2010. október 17., vasárnap

HADMÉRNÖKÖK

Osztrák hadmérnökök vizsgálják a megsérült ajkai zagytározót.


Illés Zoltán kérte fel őket, bizonyságát adva annak, hogy az alkalmatlanság és a küldetéstudat a szervilizmussal keveredve micsoda képtelen eredményekre vezethet.
A hadmérnökök azt vizsgálják, hogy megsérült 10-es kazettánál milyen módszerrel lehetne megállítani a repedezett északi gátfal további süllyedését, és miként lehetne lezárni a kiszakadt tározót.
Állítólag azért kellettek az osztrák hadmérnökök, mert ők igen járatosak az erődépítésben, de lehet, hogy majd az izraeli hadmérnököket is fel fogja kérni, amihez ezek között a politikai közállapotok között nagy bátorság kellene, ez kétségtelen…
Azért az államtitkárnak vannak saját elképzelései is, - a tározó elé védőfalat akar építeni, illetve betondarabokat dobáltatna helikopterről a tározó kiszakadt sarkához, hogy azzal is gátolják a tározóban lévé sűrűbb állagú vörösiszap kiömlését.
Nagyon meglepődnék, ha hamarosan nem derülne ki, hogy van ennél gazdaságosabb megoldás is, - a betont ki lehet váltani a jóval hatékonyabb és helikopterről dobálásra sokkal alkalmasabb dolomittal, így bizonyítva itt is a kőbányászat fölényét az iszapszínű alumíniumipar felett!
Illés a magyar politikai élet üde színfoltja, szegényebbek lennénk nélküle.
Személyében testesül meg a magyar politikus, - semmihez sem ért, ostobaságával csak agresszivitása vetekedhet – ellenben kinyilatkoztatásai majdnem annyi kárt szoktak okozni, mint amennyit az intézkedései.
Ha Magyarország jogállam lenne, akkor most éppen mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, hogy kifizesse az általa rapid módon, némi - az európai stílustól kissé távol álló - ordibálás keretében, jogalap nélkül leállított útépítés kártérítését, - munkások állásideje, kiesett gépórák díja, őrzés költségei, az éppen bedolgozásra váró anyagok megsemmisülésének költségei, ezek eltávolításának és deponálásának költségei, stb.
És ha ezzel végzett, akkor a rendőrségen ülne és vallomást tenne az ellene rémhírterjesztés miatt indított büntetőeljárás keretében, megmagyarázhatná, hogy miért keltett indokolatlan pánikot mindenféle Csernobilhoz mérhető radioaktív sugárzás hirdetésével a károsultak között.
Aztán - ha ez egy európai ország lenne,- akkor ez a kétlábon járó tehetségtelenség már a gátszakadás utáni naptól kezdve nem lenne államtitkár.
Ha a Shinkanzen nevű szuperexpressz Japánban két percet késik, lemond a közlekedési miniszter, leborotválja a haját és buddhista szerzetesnek áll.
Ha kisiklana, akkor a tokiói állomás peronján letérdelve wakizashit ragadna és egy határozott mozdulattal felvágná a hasát.

