2010. október 12., kedd

SZAKÉRTŐK...

A szakértelem bolsevista trükk, mondá hajdan Csurka.


Na, az iszap-katasztrófa kapcsán ilyesmitől aztán végképp nem kell tartani, a környéken még véletlenül sem tűnik fel egyetlen szakértő sem.

Legfeljebb a gyerekeket nyugtatgatják önkéntes pszichológusok, elérve ezzel vélhetőleg azt, hogy amelyik gyerek még nem volt eddig sík ideg, az majd most lesz.
A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a MAL katasztrófa-elhárítási kormánybiztosa Bakondi György lett, akiről nyugodtan állíthatom, hogy kifogástalan úriember, remek határőr és kiváló jogi szakember, ámde azt nemigen hinném, hogy értene hozzá - hogy hogyan csináljunk alufóliából bauxitot, vagy fordítva.
Így aztán Orbanisztánban nem különösebben meglepő, hogy mától neki és az általa megbízott felügyelőknek kell rábólintani arra, ha a gaz menedzsment ki akar tekerni egy csapot vagy egy csipet sót akar adni az alamíniumléhez.
Ez a felállás igen nevetséges, de roppant határozott intézkedés benyomását kelti.
Bakondinak kell ellenjegyezni a pénzügyi tranzakciókat is, ami szintúgy képzettségébe vágó feladat – tele lehet a gázálarctáskája neki is az idióta főnökeivel, attól tartok…
És mától boldogan hajthatjuk fejünket párnánkra, mert rendőrök őrzik a MAL minden telephelyét, ott állnak minden kilométerkőnél éberen, mert az ellenség nem alszik, de mi még annyit se!
Ugyan az rejtély, hogy mi a francot is őriznek, ahelyett, hogy a lakosság magára hagyott értékeit őrizték volna az első perctől kezdve, de ezektől a rohatt kapitalista nagytőkésektől minden kitelik.
Lehet, hogy mindennap kitolnának egy-egy talicska bauxitot a kapun és hazafelé útjukban lehugyoznák a dolomit-gátat, ami nettó felségsértés lenne, tekintettel a dolomit eredetére, ugye…
Végre kiderült az is, hogy a vezérigazgatót nem azért vették őrizetbe, ami van, hanem azért, ami nincs.
Merthogy az üzem katasztrófatervében – ami van – nem szerepel, hogy mi van olyankor, ha egy tizenöt éve problémamentesen létező zagykazetta egyik sarka valamilyen szokatlan és váratlan külső erőhatás következtében leomlik és a lúgos víz végigront a környéken.
Nagy a gyanúm, hogy ezzel Orbán bekerült a jog nagy reformereinek pantheonjába, - szemünk előtt sikerült Pintérrel karöltve partiba vágnia a büntetőjog egyik ősi alapelvét, mely szerint nullum crimen sine lege, - azaz nincs bűncselekmény, ha nincs törvény, mely az adott cselekményt büntetni rendeli - aprófát fognak szarni Orbán jogászai, mire ezt a hülyeséget valahogy kidumálják.
Jó lett volna, ha van ilyen terv, - mondjuk a vezérigazgató telepatikus úton megsejtve a gátszakadást feltépett inggel odaáll a zagy útjába és száját nagyra tátva felhörpinti azt.
Természetesen vannak üzemek, melyeknek van a közvetlen környezetükre is kiterjedő katasztrófa-terveik, de a tervek kalkulálható eseményekre készülnek.
Egy nyomás alatt dolgozó vegyiüzemben a baleset során kiáramló gázok, egy atomreaktornál a sugárzás miatt kell kitelepítési tervet készíteni, de megeszem a sapkám, ha az újonnan épült vagy akár a régi csepeli szennyvíztisztítónak van terve arra, hogy mit kell tenni, ha leomlik a tisztítómedence fala és kit kell őrizetbe venni, ha Soroksárt elönti a szar, ami - mint tudjuk - magasabb veszélyességi fokozatba van sorolva, mint a vörösiszap..
Ez nem elméleti feltevés, nem oly rég még egy-egy nagyobb eső után úgy úsztak a használt kotonok a Soroksári-Dunában, hogy mindjárt világos lett, miért fogy a magyar, és egy percet sem csodálkoztam volna, ha nálunk reinkarnálódik a kis hableány…
