2011. január 11., kedd

BENZINÁR

A KORMÁNY NEM NYÚL A BENZIN ÁRÁHOZ
Pedig nyolc éven keresztül azt énekelte a Fidesz papagájkórusa, hogy az energiahordozók árai a kormány kezében vannak, de a népnyúzó Gyurcsány és a vérszívó Bajnai kormány szadista kéjjel hagyja a zembereket nyomorba dőlni.



Most nem hagyja, mert ez így jó, ahogy van, ezenközben a MOL holnap újra emeli bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Ezzel újabb történelmi csúcsra nőnek az árak: a benzin átlagára 363-364 forintra emelkedik, a gázolajé pedig 354 forintra.

Az igaz ugyan, hogy a kormány az árufuvarozók és a személyszállítást végzők érdekében létrehozta a kereskedelmi gázolaj intézményét és a kereskedelmi gázolaj után lehetővé tette a részleges jövedéki adó-visszaigénylést, literenként 6,50 forint mértékben, de ez az intézkedés legfeljebb valamelyest csökkentette csak a terheiket.

Az áremelkedést nem a kőolaj világpiaci árának emelkedése okozza, hanem a magyar kormány hibás pénzügyi politikája, a forint gyengülése a dollárral szemben.
Ennek dacára az üzemanyagok adótartalma marad - a kormány nem abban érdekelt, hogy csökkenjen az üzemanyagok ára, hiszen az minél magasabb, annál magasabb az adótartalom is, annál jobban növekednek az adóbevételek, melyekre a kormánynak igen nagy szüksége van.
Olyan ez, mint a töltött liba - minél nagyobb a liba, annál több benne a töltelék, amit aztán Orbán boldogan felzabálhat...

Nem tett ugyanis eddig semmit sem, hogy a gazdaság szerkezetet megváltoztatva csökkentse az adószükségletet, az pedig a gazdaságban nemigen megy, hogy pofázással lehet betömni a költségvetésen ütött lyukakat.

Így aztán most szív az ország, és talán eljut majd azok agyához is a rossz hír, akik ez ideig azt hitték, hogy kaptak Orbántól valamit, hogy leginkább azt kaptak, amit a harmadik gyerek...
Egy személyautó tankja 50 liter körül van, ez tankolásonként 1500 forint körüli többletkiadást jelent, heti egyszeri tankolással számolva havi hatezer, évi hetvenezer körül kerül ki a zsebből, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a gazdaság számtalan ágazatát terhelni fogja ez az ár, és visszahat majd a fogyasztói árakra.
Nem szólva azokról, akik egyéni vállalkozók, kisvállalkozók és az autó a munkaeszközük.
A kormány azt mondja, hogy az idei adócsökkentéseknek két fő csapásiránya van: az egykulcsos, családi adórendszer és ehhez kapcsolódóan a családi adókedvezmény bevezetése, valamint a vállalkozások támogatása a társasági adó 19-ről 10 százalékra történt csökkentésével. Ezzel a két intézkedéssel 600-700 milliárd forinttal több marad a lakosságnál és a vállalkozásoknál, mondta Nagy Anna.
Hát igen, mondjuk azoknál, akiknek van adójuk,van nyereségük, amiből jóvá lehet írni az adókedvezményeket.

Csak éppen rengeteg ember rekedt ezen a körön kívül, a minimálbéresektől a kényszervállalkozókig mindenki.És ezek az emberek nem saját ötletükből kerültek ebbe a helyzetbe, mint tudjuk.

Emellett a mezőgazdaság kistermelői sem örvendezhetnek, hiszen növekszik a művelési költség, meg drágul a termékek piacrajuttatásának költsége, - mondjon bármit is a kormány.

Nem valószínű, hogy mostanában taxisblokád lesz, de az biztos, hogy a kormány népszerűsége növekedni nem fog.
Lassan vége lesz a kegyelmi állapotnak, jönnek a nehezebb napok, a Vezér homlokán szaporodni fognak a ráncok.
Aggódom érte...


:O)))))

10 megjegyzés:

magdi neni írta...

Hol tüntetnek most azok a fuvarozók akik már 250 Ft-os üzemanyag árnál bojkottot hirdettek. Hol vannak a Kis gazdák a félut lezárásukkal ? A traktorok sem akarnak az országház elé vonúlni.?Gratulálok PuPu az éleslátásodhoz mint mindig.

