2016. november 3., csütörtök

FODOR LAPÁTON

Mondjuk itt volt az ideje, már évekkel ezelőtt lapátra kellett volna tenni, sokkal egyszerűbbé vált volna az élet.
Valahogy ezeknek a liberálisoknak nincs szerencséjük, a tetemükön lakmározó politikai kukacok csak a bomlás és bomlasztás bűzét képesek árasztani, Fodor követői éppúgy, mint az LMP hívei, de ha lesz majd még további liberális utódpárt, az se lesz más, megjósolhatom.

A liberálisokat ugyanis a jobboldal az ellenfeleihez sorolja, és mindent megtesz azért, hogy amíg életben vannak, ellenszenvesek legyenek a választónak, elhalálozásuk pedig csúfos és kiábrándító legyen.
Vezetőik pedig általában a Vezér szekerét tolják.
Úgy Fodor, mint Schiffer láthatólag Orbán kreálmánya, harcostársaik pedig jobb esetben ártatlan balekok, rosszabb esetben tettestársak.
Persze ez csak az én összeesküvés-elméletem, de hát van ez is olyan jó, mint a többi.



Szerintem Orbán kihasznált egy szituációt, melyben úgy tűnt, hogy Fodor szemben áll vele, és elküldte harcolni a liberálisok ellen, a maga sajátos módján.
Fodor bármikor gyenge lett volna ahhoz, hogy szembefordulhasson Orbánnal, emellett lusta is, mint a lajhár, ő csak dumálni szeret, de abban meg vannak többen is a pályán, akik jobbak nála.
Ő lett a beépített ember az SZDSZ-ben, és miután felénk az a divat, hogy a megtért ellenséget többre becsüljük, mint azokat, akik éveken át a lelküket tették ki az adott szervezetért, így hamarosan ünnepelt résztvevője lett az SZDSZ nevű lemming-párt hosszú menetelésének - a halálba.
Az LMP pedig a liberálisok-zöldek hospice-ellátására jött létre, mikor már észlelhetőek lettek az agónia tünetei, élükre odatolta Orbán az ügyvédjét, aki alkalmasnak tűnt a feladatra.
Mindketten jól dolgoztak, mára a liberális kihalásra ítélt állatfaj, olyan, melyből több változat van, mint a madarakból.

Egyetlen közös tulajdonságuk van: mindannyian olvasták John Stuart Mill "A szabadságról" című művét, de a liberalizmust mindahányan másként értelmezték, így a liberalizmus olyan, mint 1956 emléke - mindenkinek megvan a saját változata belőle.


A liberálisok két dologgal voltak elfoglalva az elmúlt negyedszázad alatt: egymás gyilkolásával és az antikommunizmussal, mely ugyan a magyar valóság körülményei között értelmezhetetlen, de jól hangzik.
Viszont kiválóan alkalmasak voltak ellenségnek, és a migránsok felbukkanásáig a cigányokkal megosztva látták el ezt a feladatot, amúgy meg a tuggyukkik is ők voltak, mondhatnám maguk voltak a sólet, füstölt libacombbal.
Az Írás Népét általában okosnak tartjuk, de olyanok, mint a túliskolázott tudós, időnként vesznek egy-egy kiszidolozott rézgyűrűt az erre szakosodott etnikumtól, és van úgy, hogy szégyenüket be sem merik vallani halálukig.
Liberálisaink jól megválasztott vezetőik irányításával a liberális eszmét hamar porig rombolták, és abban a pillanatban, mikor a szocialisták valami épkézláb dolgot akartak művelni, azonnal közbeléptek, azok meg féltek ellentmondani, merthogy mindegyiküknek eszébe jutott Sztálin, akiért még az is személyes felelősséget érzett, aki a hatvanas években született.
Így aztán nem is csoda, hogy a mi kis diktatúránk világrasegítésénél ott bábáskodott mindenki, és szorgalmasan kereste az ideológiát, mellyel szemben felléphetne, feledve, hogy Orbánnak és bandájának nincs ideológiája, ők csak pénzt szeretnének, hatalmat és befolyást - de azt nagyon.



