2010. október 26., kedd

ESET...

Ha bolti eladó akarsz lenni, akkor el kell menned munkaalkalmassági vizsgálatra.


Doktor bácsi megvizsgál, megállapítja, hogy megvannak-e a munkakör betöltéséhez szükséges szellemi és fizikai képességek és adottságok, nincs e valamilyen olyan betegség, amelyik kizárná foglalkoztatásod lehetőségét az adott munkakörben.
Ki kellene terjeszteni ezt a miniszterelnöki munkakörre is, lehetőleg nemzetközi pszichiátriai stábnak kellene megvizsgálni azt, aki ezt a munkakört be kívánja tölteni, merthogy az egészségi alkalmasság nem csak abból áll, hogy valaki alkalmas kétszer negyvenöt percen át rohanni egy labda után.
Végre el kellene jutni a közgondolkodásnak odáig, hogy elfogadja: nem minden betegség vérzik, és nem mindegyik betegség daganatos, - a mentális betegségek testi tünetek nélkül is lehetnek sokszor súlyosabbak, mint amikor dől a vér egy becsúszó szerelés után.
Ha valaki a miniszterelnöki munkakört nem munkának, hanem küldetésnek fogja fel, ha a nép által átmenetileg ráruházott hatalmat nem rendeltetésszerűen használja, ha önmagát csalhatatlannak képzeli, és ha azt gondolja, hogy a hatalma korlátlan, bármit megengedhet magának, az beteg ember.
A mi miniszterelnökünk sajnos – úgy tűnik – beteg.
Nem szégyen ez, hiszen a felnőtt népesség kb. 28%-a szenved valamilyen mentális betegségben, és a mai, korszerű módszerekkel és gyógyszerekkel akár hosszú időre is tünetmentessé lehet tenni valakit, de teljesen kigyógyítani belőle soha nem lehet.
A mi kormányfőnknél ugyan vannak a betegségnek külső jelei is, mint például a kényszeres szájnyalogatás, - lásd legutóbb például a kitüntetések átadásánál - de ez talán elhanyagolható is lenne, hiszen sok ember él közöttünk, akinek pl. rángatózik a szeme – „tic”–je, tikkje van de mégsem kártékony.
Viszont amit ma produkált, az kiesik a hagyományos politikai eszközök kategóriájából, ilyet egészséges, normális ember nem tesz.
Ilyet csak egy szociopata tesz.
„A pszichopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulálni és kihasználni kell, úgy, ahogy többségünk egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ.
A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát mások iránt (bár megjátszhatja), és nem érez szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.
A szociopaták legnagyobb problémája, hogy nem tudják magukat mások helyébe képzelni.
Ennek ellenére általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel.
Ám hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra.
Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket, impulzívak és felelőtlenek.
Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni.” – írja a szakirodalom.
A mai, az Alkotmánybírósággal kapcsolatos bejelentés azt tanúsítja, hogy a mi miniszterelnökünk teljesen elveszítette az arányérzékét, úgy véli, hogy a választáson megjelentek kétharmadának szavazata mindenre feljogosítja, egyszemélyi kényúr lehet ebben az országban, aki megengedheti magának a demokratikus intézményrendszer teljes szétverését.
Innen már csak egy lépés a császárrá koronázás – vagy a zárt osztály.
Mikor hajdan Ceausescun röhögtünk, el nem tudtuk volna képzelni, hogy ebben az országban valaha is lesz még ember Szálasi és Rákosi után, aki annyira bornírt hatalomgyakorló lenne, mint a román diktátor és lám…
Beigazolódott apám mondása: ami még nem volt, az még mind lehet…
Mindig vannak csicskások, akik a hatalom morzsáinak felszedegetése ellenében gátlástalanul kiszolgálják a hatalom csúcsán üldögélőt, akik képesek minden emberi tartásukat feladni és teljesen kivetkőzni magukból.
Orbánt egyre ocsmányabb alakok veszik körül, erre legjobb példa újonnan üzembe helyezett balkeze, Lázár, aki cinikus gátlástalanságban tán még főnökén is túltesz.
Az csak a csodálatos, hogy senki nincs a jobboldalon, aki ki merne állni és azt mondani, hogy eddig és ne tovább!
Nem igaz, hogy a jobboldalon nincsenek ép erkölcsi érzékű emberek, ne lennének magán- nyugdíjpénztári tagok, ne lennének alacsony jövedelműek, ne lenne olyan jobboldali értelmiségi, aki ne ismerné fel a már nem is titkolt egyszemélyi hatalomra törekvést és azt sem hiszem, hogy mindenkinek tetszik a jogállam és a demokratikus intézményrendszer átalakítása bohóctréfává.
Hol vannak ezek az emberek?
Félnek?
Vagy két-három turulszobor megfelelő ellenérték nekik a független, öntudatos polgár ethoszáért?
Orbán körül már nincs senki – a szintén klinikai eset Kövéren kívül – a régi gárdából, elballagtak, vagy maguktól, vagy némi rábeszélésre és most ott ülnek a brüsszeli Gulagon, - azért ez is beszédes tény.
Maradtak a csicskák, - a Navracsicska, a Szijjártó meg a Lázár, - nagyon nagyot kellhet szakítani azért, hogy ezt a szerepet eljátsszák…
Shakespeare írja:
"De a dölyfös ember
Parányi kis hatalmával feszítve
Nem látja meg, hogy lénye nem egyéb
Egy rossz tükörnél!
Mint veszett majom
Tombolva ágál a nagy Ég előtt
Hogy sírnak fönn az angyalok…”

:O)))

A bejegyzés itt is olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/eset

7 megjegyzés:

Anya írta...

