2010. november 27., szombat

BLAMA...

A nagygyűlés jól sikerült.

A Szocialista Párt erőt mutatott, végre nem egy szánalmas kis tüntetésecske, hanem az volt, ami a neve – nagygyűlés.
Tetszett, hogy Gyurcsányt felállva ünnepelték, tetszett, hogy Mesterházyt is, aki tagadhatatlanul fejlődik, - ha a végén elhagyta volna a lájkolást meg a mérgezett indián táncát, akkor kerek lett volna a dolog.
De a beszéde rendben volt, rokonszenve volt, hogy köszöntötte a párt volt elnökeit – így kiderült, hogy hál istennek nem képzeli azt, hogy vele kezdődött a történelem…
Viszont a háttérmunka már megint csapnivaló volt.
Ültünk pár tízezren a kapcsolat.hu meg az MSZP portál előtt és vártuk a csodát, a beígért élő közvetítést.
A kapcsolaton mindvégig hiába, az MSZP portálon ugyan folytak kísérletek, de sajnos a minőség ott is kritikán aluli volt.
Ha ez az első eset lett volna, azt mondom, hogy rendben van, - tapasztalatokat kell szerezni, de sajnos ez már a sokadik eset.
Az egész informatikai munka nekem olybá tűnik, mintha a Kiss meg a Szabó elvtársak középiskolás unokái csinálnák társadalmi munkában, vagy méginkább, mintha Kiss és Szabó elvtársak csinálnák személyesen, Szokolra optimalizált felkészültségükkel…
Ha már a kritikánál tartunk, a kapcsolaton ez már vérciki, - ha már képtelenek vagyunk összehozni egy élő helyszíni közvetítést, akkor nem kellene talán erőlködni és égetni magunkat, hanem inkább csak a hangot beadni, mint egy rádióközvetítésnél, de azt tökéletes minőségben.
Ha megkérjük szépen Szepesy Györgyöt, megtanítja majd a szpíkernek, hogyan kell ezt csinálni…
De azt is meg lehetne próbálni, hogy hirdetésben keresni profi szakembert és talán nem Iphone-ra kellene építeni a közvetítést, - állítólag vannak ennél fejlettebb technikák is, körbe kellene érdeklődni talán.
De ez vonatkozik az MSZP portáljára is, ők ugyan közvetítettek valamit, de az sem volt jobb, mint minap a Charta - tüntetés közvetítése, - szóval az egész baloldalnak éghet a bőr a fizimiskájáról a saját teszetoszaságunk miatt.
Pedig el kellene már jutni odáig a mindenféle rendű-rangú pártvezéreknek és alapítványi potentátoknak, hogy felismerjék: a baloldalnak sikerült tizenkét hatalomban töltött év alatt elérnie, hogy nincs se biztos rádiója, se televíziója, se nyomtatott sajtója.
A Klubrádió nem érhető el országosan, a ATV helyzete sem szilárd és ez sem tud országos lefedettséggel dolgozni, - csak egy rossz pillanata kell hozzá a Vezérnek, hogy a kábelszolgáltatókra ráhozva a frászt elvegye a jelenlegi lehetőségeket is…
A Klubrádió a frekvencia-pályázatokkal örökké bizonytalanságban tartható lesz, a Népszava pedig most éppen a kezét tartja, hátha pottyant bele egy kis lóvét valaki.
A Népszava azért fontos nagyon, mert olvasói jelentős része abból a korosztályból kerül ki, amelyik már nemigen fog közel kerülni a számítógéphez és nem elsősorban a hardver hiánya okán.
Viszont mindennap elolvassák a Népszavát, ott jutnak el hozzájuk az információk és kommentárok, az mondja meg a tutit, - vigyázni kellene rá, mint szemünk fényére.
Talán elő lehetne írni, hogy a párttagsággal együtt kell járjon a Népszava előfizetés, és ha a Demokratikus Koalíció erősödik, akkor talán a szimpatizánsok is előfizethetnének, - vagy örökbe fogadhatnának egy-egy szegény sorsú embert, akinek a helyi alapszervezetek tudnák eljuttatni a lapot, - szóval lehetne ezen a területen is bogarászni…
De azt tudnunk kell, hogy az egyetlen felület, ahová egyeske keze a Kossuth téri kórteremből nem ér el, az az internet.
Ezen kívül a fiatalok is itt érhetők el, - nekik már hiába írunk újságot, híradót sem igen néznek, számukra a tájékozódás szinte egyetlen színtere a háló.
De itt aztán otthon érzik magukat, és ha megfelelő formában kapják az információt, akkor azt hajlandóak megemészteni, arról véleményt formálni, és annak alapján cselekedni.
Ezeket a portálokat nem lenne szabad félkézzel és félszívvel üzemeltetni, ide olyan stábok kellenek, amelyek napra, sőt percre készek, amelyek egy ilyen gyűlés után azonnal reagálnak, kommentálnak, - egyáltalán, amelyek jelen van és kézben tartja a tájékoztatást.
És itt van az ilyen, a maihoz hasonló hibák jelentősége.
Ha egy fiatal kétszer odaül a gép elé és megpróbál belenézni egy meghirdetett, de meghiúsult közvetítésbe, akkor harmadszor rá se kattint a szájtra, ha nem friss az oldal legközelebb nem is kísérletezik - a mai fiatal nem a türelméről híres és a választék óriási.
A másik dolog, amin talán érdemes lenne elgondolkodni, hogy az ekkora méretű és ekkora jelentőségű rendezvények megtervezését talán érdemes lenne profikra bízni.
Nincsen nékem semmi bajom a Sasjózsival, el is röhigcsélek az ezeréves viccein, de őt szerepeltetni egy MSZP-s rendezvényen akkor, mikor a Fidesz nyilvánvaló törekvése az egész párt kriminalizálása, maga az öngyilkosság, - másrészt meg egy ilyen rendezvényt nem okvetlen kell szétjópofizni.
Aztán azt sem vonom kétségbe, hogy Török Zsolt nem profi sajtószóvivő, de hát ugye Golda Meir is kiváló politikus volt, mégsem ő volt az Izrael Szépe verseny műsorvezetője, - szóval valami fotogénebb, a színpadon magabiztosabban és mutatósabban mozgó moderátorral jobban jártunk volna.
Egyszóval eljött az ideje, hogy profik intézzék a dolgokat, nem kell, hogy ez a Jobbik meg a Fidesz privilégiuma legyen, habár ha a nép felismerné, hogy míg nálunk a kommunikációt, ott meg az országot vezetik amatőrök, lehet jól is járnánk, de sajnos erre nem számíthatunk.
Az eszmék és meggyőződések helyét ma a kommunikáció vette át, a választási vereségünk is elsősorban kommunikációs vereség volt.
Megtanulhattuk volna belőle, hogy nem a valóság számít, hanem az, amit a média fogyasztója annak hisz.
Amikor a Fidesz úgy tömte hazugságokkal a választókat, mint Pista bácsi kukoricával a libát, akkor ezzel nem voltunk képesek semmit sem szembeállítani - meg is ittuk a levét…
Ebből az következik, hogy el kell tudni magunkat, mint a mosóport, vagy a Potemixet - a fogyasztónak pedig hinnie kell bennünk, és ha még az eredmény is minket igazol, annál jobb neki is, meg nekünk is.
Azt mondják, a választási kampány az eredmény kihirdetésével egyidejűleg kezdődik, az idő pedig rohan.
Mi tudjuk, hogy a mostanában tartott rendezvényeink színvonalas, jó rendezvények voltak, de ezt nem elég nekünk tudni, erről az országnak is értesülnie kell ahhoz, hogy azonosulni tudjanak velünk és mellénk álljanak.
Ezen kellene dolgozni…