Ezt a lelke mélyén tudta mindenki, de szorgalmasan asszisztált a látszat fenntartásához, mely szerint a Fidesz egy jobbközép párt, és mire elhitték, hogy megjött a maffia, addigra senkinek nem volt már semmije, ott ült mindenki a sivatagban és szopta, amit Orbán kiutalt neki, miközben a lázadozók közé be-bedobtak valami kellemes ideológiai maszlagot Fodorék.
Persze nem tart semmi örökké, és egyre többen jöttek rá, hogy a társadalom érdekével ellentétes tevékenységet folytatnak, ideológia mázzal leöntve.
Ekkor Schiffer elment élvezni sokéves szolgálata gyümölcseit, míg Fodor még futott volna egy kanyart.

Ő épített Gyurcsány szárnyalására, hiszen a naiv pártelnöknek legutóbb is már a kriptába kellett utánanyúlnia, hogy szájon át történő lélegeztetéssel visszahozza őt a politikai életbe, melyet aztán Fodor meg is hálált - így lett a szárnyalásból khm... sz@rnyalás...
Ha ehhez ideológiai alapot keresnénk, hát talán a spermát a folyón a hátán  átszállító béka történetére kell asszociálnunk, aki szembeköpte fuvarosát, merthogy ilyen volt a természete, ő is olyan volt, mint a gazdája...
És most árulás áldozata lett - Gyurcsány és Bokros kiutálta az ellenzék tárgyalásairól, nem fog tudni okos tanácsokat adni a résztvevőknek, majd az utolsó pillanatban belecsinálni bármiféle megegyezés közepébe - szomorú ügy ez, nem kétséges...
Most törheti a fejét a komplett Habony-művek, hogy hasznosítsák a büdösödő tetemet.


Búcsúzzunk hát Fodortól zsebkendőt lengetve, a langaléta ügynök nagyjából befejezte pályafutását, nem kár érte.
Ő is az egyik tisztatekintetű fiatal volt anno, de ő sem lett más, mint a többiek.
Pedig lett volna bennük fantázia.



:O)))

33 megjegyzés:

Olasz Ildikó írta...

PuPu!
A liberálisokról alkotott véleményeddel nem értek egyet, de azért az utolsó mondatodért köszönet.
A rendszerváltás hajnalán nemcsak a fiatalok voltak szépreményűek, és tiszta tekintetűek, de az egész "Szabad madár" társaság az volt. Aztán jöttek a társutasok, a megélhetésiek és a sokat próbált Szetások meg a többiek kiszóródtak a rostán. Én sajnálom a "tisztákat", olyanokat, mint Kuncze pl. Dehát ő is a múlt.
És abban sajnos igazad van, hogy Fodor már a földszint alatt van. Érte valóban nem kár.

Fábián András írta...

Helyettem írtad, púpos! Magam sem írhattam volna le pontosabban mindazt, ami Fodor volt és Fodor jelenleg a politikai tabellán. Micsoda vitám voltak pedig e miatt amúgy rendes liberális gondolkodású (akármit is jelentsen ez ma már) barátaimmal. Ők meg szerintem még mindig hisznek e kedves langalétának és -ban. Meg is osztom iziben, hadd bosszankodjanak: már megint a Gyurcsány! Hát persze!

Kerekes Zs írta...

A liberalizmus filozófiai rendszer tartalmát lemeztelenítve – atomi szintre bontva – kőkemény radikális ultrabalos stratégia, lévén az axióma, amire épít az, hogy minden ember jogokban egyenlőnek születik és marad, más különbség nem lehet köztük, mint ami a társadalmi hasznosságukból ered.
Az emberi gondolkodás történetének egyik legnagyobb rendszerező elméje – Immanuel Kant- ezt úgy fogalmazta meg, hogy ember nem lehet eszköz, csak cél.

Ez eddig rendben is volna, ez valóban olyan cél, melynek eléréséért érdemes dolgozni.
A liberalizmus, mint gazdaságpolitika viszont kőkemény radikális ultrajobbos taktika, a tőke érdekinek minden időpontban mindenekfelett való védelme, a tőkés termelési rendszer meghaladhatatlanságának hangoztatása.

