2010. október 9., szombat

SZOLIDARITÁS…

Hát ez, sajnos, nem lesz egy népszerű írás, attól tartok…

Borzasztó volt a katasztrófa, és magas a halottak száma is, jóllehet nem rendkívüli, egy buszbalesetben ennél többen is meghaltak már -  de tény: egy halott is bőven sok lett volna.
A baj persze megtörtént és a most előállt helyzetben a feladatok sokrétűek, szakemberek kellenek, akik a kár felmérését végzik, a kárenyhítéshez szükséges munkálatokat koordinálják, a további károk keletkezését megelőzik, akik a gyakorlatban is kezelni tudják a helyzetet.
Ehelyett a legkevesebb szavuk a szakembereknek van, viszont zeng minden a politikusok jammerolásától és a versenyszellem megszállottja – aki csak veszíteni nem tud – elindította a harcot a „Hogyan csináljunk Kolontárból Csernobilt?” versenyszámban.
Merthogy ennek a katasztrófának a világ legnagyobb katasztrófájának kell lennie, az már biztos. Ha már pénzt nem tudunk osztogatni hű vazallusainknak, hát osztogassunk kis borzongást.
Mutassuk meg magyarembernek, hogy bár a katasztrófa bekövetkezte után két napig színünk se látta senki a környéken, de most aztán intézkedőképesek és határozottak vagyunk.
Ezt szolgálja a felelősök állandósult tépőfogak csattogtatásával kombinált keresése, - dr. Orbán Watson ötleteket ad Pintér Holmesnek, hogy melyik ágy alatt keresse a felelősöket.
Többre mennénk, ha egyetlen rátermett ember irányítaná a munkálatokat, aki szakmailag képben van, ért a szervezéshez és nem dumál, hanem irányít -  a politikusok meg mostmár visszamehetnének szépen az irodáikba és cizellálgathatnák Tolnay Lajos eliminálására szőtt szép terveiket
És természetesen egy mocskos állat (teve) vagyok, de szerintem ezt a célt szolgálta a szerencsétlen falu kitelepítése is, melyet a megfelelő hatás érdekében természetesen éjjel kellett végrehajtani, kirángatva a nyomorult lakosságot ágyaikból a berregő szállítójárművek, a fel-alá szaladgáló egyenruhások kiabálása közepette, rájuk hozva még egyszer a frászt, jóllehet amit kiálltak, az emberfeletti volt.
Merthogy – állítólag – új repedés keletkezett a gáton, melyen belül ott a vörösiszap, melynek már a neve sem hangzik jól, ugye…
Csakhát az a baj, hogy az a gáton belül ülepedett vörösiszap nem folyik, mint a víz, merthogy ami folyékony volt belőle, az már elfolyt, ami meg maradt, az leginkább a kocsikenőcsre emlékeztető állagú, és ha megnézzük a képeket, akkor látszik, hogy jól elvan a tározó romjaiban, - semmi jelét nem mutatja, hogy meg kívánja változtatni viszkozitását vagy egyéb tulajdonságait.
Ergo, ha ez a trutyi neadjisten kiönt, akkor ezt leginkább egy a kuka felé igyekvő, közepesen befolyásolt állapotban levő hajléktalan sebességével fogja tenni.
Felmerül a kérdés, hogy ha a fenyegető veszély csak éjjel derült ki, akkor mit csináltak nappal az illetékesek, merthogy – mint a Legfőbb Szakértőtől megtudhattuk – olyan nincs, hogy valami minden előjel nélkül, egyik percről a másikra következzen be.
Rosszabbik énem azon kajánkodna, hogy a célszerűség azt diktálja, hogy hálás népünk lássa: miként hajdan Sztálin elvtársnál, úgy a mi ablakunkban is hajnalig ég a lámpa.
Míg az ország szunnyad, a Gazda dolgozik, ott áll a gáton -  ahogy ismerem új gumicsizmában.
És pofátlanul rájátszik az emberek empátiájára, már megint kihasználja azt, hogy ha szeretni nem is nagyon szeretjük egymást, de szívünk azért az van.
És odaáll gyűjtést szervezni.
Nincs senki a környezetében, aki meg merné mondani neki, hogy Legkegyelmesebb Uram, ez nem a te dolgod lenne, és abban a szerencsétlen faluban is csak feltartod a szakembereket meg feleslegesen hergeled a népet, - nem most kellene lincselést szervezni!
Bízzuk ezt a gyűjtést a Vöröskeresztre, a szemsérült kislány megsegítésére kérjük fel a magyarországi Lions Clubot, az egyházak szervezzenek gyűjtést a templomokban, de te ne koldulj, hanem viríts, mint a katonatiszt!
És ne fenyegetőzz folyamatosan, mert ez nem elegáns, - a magyar hatóságok és a bíróság - még ha a tieid is - bizonyára teszik majd a dolgukat.
Rossz nézni, hogy a kormányfő abból az alkalomból, hogy a vörösiszapba lépett azt gondolja, hogy az olyasmi, mint a kutyagumi - szerencsét hoz neki, és minél nagyobb a kupac, annál nagyobb szerencsét.
Dolgozik hát a kupac felduzzasztásán szorgalmasan...
Tolnay Lajos helyében én már felkértem volna egy neves külföldi szakértőkből álló bizottságot, hogy vizsgálja ki az eseményt, mert ha még most sem hiszi el, hogy vannak, akik mindenre képesek, akkor megérdemli, hogy elnézegethesse a bányái felett az új feliratot, amelyik a dolomit és a bauxit békés egymásmellettélését hirdeti majd…
Az sem lenne baj, ha a magyar média kicsit visszafogná magát, - már olvashatunk szarkofágról, meg szörnyű, mérgező világról, - tiszta Mad Max feelinget vázolnak a dús fantáziájú tollvégrágók, akiknek persze minden nap valami új baromsággal kell átlépniük az elfásult olvasó ingerküszöbét.
És ez a gyűjtögetés is…
Megsérült háromszáz ház és elpusztult néhány tíz, - nem igaz, hogy az állam költségvetési katasztrófa – tartaléka ne nyújtana arra fedezetet, hogy a rászorultakat tetőtől-talpig felöltöztessék, a gyerekeket elvigyék onnan egy hónapra erdei táborba, a károsultak közül a nőket és a kisgyerekeket valamelyik üresen álló üdülőbe, - ehelyett gyűjtetni kezdik a nyugdíjasok szájuktól elvont fillérkéit meg a használt ruhát, cipőt, tollat, kalapot, - hogy a pofájukról nem sül le a bőr.
És persze ezzel láncreakció indul, mert ha a főhülye gyűjteni kezd, akkor kényszerpályára teszi a többieket is, - minden párt felhúzza a szolidaritás lobogóját, és beszáll a vad populista előadásba, - Cipolla meg röhög a markába…
Olvasom, már kibányászták a „biztonsági okokból épülő” gáthoz szükséges követ.
Jó lenne tudni, mely bányák a szállítói…

