2011. október 25., kedd

LIBSIK

Megvan a megoldás!
Ez az izgága Gyurcsány az új pártjával csak a gondot csinálja itten a rendes skatulyákhoz szokott magyar politikai életben, hát hogy képzeli azt, hogy baloldalinak nyilvánítja magát?
Ki tűrhetői ezt el, mikor ez a skatulya már foglalt, eben terpeszkedett el a szocialista párt, és ebben szoronganak a feneke - és a bányászbéka feneke alatt - a magukat kommunistának aposztrofáló pártok, meg a magát szociáldemokratának valló Kapolyi féle párt.
Nem fér oda már be senki, és amikor kiderült, hogy Gyurcsány saját céggel kíván részt venni a politikai zsibvásáron, mindenkinek vakaródzhatnékja támadt.
Először a Kapolyi féle gittegylet kapott sikítófrászt, magas gyógyszertérítési díjra kötelezett alvezére egyfolytában siránkozott, közben meg a tenyerét dörzsölte, végre valaki kíváncsi rájuk.
A komcsik hallgatnak, ők tudják, hogy Gyurcsányt annyira érdeklik ók ideológiailag, mint libát az erdèlyi fatányéros, a Fideszt nem érdekli az ideológia, ellenben ha a pénzüket veszélyeztetné, a nyakigláb már a várbörtönben ülne, merthogy az ö gondolkodásuk inkább praktikusnak mondhat, mint elvszerűnek.
Habár, a politikai palettán már csak baloldaliak nem voltak, így az is lehet, hogy az ő jövőbeli terveiket is keresztezi az első számú közellenség, akinek a fejére elég szép vérdíj lehet kitűzve...
A választó egyelőre ugyan még ott tart, hogy az új párt egy olyan szocialista párt, amelynek tagjai megunták a tökölődést meg a semmittevést és akarnak is valamit tenni a viktatúra megdöntéséért - már a képviselői fizetések felvételén és a két szavazás közötti szundikáláson túl.
Ez nagyon helytelen, hiszen félrevezeti a választót és arra késztetné, hogy téves párhuzamokat vonjon, fel kell tehát világosítani.
A szociáldemokraták testalkatában is a szebb jövőt ígérő üdvöskéje, Schmuck Andor azonnal kijelentette, hogy a tagság - ő és a Laci bácsi - nem hívei a parttalan liberalizmusnak, ők továbbra is a Népszava-kalapács vitéz forgatásában látják a munkásosztály felvirágoztatásának útját.
Ellenben a szocialisták és a Fidesz megmondóemberei egyik oldalról, a szabad madarak kissé megtépázott tollú maradványainak médiában vitézkedő utóvédje a másik oldalról eldöntötte az új pártalakulat sorsát - liberális párt lesz ez, hiszen ez így jó nekünk.
A libsiknek azért, mert ez a pasas úgy sem tud megmaradni a tankönyvek által leírt keretek kőzött, így továbbra is ők maradhatnak az általuk képviselt formájában ugyan bukott,  de vegytiszta eszme kizárólagos zászlóvivői.
A szocik egyes prominenseinek pedig azért lenne ez jó, mert lehet vidáman mutogatni, hogy nalám, mi megmondtuk előre, hogy a békétlen nyakigláb a liberálisok ötödik hadoszlopa, szemölcs a szocialista eszmék habtestén, navégre, hálistennek vége van a Gyurcsányizmusnak!
A Fidesz meg a saját tábora maradékának meg a szélsőjobbnak játszik, ahol a "liberalizmus" közvetlenül a durvaanyád mellett tanyázik, a Gyurcsány meg a varacskos disznóval keresztezett zsiráfpatkány szinonimája.
Jelenleg itt tartunk, ami azért nem túl jó jel a jövőre nézvést, de mit tegyünk, a magyar politika már csak ilyen,
Nem szólva arról, hogy mit csinálnak ezek a népek, ha kiderül, hogy az új párt esetleg valóban egy modern, nyugatos, szociáldemokrata párt lesz, amelyik elfogadva a kapitalizmus feltételrendszerét fogja képviselni a munkavállalók, a kisvállalkozók, a nyugdíjasok politikai érdekeit, megengedve magának azt a luxust, hogy ne a liberalizmussal szemben határozza meg magát, ellenben elfogadja abból a mindenkinek rokonszenves elveket.
Nehéz ebben az országban tisztességes politikai pártot csinálni, nagyjából olyan feladat, mint mocsárban megrendezni az 400 méteres vegyesúszás világbajnokságát.
Nem lehetetlen, de az eredmények azért nem lesznek az igaziak…
Mindenesetre a párt jellegének meghatározása elsőrendű feladata az új párt agytrösztjének, majd kongresszusának, és ettől kezdve nem kellene kíméleteskedni, meg odahagyni a szociáldemokrata címkét másoknak, lehet ez a párt – és személyesen Gyurcsány is – olyan jó szocdem, mint a kissé kanyargós politikai pályájú Schmuck Andor virtuális pártja.
Aztán lesz itt még egy neuralgikus pont, mégpedig az, amikor elindul a tagság a régiből az új felé.
Márpedig, ha elindulnak, akkor itt lesz felzúdulás meg népharag.
Ha a szocik a kongresszuson tovább folytathatják az eddigi politikájukat, akkor az általuk favorizált iránytű olyan utat fog mutatni nekik, melyet nemigen fognak szeretni.
Jobb lenne a békesség.
Széles az út, elférünk ketten is, mondta Szakasits hajdan, de korunk Rákosija ma nem baloldali pártban van, így aztán a mondás akár még igaz is lehetne.
Ebből az alapállásból lehetne talán politizálni…

:O))))

7 megjegyzés:

Novi írta...

Szép Estét!

A minap valamelyik postnál 'jobbtroll' bizonyos számok misztikájával /s szerintem azok téves következtetéseivel/ foglalkozott, miszerint az osztódott párt/ok/ tagjai, szintén osztódni és csökkenni fognak.
Na már most, az hogy a tagok osztódni fognak, nem kérdés /lásd a napi híreket, miszerint a leendő DKP már most tudhat magának óvatos becslések szerint is néhány ezer volt mszp-s tag szándéknyilatkozatot/.

Mind ezen tények mellett az, hogy a jelenlegi tagok milyen arányban osztódnak, illetve a ma még bizonytalan szavazók közül hányan és melyik párthoz /most csak a két osztódott pártról beszélek!/ csapódnak, az a jövőben kiderül.

Meglátásom szerint, a minimális tévedés fenntartása mellett /mert nem kell ahhoz jóstehetségnek lenni,/ az új pártnál fognak nagyobb arányban jelentkezni a csatlakozók, s ha nem változik és még jobban eltolódik az MSZP politikai stratégiája a zemberektől, akkor azt kell feltételeznem, hogy még a parlamenti küszöb elérése is kérdéses lesz számukra.
'Möglássuk' egy jó év múlva...

>;-))

ps;
PuPu, csak nem megent ájpod? ;o)

PuPu írta...

Szia!
Honnan derült ki?
Nem szeretem, gyakorolni köllene rajta, mint a zongorán...
Sok a hiba?
Mingyár megnézem!
:O)))))

éva írta...

Pupu, egy b és egy ó hiánya akaszt meg a folyamatos olvasásban - összességében meg ez egy "nagyon vigyázok, hogy rá ne lépjek bárki tyúkszemére" írás. Tufsz te ennél jobbat is.
A Kapcsolat.hu-n írta egy kommentelő, hogy "Gondolom az Mszp-t is az ország iránti elkötelezettség vezérli, és nem gáncsolja, sőt, a leendő összefogás érdekében segíti az új testvérpártot. Az Mszp nem önző és főleg nem ostoba.”
Amire az AN-en (és itt is) csak egy választ írhattam: Hogy ez mekkorát fog kappani, amikor tudatosul benne, hogy DE IGEN!

Durva háborúban szorították ki Gyurcsányt az MSZP-ből:

http://hvg.hu/itthon/20111024_Gyurcsany_MSZP_frakcioalakitas

Ennyit a békés elválásról, a szövetségre vagyunk ítélve-ről meg egyáltalán az Mszp-ről. (kekec)

zombi írta...

Nem kellene már ezekkel az elütésekkel foglalkozni. Nem ez a lényeg. Pl: nekem mindég beakad az "a" betű és csak javításokkal tudom leadni a hsz-t.
A lényeg a tartalom. Tényleg nem jó, ha az MSZP ellenfélnek tekinti a DK-t. Mert nem az. A sértettség meg nem jó tanácsadó. Ha le akarják váltani 2014-ben a Fideszt, ami időt én sokallok, mert addigra itt már minden el lesz dózerólva és sóval behintve, szóval inkább egymást támogatni kellene. Mert mindegy, hogy a baloldali szavazók melyik párthoz fognak kötődni, a balodal esélyeit növelik. Az uj választási törvényt tekintve, itt minden szavazatra szükség lesz a Fidesszel szemben az egy fordulóban.

Novi írta...

off :)
engem eddig sem zavart az a néhány 'másfajta' karakter /s gondolom ezt PuPu is így látja :)/, a mondanivaló, a téma meglátása volt számomra eddig _is_ a lényeg.
S pont azért jegyeztem meg néhány perccel közvetlen a megjelenés után, hogy minél kevesebb off téma legyen.
PuPu: ájpod-árulkodó _többek között_ az "erdèlyi" é betűje ;o), de tudok jó zongoratanárt :-)))
Részemről téma végleg lezárva.
>;-))

PuPu írta...

Évának:
nem szeretném, ha akaratom ellenére keresztbetennék a DK-nak, ha ők nem reagálnak, akkor egy darabig várni lehet, hátha lecsitulnak a felhorgadt MSZP-sek, habár nem ez látszik pillanatnyilag.
Összeveszni két pillanat alatt lehet, a kibékülés hosszadalmasabb...
Még jár mindenkinek néhány nap türelem...
:O)))

éva írta...

Pupu - ma aktuálisabb az előző hsz-em, mint tegnap volt. Csak közben nagyon sokan nagyot koppantak!
Csak egy apró remény miatt tartok ki 12-ig MÉG: az ATV-t végül is tudjuk, hogy nem az Mszp pénzeli és befolyásolja, tehát legalább azért a lépésért nem tehetők ők felelőssé.
De az az alamuszi és alattomos mód, ahogy a Kapcsolatról eltávolították a Gyurcsány blogot - ahelyett hogy a helyén - aki keresné - egy őszinte és becsületes INDOKOLÁS állna - az egy jó nagy puchli - olyan is a szaga! Vagy letörlik magukról 12-én, vagy tényleg le kell írni őket. (kekec)