2010. november 24., szerda

KRAMPUSZ

Orbán népszórakoztat.

Kinyitotta  varázsdobozt, előugrott belőle, mint rugóskrampusz Matolcsy és ijesztgette a gyerekeket...
Orbán jobbkeze, melyet legintimebb dolgainak elvégzésére használ  ma bejelentette, hogy megszületett a Magyar Csoda!
Két lába van nekije, ebből is látszik, hogy nem zongora, hanem ö maga a Nemzeti Nyugdíjrendszer.
Persze igaza is van, - az eddigi bangladesh-tipusú nyugdíjrendszerünknek három lába volt, oszt mégis fel lehetett borítani, mint ez látnivaló.
Viktor megvetette erős lábát, taszajtott egyet rajta és máris hanyatt feküdt, mint szerelemre vágyó szépasszony - Matolcsy meg most azt a lábat fűrészeli ki éppen tőből, mely útját állná Viktor kielégülésének.
Persze a magán-nyugdíjpénztárakról van szó, meg a jogállamról is, mellesleg.
Az elszánt miniszter a villanykörtefejű miniszterelnöki szóvivővel együtt kiállt a sajtótájékoztatóra és elmesélte legújabb lázálmát, miszerint a Nemzeti Nyugdíjmentő Csomag abból fog állni, hogy aki a korábbi kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszerben marad, s erről nyilatkozik, az a jövőben a munkaadója által befizetett 24 százalékos nyugdíj-járulék utáni összegből, (azaz a 70 százalékot kitevő szolidaritási nyugdíjból) már nem részesedik.
Ezentúl csak az önmaga, azaz a munkavállalók által fizetendő 10 százalékos járulék lesz a számláján.
Merthogy - ha nem értenéd ostoba választója, - a munkavállalók a járulékot ugyanis nem a jövendőbeli nyugdíjukra fizetik, hanem a jelenlegi nyugdíjrendszerre.
Miután azonban a munkavállaló a közös kassza helyett (szerintem mellette…) saját célú megtakarítás mellett döntött, így a munkáltató által fizetett 24 százalékra nem jogosult.
Akkor most hogyis?
Ez nem bujtatott járulékemelés esetleg?
Merthogy idáig a munkavállaló magának fizetett, innentől meg az államnak ugye, aki cserébe leveszi a válláról az öngondoskodás kibírhatatlanul nehéz terhét, ezzel is siettetve az öntudatos, saját sorsát a kezében tartó önállóan gondolkodó polgár kialakulását....
Megint egy választási ígéret betartását szemlélheti a nagyérdemű – némi kis korrekcióval – nem osztogatnak, hanem fosztogatnak…
Érdekes, idáig az volt a mondás, hogy majd saját számlán fogják az állami nyugdíjrendszerben is nyilvántartani a befizetéseket, - habár ami igaz-igaz, ez a nyugdíjrablás és annak indoklása lassan már megközelíti a szocik szépemlékű miniszterelnök-keresésének magaslatait, annyi baromságot összehordott már ezzel kapcsolatban szegény beteg miniszterelnökünk és szellemi téren állandó kihívásokkal küzdő stábja…
Namármost ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a munkavállaló után a munkáltatónak 24%-ot kell nyugdíjjárulékként befizetni, a munkavállaló béréből meg 10% megy majd a magán-nyugdíjpénztárba.
A munkáltató által befizetett összeg fedezete persze a munkavállaló által megtermelt érték.
Ha a kormány azt képzeli, hogy egy laza mozdulattal elvonhatja a hárommillió ember után a mindenkori munkáltatója által befizetett nyugdíjalapot visszamenőleg úgy negyven évre, akkor baromi nagyot téved.
Mint Kolláth György alkotmányjogász mondta, annyira szélsőséges a miniszter bejelentése, hogy véleményezésre sem méltó, - a konkrét jogszabály-tervezet alapján lehet majd pontos képet alkotni arról, hogy mit is akar a kormány.
Szerintem egyébként ez a bejelentés nem is szolgált más célt, csak a pénztártagok megfélemlítését, hadd száguldjanak vissza ezerrel az állami nyugdíjrendszerbe, ahol majd ők aztán jól nyilvántartják a pénzüket (hozam az ugye kapitalista vircsaft, arról nincs szó…) – ha elpatkolsz, megörökölheti majd a mama.
Aztán egyszercsak elpatkol ő is, és akkor az államra marad a lóvé, - így ez teljességgel méltányos és igazságos, legfeljebb a mamának már csak urnatemetése lesz a kert sarkában, de ne válogasson, aki halott nyugodjék békében…
A rablott pénzt meg majd az államadósság csökkentésére fordítják, meg abból fedezik a jelenlegi nyugdíjrendszeren tátongó lyukakat.
Na, addig álljunk féllábon, mint a liba, meg ne vegyünk levegőt!
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek a vidám lyukászok mivel kívánják betömni a demográfiai helyzetből törvényszerűen bekövetkező, a mainál is nagyobb lyukakat úgy tizenöt-húsz év múlva, de szerintem nem véletlenül tartja a kezét állandóan a zsebében a mi Üdvösségünk a beépített abakuszon számolgatva a lehetőségeket, közel ott a lyukbetömési megoldás…
Annyira pofátlan ez a Viktor, hogy az már szinte esztétikai élmény, az ember tényleg úgy néziegeti, mintha Chaplin filmjéről lépett volna le ez a mi vicinális diktátorocskánk az ő feledhetetlen erőművészeti mutatványaival.
Kíváncsi vagyok, meddig lehet még feszíteni a húrt, habár idáig úgy tűnik, ő mérte fel legjobban magyarember bambasági koefficiensét.
Egyik kedves ismerősöm mondta, hogy a kuláklistára tett nagyszüleitől és a szüleitől Rákosi, tőle meg a gyerekeitől meg a mai rendszer lopja el a tulajdonát, nem lesz ebből az országból normális ország soha…
De a legjobban az a bejelentés tetszett, miszerint akár 800 milliárd forintnyi megtakarítás is remélhető azoktól a reformoktól, amelyeket 2011 februárjában készül bemutatni a kormány.
A száz lépésből álló csomag javítja az állam működését, átalakítja a tb rendszerét, miközben előteremti az idén elhatározott adócsökkentések fedezetét.
Hát ezen nagyon kellett röhögni, merthogy mi is jut ilyenkor az ember eszébe?
Hát Gyurcsány „száz lépés” programja, amelyre a jobboldal mindenfélét összehordott, de most majd ezek más lépések lesznek, ezek valódi orbáni lépések lesznek, a léptek döngenek, az arcél határozott, a tekintet elszánt, és megyünk megállíthatatlanul!
Hátrafelé…


:O)))

A BEJEGYZÉS ITT IS OLVASHATÓ: http://kapcsolat.hu/blog/krampusz

Nincsenek megjegyzések: