2010. november 11., csütörtök

KAPCSOLAT...

A HVG cikket jelentetett meg arról, hogy állítólag veszélyben a Táncsics Alapítvány.


Azt írják, hogy a volt kormányfő Charta-tüntetésen való szerepvállalása miatt az MSZP-ben néhányan felvetették: ha a jövőben sem kooperál a párt többi vezetőjével, érdemes elgondolkodni akár azon is, hogy „kihúzzák alóla” a Táncsics Alapítványt.
Ezzel természetesen veszélybe kerülne a kapcsolat. hu portál is, amely ellen számtalan kifogást lehetne felhozni, de egyet nem lehet kétségbe vonni, - ez ma az egyetlen, baloldaliságát nyíltan felvállaló internetes portál, ahol nem csak a Szocialista Párt tagjai, hanem a szimpatizánsok ennél sokkal szélesebb tömegei is hallathatják hangjukat, habár ez azért a párt vezéreinek nem mindig tetszik.
Ez magában nem baj, nekem sem tetszik sok minden, amit ők csinálnak, de azért van közöttünk lényeges különbség: én nem szeretném elvenni tőlük a megszólalási lehetőséget.
Mielőtt valaki felvetné, hogy a párt finanszírozza a portált, elmondanám, hogy ez sem állja meg a helyét, hiszen a pártok alapítványai egyelőre költségvetési pénzekből gazdálkodnak, - hogy meddig, az természetesen más kérdés - más, fontosabb teendői mellett a Vezérnek ez az aprópénz még nem jutott eszébe, de mint tudjuk, takarékos ember ő, lehajol minden fillérért.
Emellett azt is hiszem, hogy Magyarországon ő utálja leginkább Gyurcsányt, habár ha a verseny nyílt lenne, lehet, hogy egy-két szocialista politikus igencsak megszorítaná a bosszúszomjas jellemóriást.
Szóval a helyzet minimálisan is elgondolkodtató, mivel, mint egyik hajdani katonatiszt ismerősöm szokta mondogatni volt, nem zörög a haraszt, ha a szél nem zergenye, (az ő mondása volt a nejlonlámpa is, - nagy nyelvújító volt…) és ez azért népi tapasztalatokon alapul.
Jobb ilyenkor gyanakodva nézni az MSZP elnöksége felé, habár fellelni őket meglehetősen nehéz, néha azt gondolom, hogy már a várható illegalitás eljövendő nehéz éveire gyakorolnak…
Kell ez a portál.
Nem csak azért, mert itt tudom legjobban kiélni grafomán hajlamaimat, de egyébként is fontosnak hiszem.
Ide ugyanis bejön az a baloldali szimpatizáns is, aki a szocialisták hivatalos honlapját évek során kiérlelt averziói miatt bottal se piszkálná meg, hiszen itt tudja, hogy nem fogják cseszegetni a párt hivatalos irányvonalától (ezt jelenleg Szanyi kapitány improvizációi képviselik…) némiképpen eltérő, esetleg kétségkívül aberrált liberális világszemlélete miatt.
Vagyunk itt egyébként elegen, a kattintásszám is elég magas ahhoz, hogy ez a portál megálljon önállóan is a lábán, - igaz, akkor fel kellene adni valamennyit az elvekből és növelni kellene a hirdetési felületet, de ettől még remek hely maradhatna ez a mi kis baloldali Hyde-parkunk.
Sokszor azt gondolom, hogy a portál azért csípheti némely párt-korifeusok szemét, mert olvasni ugyan megtanultak, de egyszer, valamikor a nyolcvanas évek második felében megálltak a fejlődésben és idegen nekik ez a pálya, - nem tudják használni az internetben és konkrétan az ebben a portálban rejlő lehetőségeket, miközben két féltéglával verik a mellüket, hogy mi vagyunk a haladás képviselői – mégha a táplálkozási lánc csúcsán éppen nem is mi állunk.
Nem is veszik észre, hogy a szuperprimitív elveket képviselő jobboldal úgy mozog a neten, mint hal a vízben, a portáljai népszerűek és tömegeket hülyítenek minden nap, - ezenközben az MSZP portálját akár Szuszlov is jegyezhetné szerkesztőként.
Hogy miből képzelik, hogy oda egyetlen fiatal is beteszi majd a lábát – fogalmam nincs…
Persze lehetne a kapcsolat portált is ekézni, mert okot – módot éppen adna rá, de már magában az is rengeteget emelne a minőségen, ha a szocialista politikusok vennék a fáradságot rettenetes leterheltségükben és írnának ide, vagy ha ez nem menne, akkor diktálják le este Anyunak a konyhában a velünk megosztani kívánt bölcsességeket, oszt mi másnap boldogan habzsoljuk majd az elénk vetett igazgyöngyöket.
És holnapután, ha majd politikai vitába keverednék a szomszéddal, aki feljelentett a komposztgödröm kiásása miatt, akkor, amikor majd rohattkomcsizik, akkor ki tudnám fejteni neki a modern szociáldemokrácia pártom prominensei által kiérlelt definícióját és el tudnám magyarázni neki, miben különbözöm én egy a sztálinista bolseviktól.
Tulajdonképpen akár elvárás is lehetne, hogy aki a baloldal képviseletében hizlalja a fenekét a parlamenti büfében, az járuljon itten a közösség oltárához és havonta uszkve két irományával tüntessen ki bennünket, - hadd ismerjük meg őt közelebbről is.
Egyik ismerősöm éppen a minap írta meg nekem, hogy elolvasta az írásaimat és csak most tudta meg valójában, hogy ki is vagyok én, és hogy örökharag, - lehet, hogy egyes képviselőink betűkbe öntött munkássága olvastán esetleg nekem is kedvem kerekedne hasonló levél megalkotására.
Szanyi kapitány számtalan kellemetlen tulajdonsága mellett elismerésre méltó, hogy kommunikál a rajongói táborral, melynek tagja vagyok magam is, - Molnár Csaba is teszi a dolgát, de hol vannak a többiek?
Hol van például a briliáns logikájú Vadai Ágnes?
Hol vannak az Európai Parlamentben ülő képviselőink?
Nekik ez nem hobbi kellene lenni, mint nekem, nekik ez a munkájuk része kellene, hogy legyen, nem kegyet gyakorolnak, mikor velem, a választóval szóba állnak.
Nem jósolok nagy jövőt annak a politikusnak, aki meg szeretné szüntetni ezt a portált, - láttam én már olyat, mikor egy ekkora internetes közösség megmozdult és odébb lépett, mondjuk az Internettóról az Indexre – hol van ma az Internettó?
Szóval, csak óvatosan, kedves szocialista politikusok…

