2010. november 14., vasárnap

MESE...

Áll a Büdösbunkó bunkósbottal a kezében a sarkon és vár.


Arra megyen Magyarember, egyik kezében a nemzetiszínű demizson, másikban egy aktatáska, abban viszi a család havi élelmét .
Csendesen dudorászik, fütyörészik, merthogy setét az utca, kihalt a város…
A Büdösbunkó meg egyszerre csak elétoppan a sarok mögül, s mongya mosolyogva, bunkajával tenyerét csapkodva:
Én vagyok a te megmentőd Magyarember, add hát ide nekem ízibe a pénzecskédet, melyet öregkorodra gyűjtögettél, hogy ne kelljen az egyszem gyermeked nyakán élősködni, - márpersze ha lesz őneki nyaka még akkor, merthogy vére nem lesz, amit te szívhatnál, arra én vagyok a garancia.
Nincsen nékem pénzecském, - mongya Magyarember +szeppenten, - már a tetvek is éhendöglöttek a gatyakorcban, a család egerei a jobb élet reményében kivándoroltak Bangladesbe, most jött az új adórendszer is hatlovas hintóval, az is végigcserdített a hátunkon, nincsen nekem már semmim sem az emlékeimen kívül, te Büdösbunkó!
Dehogyse nincsen te Magyarember, nyújjál csak be a pitykés lajbid zsebébe, oszt pakold csak ki ide elibém a magánnyugdíjpénztárban összegyűjtött pénzecskédet, majd én vigyázok rá, - látod ezt a bunkót itten a szorgos kezemben?
Beláthatod, hogyha nem én vigyázok a pénzecskédre, rettenetes dolgok eshetnek meg!
Milyen rettenetes dolgok? – érdeklődött remegő lábakkal Magyarember, merthogy ez a pénzecskéje volt utolsó mencsvára, biztosítéka arra, hogy elpatkolása esetén nem fog hóttan az utcán büdösködni világ csúfjára, merthogy a családra marad annyi pénz, hogy hamvait Bergmann-csőbe töltve, két parafadugóval biztosítva a feltámadás esélyét befalazhassák a családi sírboltba a malacól falába.
Hát, hogy csak egy közeli eshetőségre hívjam fel a figyelmedet, - mondá a Büdösbunkó - például mész hazafelé gyanútlanul és valami gátlástalan rabló egy óriási bunkósbottal fejbevág, fasírtot csinál a képedből és elveszi a pénzecskédet, - hát kell ez neked?
Kell a francnak, Büdösbunkó, de hát mi a biztosíték, hogy te nem fogod szőlőbe vezető betonozott bekötőutakra meg visszanemtérítendő családi támogatásra fordítani az én keservesen összekuporgatott pénzecskémet, vagy nem veszel belőle bauxitbányát a kedves édesapádnak – úgy hallom, hogy lesz egy hamarosan olcsón eladó?
Hát nem vagyok én éppenelég úriember kinézetű? – kérdezte a Büdösbunkó, bunkótlan kezét zsebrevágva és összeráncolt homlokkal golyózgatva - de láccott rajta, hogy fogytán a türelme.
Hallottál te már adott szóról?
Én adom a szavam, te a pénzt – hát van ennél tisztább üzlet?
Ha nem adod önszántadból, majd adod te kényszerből, de lásd, kivel van dolgod, megígérem neked, hogy a pénzecskédet felírom a nyilvántartó nagykönyvembe, hogyha - amilyen ostoba vagy és elfelejtenéd – akkor meg tuggyam neked mondani, hogy mennyi az a lóvé, amit elpatkolásod esetén kihúzhatok a tartozáslistáról, mert olyan, hogy én ezt valaha is visszaadjam neked, olyan mese nincs!
Na, addsza ide, mert jön a dádá – és kissé megemelte a bunkósbotot, miközben vad és elszánt pofát vágott, orrcimpáit remegtette, mint aki alig tuggya visszafékezni magát, csak úgy remegett a kezében a bunkó, hogy mutassa a visszafogott nagy, felhorgadt indulatot…