De azt, hogy miért is omlott le a gát, még sehol nem hallottam említeni, még a vizsgálatáról sem szólt senki, ellenben Pintér caporegime emberei fel-alá grasszálnak a területen, eltiporva a nyomokat…
Közben az OTP kezdi felmondani a hitelszerződéseket, - attól gazdag valaki, ha lehajol az egycentesért is, - nem igaz?
Micsoda ormótlan bunkóság ez, elképesztő a cinizmusa a hatalomnak, csak bankár lehet ekkora patkány, hogy hadd éljek márt én is a Fidesz kedvenc módszerével, kicsit hadd populizzak egy jóízűt…
A szerencsétlen gyerekek oktatását szervezgetik a polgármesterek, jóllehet a tragédia másnapján már valamennyi érintett gyermeket és nőt el kellett volna helyezni az erre alkalmas üdülőkben, megszervezve ellátásukat, oktatásukat, mint ahogy a bankokkal sem ezeknek a szerencsétleneknek kellene huzakodni egyenként, hanem a focimeccsen két hajrá Vidi! között megegyezni, hogy az állam garanciát ad, a bank meg szünetelteti a hitelek tőkéjének és kamatainak beszedését és az állammal egyezik meg a rendezésről.
Persze belátom én, fontosabb volt az első megdöbbenés idején odacseszni negyvenezer köbméter dolomitot, - akkor legalább a Család vajaskenyerén a lekvár is megvan – igaz is, miért nincs egy szó sem arról, hogy ki nyerte a kőszállítási tendert, milyen áron, és ha nem volt ilyen, akkor kik a szállító bánya tulajdonosai?
Jó lenne tudni azt is, hogy ki volt az, aki a gát helyét és építési technológiáját meghatározta és készített e katasztrófa-tervet arra az esetre, ha egy esetleges iszapbetörésnél leomlana az újdonat gát?
A NASA műholdképén lehet látni az érintett területet, - nem szeretném bagatellizálni, de aki ezt a mexikói-öbölben bekövetkezett olajkatasztrófához mérte, az sürgősen keresse fel gyógyszerészét…
Közben persze megjelent az első belső nyelv is Orbán seggében, - valamelyik üzem főmérnöke elmondta, hogy nincs mit csodálkozni, szörnyű volt a helyzet a gyáron belül, például a dolgozók feje felett vezettek a veszélyes anyagokat szállító csövek.
Ez az ember vagy hülye, vagy csak ki akarta röhögtetni a az inkvizítorokat, vagy tegnap lépett be először egy vegyiüzem kapuján…
Orbán mai aranyköpése: "Nevetségesen kínos lenne, ha éppen az EU soros elnökségét betöltő ország nem tartaná be az uniós költségvetési szabályokat" majd leszögezte, hogy a következő napokban újabb lépéseket tesznek az idei, 3,8 százalékos deficitcél betartása érdekében – epedve várjuk a nagyarányú, azonnali bejelentéseket…
Ami azt illeti, Orbán már így is nevetséges, úgy látszik ő az egyetlen, aki már nem emlékszik ötven nappal ezelőtti nyilatkozataira, meg arra a sok idiótaságra, amit jobbkezével, két törlés között összehoztak…
Szánalmas ez az egész ügy, tulajdonképpen siralmas képet fest erről az országról, - az ember legszívesebben elvonulna a világtól egy erdőszéli kis házba egy bögyös kis libával, ott várni ki, hogy levonuljon az Orbán-katasztrófa.
Persze ott sem lennék biztonságban, jöhetne bármelyik percben a libaügyi kormánybiztos, engem vinnének talpig vasban, mert nincs katasztrófa-elhárítási tervem arra az esetre, ha a libus elégedetlen lenne, aztán lefoglalnák nekem a riadtan totyogó kis jószágot is, - kell ez nekem?
Nem kell, - így aztán maradok és szemlélődöm, egyszer dühöngve, többször röhögve, de alapvetően felháborodva és csodálkozva: mit lehet még ezzel a néppel megetetni?


