2010. november 13., szombat

KIÚT...

Kiutat keresünk.

A Szocialista Párt munkás- és érdekképviseleti tagozatának Kiútkeresés című országos értekezlete előtt interjút adott a Távirati Irodának Balogh András, az MSZP elnökhelyettese.
Már maga a felbukkanása is óriási megnyugvást hozott számomra.
Azt hittem ugyanis, hogy a választások után – bosszúból az általa képviselt tömegmozgósító hatásért – Orbán pribékjei elrabolták és titkos tömlöcbe vetették egy Cinege utcai, máig rejtélyes jogi helyzetű ingatlanon.
A szívem zokogott érte, amikor elképzeltem, hogy a harcos munkásvezér a rácson át nézi az éjszakai égen lassan vonuló vörös csillagokat, miközben a jószívű Ráchel által cellájába hajigált penészes sercliket rágja, de az is lehet, hogy inkább csak csócsálja szegény.
Mivé lehet egykor legendás bajsza, dús pocakja (ebbe aztán fér lélek bőségesen!), melyre hajdan irigykedve tekintettek buddhista partnerei a távoli, egzotikus Thaiföldön, ahol minden veszélyt (skorpiók, vad elefántok, cunami, dögös prostik) vállalva emelte hazánk fényét, miközben azok, akik itten a politikával foglalkoztak minden erejük megfeszítésével azon dolgoztak, hogy a hogy az MSZP és a társadalom nehéz helyzetbe kerüljön.
Erre most tessék, felbukkanva, mint Afrodité a habokból egyszerre itt áll nekem teljes szépségében és mindjárt irányt is mutat.
Nem tudom, miért van olyan érzésem, hogy egyelőre nem benne tisztelhetjük majd Marx XXI. századi reinkarnációját, de a csak Schmitt Pál elméleti alapvetéseihez mérhető megállapításai kicsit megfeküdték a gyomromat.
Megállapította, hogy vissza kell lépniük az élvonalbeli politizálástól azoknak, akik közvetlenül felelősek azért, hogy az MSZP és a társadalom nehéz helyzetbe került.
Én is ezt mondom, - minden élvonalbeli politikus vizsgálja meg, hogy a maga területén mindent megtett-e a koalíciós kormány sikeréért, és odatette e magát, amikor kitört az őszödi beszéd körüli cirkusz - merthogy szerintem inkább olyanok voltak némelyek nagy pozicióféltésükben, mint a nyárilúd télikabátban...Azok, akik akkor elkezdtek sunnyogni meg helyezkedni, elkezdtek a Gyurcsány utáni időkre készülni, pozícionálgatni magukat egy majdani új pártvezetésnél, azok lépjenek vissza.
Aztán azok is lépjenek vissza, akik miatt nemigen lehetett a kormánynak egy intézkedést sem hoznia anélkül, hogy már a tervezetet ne adták volna ki a politikai ellenfélnek, akik Gyurcsány lemondása után az új miniszterelnök jelöléséből bohóctréfát csináltak, merthogy a felelősséget vállalni egyikük sem merte.
És vonuljon vissza az, aki őt Köztársasági Elnöknek jelölte, merthogy ez a Schmitt ugyan nem egy nagy durranás, de neki legalább a neve ismert, és idő kell – igaz, nem sok - amíg Deutsch Tompika szintjére küzdi le magát, ellenben ő, bár rendes ember, teljesen terepszínűre lehet mázolva, merthogy felfedezhetetlen…
Vonuljon vissza az őszödi beszéd kiszivárogtatója, legyen az bárki is, és vonuljanak vissza azok is, akik beálltak a fanyalgók sorába és a mai napig visszhangozzák a Fidesz érveit a nyomorba döntött országról.
Amelyikben úgy egyébként minden egyes évben, - egyetlen válságév kivételével nőtt a lakosság jövedelme, a nyugdíjasok nyugdíja, ahol több autópálya és Duna híd épült, mint a megelőző húsz évben összesen,
Ahol az autóktól már élhetetlenné váltak a városok, mindennapossá a közlekedési dugók, ott ül a benzingőzben a sok nyomorgó, miközben a BKV tönkremegy.
Majd beállnak az egymás hegyére-hátára épített bevásárlóközpontok parkolóiba, amelyek olyannyira szenvednek a kereslet hiányától, hogy alkalmasak arra, hogy a rájuk kivetett sarcból az új kormány megoldja a költségvetési gondjait.
Abban az országban, ahol minden egyes állampolgárra – a csecsemőkre is - jut egy mobiltelefon, és amelyikben nem látsz embert autóban-utcán, aki ne a fülére szorított, lehetőleg a legújabb divatnak megfelelő ketyerével csacsogna bele a világba – szintúgy nem ingyen.
