2011. október 5., szerda

NYAKIG A SZÓSZBAN

Nyakig ül a szószban a Mi Reménységünk, büszke lehet magára, mert a háromnegyedét - ha nem a négyötödét – személyesen ő csinálta, tehetséges ember.
Miután az erőlködése nem csökkent az utóbbi időben sem, a szósz magassága egyre emelkedik, ő meg láthatólag az előremenekülés taktikáját választotta, hajszolja tovább magát is, meg az országot is a pusztulásba.
Olyan, mint a bolond cowboy, aki a már csont és bőr lovát sarkantyúzza, korbácsolja, üti – vágja, hogy elérje Golden Cityt, ahol majd a gazdagság és nyugalom vár végre rá - de már tudja, hogy az arany városa csak a képzeletében élt, a ló meg lassan kidöglik alóla.
Sok lehet ez egy beteg embernek, nagy szerencséje lesz, ha nem roppan bele hónapokon belül, viszont nem tudom, hogyan értékeli ezt az opciót a ló.
A gazdaság romokban hever, a legújabb prognózisok jövőre 0.5% - os GDP növekedést prognosztizálnak, de ezek a prognózisok a kormánnyal barátságos viszonyban levő kutatóintézetektől származnak, mert vannak, akik tárgyilagosan kimondják, hogy a legtöbb, amit elérhetünk jövőre, az a stagnálás.
Nyakunkon a recesszió, és ezt sajnos minden magyar család meg fogja érezni.
A gazdagok kevésbé, a szegények meg nagyon, hála az adórendszernek, meg az eszetlen gazdaságpolitikának.
Ha az embernek eszébe jut, hogy mekkora sírás-rívás, mecsoda jajgatás folyt a Gyurcsány-kormány időszakában, hogy csak két-három százalékos az évenkénti gazdasági növekedés, akkor vagy sírni, vagy röhögni támad kedve.
Ami azt illeti, a külső gazdasági környezet sem kedvez a Mi Boldogságunknak.
Az a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság, melyről azt képzelte, hogy már vége és majd most aztán jön a konjunktúra, melyben békésen lehet majd kommunikálni a speciális magyar út sikerét úgy tűnik, hogy két fázisa között csak egy rövid pihenőt tartott.
A magyar gazdaság feje fölül nem vonultak el a viharfelhők, sőt.
És nincs semmiféle tartalékunk, nincs semmiféle megállapodásunk senkivel – legfőképpen a hősiesen elűzött IMF-el nincs.
Ami tartalék még volt a ládafiában Bajnai hagyatékából – nem kevés – azt a Nagy Szerencsejátékos a MOL részvényekkel szó szerint eltőzsdézte.
Az országon belül sem rózsás a helyzet, a várt fogyasztásélénkülés elmaradt, már minden társadalmi réteget maga ellen hangolt, mindenkit megsértett, mindenkinek belegázolt az anyagi érdekeibe, de ellentételezés semmi.
Ez lehet az Úr büntetése: „
Viktor fiam, megosztottad a nemzetet, szembefordítottad az atyát gyermekeivel, barátot a baráttal, kollégát a kollégával, libát a szakácsnővel, most akkor az a büntetésed, hogy a szemed előtt szerveződik meg egy új nemzeti egység, melynek te lészen a kovásza!
És közben majd megtapasztalod az általad tojt, menet közben kikelt és felcseperedett sárkánytojások tevékenységéből, hogy milyen is az, amikor valakit a politikai megsemmisülés felé hajszolnak – a fekete lajbis szabadcsapatok legfőbb ellensége is te leszel!
És közben tétlenül kell szemlélned gyűlölt politikai ellenfeled megéledését – láttál te már komcsi főnixet?
Na, most majd láthatsz, és elhiheted, egy Gyurcsány - Bajnai tandem ezerszer jobb lesz, mit te valaha is lenni tudsz a luftballonhámozó Matolcsyval.
Pedig megmondta a magyar költő – ’Matolcsyzmus az élet megrontója, mely kancsalul, festett egekbe néz!’
Hát csak szembe kellett volna nézni Matolcsyval, és ez a megrontás azonnal borítékolható lett volna!”
De a Népboldogító Dumagép úgy tesz, mint aki nem veszi észre sem a nemzetközi, sem a hazai jelzéseket, folytatja az ámokfutást, most állítólag a kormán átszervezését tervezi.
Réthelyi professzor megy állítólag, Lázár János meg jön a humánpolitikai tárca élére, mecsoda remek ötlet!
Persze Réthelyivel mennek az államtitkárok is, akik közül Rózsika asszonynak már jönni sem lett volna szabad, de Szócska államtitkár – bár az általa folytatott politikával nem lehet egyetérteni, de személyében legalább szakértelmet és valamiféle következetességet képviselt – nemigen fognak ehhez a partitúrához jobb karmestert találni nála.
Lázárral a feladatára alkalmatlan, de úriember Réthelyi helyett egy, a  feladatra alkalmatlan, valódi gátlástalan és pénzsóvár bunkó kerül olyan pozícióba, amelyben rengeteg kárt lehet okozni.
Nem is fogunk benne csalódni.
A szakértelmét nem vonnám kétségbe, hiszen abban az aktatáskában, melyet a néhai Rapcsák képviselő után cipelt, volt bölcsesség dögivel, hát, ha még alváskor a fejét is azon nyugtatta, akkor meg pláne megokosodhatott.
Lehet, hazajön Áder is Brüsszelből, állítólag esélyes az Országos Igazságszolgáltatási Tanács helyébe lépő Országos Bírói Hivatal (OBH) élére.
Neki mindenesetre megkönnyebbülés lesz, nem kell annyit mosolyogni és mondogatni, hogy yes, yes, - idegőrlő lehet a gondolat is, hogy nem mondott e véletlenül yes - t arra, amire no lett volna a helyes válasz.
A stressz felzabálhatja még a legtehetségesebb politikust is, hát még Ádert.
Közben azért várható még ez-az, egy kis hitelminősítői leminősítés, aztán lassan el kellene kezdeni tárgyalni az oroszokkal az új gázszállítási megállapodásról, mert ha nem ügyeskedünk időben, a vége könnyen az lehet, hogy PET-palackokban hozhatjuk be a gázt Bécsből a kocsi ülésének háttámlájába rejtve, vagy fűthetünk uszadékfával.
És ki tudja, hogy az elszegényedés milyen reakciókat vált ki?
Lehet itt még éhséglázadás is, lehetnek tüntetések a megszorítások (melyek - mint tudjuk - nem léteznek…) ellen, és a libák is csak azért nem fognak tüntetni a több kukoricáért, mert elrepülnek kipihenni ezt a tejjel-mézzel folyó Kánaánt.
Persze lehetnek még csodák, megmenthetnek bennünket a kínaiak, mi lehetünk Szaúd-Arábia kulacsa, vagy valami hasonló, de – mein Vezéremmel ellentétben – én erre azért nem építenék.
A megoldás közelebb van.
Valaki mutassa meg neki a térképen Európát.