Márpedig a tőkés termelési rend szerves része, alappillére, struktúrájának lényege az emberi munkaerő áruvá válása – nem sok gyakrabban hallott kifejezés van manapság mint a munkaerőpiac :)- azaz az ember eszközzé silányítása.
Matematikai nyelvre fordítva érthetőbben tudom elmondani:
Amikor felállítunk egy függvényt egyben meghatározzuk az értelmezési tartományát és az értékkészletét.
Amikor függvényünk értékkészletét úgy határozzuk meg, hogy a pozitív számok halmazán értelmezhető csak, akkor a negatív számok eleve érdeklődésünkön kívül esnek.
Azaz, ha a liberalizmust mint eszmerendszert követendőnek tartjuk, akkor az első amit be kell látnunk, hogy a tőkés termelési struktúra nem eszköze a cél elérésének :)
Hát ez a baj világszerte a „liberális” pártokkal, próbálnak ugyan egy fenékkel két lovon ülni, s bár folyamatosan popsit csinálnak a szájukból, mégsem sikerül :)

Névtelen írta...

Neveletlen

Alakul ez, se LMP, Együtt, PM, Liberálisok, végül marad az Mszp és a DK, visszanő, ami összetartozik.
Budapestről, úgy hírlik, már megegyeztek, itt lehet, hogy a fagyi visszanyal és a liberális szavazók pl az LMP-t fogják támogatni.
Most Bokros az új kedvenc, tudjuk, aki először nem kért a baloldalból, aztán meg azon sopánkodott, hogy azok nem álltak be mind nyájan mögé. Valszeg, most ő lesz a fodor az összefosás bugyiján, ott fog figyegni a Parlamentben, mérhetetlen momás magányában.
Egyelőre ennyi néz ki a szituból.

Kokó írta...

Azt hiszem K Zsuzsa nagyon jól összefoglalta, a liberalizmus struktúráját...
Nincs az az ideológia, amit ne lehetne elrontani, nincs az, amelyiket ne lehetne felhasználni a jól körülhatárolt céljai ellen, ha azt úgy használják, ahogy az utóbbi harminc évben, felhasználták...
Ha a cél igazán az "ember" lett volna, akkor nem a rendszerváltást kellett volna leverni az emberek torkán, hanem az akkor létezőt úgy reformálni, hogy az ember visszakerüljön a "célkeresztbe"...

Unknown írta...

Kedves Pupu, általában nagyon szeretem irásaidat. Ezt most nem sikerült.
Felmondtad a szocialisták összes előítéletét a "liberálisokra", némi kemény Csurka-Orbán féle rasszizmussal támogatva. Ugyanakkor - jó szokásodtól eltérően - pont a lényeggel nem foglalkoztál: A chartás osszefogás Magyarországon a "nyugatos modernitás" versus a "keleties antkvitas" ( értsd nacionalizmus, klerikalizmus, bezarkózas, versenyellenesség ) jegyeben történt, és elfedte a modern társadalom belső alapproblémáit, ami a köz javak celszerü ujrafelosztásának mértéke alapján elválasztja a liberális és szociális értékek felmutatóit.
Fodor - akivel általaban szimpatizáltam, de szerintem helytelenül viselkedett a mostani népszavazás idején, hogy fel tudja mutatni, hogy ő még egyáltalán egyszemélyes pártként létezik, senkit nem tudott megzavarni, és igy ártani semmtudott - épp úgy menthetetlenül végképp elkopott, mint a baloldali liberális ellenzék összes - ma általam a piacon látható - képviselője ( talán Wittinghoff Tamás tiszteletreméltó kivételével ) akik fantáziatlanok, reményvesztettek és semmi más ambiciójuk nincs, mknthogy a vesztes 2018-as patlamenzi választás során - a tehetségtelenségúk miatt egyre szűkülő kozos klientúrából - egymás rovására egyre nagyobb szeletet kihasitani.

talalom írta...

Magam félve mondom, hiszen nem vagyok egy TGM, hogy szerintem a liberalizmus (a kifejezés is sánta) nem létezik önálló eszmeként. Csak mint liberális - vagyis szabadgondolkodó. Ilyenből meg van szocialista is, meg konzervatív, jobboldali, baloldali. Ellentéte a dogmatikus, aki kiválogatja egy adott eszmerendszerből a neki tetszőt, és ha a valóság kicsit más, akkor annyi a valóságnak. Így üldögél a jelenlegi kormányfő az ml-középiskola tankönyveinek vastagbetűs meghatározásaiból szedett, "a kollektív érdek előbbre való az egyéninél" (szerinte a közösség érdeke meg azonos az államérdekkel), meg tán a katekizmusból "a vallás az erkölcs támasza" c. vesszőparipáin. Jellemző, hogy a konzervatív szellem meg sem érintette - nem tanították sem az egyetemen, sem a templomban. Hagyományok alatt kizárólag a mondákból ismert lehetetlenségekben való áhítatos hitet érti, az óriástojástól egészen a néhány évtizede költött giccses himnuszig, amit egy sosem volt önálló népcsoport kedvéért verselt meg egy háziasszony.

kekec írta...

