleg nem is a lefizetésről, hanem a támadásról szól. mind a kettőt nehéz bebizonyítani ezen gyakran elgondolkodom... pupu rád is hat. mindig olvaslak. csak ritkán írsz. szia. -SZM-

Törzsi írta...

Szia!
Azt hiszem, hogy amit Te elvársz a vezetéstől, az a minimum. S sajnos azt kell mondjam, hogy erre is képtelen.
Valahol olvastam, hogy Tóth Józsefhez is elfelejtettek...ünnepeltek(?), de pletyka szinten olvastam, hogy csak GyF. ment neki gratulálni.
Ezek szerint Szegedre senki.
Szép.
Mesterházy teljesen alkalmatlan vezetőnek, de olyan szinten, hogy sírni kell. A többiek pedig .... ehhh!
Én szurkolok, hogy ez a fiú meg tudjon küzdeni a nehézségekkel és győztesként kerüljön ki.
Ha bölcs, akkor most (sem) törekedne pártvezetői feladatra, mert amit meg kellene tennie, azt nem tudja, mert nincs olyan elméleti és biztos csapatháttere, mint kellene.
Szegeden ez meg van, azon a szinten, amire pont szüksége van.
Szóval én nagyon óvnám attól, hogy az országosba beszálljon. Most. Ha pár évvel bölcsebb és sok csatával erősebb, akkor meglátjuk.
Most erre a nagyon nagy feladatra ő nem kész.
PuPu-t én az indexen kezdtem olvasni, de soha nem szóltam ott hozzá...az nem az én stílusomhely.
Jó hétvégét Neked.
Törzsi

Névtelen írta...

Neked is jó hétvégét Törzsi.
Mesterházy tényleg alkalmatlan, őt a szocik nem gondolhatták komolyan...
PUPUT SOSEM OLVASTAM AZ INDEXEN, NEM IS TUDTAM, HOGY ODA IS ÍRT, VAGY ÍR.
Fogalmam sincs, hogy hol és mikor kezdtem el őt olvasni, de azt hiszem itt.Kíváncsi leszek a hétvégi MSZP találkozóra, állítólag GYURCSÁNY IS FELSZÓLAL.Szanyi közben fog agyvérzést kapni??? :))))
szia- SZM.