Más:

MA VAN A LIBÁK VILÁGNAPJA!
A liba politikusaink többségéhez képest roppant okos, intelligens, értelmes, figyelmes jószág, emellett egy dús püspökfalatú, bögyös kis liba – ezt mindenki könnyen beláthatja - sokkal esztétikusabb is, mint a Vezér!
Nem is szólva a dús libamell és a forró libacombok élvezeti értékéről, - de vigyázni kell, mert aki ma libát nem eszik, az egész évben koplalni fog.
A liba korlátlanul fogyasztható, vörös! káposztával…
Ki kell figyelni, ha a mellcsontja fehér, akkor enyhe tél lesz, ha kék, akkor viszont viheder, hóvihar, jégeső meg Orbánviktor.
Igyatok hozzá vörösbort!

:O))))

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

pupu nem is tudtam, hogy rajongsz szanyiért, aki szerintem egy tulok, és új pártot csinálhatna a szédült hőzöngők pártját...
a brendelmatyas nevű kommentelőd na látod ő nem hülye, gyurcsány is csinálhatna egy új pártot!

a táncsics alapítványból pedig ki kell vennie azt a sok lóvét amit évek óta belerakott, mert azt olvastam valahol, hogy a miniszteri fizetését oda utaltatta, tehát neki inkább van köze ehhez az alapítványnak, mint a szanyistókoknak:)))

az mszp.hu-ra még miattad sem kattintanék rá. a kapcsolat.hu azért más, mert itt mutatkozik meg igazán, hogy milyen óriási különbségek vannak szocik és szocik között! és ez jó, mert arca van az embereknek...