Lehet, hogy egy leendő vállalkozó írta...

Nem kell annyit sírni, kisebb gyomrúra kell cserélni az autót. Azonkívül nem kell egyedül ülni benne, lehet talán 4-5 embernek is egyszerre. Sőt bkv bérletet is lehet venni. Én havonta csak egyszer tudok tankolni 10 ezerért. Ügyesebben szervezem az autókázásaimat. De van aki már a wc-re is azzal menne, ha beférne a kocsival. Vannak olyan családok, ahol annyi az autó, ahány a családtag, és sírnak a benzinár miatt. Persze apuci vállalkozó, s nyugdíjas is 42 évesen, mert katona volt, - agyon dolgozhatta magát. Az iskolában pedig ingyen kapja a gyereke a könyvet. Mert a vállalkozó minimálbért keres csak – ugyebár. Sajnálom őket! Rossz lehet nekik. Nem gondolod ugye, hogy majd megsiratjuk a vállalkozókat. És ebből nemcsak ez az egy van. Fogd a jobbik végét: ha kevesebb benzin fogy, tisztább lesz a levegő – nem utolsó szempont!

ahetszazat írta...

"de a népnyúzó Gyurcsány és a vérszívó Bajnai kormány szadista kéjjel hagyja a zembereket nyomorba dőlni."

Ilyen őszinte még soha nem voltál! :DD

Névtelen írta...

Ez az őrűlet jelei már:)))))

kénytelenségből hidegtűrő írta...

Amikor a gázárról volt szó, hogy magas, akkor azt el kell fogadni, ugye, merthogy a piac határozza meg. Akkor nincs semmi szociális érzékenységed!? Pedig hány ember fázik a saját lakásában, házában arról fogalmad sincs! És ezek az emberek a középosztályhoz tartoznak!? De csak itt tudnak spórolni. S felvesznek két-három hosszú újjú pulóvert + két nadrágot, hogy el tudják viselni a telet. A LAKÁSUKBAN!!!!!! S meleget csak a munkahelyükön találnak, meg majd tavasztól. Hogy idáig jutottunk – természetesen ez is OV műve, gyurcsánynak és bajnainak – ezeknek a szent embereknek- nincs hozzá semmi közük, csak a piacnak!
S akkor itt fosod a szót a benzinár miatt, mert ez a legfontosabb. Igen! Meg fogjuk fizetni a benzin árát mindenben. De még mindig nem lesz olyan tétel, mint az éves fűtésköltség!
S ami azt illeti, igaza van az egyik hozzászólónak a vállalkozókat illetően. Nem kell őket sajnálni. Megtalálják a kiskapukat. Meg mi az, hogy ”Hát igen, mondjuk azoknál, akiknek van adójuk,van nyereségük, amiből jóvá lehet írni az adókedvezményeket.”
Mert van ám olyan hülye vállalkozó, akinek nincs nyeresége, netán szerelemből vállalkozik. Ezt a trükköt az adóhivatal felé el lehet adni. De nem mifelénk!Ismerek több vállalkozót is, aki a szakembereinek minimálbért fizet - papíron, s valójában nettó 250 ezer forintot ad. Szegények ezek a vállalkozók, meg persze a szakemberei is, mert MINIMÁLBÉRESEK! Ó,Ó,Ó!!! S városi emberek létére 3000 köbcentis terepjáróban kell közlekedniük, mert akkor nem tudnánk, hogy hová tartoznak! S jár nekik a megkülönböztetés. Bár egy kisebb teljesítményűvel is el lehet jutni bárhová.
Meg jó lenne ám nekem is, ha hetente tankolhatnék 50 litert. Jó, ha egy hónapban 1x megengedhetem. Ismered ugye: Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. A nem vállalkozók és a gyengébb keresetűek ezt kénytelenek betartani.
Talán ideje lenne ezen elgondolkodni másoknak is.

Anya írta...

Én azt gondolom, hogy nem a benzin konkrét ára a fő téma. És a fő mondanivaló sem.
Hanem az, hogy ellenzékben felelősség nélkül lehetett gerjeszteni feszültséget, indulatot minden egyes lépéssel, történéssel kapcsolatban. Most kormányon UGYANAZOK a dolgok "jól vannak".