A mese jelenleg itt tart, a mesemondó meg érdeklődéssel figyeli, hogy Magyarember a szokottnál is bambább pofát vágva szinte ellenállás nélkül várja, hogy kirabolják.
Csak abban reménykedik, hogy a Büdösbunkó valóban vigyázni fog a pénzére, - ezzel is bizonyítva feneketlenül mély ostobaságát és debilizmussal határos jóhiszeműségét.
Hiszen mit neki a történelem viharai, mit neki átlag negyvenévenkénti szisztematikus kirablása, ő még mindig hisz, mert hinni szép és hinni jó és addig sem kell gondolkodni.
A sarkon túl meg mosolyognak a lányok, a Tibor, a Gyuri, a Peti meg a többi repedtsarkú, és aki arra jár, annak mindnek elmondják, hogy az ő futtatójuk a leggálánsabb úriember a világon, hiszen Magyarembernek csak a pénzecskéjét rabolta el, holott agyon is verhette volna - kétharmados felhatalmazása van, akár fizikai erőszak alkalmazására is…
Persze még azért a meccs nincs lefutva, - ez az opció is szóba jöhet…


:O)))

A bejegyzés itt is olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/mese_20101114

6 megjegyzés:

Anya írta...

Nagyon szomorú vagyok. Nagyon kevesen voltunk ma a Kossuth téren, és alig láttam fiatalokat. Szerinted ennyire nem értik, hogy mi történik, vagy ennyire közömbösek?

Névtelen írta...

szia pupu, el lehet innen menni...
a pénzt belehet tenni osztrák magánnyugdíjpénztárba is, ha egyszer itt tilos az öngondoskodás, ha nem tartják nagykorúnak az embert...a következő választásig pedig nem szabadna a fizetésekből levonni a nyugdíjjárulékot, mert minek, kinek? a szakszervezetek kussolnak, szinte mindenki behúzza fülét-farkát...nem értik ezt a világot, azt +pláne nem ami következik...jól írta az egyik kommentelő neked a kapcsolaton, hogy ha már egyszer kapitalizmusban élünk, akkor el kell fogadni, hogy ezt választották az emberek 2o évvel ezelőtt, de lehet JOBBÁ tenni a kapitalizmust is, ha hagynák és +értenék, hogy lehet jobbá tenni... viktor azt éri el, hogy vagy egyre többen sírják vissza a fidesz nélküli kádárt, vagy a fasisztákhoz csatlakoznak...HIHETETLEN, ami most itt folyik...ha bennünket nyírnak ki így vagy úgy pl. anyagilag,az nem akkora baj, de a gyerekeinket is kinyírják a hülye törvényeikkel, amit mi +se szavaztunk...az emberek többsége nem tud mást adni a gyerekének, csak egy jó iskolát, lehetőséget arra, hogy tanulhasson a gyerek és a megtakarítását, de úgy néz ki, most már ennyit sem tud adni...nem tudom mi lesz a gyerekekkel, nem mindegyik örököl bányát, ez olyan biztos, mint az, hogy ez nem mehet így sokáig!!!!!-SZM-

Névtelen írta...

pupu, olyan sokan kérdezik, és én is kérdezem,hátha te tudod, hogy van-e olyan statisztika amiből tudni lehet, hogy hányan halnak meg évente a nyugdíj igénybevétele előtt?
elképzelhető, hogy olyan iszonyatosan sokan, hogy erre építhet a fidesz, amikor semmibe veszi a nyugdíjasok érdekeit? a tisztelet társasága miért nem üvölt? léteznek még, vagy csak választások előtt támadnak fel? hú tele vagyok kérdésekkel...szerintem én nem fogom megélni a nyugdíjat...SÍRBA TESZNEK A POLITIKUSOK!!! - SZM-

--- írta...

ANNAROZE NAGYON JÓ NÁLAD A KAPCSOLATON:)

Névtelen írta...

a büdösbunkó kisbetű. csupa csupa kisbetű...

Névtelen írta...

Pupu, ezt is jól összehoztad. Bár jobb lenne, ha nem a hullás résznél nevetne - kínjában - az ember.