:O))))

11 megjegyzés:

kelgyo írta...

Lassan már a szájáig ér, pár nyalatnyit már belekóstolt, de még mindig reménykedik ... De még megpróbálja cukrozni, remélem, egyre kevesebb sikerrel ...

Névtelen írta...

Le kellene már Orbán Viktorról szállni . Válság van Európa szerte sőt Amerikában is.

Névtelen írta...

Nem az a baj, hogy a szánkig ér, hanem az hogy lötyögteti.

"Válság van Európa szerte sőt Amerikában is." Ja most már Arábiában is az van, hogy arra járt :-)

Névtelen írta...

"Le kellene már Orbán Viktorról szállni . Válság van Európa szerte sőt Amerikában is."

Amikor tényleg válság volt és ezt kommunikálta az mszp, akkor Orbán mondta, hogy nincs válság. Most amikor vége van a válságnak, most bezzeg válság van. Röhej!
Egyik szavával üti a másikat, csak hogy a politikai emlékezet egyre élesebb. :)

kelgyo írta...

""Névtelen írta...

Le kellene már Orbán Viktorról szállni . Válság van Európa szerte sőt Amerikában is.""

És akkor fel kell rúgni az egész rendszert? Na, ne már.

Kun Béla írta...

"Le kellene már Orbán Viktorról szállni . Válság van Európa szerte sőt Amerikában is."

Igaza van, békén kell hagyni Orbánt, nekünk demokratáknak nincs vele dolgunk csak annyi, hogy megvárjuk, amíg ugyanaz a banda, aki el akarta zavarni Gyurcsányt 2006 októberben, ugyanaz a banda zavarja el Orbánt. Ugynaz a saját nyilas csőcseléke kell, hogy elzavarja Orbánt. Minden más nem, vagy félmegoldás!

Névtelen írta...

Kun Bélának minden szava igaz.
PuPu. Már megint jót nevettem az írásodon.
(Persze a tartalmán sírtam)

Névtelen írta...

"Mi lehetünk Szaud-Arábia kulacsa". Ez remek, napokig fogok mulatni rajta.

Névtelen írta...

"És akkor fel kell rúgni az egész rendszert? Na, ne már"
A blog a válság löttyről szólt, nem a demokrácia szószról. Legyünk pontosak és precízek.

stirlitz írta...

"Le kellene már Orbán Viktorról szállni . Válság van Európa szerte sőt Amerikában is."

Nincs Válság by Szijjártó

éva írta...

Ja, válság van. Csak sajnos nem a világban, hanem egyedül nálunk: (a környező országok köszönik szépen, két-háromszor nagyobb növekedést produkáltak, mint mi) Az EGYETLEN különbség a javukra: NINCS ORBÁNJUK (hanem malacuk van!)