Igaza volt Gyurcsánynak! Gazdaságpolitikájában és demokrácia felfogásban ő (neo)liberális. Minek oda mellé ebből egy mitugrász is? És - a magyar történelmi hagyományokhoz híven - eljárta a Kállai kettőst: rúgott egyet balra is, amikor kirúgta a Balpártot. Csak a miheztartás végett - nehogy már valaki is baloldalinak nézze a DK-t!
Nem véletlenül tud a MOMA együttműködni vele.
Innen nézve a DK-ról nehéz eldönteni hogy balközép, vagy inkább jobbközép?
De azért reményt keltő, hogy Gyurcsány kezdi válogatni a partnereket: Fodor komolyan azt hitte, hogy simán megúszhatja a frakcióalakítás meghekkelését? Vagy a népszavazósdi támogatását?
Gondolom Fodor a szadesz hagyományokhoz híven a kutyafarki bolhaként odament nagy pofával, hogy megcsóválja a kutyát. Aztán lepattintották.

Anikó írta...

Pupu megint nagyot írtál, minden mondatoddal egyetértek, igen, ilyenek voltak a liberálisok és ilyen volt Fodor is. Nem kár értük.

Promenad írta...

Egy liberális pártra igenis szükség lenne.
És még ma is vannak tisztességes képviselői /Bodnár Zoltán,Szent-Iványi István és a szimpatikus szóvivő,Bősz Anett /
Ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel !

PuPu írta...

Kedves Gábor, valamelyik klasszikus mondta, hogy az elmélet próbaköve a gyakorlat.
Éppen itt buktak el liberális barátaink, akik találtak maguknak egy ideológiát, oszt elfelejtették az aktuális helyzethez igazítani, inkább vallást csináltak belőle, rettenetes doktriner buzgalmukban elfelejtették, hogy a politika a kompromisszumokról szól, és saját elveiket iparkodtak lenyomni baloldali partnereik torkán.
Ehhez képest soha nem voltak valami ütős többségben, mégis úgy viselkedtek, mintha ők lennének a többség (bolsevikok), és semmiféle politikai alkura nem voltak képesek.
Ennek legszebb példája Szili Katalin ügye volt, akit egyébként még párttársai mindegyike sem volt képes elfogadni, de a szocialisták az egységes fellépés reményében megkötötték a maguk belső kompromisszumát, míg a liberálisok erre nem voltak hajlandók, inkább győzzön a jobboldal.
Így nem lehet politizálni, mint ahogy úgy sem, hogy a szövetségesem állandóan felhúzott coltot tart a halántékomhoz, állandóan orosz rulettre kényszerítve.
Emellett az egészségügy átalakítása sem sikerült parádésra, az oktatási reform bevezetésével is bajok voltak, a kommunikáció meg siralmas volt.
És igen, hagyták, hogy a Csurka-Orbán féle rasszizmus rájuk tapadjon, nem nyitottak a társadalom felé, egy pöffeszkedő értelmiségi elitklubbal akartak nyerni egy olyan országban, ahol Isaura szemműtétjére adakozott a nép.
Fodor Gábor remekül bele tudott illeszkedni ebbe a csapatba, és ha Horn Gyula cölöpöket vert, akkor ő meg éket, természetesen folyvást elvi alapon.
Legjobban azért Gyurcsányhoz való viszonyuk tetszik.
A volt miniszterelnök született liberális, az egész gondolkodásmódja, habitusa ezt tükrözi vissza, de - Kuncze és Magyar Bálint kivételével - jólfejlett kisebbségi komplexusaik miatt éppen őt nyírták ki, hagyták cserben ezerszer, támadták minden létező fórumon és formában.
A magyar társadalomból és politikából hiányozni fognak, és mivel úgy látszik, hogy a legminimálisabb tanulásra is képtelenek, erre hosszabb távon kellene felkészülnünk.
A liberálisokat nem a szocialisták nyírták ki, ők hajtottak végre szeppukut saját magukon, a Fodor féle bohóckodás már csak az utolsó göröngyök magukra húzását jelentette, de még ezzel is Orbánt segítette.
Horn Gábor, Retkes, Gulyás József, Kóka, Tölgyessy, Kis János - gyönyörű névsor, de talán jobb, hogy távol vannak a politika első vonalától.
Szerintem...
:O)))

PuPu írta...

