2010. november 2., kedd

CHARTA 2010

Tüntettünk.


Beszédet mondott Bauer Tamás, Ungvári Rudolf és Gyurcsány Ferenc.

Sokan voltunk, de nem elegen.
Ehhez képest a helyszín megválasztása tökéletes volt, akik ott voltunk, betöltöttük a teret, még a környező utcákba is jutott belőlünk.
Mégis, - nem lenne baj, ha legközelebb mindenki hozna magával még egy embert.
Vagy kettőt, - és az sem lenne hátrány, ha ez a kettő a fia meg a lánya lenne, merthogy a charta és a MSZP korfája már kissé korhadozik, kellene nagyon a friss erő.
A technikai szervezés meg olyan szocisan slampos volt, - nem azért hogy dicsérjem, de egy ilyen hangosítás esetén Viktornál a felelős már délután öt óra két perckor repült volna, mint a turulmadár.
Mint tudjuk, a magyar munkavállaló imád félni, - hát adjuk meg neki ezt a pozitív életérzést!
Ezek a dolgok pedig nagyon fontosak, hogyan higgye el valaki azt, hogy egy ország kormányzására is képesek vagyunk, ha egy zsebkendőnyi tér hangosítását sem tudunk rendesen megszervezni?
Bauert nem lehetett érteni, Ungvári beszédében a slusszpoént, a halk beszédet sem igen halotta a közönség, Gyurcsány meg a kényszerű ordítozástól berekedt, - a csúcs az volt, hogy nem akadt senki, aki egy pohár vizet oda tudott volna nyújtani neki…
Aztán voltak ellentüntetők is, - természetesen be tudtak jutni a szónoki emelvény közelébe árpádsávossal, meg huzigálós bevásárlókocsival, és amikor elkezdődtek a beszédek, akkor a tömeg kellős közepén ordított és visított két - három idióta, a nők legszebb fiatal éjszakáikat idéző módon.
Csak nem azt kiabálták, hogy még, még, mostnehagydabba, hanem Gyurcsánynak kívántak volna életvezetési tanácsokat adni, de a tömeg türelmetlenebbik része etnikai tisztogatást hajtott végre, - elhajtotta a koszosokat, akik onnantól kezdve ötven méterről-távolabbról óbégathattak, immáron a rendőrség közönyétől és megvetésétől sújtva, akik innentől kezdve hagyták a dolgot annyiban.
Nagyon kellett röhögni, mert amikor Gyurcsány éppen Sólyom viselkedését taglalta, akkor ezek a kottában éppen ott tartottak, hogy monnyon le!
Nagyon tetszett…
Amúgy már régen kellett volna szervezni a rendezvényekre egy rendezőgárdát, akik nem nyugdíjas nénikék, hanem olyan férfiak, akik akár fizikai erővel is ki tudják szorítani a rendbontókat…

A szónokok amúgy jobbnál jobb dolgokat mondtak, mindemellett megint meg kellett állapítanom, hogy Bauer nem egy néptribun alkat, majd írok is egy levelet Szanyinak, hogy oktatgassa már egy kicsit…
Ungvári annál inkább, - a tömeg zajos tetszésnyilvánításától kísérve, mikor húhaanyázott egy jóízűt…
Gyurcsány is jó volt, szokás szerint, - én ma egy kicsit hosszúnak tartottam a beszédet, de hát így jár az, aki minden fontos dologról egyazon beszédben akar szólni.
Az időjárás kegyes volt hozzánk, kellemes őszi este volt, a szimpatizánsok végre meghallgattak néhány keresetlen szót és néhány veretes jelzőt, - persze jobb az, ha mértéktartunk, de teeccett!
Hát így esett a mai tüntetés, - jó volt kicsit öntudatos baloldalinak lenni - nem kellett szégyenkeznünk, és ez is már valami, - nem is kevés…


:O))))

A bejegyzés a http://kapcsolat.hu/blog/charta_2010 címen is olvasható

3 megjegyzés:

Törzsi írta...

PuPu,
nekünk szerencsénk volt, mert a kivetítővel szemben a Parlament Kávézó környékére jutott hely.
Korosztály: valóban az idősebbek voltunk többen, bár környezetünk épp nem, ott a 40-esek voltak túlsúlyban.
Jött volna a csatolt rész is, de ezeknél a gaz multiknál 6-ig van a munkaidő. Többen panaszkodta erre, hogy többen is lehettünk volna.
Szerintem jóval kevesebb emberre számítottak.
Bauer valóban nem néptribun, kicsit hosszú volt. Meg kéne tanulnia az egyszerű mondatok használatát.
Ungváry - húha - de milyen jó szónok.
Gyurcsány hozta a formáját, Gonda elvtárs alkoholista különítménye pedig, amikor rákérdezett valaki, hogy hátranéztek-e már, hogy hova tudnának elszaladni a metróig álló tömegben csendben elszédelgett.
Tényleg volt köztük részeg.
De, jó volt. Nem vagyok egy nagy tüntetésjáró, de többen azt mondogatták, hogy elég volt abból, hogy kushadunk
Kár, hogy szocikáink (ld. Tesze-Tosza), nem mérték fel, hogy nov 27.-én kicsit megkésett a dolog.
Szóval valóban tesze s tosza a bagázs.
Szervezés ügyben rákérdezhetnének, hogy hogyan csinálta ezt ez szervezet, úgy hogy 3 napos ünnep is volt közben.
Töketlenek.
Jó nap volt azért az.
Törzsi

Törzsi írta...

P.S.
Nem mellesleg az is kiderült, hogy ilyen elvont témában (AB, Alkotmány) is meg lehet szólítani a Zembereket.
Törzsi

Névtelen írta...

feri még levegőzött kicsit, aztán majd leülhet hagyó, hunvald, csuslág mellé... aszongya: "magyarországnak tolvaj kormánya van" :DD azért nem zárt térbe mondta, mert az egész épület rászakadt volna :D feriről ennyit, torgyáni szint ez már, néhány volt opni lakó kiment, meghallgatta, azt ennyi...

A baloldali kultúráról meg ennyit: ez az ungvári nevezetű fehérjehalmaz kurvaanyázott egy jóízűt, itt a video: http://index.hu/video/2010/11/03/orban_viktor_egy_politikai_szornyeteg/

Valamiért az msz(m)p mindig is szeretett a saját hülyeségében fetrengeni: ugye isten őrizz, hogy utcai politika...
hallgasd meg mint mondott lendvai et.nő, és utána hallgasd meg a fent említett génhulladékot...

(körmös)Bauer: olbán viktol kolmánya... kb eddig érdemes nézni, utána az előző években összeszedett mantragyüjtemény megszórva kicsi alkotmányféltéssel, és a szokásos szoclib hányás következik..

fasisztákolás, magyar-magyar, rettegés, olbán démonizálása... igazából csak azt kérdezném: mi volt a célja ennek az egésznek? Egyrészt ez, másrészt ezek a mantrák látod hova juttatták a maszopot...nem kellene már váltani új szövegekkel, új emberekkel...? Szanyit meg kár baszogatnod, legalább ő frankón megmondja, hogy milyen a ferid.. :) Ha jól látom kapcsolat.hu-n is kiosztott téged 20ból 25%os pártot csinált, örülsz neki...? :D