:O)))

ÚJ OLDALT NYITOTTAM "VENDÉGOLDAL" CÍMMEL, - NÉZZÉTEK MEG, HA KEDVETEK VAN HOZZÁ, - IGYEXEM NAPONTA ÚJ VENDÉGET BEMUTATNI...

12 megjegyzés:

- írta...

pupu sokan beugrottak orbannak a szocik kozul is es azt hiszem sokaknak jo hecc ez a ket tragedia
a kolontari + ami a parlamentben folyik. a gyerekekre es a nokre nem gondolt a fidesz, es a bank szemetkedeseit sem allitotta le. igazi hienak. de az jo hogy te a humorodnal vagy. a vendegoldal is tetszik gyakran olvasom azt a blogot. elszalltak az ekezetek, vagy mi de nem direkt van.

PannonPuma írta...

"ahelyett, hogy a lakosság magára hagyott értékeit őrizték volna az első perctől kezdve"
Miért hazudsz?

"dolomit-gátat"
Van rá forrásod, hogy dolomitból építették?

"Merthogy az üzem katasztrófatervében – ami van – nem szerepel, hogy mi van olyankor.."
Ha nem szerepelt, akkor az hanyagság, ugye nem vitatod?

"aprófát fognak szarni Orbán jogászai, mire ezt a hülyeséget valahogy kidumálják"
Nincs mit kidumálni, a vezérigazgató felel a zagykazettáért, a katasztrófatervért, stb.. ugye, hogy nem bonyolult?

"Jó lett volna, ha van ilyen terv, - mondjuk a vezérigazgató telepatikus úton megsejtve"
Ha a vezérigazgató nincs felkészülve minden lehetőségre, akkor miért ő a vezérigazgató?

"közvetlen környezetükre is kiterjedő katasztrófa-terveik, de a tervek kalkulálható eseményekre készülnek."
Többmillió köbméter vörösiszap a lakóterület fölött normális dolog, de persze egy tározófal szakadás nem kalkulálható esemény..ó hogynepersze...

"de megeszem a sapkám, ha az újonnan épült vagy akár a régi csepeli szennyvíztisztítónak van terve arra"
Bizzunk benne, hogy ezek után lesz...

"fel-alá grasszálnak a területen, eltiporva a nyomokat…"
Bizonyám, megtanultak járni a többméter magas iszap tetején...

"egegyezni, hogy az állam garanciát ad, a bank meg szünetelteti a hitelek tőkéjének és kamatainak beszedését"
Bizom benne, hogy ez rövidesen megtörténik..

"negyvenezer köbméter dolomitot"
Hol olvashatnék erröl bővebben, vagy csak szimplán köpködtél egy jót...?

"készített e katasztrófa-tervet arra"
Saját magadat cáfolod, most akkor volt terv, vagy te se tudod..?

"az ember legszívesebben elvonulna a világtól egy erdőszéli kis házba egy bögyös kis libával, ott várni ki, hogy levonuljon az Orbán-katasztrófa."
Most mondd meg, mi lesz itt? És még 4 évig orbánterror lesz..egyszerüen szörnyű...!

"de alapvetően felháborodva és csodálkozva: mit lehet még ezzel a néppel megetetni? "
Bármit, erre a bizonyiték az elmúlt 8 év összes mosléka...

- írta...

ha indul pupu-klub belepek. havi egy sorozes jol esne ertelmes emberekkel. mit te szollllasz teve? :)

Névtelen írta...

Jó ötlet volt a vendégoldal is, köszönet érte.
A blogodban írtakkal egyetértek, engem is felháborít, ami itt folyik.Nem értek sok mindent, miért nem nevezik néven a szakértőket? Netán nem függetlenek és rájönnénk?Az az oktató (adjunktus), aki előadásain elrettentő példaként emlegette a tározót, miért most kiabál?Ki az a mérnök belülről, aki vallomást tett?Milyen mérnök lehet? Nem látott még üzemet belülről? Mindenütt fent mennek a csövek! Izgatja a fantáziámat,amit Bánáti ügyvéd mondott.És nagyon felháborított ez az államosítás.Na meg Illés és az ő búbos bankája.Két lábbal kellett volna már mindkettőt rúgni. Persze lehet, hogy már dolgozik a gyönyörű Szalai és ezért nem kapunk valódi híreket.
Sajnálom magunkat.
MC

- írta...

ui. ha mar libaban olyan jo vagy, van egy allati kerdesem pupu. a wikin olvastam hogy a puma az egyetlen allatfaj amerikaban - kaliforniat kiveve- ami meg akkor is vadaszhato, ha kolykeit szoptatja. mi bajuk lehet az igen csunya ronda rut vadaszoknak a szegeny pumaval? en nem ertem...

PuPu írta...