Promenad: Bősz Anettet én is kedvelem, de hát nit tegyünk - rossz társaságba keveredett...
:O)))

Milán Endre írta...

Kedves PuPu!
2010 óta egyetlen közéleti ember volt, akitől Orbán Viktornál is jobban irtóztam - pontosabban O.V.-t csak rettenetesen unom, az irtózat az unalom következménye, - mégpedig Schiffer Andrástól. Indokaimat talán később kifejtem - de a szenteskedő és haszonleső képmutatás, mint indok, elsők között esik a latba. Mostanra azonban Fodor Gábor eséllyel küzdhet a babérokért. Különösen visszataszítónak találtam az "igen" szavazatok mellett felhozott teljesen tarthatatlan, színvonaltalan és hamis érveket - szörnyű ez csiszolt és tanult emberek részéről, Szentiványit is ideértve, - valamint az ezt követő, máig tartó hazudozást. A 2% igen szavazat úgy kellett Orbán Viktornak, mint egy falat kenyér. Fizetett is érte rendesen. Árulókra nincs szükség. Az árulás elfogadhatatlanságáról már korábban írtam ezen az oldalon, és írtam személyesen Gyurcsány Ferencnek is. Úgy látszik, tanult erről valamit. A lényeg, mint írtam, nem a személyes önérzet sérülékenysége, vagy sérülése. Ettől az árulás még teljesen elfogadható lenne. A tét nagyobb: az árulás tűrése és mentegetése lehetetlenné teszi a politikai akaratformálást - a politikai közösségek egyetlen lényegi feladatának követését, - mert ahol az árulás menthető, ott az igényes és szent akaratformálás helyére feltétlenül a helyezkedés lép, mint elsődleges igény és szempont. Vagy hűségnyilatkozatot teszek (igazodom), vagy akaratot formálok. Dönteni kell!
Üdvözöllek, E.

csakafidesz? írta...

Az üggyel kapcsolatban csak annyit kívánnék elmondani, hogy a liberális eszmerendszert mindig is kedveltem, de annak mo-i képviselőit annál kevésbbé. (Van azért néhány kivétel is...)
Ők voltak azok, akik 1994-ben "beszuszakolták" magukat a nyertes MSZP mellé a kormányzásba, de amikor rájöttek, hogy ezzel létrejött egyfajta egyensúlytalansági állapot, akkor azonnal azért kezdtek el harcolni - már koalíción belül a sajátérdekeik ellenében - hogy a jelentéktelenné vált ellenzéknek is lehessen beleszólása a sarkallatos törvények megszavazásában. Létrehozták az 5/4-es szabályt, amivel felhozták az ellenzéket és ellehetetlenítették önmagukat.
Lehetne folytatni a sort, de PuPu barátunk ez ezt már megtette.
A dolgok lényege, hogy a libsik képviselték a "baloldali" koalícióban a fékeket és ellensúlyokat. A baloldali kezdeményezéseket kordában tarották az MSzp-t a "béna kacsa" szerepébe kényszerítették.
Kuncze lemondása után aztán elszabadult a pokol, a helyzet egyre instabilabbá kezdett válni, ami végül a koalíció szakadásához vezetett. Az SZDSZ kívülról támogatta ugyan a kormányt, de a zsarolópotenciálja a "mérleg nyelve" szerepből adódóan megnövekedett. A Fidesz nyomulásának ettől kezdve már nem volt akadálya.
Fodor, hogy előretolt ék volt, avagy sem nem lehet tudni, de a jelekből itélve ezt kizárni sem lehet.
Egy bizonyos A DK nagyot hibázott - így utólagosan megállapítva - amikor a hátán becipelte Fodort a parlamentbe. Tudnia kellett volna, hogy "liberálisból csak akkor lesz baloldali, ha szorult helyzetbe kerül" Fodor szorult helyzetben volt, a DK hitt neki és kisegítette a bajből-Fodor pedig kellően meghálálta.
Ezzel jó nagyot ütött a baloldalon és jelentősen erősítette a Fideszt. A "köcsönkenyér visszajár" tartja a közmondás és a nem szavazatával Gyurcsány csak azt fejezte ki, hogy "árulót" nem kér az amugy titkos egyeztetésekre.
A "migrácskampányban" betöltött szerepe pedig említést sem érdemel.

