2010. november 7., vasárnap

BONAPARTE

Az egyszeri, nagyarányú adó és járulékcsökkentés keretében járulékot emelt a kormány.


Nyugdíjjárulékot.
Igaz, az emelés méretéke csak fél százalék, de ez sem kevés. Könnyű annak elbagatellizálni ezt, akinek a bevételei magasak.
De a bruttó nyolcvanezret kereső egyedülálló számára ez azt jelentheti, hogy étrendjéből kimarad a heti egy kiló alma, majd legel helyette füvet.
Aztán itt van az adórendszer átalakításának kérdése is.
Óriási vívmányként harangozza be az Orbán-párt a gyermekek után járó adókedvezményeket, mintha ez jelentené a megváltást a magyar munkavállaló számára.
Szemfényvesztés.
A magyar családok közül 3,3 millió háztartás közül kétmillióban nincs gyerek. A fennmaradó 1,3 millió családban 2,2 millió eltartott gyerek él, hatoduk (426 ezer) a legszegényebb tizedben, alig huszaduk (103 ezer) a legjómódúbb tizedben.
Csak minden nyolcadik – 160000 - családban van kettőnél több gyerek. A három- és többgyerekes családok háromnegyede – 120000 család - az alsó három jövedelmi tizedben él, ők az ország legszegényebbjei.
Számukra az adójóváírás illúzió, ha van is jóváírható adójuk, a személyi jövedelemadó kedvezményt csak annak mértékéig vehetik figyelembe, így pedig a dolgok mai állása szerint egy nyolcvanezret kereső háromgyermekes egy vassal sem fog többet hazavinni, mint ebben az évben.
A kalkulátor szerint (http://berkalkulator.net/berkalkulator-2011/netto-ber-kalkulator-2011-jovedelem-kalkulator-2011.-januar-1-tol.html) – ha bekalkuláljuk a programban szereplő 9.5%-os nyugdíjjárulék helyett a 10%-os változást, akkor bizony azzal a négy kiló almával kevesebbet tud a gyerekei elé tenni mint eddig.
A jól keresők viszont igen jól járnak, egy multinál dolgozó, havi 400000Ft-ot kereső háromgyerekes egymillióval visz majd haza többet a jövő évben.
Ebből telik majd bőven a meglévő társadalmi különbségek konzerválására – annak a szerencsés párezer nagycsaládban cseperedő gyereknek, akiket jó helyre pottyantott a gólya, lesz miből fedezni a különórákat meg a nyári angliai nyelvi tábor költségeit.
Az esélyegyenlőség megteremtése meg nem az állam feladata, mondja a pályatévesztett traktoros, aki csak azért kerülhetett Isten különös büntetéseképpen a nyakunkba, mert Kádár rendszere más véleményen volt az esélyegyenlőségről, mint ez a feledékeny parvenü.
Az ügy igen jól kommunikálható, - nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megjövendöljük, Orbán hamarosan bevonul a történelembe, mint a Gyermekek Jótevője.
Hogy a nagy duma mögött ottmarad 400000 család nyomora, az már őt nem nagyon érdekli, - azok úgyis elkapcsolnak, ha a televízióban politikai műsor megy, és ha elégszer elismétli a propaganda a kókler hazudozásait, akkor - ugyanúgy, ahogy elhitték, hogy az elmúlt nyolc évben rosszabbul éltek egy padlón heverő országban – el fogják hinni azt is, hogy most sokkal, de sokkal jobb nekik…
Azt mondja Orbán, hogy a nyugdíjjárulék emelésére azért volt szükség, hogy ebből fedezzék a negyven év szolgálati időt szerzett női munkavállalók nyugdíjba vonulásának költségeit.
Nem sajnálom én ezektől a derék asszonyoktól a jól megérdemelt pihenést, de azért azt megkérdezném, hogy miért csak az asszonyok számára elég a nyugdíjazáshoz a negyven év szolgálati idő?
A magyar férfiak várható élettartama 68.4 év, a nőké 78.8 év. – ebből a férfiakra 61.5 egészséges év vár, míg a nőkre 68.2.
Meg nem értem, hogy miért élvez előnyt a titkárnő az ugyanannyi évet munkában töltő, hóban-fagyban, esőben-hőségben a szabadban dolgozó útépítővel szemben, - ezt talán még maga a Nagy Kormányos sem tudná megmagyarázni.
Viszont ez is ragyogóan hangzik, jól kommunikálható, imígyen a Vezér a Gyermekek Jótevője cím mellett a Nők Támasza címre is igényt tarthat, igaz, hogy ennek árát a kedvezményezettek gyerekei fogják megfizetni életfogytiglan.
Tulajdonképpen ilyen és ehhez hasonló dolgokra épül Orbán egész kormányzása, a csalás és hazudozás messziről bűzlik minden intézkedéséből, mint a romlott mascarpone, amelyikből aztán a végén nem finom sütike lesz, hanem a vak bácsik öröme, - helló lányok!
És nincs megállás a szemfényvesztés mellett az agresszív idiótaságban sem, - a kormány határozatban állapította meg a MAL ZRT. felelősségét a vörösiszap-katasztrófáért.
Érdekes.
Ahogy elnézegetem, csupa geológus és magas és mélyépítő szakért üldögél a kormányban, különös tekintettel a fejre, melytől bűzlik a láb, és lassan már az egész államszervezet is.
Ez a gátlástalan agresszivitás - egyre inkább ezt kell gondolnom - egy bomlott elme terméke.
Aki olvasta Benedek István könyvét, - Aranyketrec a címe – az tudja, hogy nem minden elmebeteg rágja le a bögre fülét, vannak, akik teljesen normális ember benyomását keltik, kivéve, ha a mániájuk kerül előtérbe, és sokaknak még a mániájuk is rendszerezett gondolkodás benyomását kelti.
A sors különös csapása, hogy nekünk is kijutott egy Napóleonba oltott Sztálin, - az Úr kegyelmezzen meg nekünk, még mielőtt hadat üzenne Amerikának…

:O)))

A bejegyzés a http://kapcsolat.hu/blog/bonaparte címen is olvasható

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pupuka: Nemcsak torokfájásod van, hanem a májadnak is baja van. Nem vagy sárga? Aggódom. :O)))))