Te Puma, téged mindíg ennyire megvisel, ha szembetalálkozopl az igazsággal?
A plakosság atragédia második-harmadik napján azon panaszkodott, hogy ők nem mehetnek vissza a házaikba, de a házakat fosztogatók járják, - nézd meg a napi sajtót.
A dolomitra meg itt egy forrás, jóllehet ez a fax illés egy tizedesjegyet tévedett, de bár ez lenne az ő legnagyobb tévedése: http://index.hu/belfold/2010/10/10/illes_menthetetlen_a_serult_tarozo/
A katasztrófatervre meg megvannak az előírások, az üzem területén túl meg a Katasztrófavédelem az illetékes, egyébként a rengeteg ellenőrzés során soha senki nem kifogásolta ennek hiányát, - praktikusan meg egy ilyen helyzetre lehetetlen felkészülni.
A szivárgás ellen előírták nekik a résfalat, az meg is épült.
Az, hogy te miben bízol vagy miben nem, az lényegtelen, az a lényeg, hogy előírás volt e az esemény időpontjában az üzem számára a külső területekre vonatkozó intézkedési terv, vagy nem?
Ha nem, akkor nincs semmiféle jogalap az őrizetbevételhez se, meg a fogcsattogtatáshoz se.
A nyomrögzítés egy ilyen esetben meg elemi kötelesség, de ezidáig Orbán szakértő szakértett, ez meg nekem kevés, mint vöröshagymában a párthűség...
A bankokkal kapcsolatban meg a hír az, hogy van már, akinek felmondták a szerződését, az szeomorú, te meg bizakodsz, - ez persze helyes, első az optimizmus.
Jelzem, személyesen szarok Orbánra, tőlem már a pénztárcám se tudja ellopni, - legfeljebb odébbvándorlok szabad levegőt szívni Erdélybe...
Nagyon fájt, mikor böngészted?
:O))))))))))

PannonPuma írta...

"Nagyon fájt, mikor böngészted?"
A sok rész/féligazság+hülyeség amit írtál? Igen, fájt...
A rajongód által felvázolt pumavadászattal meg nem foglalkoznék, egyrészt itt off, másrészt mutat valamit...

Névtelen írta...

pupu, ez a "mese" smsről lesz bemásolva neked, hogy legyen ékezet. köszi a dokinak, hogy én továbbítja neked változtatás nélkül.

Az angol titkosszolgálat vezetője 194o. november 15-én 15 órakor megfejtett egy német katonai*
rádiótáviratot, amiben göring utasítást adott a luftwaffe franciaországi parancsnokának: a mai napon 2o órakor minden rendelkezésre álló erővel csapjanak le coventryre.töröljék a térképről. rudolf winterbotham ezredes értesítette churchillt* aki azt mondta, hogy : semmiféle rendkivüli riasztás*, vagy a város kiürítésére nem történhet intézkedés. a légvédelmi egységeket csak is a szokásos módon figyelmeztesse.*
winterbotham kővé meredve vette tudomásul a kormányfő intézkedését amely szerint egy*negyedmilliós város figyelmeztetés nélkül áll a tragikus események előtt.a német bombázók percnyi* pontossággal +jelentek coventry felett és 449 repülőgépről szórták a városra a halált a bombákat.anglia percek alatt elveszített egy ipari centrumot, coventry neve máig azonos a pusztulás fogalmával. churcill feláldozta a várost csak azért, hogy le ne lepleződjön, hogy képesek +*fejteni a németek kódját. ez azért nem semmi volt pupu. ki tudja hány ilyen beáldozott település van ma is...na, csak ezt akartam+megírni mert eszembe jutott.*a pumával kapcsolatban én csak az igazat írtam, akinek rossz a lelkiismerete az gondol rosszra...:) -szécsimagda

Névtelen írta...

A Puma mint A Vakod Kártékony állat!

Névtelen írta...

"a wikin olvastam hogy a puma az egyetlen allatfaj amerikaban - kaliforniat kiveve- ami meg akkor is vadaszhato, ha kolykeit szoptatja."

Egyedul Texasban nincs korlatozva a vadaszta mindenhol mashol igen.Es a tobbi amerikai orssagban is korlatozva van kiveve Ecuador, El Salvador es Guyana
Derek

Névtelen írta...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Puma
itt olvastam!
/ SZM./

Névtelen írta...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Puma
itt olvastam!gond van a wikikkel mostanaban,folyton tevednek. nem? :))

SZM.