A liberálisok azért remélem nem halnak ki teljesen, egy új vezetővel még sokra vihetik. Nem akarok tippeket adni, de Bősz Anett megfelelő vezetőjük lehetne. Kellemes jelenség, fiatal, csinos és okos arról nem is beszélve, hogy a politikához is ért.
Hajrá Liberálisok! Fodor nélkül is menni fog! Sőt...

Kibic37 írta...

Úgy látom, mindent elmondtak előttem, ami FG-ről elmondható. A magam részéről csak annyit, hogy liberális beállítottságom ellenére (vagy tán éppen azért) emberben ritkán csalódtam akkorát, mint Fodor Gáborban. Csak üdvözölni tudom Gyurcsányék döntését. Legfőbb ideje volt!

@PuPu, bocs, de klasszikusokat csak pontosan! Szemműtétre Esmeraldának gyűjtöttek, Isaurát fel akarták szabadítani a rabszolgasorból. Persze arra is gyűjtöttek...

Kapat írta...

A liberalizmus számomra a leginkább elfogadott és követendő eszmerendszer.
Mielőtt még a meghatározásával találkoztam volna, már akaratlanul is ennek követője voltam.
Azt, hogy adott korban, milyen emberi minőségben, kik képviselték (többnyire önmeghatározásuk alapján) a liberalizmust, nem kellene elfogadnunk mérvadóként.
Gyönyörű eszmei hagyatéka ez a felvilágosodás korának, az emberi szabadságjogok összessége.
Igen sok irányzata van, az életünk minden területét érintve.
Ha alaposan tanulmányozzuk a különböző irányzatokat, sok olyan látszólag egymásnak ellentmondó szemléletet fellelhetünk, melyekben egy közös elv van és mindig megtalálható, a szabad önrendelkezés joga, minden területen. (nem sorolom, köztudott)
Manapság eléggé el nem ítélhető módon, szitokszóként használják a liberális jelzőt.
Holott csak az önjelölt liberálisok ( tisztelet a kivételnek, mert van, szerencsére), emberi silányságukat előtérbe helyezve, igyekeznek érvényt szerezni megfellebezhetetlenül, erőszakosan akaratuknak. Többnyire kinyilatkoztatnak.
Sajnos ilyen F.G. is, ebben teljesen egyetértünk, PuPu.
Ezt a szemléletet nem lehet erőszakosan terjeszteni. Ez megcsúfolása az egyéni szabadságjogoknak.
Az olyan megátalkodott embert sem lehet liberálisnak nevezni, aki saját érdekeit előtérbe helyezve, mások szempontjait figyelmen kívül hagyva, "képviseli", illetve kisajátítja a liberalizmus szép eszméjét.

Chalky írta...

Jó ez a cikk. Egyértelműsíti, hogy amíg a maszop meg flet0 kompániája végleg el nem tűnik a klotyó lefolyójában, addig OGV-nek nincs félnivalója.

Kapat írta...

Chalky!
A cikk valóban jó! A Te véleményed pedig azt egyértelműsíti, hogy megnyithatnád a félreértés és félramagyarázás magasiskoláját!
OGV pedig félhet, nagyon is, a saját személyiségzavarárótól.

Kapat írta...

Jav: személyiségzavarától.

Chalky írta...

Kapat:

Esetleg vmi konkrétum?
Csaxólok, amíg nincs komolyan vehető ellenzéki erő, addig OGV-t akár elemről is működtethetik (mint Brezsnyevet az utolsó éveiben), trónon marad.

mavtelep írta...

Chalky
Az "ellenzéki erő " fele csicska, - tehát nem csak a Fideszt kell legyőzni, hanem csatolt részeit is .
Szervusztok, jó estét !

Kapat írta...

Chalky!

