2011. október 20., csütörtök

DAGADT BAGÓS, ANNYI NEKED!

Pártunk és Ármányunk ismét bebizonyította, hogy dolgos népünkért mindenre képes.
Most éppen arra, hogy az egészségügyi ellátás során szankcionálni fogja az egészségtelen életmódot, és azok, akik elhízottak vagy dohányoznak, drágábban fogják kapni az aranyérkenőcsöt.
Az ember csak álmélkodik, hogy ezekben a forradalmi időkben erre is jut ideje a Mi Lángpallosú Vezérünknek és hű vazallusainak, pedig a fülkeforradalom világméretűvé fejlesztése rengeteg munkával járhat.
Csak a hála és boldogság hangján rebeghetünk köszönetet a messze jövőbe tekintő rendeletért, habár nekem kissé elhomályosítja a boldogságom, hogy netán kiterjednek ezek az egészségjobbító törekvések a libákra is, és akkor oda dús libamell, keszegek lesznek a hajdan oly kerekded libacombok, oda a feszes és formás püspökfalat.
Mi marad egy ilyen egészséges életmódot folytató libából?
Egy halom csont és bőr, meg esetleg a jóldizájnolt tollruha, de szerintem az is lógni fog rajta, mint télikabát a vállfán…
De félre a szubjektív érzelmekkel, első az egészség, második a Videoton!
A rendelet kiötlője megérdemli az orvosi Nobel-díjat, mert ilyen remek hivatkozással vágni eret már megint a legszegényebbeken, ehhez kétségkívül kiemelkedő tehetség kell.
Persze az ördög most is a részletekben lakozik, merthogy a koncepció nem részletezi, hogy ki is számít kövérnek, mint ahogy azt sem, hogy a napi két szál cigarettát elcumizó kocabagós is szankcionálandó e?
Ez a kövérség egyébként is olyan érdekes dolog.
Kezdjük talán azzal, hogy a különféle lapokban olvasható testtömeg-index számítások, kalkulátorok adnak némi iránymutatást állapotunkról, adnak bölcs tanácsokat is, hogy mit tegyünk-együnk elhízás ellen, de nem adnak hozzá pénzt.
Úgy látom, ezt a most készülő rendelet sem fog adni a szigorú szankciókhoz, márpedig az egészséges életmód pénzbe kerül.
Aki közmunkában bozótot irt hat fokban, esőben esetleg, ahhoz kalória kell, márpedig az, hogy miből veszi fel az ehhez szükséges kalóriát, kéksajtból és pármai sonkából vagy zsíroskenyérből, az az elhízást tekintve nem mindegy.
Mint ahogy az sem, hogy ha egy családnak nagyon szűkös pénzből kell kijönni, akkor az étrenden nem az igazán egészséges ételek fognak szerepelni, hanem a legegészségtelenebb, szénhidrátdús és fehérjeszegény ételek.
Egészséges életmódot a gazdag ember tud folytatni, a szegény ember pedig azt főz, amire futja a pénzéből, meg amit a mamájától megtanult, így aztán a krumplit krumplival fogja enni, a legszegényebbek meg levesként a vegetás vízbe dobott pár szál cérnatésztával ünneplik a vasárnapot.
Emellett azért még lehet elhízott valaki, aki például kenyéren él, mert vannak az elhízásnak alkati meg genetikai tényezői is, ami ellen lehet küzdeni, de győzni soha.
Nem is csodálkozom azokon a szegény embereken, akik ha egy hónapban egyszer hozzájutnak, akkor belecsapnak a szappanhabba és cigány-szendvicset esznek – két rántottszelet között egy harmadikat – egészségükre!
Ha valaki eléjük tenne egy adagot a legdivatosabb éttermek étel-kreációiból - óriási tányéron kis szelet padlizsánkrémmel díszített lazac, a tányér valamilyen szósszal összekenve – hülyére röhögnék magukat.
Viszont az orvosok remekül fognak szórakozni, amelyik beteg nem elég szolvens, az rögtön kövér lesz, míg, aki hozzájárul tevőlegesen is a magyar orvosok közismert helyzetének könnyítéséhez, az maga lesz a világszép Nádszál-királykisasszony.
Hadd ne minősítsem az ötletet, csak viszonyítási alapként említeném, hogy vannak országok, melyekben a cukorbetegek az étkezésükhöz is támogatást kapnak, míg nálunk a cukorbeteg zsíroskenyérrel diétázgat, mondván, arra nem szór cukrot senki…
Szerintem ez egy beteg elme kisugárzása az egészségügyre, amely azt képzeli, hogy azért, mert őt anno hülyére verték, most mindenkit kényszerrel kell ösztönözni a helyes magatartásra, merthogy ő is a pofonoktól lett ilyen kiváló.
Így aztán most magyarember pofozgatásos nevelése folyik, majd meglátjuk, hová vezet ez, hadd ne jósolgassak.
Jó lenne egészségesen élni, de ennek feltételei is lennének.
Többek között el lehetne kezdeni a harcot az alkoholizmus ellen is, merthogy a kétmillió alkoholista országában talán mégsem az a legnagyobb probléma, hogy Juliska néninek nagy a feneke, hanem az, hogy Jóska bácsi jól benyomva laposra veri a családját, majd a jól végzett munka elégedettségével telehányja a konyhát.
Aztán itt vannak a mentális betegségek is, éppen ma gyújtotta fel egy ember a házát, mert el akarta árverezni a bank.
Ez az ember akár örök vendég is lehet a pszichiátrián, mert képtelen feldolgozni azt, hogy a két gyerekét eltartani, a háztartásukat fenntartani akkor se tudja, ha megfeszül, hiszen minden törekvése dacára sem találtak munkalehetőséget a feleségével.
Erre kellene intézkedéseket hozni, de nem úgy, hogy a munkanélküli segély csökkentéséből akarjuk fizetni a közmunkára szánt többletkiadásokat.
Az egészséges élet alapfeltétele az egészséges állam, egészséges társadalom, létbiztonság.
Na, ezen kellene törni a fejüket a politikusoknak az ilyen baromságok helyett.