Ui: mielőtt nekiveselkednétek fellapozni a lózunggyüjteményt kedves jobber barátaim, leszögezném: nem a károsultak ellen szól ez az írás, hanem az emberi nyomorúság politikai vámszedői csípik a szemem, mintha vörösiszapot hordott volna bele a szél...

:O))))

14 megjegyzés:

- írta...

ja. üzlet, érdekek, népszerűséghajhászás, kontárkodás ezerrel, éjszakai rákosis kitelepítés...szörnyű amit ezek művelnek! az a tolnay meg jó lenne ha tényleg ha csipkedné magát és külföldi szakértőket kérne fel, akik sajtótájékoztatón mondhatnák el, hogy ki az igen barom... nem te pupu és nem én, ez biztos!!!!
lehet hogy a gyűjtés hátterében az van, hogy már minden lóvét szétosztogattak maguk között? vagy csak az amerikában bevett közösségépítést gyakorolják átfideszesítve a módszert? nem csak neked tűnt ám fel, hogy eldugulva tartják a szakértőket, de egy norvégnak is, aki keményen hiányolta őket...nem lesz népszerű, amit írsz, mert itt a legjobb hír depressziólandban a tragédia, hogy sírni, nyögni ,panaszkodni lehessen a csúnya világra, és szépen sunyiban eközben törvényeket hozni és halászni a zavarosban a hősöknek! az a kőbánya de kár, hogy nem az enyém...jó sok lóvé üthetné a markomat míg mások zokognak...nagyon kell zokogtatni az embereket, hogy az ördög rettentő röhögését a háttérben meg ne hallják... szerencsétlen Magyarország!!!!!

- írta...

ui. nem tudom feltűnt-e de egyetértek veled pupu.

eva írta...

nagyon felhuztad magad, pupu. igy latatlanban nem tudok itelkezni, dehat mas orszagokban is mindig kritikus az ehhez hasonlo helyzetek megitelese politikai szempontbol. boszorkanyper azert remelhetoleg nem lesz.

Névtelen írta...

Csak azert regisztraltam, mert szeretnek annyit mondani Nektek,hogy ti nem vagytok teljesen normalisak.Veletlenül kerültem erre az oldalra, lattam szolidaritas, meg minden, es akkor pofan vag ez a cikk, amit pupu irt, meg a kommentek.

En ezzel valaszolok:http://farkastanya.blogspot.com/2010/10/level-annak-akit-illet.html?ref=nf

Névtelen írta...