Miért, Te mit mondtál? Milyen konkrétumot, mely változást hozhat?
Az nekem nem elég meggyőző, különösen nem konkrétum, hogy ha eltünteted a dem. ellenzék két legnagyobb pártját, akkor megmarad a "komolyan vehető ellenzéki erő".
Az ilyen megállapítás nem megoldás! Ez esetleg a Te véleményed lehet.
Én is leírtam a Te megállapításodról a véleményemet. Ennyi!
Ugye, nem akarod, hogy erről vitát nyissunk? PuPu ugyanis nem erről írt.

csakafidesz? írta...

Chaiky!
OK! DE ki helyettük? Talán Te bevállalod? Nem olyan egyszerú ez, mint ahogy azt Móriczka elképzeli.
Remélem azt belátod, hogyha senki helyettük, akkor a következő 20 év számára már biztosan "zsebben" van. Na és mi lesz az országgal? Tovább folytatődik a semmi propagandisztikus eladása?
Néha gondolkodni is illenék!

góbé írta...


Chalky barátunk mint szokása, megint bedobott egy gumicsontot. Valszeg ez a dóga, láthatóan jól is csinájja.

No akkor egy ellen-gumicsont:

Itt van ez a Tarlós, aki anno G. orbán minden szavát ehivén, éveken át egyszerre akart jó budapesti polgármester lenni, aki fejleszt, élhető világvárossá teszi azt amit rábiztak, és ugyanakkor az orbáni rendszert is igyekszik feltétel nélkül kiszolgálni, meghálálni a gazda bizalmát.

Ugy néz ki s talán, neki is kisvártatva megvilágosodott ma már, a kettő együtt nem megy. Ha egyszer, - és remélhetjük csupán, - arra is rájön hogy valójában nem lézerjankóval, hanem a főnökkel a nemmzetth kotonszökevényével van antagonisztikus ellentétben, ebből fakadóan az általa küldetésnek felfogott feladat óhatatlanul is kudarcra van itélve, talán erőt vesz magán.

Két választása van: Vagy folytatja a kis dacos, semmit (el-)nem érő hőbörgését g.viktorral szemben s másfél év mulva, vagy korábban elsüllyesztik, avagy:

A sarkára áll, leállitja a 3.-as metrót, közölve hogy nem veszi magára annak felelősségét, hogy bármilyen tragédia történjen annak következtében, hogy kormány 10-100 milliárdokat költ a várba költözésére, a Városliget átépitésére, stadionokra, plakát- meg egyéb kampányra, családtagok, barátok, haverok kistaffirozására, MNB alapitványokra, csak éppen a 3-as metróra nem jut, annak ellenére hogy eközben a napi fél millió utast szállitó rendszer gyakorlatilag életveszélyessé vált.
Lexarva hogy miként, hogyan lesz pótlóbusz, vagy bármely megoldás. Lassan egy éve megy a huzavona, rájöhetne hogy g.viktorék gyülölik és megfojtani igyekszenek Budapestet.

Ha ez nem mozdit meg több-százazer embert akkor semmi.

Hát legyen akkor káosz, zür, meg zavar, mert a kiszipolyozott, lebutitott vidékre hiába várunk, vártok.


Névtelen írta...

neveletlen

Fletó fingot fogott Fodorral.:)
Nem a csávó személye lényeges, hanem az, hogy azokat sértette meg (liberális értelmiség) akikhez eddig oly szívesen dörgölődzött. Szerintem, a következő performansza az lesz, hogy fényes nappal az Oktogonon kinyalja Kuncze ülepit, mondván, hogy ő mi az hogy, nagyon is szereti a liberálisokat.
Az új sweet dick Pokróc Lajossal be fog égni, ezt megint elkúrta, nem kicsit.
Amúgy, akik itt fikázzák a liberalizmust, azok Orbán illiberalizmusát igenlik.
A demokrácia pedig, természeténél fogva liberális, mondá Merkel asszony.
Oszt jónapot.

https://youtu.be/j79GNHWcPP8

Chalky írta...

Kapat:

A maszop és a flet0 párt akadálya annak, hogy azok, akik OGV-től hánynak, ellene szavazzanak.

Chalky írta...

csakafidesz:

Láthatóan így is behúzza a fityesz a következő pár ciklust, hiszen a jobbik nem képes 10-15% fölé nőni (ráadásul ha bárki partnerként tekintene rá, az elássa magát), a maszop és a dk szétver minden egyéb ellenzéki erőt féltve a pozícióját, viszont mindkét párt szalonképtelen elég széles körben.