Más:
Az Unió háborút viselt Líbiában.
Ma megnyerte.
Megnéztem a képeket Kadhafi meglincseléséről – nem voltam büszke arra, hogy európai vagyok…

:O)))

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

az egészséges életmód egyik alapfeltétele az értelem, a másik a nyugalom=nyugodt élet. Bölcs Vezérünk regnálása alatt a nyugalomból igen kevés jut már hű választóinak is, a felnövekvő nemzedékek számára meg most dolgozták ki a nemzeti elhülyülés programját, amely Közoktatási törvény fedőnéven olvasható a neten.
Meg egy kis pénz is kéne hozzá, persze, mert leértékelt teszkógazdaságosból könnyebb jóllakatni a családot, mint biotermékből. Néhány staub és egy kurta pálesz szomorú mámort ad - mennyivel jobb lenne ehelyett nyaralni menni, esténként néha színházba, vacsorázni, táncolni...

Debi írta...

Kedves Névtelen!
Egyetértek a megjegyzéseiddel, egyet kivéve.
Sajnos nem Közoktatási törvényt készítettek Hamupipőkéék, hanem Köznevelésit -- s ez nem játék a szavakkal.
Egyébként remek fogyókúrás recept gyűjteményeket lehet találni, ezek közül egy gyöngyszenet közreadok, -- a havi 750 000 forintos képviselői fizetésből (a plusz juttatásokról nem szólok) meg is lehet valósítani.

Debi írta...

Itt a lemaradt recept gyűjtemény (pl. Répási Robikának),
http://www.mindmegette.hu/receptek-a-90-napos-dieta-minden-napjara-46899
Amennyiben nem tudod megvenni a hozzávalókat, akkor ANNYIT IS ÉRSZ!!!

Névtelen írta...

Ha elveszik az önkormányzatoktól a gépjárműadót meg a nemtudommégmit, ők pedig magasabb ingatlanadót róhatnak ki, akkor több pénzük lesz?
Nálunk ez jelenleg úgy néz ki, hogy szinte lóg az ovi teteje, nincs támasztása, az első hó nem tudom mit fog vele csinálni, nincs fűtés a suli tornatermében, mert drága, akkor mi fog még jönni? Ez itt csak Pest megye, nem is a legcsóróbb szakasz.

éva írta...

Pupu nagyon egyetértek veled - egészen az utóiratig. Ha jól tudom európaiak nem voltak a lincselők között, csak líbiaiak, akiknek lehet, hogy a családtagjait mészárolták le Kadhafi parancsára.
Ott ilyen direkt módon szokták az ilyesmit megtorolni. Tehát nem az európaiságot kell ebben a témában szégyellni.

zombi írta...

"Állítsátok meg Arturo Uit."

Ami meg Kadhafit illeti, hát....sok ember halálát okozta. De a diktátorok vége majdnem mindég hasonló.

Névtelen írta...

Gondolom a CIA átadta a listát ahogy szokta x ezer meg kell semmisíteni
azt kész természetesen a teljes Kadhafi családot + a híveit

dányi írta...

Kedves Éva! Francia Mirage gépek akadályozták meg Kadhapi menekülését. Ők adták a lincselők kezére...Van mit szégyellnünk, sajna.
Dagadt bagósok, hányan adtátok neveteket a fülkeforradalomhoz? HEHE

Névtelen írta...

Szerintem is undorító módon végeztek a vezérrel. Undorító!

Névtelen írta...

Egy gazdag országban meg lehet ilyesmit tenni, bár köztudott, hogy az ilyesfajta erőfeszitések, a büntető jellegü intézkedések, teljesen hatástalanok a probléma megoldására. Magyarországon más a helyzet, egyrészt a kultúra és hagyomány része az egészségtelen táplálkozás (zsiros, nehéz ételek), másrészt az egyészséges reformkonyha hozzávalóit az átlagember nem tudja megfizetni, harmadrészt, az átlagembernek már aligha maradt más öröme a roboton kivül mint hogy jól teleegye magát (emotional overeating a gazdag országokban is nagy probléma). Nem az egészséges életmódért aggódik a Fidesz, csak pénz kell nekik, méghozzá gyorsan.