2010. november 11., csütörtök

IDIÓTÁK

IDIÓTÁK...

I
Gyurcsány Budaörsön tartott fórumot, ami az ITT LELHETŐ videó tanúsága szerint remekül sikerülhetett, de ez nem újdonság.
Tud beszélni, remek a kapcsolatteremtő képessége, közvetlen, nem modoros, van humorérzéke.
Nem is értem, hogy aki összehasonlítja az alcsuti kiöregedett focistával, aki az orrodat is tisztíccsa, azok közülé némelyek miért is választják a primitív bunkóságot Európa helyett, de be kell látnom, ízléseken nem lehet vitatkozni…
Hát összegyűltek sokan, meghallgatni Gyurcsány véleményét a mai politikai közállapotokról, és összegyűlt vagy húsz agyatlan a rendezvénynek helyet adó épület előtt is, hogy előadja a régi műsort.
Volt Gyurcsány takaroggy, meg az összes értelmes mondóka – a rendezvényt egy Fideszes önkormányzati képviselő vezényelte…
Elnézegettem a videót és elmorfondírozgattam, vajon mi indokolja ezeknek a szerencsétleneknek ezt a rettenetes buzgalmát?
Ha Gyurcsány mondjuk a XXI. században él, akkor ezek hogyan ragadhattak le a XIV. században, és hogy kerülhet közéjük egy olyan ember, akibe jobboldali választópolgárok helyezték a bizalmukat, hogy majd teljes felelősséggel, komolysággal vezeti településüket, - erre ott ugrál kereplős népe között, mint domináns pávián a majomcsordában?
Vajon mit gondolhat közben?
És mi kellene még?
Hála a demokráciának, szerelmetes vezérük miniszterelnök lett, a Parlamentben övék a kétharmad, az önkormányzatokban ők dirigálnak, az állami pozíciókban az ő embereik ülnek, mire ez a nagy felbuzdulás hát?
Vér kellene megint a csőcseléknek?
Vagy hogyan gondolják ők a demokráciát?
Vagy most már talán nem is kell a demokrácia?
Ezt jelentette volna Orbán mondása - „egyszer kell győznünk, de akkor nagyon”?
És komolyan gondolják, hogy akkor most ezentúl mindent megtehetnek, mert a nyolcmillióból kétmillió hétszázezer szavazatot szereztek?
Tévedés, és az is tévedés, hogy akik otthon maradtak, azok a Fideszre adták szavazatukat távolmaradásukkal, lehet még könnyen csodálkozás a következő választáson, ha visszatérnek az urnákhoz…
Mindenesetre ismét kiderült, hogy az utcai harcosok nem elégedettek, de ezen nem kellene mérgelődnünk.
Majd lesznek ők még dühösebbek is, mikor majd eljut a cseppnyi agyukig, hogy kevesebb a pénz, kevesebb a juttatás, kevesebb az ellátás, kevesebb a nyugdíj, kevesebb a jog és kevesebb figyelem jut rájuk, merthogy mi el leszünk foglalva azzal, hogy rajtuk röhögünk, Orbánnak meg már nem kellenek.
Ha randalíroznának, akkor most ellenkező előjellel lesznek elverve, mint 2006-ban, és ez így lesz helyes, merthogy a demokráciában a csőcselék ugatérozhat, de diktatúrában kuss a neve…
Sajnos értelmiségi körökben is vannak, akik tapsolnak a diktatúrához, mondván, ez kell végre, erős kéz és rend – a német értelmiség egy része is ezt mondta 1933-ban és tapsolt Hitlernek, meg a kezét emelgette…
Nálunk is emelgethetik majd a kezüket a kirúgás előtt álló idióták, akik hatalomra juttatták Orbánt, majd otthon ülve boldogan számolgathatják a támogatásokat, ameddig lesz még miből fizetni.
Törpokos meg üdvözült pofával sétál a bizonytalan jövőbe és bízik a szerencséjében.
Nemigen veszi észre, hogy a lejtmenet elkezdődött és a kocsin, melyet vezetni képzel nincs már fék és akadozik a motor is.
Nagy kár, hogy nem egyedül ül rajta…


:O))))


A bejegyzés olvasható a http://kapcsolat.hu/blog/idiotak webhelyen is.

4 megjegyzés:

Törzsi írta...

Jó reggelt PuPu,
épp csak átfutottam, de még emésztem.
Csak a szokásos javítási mondásom: rossz a webcím a kapcsolatra.

RittyNT írta...

Az idóták jelző mára már "fidióták"-ra változott. :o)

Névtelen írta...

"Tud beszélni, remek a kapcsolatteremtő képessége, közvetlen, nem modoros, van humorérzéke."
Alaposan kinyaltad, fényesre, ügyes voltál!

"Nem is értem, hogy aki összehasonlítja az alcsuti kiöregedett focistával, aki az "

Így van, egy 2/3os parlamenti támogatottságot bíró miniszterelnök hol van már a nagy Ő-dhöz képest, nem? Torgyángyurcsány kb egy szint, és már legalább 1000 embert meg tud szólítani, nagyon király! Ugye, Ő a jövő? Olyan eorópai snájdig gyerek ez a feri :)

"1933-ban és tapsolt Hitlernek, meg a kezét emelgette…
Nálunk is emelgethetik majd a kezüket a kirúgás előtt áll"

Nem rossz az átmenet, de kicsit még dolgozz rajta, hogy még ijesztőbb kép legyen a patásról...

PuPu írta...

Ne is törődj vele, - nem kell nekünk egyet szeretnünk, - ha énnekem Britney Spears szimpatikus, attóte még nyugodtan lelkesedhetsz a Csámpás Roziért, - jogod van hozzá!
Királyfi, ide te szopni jársz?
:O)))))