:O)))

19 megjegyzés:

eva írta...

na jo, meg vagyok nyugodva, azt hittem mar nem ertem azt sem mit jelent az "elo kozvetites" fogalma mert a kapcson csak irasos osszefoglalok voltak percenkent. aztan atneztem az mszp.hu ra es ott megtalaltam mesterhazy-t, de beleneztem volna az egesz naggyulesbe. nem baj, igy legalabb massal tudtam foglalkozni.

Névtelen írta...

A 60+os célközösségnek minek internetes közvetítés? Ki nézné neten mszp-t a fiatalok közül, most őszintén..?

PuPu írta...

Kedves Névtelen, hárommillió körül van a nyugdíjasok száma és ezek egyre kisebb számban lesznek internetes analfabéták.
Addig örüljetek, míg ők rá nem ébrednek a saját erejükre.
A fiatalok közül pedig az kattint rá egy ilyen közvetítéste, aki utálja, hogy ellopják a megtakarítását.
Majd meglátod...
:O))))

Névtelen írta...

"hárommillió körül van a nyugdíjasok száma"
Ezért van bukásra ítélve az mszp, ugyanis csak ők a támogatói... a fiatalokat mindig is nagyivben szarta le kedvenc pártod...

"Addig örüljetek," Unalmas a többesszám...