Nem gondolom, hogy jelen helyzetben az adóbevételeket csökkenteni lehetne. Mindaddig nem, amíg a kiadási oldalhoz hozzá nem nyúlnak.
Csak most nincs egy felelőtlen, hatalommániás, beteg ellenzéke a kormánynak, aki parttalan indulatokat gerjesztene. Ez a nagyon nagy különbség. Senki nincs, aki olyan szellemet engedne ki a palackból, amit utána nem tud visszatuszkolni szépszerével.
Ezért van most csend, nem azért, mert az emberek többsége baromira egyetért azzal, ami történik. Kérdés, meddig tart a csend? szerintem nem sokáig.
Ja, és addig nem lesz kilábalás, amíg a vállalkozó a bűnöző szinonimája lesz. Mert a vállalkozó, akár hazai, akár külföldi, ő teremti a munkahelyeket. Legalábbis azokat, amiket nem adóforintokból kell fenntartani, vagy a fenntartásukat támogatni. Mert az állami munkahelyek költségeit a vállalkozások és vállalkozók által fizetett adókból, plusz ÁFA, plusz jövedéki adó teremti meg. Úgy hogy szerintem lehetne kicsit visszavenni a szájtépésből.

Névtelen írta...

nem értem, hogy miért is lenne könnyebb vállalkozni?

"Lehet, hogy egy leendő vállalkozó"

Gondolom bejársz a munkahelyedre és ha nincs munka akkor is várod a fizetésedet. Mert az jár ugyebár, és ha a főnök Egyiptomba megy, akkor dögölne meg.

Én 3 céget vezetek 12 emberrel. Cseréljünk csak egy hétre, és sírva fogod visszakövetelni, hogy 16 órakor hazamehess TV-zni.

És igen, megvan az oka hogy minimálbért keresek, szlovák rendszámú autóm van és 5-6 órát alszom.

Ja, hogy emiatt egy kicsivel több mindent engedhetek meg magamnak?

A zászló ugyanannyira áll mindenkinek, alám sem toltak semmit! Gondolkodtam, kitaláltam, megteremtettem, és munkát adok másnak. Úgyhogy ne a magamfajtától tessék sajnálni a "jólétet", hanem azoktól akikre elmész szavazni és szétlopják a szemedet is.

S mit teszel? Mosolyogsz hozzá.. Na akkor kivel van a baj?!

Bob

Lehet, hogy egy leendő vállalkozó írta...

Névtelennek:

"nem értem, hogy miért is lenne könnyebb vállalkozni?"
"És igen, megvan az oka hogy minimálbért keresek, szlovák rendszámú autóm van és 5-6 órát alszom.

Ja, hogy emiatt egy kicsivel több mindent engedhetek meg magamnak?"

Nem is vagy ellentmondásos! A te "minimálbéredből" biztos úgy van, hogy csak egy kicsivel több mindent engedhetsz meg magadnak. Nembaj! Csak ne sírjatok! Mert hülyére röhögjük magunkat. :D :D :D

Névtelen írta...

itt mindenki sír - ilyen ország ez. De ha valakinek cége van, nincs fizetése, csak ha csinál magának munkát. Aki munkát vállal, azért cserébe kér pénzt - és nem érdekli, hogy van-e munka. A ló egyik és másik oldala. Mindenkinek igaza van és mind2 fél fontos a folyamatban.

majd ha nem lopja szét magát mindenki a közbeszerzéseken, az építkezéseken, a privatizált cégeknél, nos akkor majd felemelem a fizetésemet... addig nem érezném magam magyarabbnak, ha többet tennék le a köz asztalára, max. csak hülyébbnek..

fejétől bűzlik ez a hal, és ez sosem lesz másképp. akinek jó, egyre jobb lesz, akinek meg nem jó, ...

Lehet, hogy egy leendő vállalkozó írta...

Névtelennek:
Hát igen, teljesen igaz, amit írsz.
Csak annyit tennék én hozzá: Jó tanulóidő volt az elmúlt 8 év, fantasztikus mesterektől lehetett tanulni. Nagy valószínűséggel az elkövetkezendő 4 évtől is csak ennek folytatása várható.