Nálunk meg ez a pojáca - mintha mi sem történt volna - osztja az észt és invitál labanc hadmérnököket igazlátni, jóllehet vannak egyetemeink, vannak nagy tapasztalatokkal rendelkező mérnökeink, horribile dictu még hadmérnökeink is vannak, a labanc eleddig meg még csak várakat robbantgatni járt hozzánk, építeni nemigen…
Tulajdonképpen ez a helyzet maga Orbánia.
Amikor a szocialista miniszter gépkocsivezetője közlekedési balesetet okozott, az egész jobboldali sajtó halálhörgéseket hallatott, női publicistái úgy sikongattak, mintha éppen szerelmi életük jobbrafordításán munkálkodtak volna, a miniszter monnyon le! - most meg kuss van.
Szinte senkit nem izgat azon az oldalon, hogy az IIlés által felügyelt hatóság a tragédia előtt jegyzőkönyvezte a klasszikus Ferenc Józsefi gondolatot: minden natyon szep, minden natyon jo, mindennel natyon meg fatyok elegedve!
Még a hatóság érintett vezetőjéről sem hallani, hogy felajánlotta volna a lemondását, nemhogy a főnöke kínálta volna fel Orbánnak ezt.
Tulajdonképpen ez az, ami a Balkánra csúsztat bennünket a térképen, - a politikai kultúra teljes hiánya.
Az a kettős mérce, amely lépten-nyomon tettenérhető - „mi nem tudunk hibázni, mi makulátlanok vagyunk, mi ezt annyiszor ismételjük, mint a klasszikus viccben a kistörpe, hogy akkor most bepisilünk, hogy a végére már magunk is elhisszük…”
Normális erkölcsi érzékkel egy kempingben, ha a szerelmi életet élsz, próbálod visszafogni magad, ha emberek mozgását érzékeled a sátrad környékén, ezeknek viszont nincsenek gátlásaik, - trappolhat körülöttük egy apácák vezette cserkészcsapat, ők akkor is bíztatják Viktort: Még! MÉg! MÉG! Mostfinom! Mostnehagydabba!
Beszélgetek Fideszes ismerőssel, aki szerint most hihetetlen jól mennek a dolgok, és minden nagyon rendben van, végre el lesz kapva azok mogyorója is, akik itten nyolc éve csak loptak, raboltak.
Kértem, mondjon egy példát Zuschlagon kívül, akit jogerősen elítéltek volna, - nem sikerült választ kapnom.
Ha meg Illés randalírozásait, Orbánnak a Tanú Bástya elvtársát idéző megnyilatkozásait emlegetem, vagy a svájci frank árfolyamával való ócska trükköket, akkor csak hümmögés a válasz…
Ezenközben persze a mai napig nincs válasz arra, hogy ugyan, mi is volt a közvetlen oka a gát leomlásának, ellenben háborítatlanul folyik tovább a népek hülyítése a mindjárt kiömlő vörösiszappal, jóllehet a gáton akkora kapu nyílt, hogy ha a ma már szinte csak csákánnyal bontható üledék ki akart volna önteni, akkor már régen nyakig ülne Orbán is, Illés is a trutymóban.
De nincs hír arról sem, hogy ki rendelte el és milyen tervek, számítások alapján, a falu közepén ormótlankodó dolomit-gát megépítését, ki szállította hozzá a követ, kinek a tulajdonában levő kőbányából.
És a lakosság által összegyűjtött pénz és anyagi segítség körül sem tiszta a kép…
Mindegy, - az idő megy, és ha okosak vagyunk, akkor nekünk dolgozik - de azért illúziókba ne ringassuk magunkat.
Darabideig még nézegethetjük őket…


:O))))

3 megjegyzés:

- írta...

szia pupu. milyen szép lettél! a vörös és fekete a kedvenc színem és a barnát is nagyon szeretem.
a kapcsolatra innen megint nem lehet rákattintani, ez nem jó, de te tudod...
illés egy fura szerzet. ez mindig úgy csinál mintha tenne valamit, közben őt teszik...a tévében mondta egy ember, hogy szeptember 3o-án markológépek dolgoztak pont azon a részen, ahol aztán kiömlött az iszap, csak remélni lehet, hogy nem illés "markoltatott",hogy szükség legyen rá...mint valakinek a dolomit-gátra. sötét ügy ez, sok a titok, és fura, hogy az vijjog akinek nem kéne, míg az áldozatok akiknek mindenük odaveszett alig is nyilatkoznak, és meg sem szavaztatták a gátról. mi lehet ott a föld alatt pupu, olaj? pár év múlva kié lesz csendesen az a földterület, ami most senkié? csak nem csányi akar ott repülőteret építeni? ha nem lenne ilyen gyenge az ellenzék, már mindent tudni lehetne az ügyről.az ellenzék nem hívhat be külföldről szakértőket? mit tehet meg egyáltalán az ellenzék? csak a fizetésüket vehetik fel? ez nem nagy tett...a hírektől egész nap fáj a gyomrom. ahogy a mekit belehet perelni egészségrombolásért, úgy a magyar kormányt is belehetne, totál kivannak az emberek, pedig ez még csak a kezdet.tudod a fideszre még azt sem lehet mondani, hogy átvágtak bárkit, mert nem volt programjuk, a választás előtt csak hallgattak, a kétharmad pedig zsákbamacskára szavazott, de ez már mindegy. olvastam, hogy a jobbik az utcára akar vonulni, de szerintem viktor csak annyit mondana, mint a kedvenced, hogy majd megunják és hazamennek...egy blogger az írta, hogy bíznunk kell abban, hogy a fidesznek sikerül. de azt nem írta, hogy mi. béke, biztonság, munkahelyek? na, pont ezek nem lesznek.
kemping az lesz...vagy ki tudja...

Névtelen írta...

Idehozom a kapcsolati elérhetőséget SZM kérésére:
http://kapcsolat.hu/blog/hadmernokok
http://kapcsolat.hu/blog/szenator

Ez már több mint bosszantó, szerintem sokan nem találják meg, nagyon elrejtették.Sokkal többen szoktak ott reagálni , ha az ajánlottak között van.

Ez a vörös és fekete se rossz, Stendhal után szabadon!:) A csupa fekete is jó volt.

Egyébként meg tényleg megáll az eszem.Sem Illés, sem a búbos banka nem akar eltűnni a süllyesztőben.Mi sül ebből ki?????!!!!

MC

- írta...

köszönöm MC! :)