"A fiatalok közül pedig az kattint rá egy ilyen közvetítéste,"

Mondod Te, én 33 vagyok, az mszp ellopta a jelenemet, a fidesz ellopja a jövőmet,+a nyugdijamat.... Nagy tévedésbe fogod magad ringatni, ha azt hiszed: most a fidesz kurja el, (jó úton halad afelé amúgy) akkor automatikusan mindenki a kedvenc maszopodhoz fog csapódni...ugyan miért? Egy okot mondj rá! Amúgy tiszta tudathasadásban voltak az ottani 60+os harcosok: kaptak nyugdíjemelést, valamint az én általam összerakott manyup pénz (kb 1,7milla) is részben erre fog elmenni, mihelyest lenyúlta OV...
"Majd meglátod..." már látom...

Unknown írta...

Pupu, gratula, egyetértek,.!! Jómagam is pár éve netezek és igy találtam rá az Amőbára, a kapcsolatra és másokra.És keményen harcolunk a közösségi oldalakon, hogy világot gyujtsunk az átmosott agyakban.o:)))

todor48 írta...

Kedves Névtelen!
Én is 60+os vagyok és naponta több órát töltök a hálón. Az rendben van, hogy fiatal vagy, de azért szemtelennek nem kellene lenned.
Persze én is voltam fiatal, és hasonlóképpen tekintettem az öregekre. Aztán később kiderült, mennyi mindenben volt igazuk, amikkel én fiatalként nem értettem egyet. Legyél egy kicsit szerényebb magadtól, még mielőtt az élet és O.V. megtanít rá.
Üdvözöl egy nagypapa.

Névtelen írta...

60+ -os vagyok,s nem az egyetlen aki internetezik.Nem kéne lefitymálni bennünket ,Öcsi!

Névtelen írta...

A 33 éves névtelennek tökéletesen igaza van. Elloptak már mindent: jelent és jövőt! Csakhogy a nyugdíjasoknak minden kormány nyalja a p...csáját, ők mindig kapnak nyugdíjemelést. A közalkalmazottakat pedig szívatják, évekre befagyasztják a bérüket. A nyugdíjasok ráérnek mindenféle megmozdulásra beülni, nem kell pénzt keresniük, hiszen a nyugdíjuk több, mint az aktív dolgozóké. S közben sajnáltatják magukat, majd én is sajnálom őket, ha ráérek.

PuPu írta...

Szólj Anyukádnak, majd ő elmagyarázza, hogy hogyan is kell szemlélni ezt a dolgot.
De közben azért tegyél félre minden hónapban kis pénzecskét, asse baj,ha nem magyar az a valuta...
És gyakorold a futást a kukához...
:O)))

Unknown írta...

Pupu, egy ideje nagy rajongód vagyok, és az Mszp kommunikációja (helyesebben annak minősíthetetlen színvonala) is régóta a bögyömben van. Az mszp.hu elintézettnek vélte a kommunikáció javítását azzal, hogy a fórumán a korábban "Miért gyenge az Mszp kommunikációja" című topicot nem sokkal a választások előtt átkeresztelték "Az Mszp kommunikációja" szövegre, és kb. ez volt az ÖSSZES erőfeszítés, amit a kommunikáció javítása érdekében tettek. Egyszerűen érthetetlen! A Fidesz kommunikációs téren verte ripityomra őket, és minden normális ember tudja, hogy csakis kommunikációs téren lehetne revansot venni. Ehhez nem lesz elég arra várni, hogy a Fidesz hibázzon, és a szavazók "maguktól" visszaszivárogjanak.
De persze a kapcsolat.hu se sokkal különb! Egyre többször kell külön kutakodnom, hogy a szövegeidet ott előkotorjam, ezért már rendszeresen a blogspoton kezdelek keresni. És közben baloldali szavazóként külön sértésnek veszem, amennyire nem is igyekeznek legalább a meglevő lehetőségeket kihasználni, ha már a tesze-tosza viselkedésükkel majd az egész médiateret átengedték a jobboldalnak.
Tényleg nagy szerencséje az Mszp-nek, hogy baloldalt (egyelőre) nincs alternatívája. De ezzel nem szabadna ennyire visszaélni!
Egyébként a havazás miatt nem tudtam eljutni a gyűlésre, ezért nagyon számítottam a beígért élő közvetítésre. A hajamat téptem, mert azt hittem, hogy valamit én rontottam el, azért nem jön az adás. Legalább egy "Bocsika" felirat elvárható lett volna!

Névtelen írta...

A 60+-os anyukánk és apukánk korabelieknek a viselkedése már szinte szégyen. Szenilis vénemberek és vénasszonyok. A naggyülések és egyéb események alkalmával - ha hozzáférhetnek a fidesz vagy az mszp vezéréhez - elkapják őket és csókolgatják. Hát ez undorító! S igen is ezek a nyugdíjasok a tehetősek, míg az aktivak élnek lassan a kukából. De megbocsátom nekik, mert már nem beszámíthatóak!
(((O:

PuPu írta...