Nekem az MSZP alelnöke ne beszéljen megalapozatlan marhaságokat, legfőképpen ne helyeselje az előző kormány ügyeinek elszámoltatását, mert ezzel azt ismeri be, hogy az előző kormánynak ügyei lettek volna, és azt tartja helyes eljárásnak, ha a kormányok egymást követő végtelen sora egymást vegzálja a hatalomban meghozott döntései miatt, vad boszorkányüldözések keretében.
És ne azt mondja, hogy ha megalapozatlanok a vádak, akkor kiállnak az érintett politikusok mellett, mert az MSZP alelnökének fel illik ismerni, hogy mi folyik itt éppen, nem pedig finomkodni, hogy „vannak olyan kormányzati intézkedések, amelyek tekintélyuralmi tendenciákat mutatnak. "
Vannak hát bakker, de ne is tipródj velük - ráérsz majd felismerni a veszélyt, mikor összeszednek…
Balogh András előadásában hangsúlyozta: a mostani körülmények között az alkalmazottak, munkások helyzete többnyire megnehezedett. Ebből is adódik, hogy "szélsőséges eszmék, a fasiszta típusú szélsőjobboldal nyert teret azokon a helyeken, ahol az MSZP-nek nyernie kellett volna a választásokon."
Hát ez szép teória, csak nem igaz, - a mi választóink nem a szélsőjobbhoz igazoltak át, hanem otthonmaradtak, mert kiábrándultak abból a pártból, amelynek vezetői sunyi óvatoskodásaikkal, a bátor kiállás hiányával azt a benyomást keltették, hogy a politikai ellenfél akár igazat is mondhat, pedig ma már nyilvánvalóan látható, hogy minden szavukkal hazudtak, ha úgy tetszik éjjel-nappal, a nap 24 órájában.
Viszont Gyurcsányra szükség van, nyilatkozta, merthogy mindenkire szükség van, aki tömegeket tud mozgósítani, csak csinálja azt, amit ők diktálnak.
Nem akarom Balogh Andrást nehéz helyzetbe hozni, de ennek tükrében talán meg kellene vizsgálnia, rá ugyan szükség van-e, ebből az aspektusból nézve a dolgokat?
Filló Pál is beszélt, megállapította, hogy "az MSZP-nek újra a munkások és az alkalmazottak érdekeit kell képviselnie".
Hadd meséljem el neki, hogy a munkások és az alkalmazottak érdekeit a szakszervezeteknek kell képviselnie, a magyar baloldal vezető pártjának pedig a baloldali értékre alapuló politikai alternatívát kell felmutatni a választóknak, mely kívánatossá teszi azt, hogy inkább ez a párt vezesse az országot, mint bármelyik más.
És akkor a kormányzás során kell majd megjeleníteni azokat a baloldali értékeket, melyeket Filló Pál - úgy tűnik - nem lelt meg visszamenőleg, de most majd a Fidesz megmutatja neki, hogy milyen is az, ha ezek az elvek nem érvényesülnek a gyakorlatban, például egy adótörvényben, vagy egy közalkalmazotti, köztisztviselők jogállásáról szóló törvényben, vagy az érdekegyeztetési folyamatban.
A szocialista politikusoknak éppen ideje lenne abbahagyni a Fidesz ostobaságainak visszaböfögését, mert ezzel kártékonyabbak, mint a politikai ellenfél egész propagandagépezete, - márpedig nem hiszem, hogy most a saját magunk ostorozása lenne a cél.
Hacsak nem vagyunk mazochisták, amit egyébként Balogh András megválasztása után azért meg kellene vizsgálnunk tüzetesebben…


:O)))

A bejegyzés még itt olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/kiut

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

TE JÓ ISTEN, HOGY MENNYIRE IGAZAD VAN!!!!-szm-

Névtelen írta...

Ezt az egész öszödi beszéd históriát nem lett volna szükséges Gyurcsánynak elmondania,ha az Mszp magától tudná,hogy mi a dolga! Szégyeljék magukat,hogy azt az embert támadják aki éppen a párt és az ország érdekében el merte mondani az öszödi beszédet,HELYETTÜK!
Inkább el kéne kezdeniük a zembereknek elmagyarázni a beszéd igazság tartalmát!!Legyen már vége,hogy mindig párt érdekből gondolkodnak,mert ez okozza a vesztüket!Jó lenne,ha észre vennék és elfogadnák,hogy Gyurcsány elsöpörhetetlen,mert az igazság az ő oldalán van és akik megértették a beszéde lényegét,már nem akarják a sunnyogós Mszp-ét!
üdv:Anikó