PuPu írta...

Kedves Chalky, értem én, hogy vannak, akiket a politikában nem szeretsz, de a demokratikus oldalon van választék is, még, ha olyan is, amilyen.
Aki nem szereti Fletót, vagy az MSZP-t, szavazhat Bokrosra, az LMP-re , a Párbeszédre, stb. - úgyhogy a te következtetésed, nem állja meg a helyét.
A Jobbikban pedig még van potenciális tartalék, az emberek szeretik a radikalizmust, szeretnek utálni másokat és a saját balfaxságuk okát másokban keresni.
Az MSZP meg a DK nem ver szét semmilyen erőt, lévén, hogy nincsenek egyéb erők, ne fantáziálj!
Egyébként is el vannak foglalva a saját hibáik folyamatos előállításával és korrigálásával...
Ha te ezért szavazol a diktatúrára, hát tedd, majd meghálálják neked!

:O)))

csakafidesz? írta...

neveletlen Névtelen!
Egyetlen értelmes szóval tudok neked válaszoni: - ...KÖZÖD?
Te ugynis nyilvánvalóan nem tartozol a demokratikus ellenzékhez és Gyurcsány és Bokros sem a "szíved csücske" tehát a probléma megitélésében sem egyezik a véleményed a DK és MOMA "hívőkével"
Az pedig, hogy ki kinek nyalja ki, az teljesen az intim szférához tartozik. Ezekben a technikákban magasan "ti" jártok elől, ezért ezt már illenék tudnotok.
Mivel nem szimpatizálsz velük, akkor ugyan milyen jogon bírálod Őket? A Te bajod lesz ha újra elkúrják - nem kicsit, nagyon...?
Talán őket akarod figyelmeztetni, hogy újra rossz lóra tesznek? Ne fáradj, nincs szükségük a tanácsaidra. Ehelyett inkább maradj a tieid között és akkor várhatóan jó esetben még meg is tapsolnak.

Névtelen írta...

teve!

az lmp-nek SEMMI KÖZE A DEMOKRATIKUS ELLENZÉKHEZ - még ha az a "demokratikus ellenzék" is inkább kollaboránsa a csuti gecinek.

CSAK, ÉS KIZÁRÓLAG PONTOSAN, TŰ PONTOSAN FOGALMAZZ!!

abramovics voltam, s vagyok

Cereus írta...

Kedves PuPu !

Bocsáss meg nekem, de én nagyon kritikus voltam és vagyok ma is.
Úgy gondolom, hogy aki Fideszből jött és vált állítólag SZDSZ-sé az nekem egy politikai
kalandor. Nem kell koldusszegénynek lenni, hogy valaki a baloldal érdekeit képviselje.
Az érdek szó nálam az alsó 25 évben lealázott, elszegényített, sorba
döntött, mai életéért megalkuvó (mert már más kilátása sincs a jobb életre) többség képviselete.
Gyurcsány Ferencnek Cegléden mondtam el, baráti kézfogás közben hogy ugyan a LÉ határozza meg a tudatot, de normális ember gazdagsága miatt, sem veszti veszítheti el a baloldali
érzékenységét.
Gazdag ember miatt volt már erre jó történelmi példa. Remélem barátom sem okoz csalódást.
Mert én az ilyen dolgokra

nemóvatos írta...

Azok --a magukat demokratikusnak tartó ellenzéki-- erők(?), akik a jelen Magyarországán, az egyre erősödő diktatúra 18-as választásokon történő leváltását, a Jobbik nélkül képzelik és nem hiszik (nem vállalják fel), hogy egy kiegyensúlyozott jogi és társadalmi berendezkedésű ország haladéktalan létrehozása érdekében kordában tudják tartani (akár csak átmenetileg is) ezt az alakulatot; azok a saját egzisztenciájuk biztosításán kívül semmit sem gondolnak komolyan.
Egy teljesen elképzelhetetlen választási győzelem esetén, mit kezdenének egy Fidesz-Jobbik ellenzékkel?

Névtelen írta...

Lehet, hogy külön liberális pártra nincs szükség, de amíg nem lesznek olyan valódi konzervatív, baloldali, zöld stb. pártok, amelyek a valódi liberalizmust is elfogadják és a gyakorlati életben is vallják, addig szerintem nem lesz itt igazi változás. Addig marad az illiberális rendszer.