Hát igen, de mit tegyünk, vannak túlfűtött emberek, aki időskorukra pártvezéreket csókolgatnak, - ezek fiatal korukban általában szidják az öregeket, mert elveszik előlük a lehetőségeket.
És viselkeggyél édes fiam, ne neveletlenkeggyél itten, mert kihajigállak!
Jobb, ha tudod, nekünk van honnan leépülnünk, te meg fel sem épültél soha, úgy tünik...
Arról nem szólva, hogy mi már megéltünk ennyit, neked ez még csak áhított cél lehet, ki tuggya, ad e neked a sors ennyit?
Ha a sors igazságos, fox te még elmeszesedett aggyal motyigni, te kis potenciális Besenyő Pista bácsi!
:O)))))

Unknown írta...

Pupu, végig bogarásztam a kedvenc helyeidet, a "Nyilas"ig bezárólag. Be kell vallanom, hogy baloldaliként most jártam először arrafelé (egyszerűen idő és érdeklődés hiányában) ami némi egészséges kételyt ébresztett bennem, hogy tényleg elég széleskörű-e a tájékozottságom. Ez magánügy - ami viszont a témához illik: egyszerűen elképesztő az a profizmus, amivel szerkesztik. Kinyomtatható és terjeszthető röpirat? Saját tv? Nem csoda, hogy a fiatalok körében ennyire népszerűek. Ezzel csak hasonló profizmussal lehet(ne) felvenni a versenyt.
Ehhez képest évek óta nem változott sem a kapcsolat.hu sem az mszp.hu.
A kommunikáció olyannyira szakma, hogy külön egyetemi karon oktatják! Viszont az mszp. vezetőségének nyilvánvalóan nem érte el az ingerküszöbét, hogy propaganda - méghozzá ütős propaganda - nélkül nem jutnak ötről hatra?!

Névtelen írta...

"szemtelennek nem kellene"
Sose voltam az...

"amikkel én fiatalként nem értettem egyet."

Ez mondjuk a te bajod, az viszont tény: egyik politikai garnitúra se tud mit kezdeni a középkorú generációval... mindegyik tutujgatja az inaktív rétegeket, aki meg dolgozik annak kuss van, fizetésemelés semmi, jövőkép 0, és viki most nyúlja le a nyögdijat... no comment

"Legyél egy kicsit szerényebb magadtól, még mielőtt az élet és O.V. megtanít rá."

Bolond lyukból...?

Névtelen írta...

"ki időskorukra pártvezéreket csókolgatnak, - ezek fiatal korukban általában szidják... "

Nagyon vágod ezt a témát, nyilván Te is végigmentél ezen az úton... :)

Unknown írta...

Kedves Pupu, mélyen egyetértek veled! Alapitsuk meg az Ösz Párducok körét!
Antira

Névtelen írta...

Pupuka! Gratulálok! Ez az oldal a legszenzációsabb. Ilyen jókat már régen vihorásztam. Téli depresszió ellen ajánlom mindenkinek. Szart sem értek el azzal, hogy itt írogattok, de legalább jókedvre derítetek. Jobb, mint a kabaré. Hát így tovább.
(((:O:)))

PuPu írta...

Hát van ilyen, - van aki ír, van meg aki angol, ugye...
De azért örülök, hogy tetszik.
:O))))))))))))

Unknown írta...

Pupu, a törökgáborelemez-en találtam ezt a szöveget, eléggé idevág (értem alatta, hogy mit NEM csinált jól az mszp kommunikációs téren és mit lenne érdemes eltanulni
A kormány ráadásul a korábbi szocialista-liberális kabinetekkel szemben különös figyelmet fordít arra, hogy egyetlen téma kapcsán se maradjanak a szavazók gondolatmankó, érvelési útmutató nélkül. A vesztesnek látszó helyzetekben sem teszik fel a kezüket, fogadják el az olykor valóban nyilvánvalónak látszó tényállást: az utolsó töltényig harcolnak. Pontosan ez a kommunikációs mentalitás vezet el oda, hogy egyetlen vita sem válik egyoldalúvá, még az egészen reménytelen ügyek sem bizonytalanítanak el tömegesen szavazókat. Egészen más lenne a helyzet, ha ezekben a témákban a Fidesz meg sem próbálná az elterelő-meggyőző érvelést – ahogy tették ezt sokszor a szocialisták -, hanem elfogadná például a „pártkatonák bebetonozása”, az „alkotmánybíróság korlátozása”, vagy a „magánynyugdíj-pénztárak államosítása” helyzetleírást. Amíg a Fidesz így politizál, nem fog óriási zuhanásokat elszenvedni