Pistike jelentkezik az iskolában. Tanító néni! A
kutyámnak született 10 kiskutyája és mind FIDESZ-es.
A tanító néni maga elé mered a közlés hallatán, majd kis ido múlva azt mondja: Rendben van Pistike. A hét végén úgyis itt jár az Orbán Viktor bácsi, majd neki mondd el! Biztos örülni fog neki.
A látogatáskor odamegy Pistike a vendég elé és mondja.
- A múlt héten született 10 kiskutyám, és abból 5 FIDESZ-es.
-Nagyon derék, és a másik öttel mi van? - kérdezi OVI.
Azoknak már kinyílt a szemük.

Az embereké mikor nyílik ki? És a nagy kérdés, hogy mi lesz, ha kinyílik? Alkotmányos eszközök nem nagyon maradtak, és a jövőben látjuk, ennyi sem lesz. Úgy látszik, az Alkotmánybíróság is megszegte a játékszabályokat, de olyan súlyosan, hogy mindjárt piros lapot mutattak neki, és néhány mérkőzéstől eltiltották. Undorító ez az egész.

Névtelen írta...

szia, pupu. 3x olvastam el az írásodat, és arra jutottam, hogy viktor miattatok, a szocik miatt, az elmúlt évek miatt tehet meg bármit, mert az emberek annyira nem akarják, hogy a visszatérjetek a hatalomba!!!! viktor éppen ezért, bármit megtehet, és nem azért, mert egyetértenek vele, hanem mert az elmúlt évekkel nem értenek egyet. no, ezt sikerült 2x leírnom.
hogy pszichopata lenne? szerintem csak hatalom alkoholista, mint sokan ebben az országban, és mindig is az volt, csak volt idő, amikor a jobbik énje vezette...azt hiszem, hogy a 2oo6-os választási vereség tett be viktornak annyira, hogy személyisége eltorzult. mára már annyira fél a bukástól, hogy minden ötlete, megmozdulása arra irányul, hogy soha többé ne kelljen azt újra átélnie. EZ a betegsége!!!pedig át kell élnie...
a jobboldalon is vannak értelmes emberek, akik látják, hogy viktor mit tesz...ha hallgatnak, az a szocik elleni hallgatás, és talán drukkolás is, hogy viktor a végzetébe rohanjon, amikor majd ők léphetnek színre...valami ilyesmit érzek ebben az igen nagy kussban és káoszban...te azzal, hogy egy betegség mögé bújtatod el viktort, nem teszel jót, mert egy beteg ember nem vonható felelősségre a tetteiért, csak a támogatói, akik tudták az igazat és mégis adták alá a lovat és nem állították meg, mert nem állt érdekükben...egy beteg nem képes felmérni a betegségét, nincs betegségtudata!!!!!! a környezet és a szavazók felelőssége óriási, és én inkább ezek felelősségéről szeretnék olvasni tőled egyszer...és arról is, hogy volt-e olyan szoci, aki azt merte mondani gyurcsánynak csak egyszer is, mig hatalmon volt, hogy feri ez túlzás, ezt nem szabadna, ezt nem így kellene! NEM VOLT PUPU, MERT, HA LETT VOLNA, AKKOR MA GYURCSÁNY MÉG MINDIG MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKE... -szm-

Névtelen írta...

ui. pupu, a szociknak annyira +kell újulniuk, mint, ha ma születtek volna, ahhoz, hogy újra hatalomba kerüljenek...ahogy elnézem a régi szocik, a régi hangadók pofátlan villogását ez nehezen fog menni. az emberek szegények, de nem hülyék, kivéve a kétharmadot, akik egyáltalán nem gondolkodtak a szavazófülkében...nem volt semmiféle fülkeforradalom...ez a zombik támadása...válaszul a szoci évekre...semmi sem történik ok nélkül!

Névtelen írta...

ENNYIT ÉR A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ, HOGY TÉGED KIMODERÁLTAK A KAPCSOLAT.HU-RÓL????!EGY SZAVUKAT SEM HISZEM EL INNENTŐL!!!!!! PUPU CSINÁLJ EGY PÁRTOT T, ÉS ÉN BELÉPEK, EZ NEM VICC, PEDIG SOHA A KURVA ÉLETBEN NEM VOLTAM TAGJA EGY PÁRTNAK SEM-SZM-

charly írta...

No az Asszony utánad hajkurászott. Nem akarta elhinni, hogy ma nincs "Pupublog" Hát igaza volt. Megtaláltam a "nyomát" Másolom oszt viszem.
De mi van a "Shakespeare" -el?

Unknown írta...

Mindegy, hogy ki, de valaki állítsa meg ezt az embert, mert képes és neki megy a falnak. Ha a bal oldalnak nincs még elég hitele ehhez akkor a saját csapatból vagy jobbról is adhat egy pofont
valaki. A legjobb persze az lenne ha az úgy nevezett kétharmad fel ébredne és belátná, hogy nem ezt a lovat akarta, s ennek hangot is adna.

Névtelen írta...

jav. helyesen: PUPU CSINÁLJ EGY PÁRTOT TE...
LEMARADT AZ E BETŰ... az meg kimaradt, hogy ÉS BÍZD RÁM A CIGÁNYÜGYET:)))

AZ OLVASÓID A KAPCSOLATRÓL NEM TALÁLNAK IDE, CSAK, HA ÁTMENTÉL OTT AZON AZ OLDALON A SZŰRŐN???!
éN SZŰRÉS NÉLKÜL IS ÉRTELEK:))-SZM-