"mielőtt nekiveselkednétek fellapozni a lózunggyüjteményt kedves jobber barátaim, leszögezném: nem a károsultak ellen szól ez az írás..."
Nem kell lapozni semmit, beteg ember vagy, ez elég egyértelmű...
Segítsd inkább a vezéredet, hiszen ő is gyüjtöget... http://kapcsolat.hu/blog/erkolcs_es_penz

Névtelen írta...

kedves Molnár Péter,
a tragédia nagyságát és szörnyűségét senki sem vitatja,halálos áldozatok voltak és haldoklik az élővilág, a termőföld...Éppen ezért kellenének oda szakértők a politikusok helyett, és az ügyeskedők helyett...és persze pénz, pénz. pénz kellene, de a nem a nyugdíjasok és a szegények zsebéből, és nem használt ruhák, és nem kőbánya tulajdonosok zsebét tömők.szerintem mi itt teljesen normálisak vagyunk, csak látjuk az érem másik oldalát is...a politika igen mocskos arcát is!!!
üdv. szécsimagda
ui. a farkastanyán jó a Deák Bill videó-

Névtelen írta...

"de a nem a nyugdíjasok és a szegények zsebéből, és nem használt ruhák, és nem kőbánya tulajdonosok zsebét tömők"
Gondolom erre kapásból tudsz forrást hozni, hogy hol lehet erről bővebben olvasni...megkérnélek rá!

PuPu írta...

Az érdekelne még, hogy miért nem lehet pontosan dokumentálni a helyszín állapotát immár napok óta.
Pintér egyszer már használhatatlanná tett nyomokat, mikor azsokét lelőtték, - most majd ráküldenek a nyomokra munkagépeket.
Remek lesz!
:O)))

- írta...

NÉZZÜK MÁSKÉPP:A Katolikus Karitász, az iraki nagykövetség, Kasim Askes Hasan által vitt élelmiszerek, az osztrák cégek építőanyag felajánlásai, a Baptista szeretetszolgálat gyűjtése, egy kaszinó képviselőjének félmilliós adománya, az önkéntes munkások izomereje, energiája, ideje, a több tonna használt ruhát gyűjtő Máltaiak JELENLÉTE, a Jobbik gyűjtése, + A MÉG FEL SEM SOROLTAKÉ, NEM ARRÓL ÁRULKODIK, HOGY A KB. TÍZEZER GAZDAG MAGYAR ADAKOZIK ITT...ÉS HOL VAN A KORMÁNY ÁLTAL FELAJÁNLOTT MEGÍTÉLT ÖSSZEG? éN ERRŐL NEM HALLOTTAM SEMMIT!!!Bizonyítsd be te, hogy nem a nyugdíjasok és a szegények dobják össze amit össze tudnak dobni, MINT MINDIG, akár a segélyhívószám által is...MEGKÉRNÉLEK ARRA, HOGY GONDOLKODJ, ÉS NE HIDD, HOGY EBBŐL A TRAGÉDIÁBÓL EGYESEK NEM HÚZNAK HASZNOT! A TÉMÁT ITT VELED LEZÁRTAM, OLVASD FIGYELMESEN A HÍREKET...

Névtelen írta...

Kutyából nem lesz szalonna !
P. ből se rendes ember !!

Névtelen írta...

IGAZAD VAN NÉVTELEN "HŐS" FIKÁZÓ: PUTYINBÓL, PINTÉRBŐL, PAPCSÁKBÓL, POKORNIBÓL, NEM LESZ RENDES EMBER... :))))
- ALMÁCSKA -

Névtelen írta...

"Pintér egyszer már használhatatlanná tett nyomokat, mikor azsokét lelőtték, - most majd ráküldenek a nyomokra munkagépeket."
Gondolkodni kéne, mielőtt írsz valamit...
Több méter iszap van a sérült tározó közvetlen közelébe (sajtóhír) szerinted hogy küld rá munkagépeket? Vagy beveti a légierőt..? :)

Névtelen írta...

SZÉCSI MAGDA írta...
"Bizonyítsd be te, hogy nem a nyugdíjasok és a szegények dobják össze amit össze tudnak dobni"

Gratulálok, nagyon okos vagy, de komolyan: Te állítasz valamit, amit még csak véletlenül se tudsz bizonyítani, de azért én bizonyítsak... :)
Szerintem aki csak tud, segít: önkéntesek, szeretetszolgálatosok, katonák, rendőrök, stb..és ez a lényeg!
Azt, hogy a kormány által felajánlott segítség hol van, gondolom rövidesen meglátjuk! A falu közepéig húzódó új gát se kerülhetett 2 forintba...
Aúgy mint mindig, most is lesznek ügyeskedők/csalók/más nevében gyűjtők, stb.. ezeket fejenként 100 év kőfejtővel kell jutalmazni, ilyen egyszerű ez...

Névtelen írta...

Ritka, gusztustalan, hazaáruló banda vagytok. Jól egymásra találtatok. Az ilyen szemét társaságot kell oda küldeni egy kis iszap lapátolásra.