pupu, szerintem az mszp ezzel a névvel ezekkel az arcokkal 5o évig nem fog bekerülni a parlamentbe! új név új arcok, új minden kell. a vadai ági egy okos csaj, kitesz 6 férfit agyilag, ő tényleg írogathatna a kapcsolatra, én nagyon kíváncsi lennék a véleményére, hacsak nem tartozik a szanyiék szellemi "szexi" táborába...egy választás elvesztése épp úgy meghülyíthet embereket, mint egy választási győzelem...de azért örültem, hogy vadait emlegetted,és nem a szar szerelmes könyveket írogató szoci dámát, aki azért vitt ki cigányokat az EP-be, mert " jól fogok mutatni mellettük a fotón..." sajnos mind jól akar és akart mutatni, de semmit nem tettek...ezekkel győzni a következő választáson nem fogtok!!!
remélem horn gyulának vittek libát, olvastam az a kedvence, ha tud még egyáltalán különbséget tenni étel és étel között. magyarország épp olyan beteg, mint horn gyula. - SZM-

PuPu írta...

magdám, Szanyihoz fűződő megjegyzésem iróniának szántam, - többnyire ekéznio szoktama kolerikus harcost.
Vadai meg Gyurcsány híve egyértelműen...
Szegény Gyula, - talán jobb is neki, hogy nem jut el hozzá, hogy mi folyik ma...
:O)))))

Névtelen írta...

az általad ajánlott vörösbornak tudd be a nyelvtani hibáimat pupu:))) (alapítványhoz)
tudom, hogy állsz szanyival, csak jól esett volna, ha leírod:) leírtad...köszi!)
amikor kislány voltam horn volt a külügyminiszter és a balatonakarattyai honvéd üdülőben adtunk műsort neki a kórussal és nem tudom miért, én kaptam meg tőle ajándékba az orosz-sakkot, ami persze aztán bekerült a közös játékok közé. nem volt félelmetes ember, pedig a felnőttek mennyire izgultak.érdekes, hogy gyerekként 3 komcsi miniszter is jó volt hozzám, persze csak véletlenül adódott így. ez off? :))- SZM-

Névtelen írta...

UI. PUPU HOL LEHET OLVASNI GYF. HÍVEIRŐL AZ MSZP-N BELÜL? VAN EGY NÉVSOR? EGY KÍVÜLÁLLÓ NEM TUDJA EZEKET, LÁTOD A VADAIT SEM TUDTAM. PEDIG, HA VADAI GYURCSÁNY HÍVŐ:) AKKOR AZ SOKAT JELENT ÁM! NA, JÓL VAN, JOBBAN ODAFIGYELEK A GYURCSÁNY BESZÉDEKRE.
KÉPZELD KAPTAM MA EGY EREDETI KIADÁSÚ SCHALOM ASCH KÖNYVET 1938-BÓL. A CÍME:VARSÓ. A NAZARETI A LEGJOBB KÖNYVE SZERINTEM, CSAK AZT NEM ÉRTEM, HOGY MIÉRT TÁMADTÁK ŐT A ZSIDÓK. TE ÉRTED? PERSZE EZ OLYASMI LEHET, MINT A HOLDOSI, AKI ŐSZINTÉN ÍRT A CIGÁNYOKRÓL, ÉS A SAJÁT FAJTÁJA KELT KI ELLENE. NAGYON TEHETSÉGES PONTOSABBAN A HOLDOSI MEGRENDÍTŐEN TEHETSÉGES CIGÁNY ÍRÓ VOLT, ÉS JÓ PEDAGÓGUS. SAJNOS MÁR MEGHALT. EZ OFF?:) - SZM-

PuPu írta...

Nuncsnévsor, csak pl. azt tudni, hogy az új elnökségben nem vállalt szerepet sem Molnár Csaba, sem Vadai.És a rendezvényein éállandóan ott van Varjú pl.
Figyelni kell, - a politikában ez fontos...
És semmi nem off, amit írsz, - a te agyad másképpen működik, mint az átlagemberé, - ipaerkodlak követni...
:O))))))))

Névtelen írta...

ezért is bírlak pupu, mert te még a hülyéket is megérted!:)))

ami a figyelést illeti, ebben is igazad van, csak tudod évek óta van egy olyan érzésem, hogy a politikusok folyton ugyanazt mondják, hogy csak mantráznak...tudod, annyira vágyom valami újra!!!!!! valami beteljesíthető, érvényes, tiszta, őszinte dologra, amiben érdemes lenne hinni, és ami millióknak szerezne biztonságot, és önbecsülést!-SZM-