2011. január 3., hétfő

JELVÉNY

JELVÉNY

Mecsoda remek kezdeményezés, valóban forradalmi!

A Magyar Rezidens Szövetség az egészségügyi államtitkársággal együtt kezdeményezte: adjanak dupla fizetést azoknak, akik zöld kereszttel jelzik, hogy nem fogadnak el hálapénzt.
Káprázatos távlatok!
A hasadra akasztasz egy jelvényt és máris viheted haza az okosság árát, a dupla fizetést.
De miért csak az egészségügyben?
Ki lehetne ezt a remek kezdeményezést terjeszteni a pincérekre, taxisokra: lila kereszt a hajtókára, oszt dupla fuvardijat lehet érvényesiteni vagy dupla fizetést várni a vendéglőstől.
Ez utóbbi lenne az érdekesebb, mert akinek a hasán lila kereszt van, a szeme alatt meg lila monokli, ott rögtön tudhatnánk, hogy munkaügyi vita tanúi vagyunk, - persze ez senkit nem zavarna, mert egy idő után a forradalmi kormány úgyis elrendeli a vendéglős megreformálását, - fizetni fog az, ha bezárja a vendéglőt, akkor is.
Ezek a rezidensek töretlenül és döngő léptekkel viszik a hülyeség zászlaját, hogy az államtitkárságról most ne is essen szó, - utóbbiaknak hivatali kötelessége behunyt szemmel baromságokkal etetni a nagyérdeműt.
Persze ezek a rezidensek meg örülnek annak, hogy az államtitkárság mellettük van, szerintem csak a söröskriglik felett folyik a nagy röhögés, hogy ha győz a javaslat, akkor Szócska államtitkár ugyan honnan a bús-bánatos francból kaparja elő ennek a remek ötletnek a fedezetét. Merthogy a rezidens bár pénzéhes, de nem hülye és tudja, hogy meglehetősen jó érdekérvényesitő képességekkel rendelkezik. Kiáll a placcra oszt elkiáltja magát: ha nem ugy lészen, ahogy mondom, megyek ám külföldre sebesen! Aztán persze akkár teljesül az igérete, akár nem, ha kap valami jó állást, akkor farokfelcsapva rohan eurót vagy angol fontot keresni, és ha valaki a kitanittatása költségeit emliti, akkor igen jókat röhög.
Vicces.

Ennél már csak ez a zöld kereszt a viccesebb, amikor egy ágazat negyven éves problémáját egy ilyen gyermeteg dologgal akarják orvosolni egyesek.
A rezidens meg majdnem gyerek, játékos, mint a rinocérosz, rajta nem is álmélkodom, ámde egy államtitkár, aki egészen kivételesen normálisnak mutatkozott ebben az abnormális kormányban, hogy ilyen rövid idő alatt alászálljon erre a fülkeforradalmi szintre - ez megrázó.
Egyébként várható még hasonló kezdeményezések özöne, Viktor tudja a leckét: akire rá tudsz akasztani egy jelvényt, az a jelvény feliratának megfelelően fog viselkedni, oszt nem törődik azzal sem, hogy mit tartalmaz a felirat.
Lesz itten még MHK meg Kilián Haditorna, narancsos arany pártjelvény a hajtókára, és még örülhetünk, ha sárga csillag vagy barna háromszög nélkül megússzuk.


De hogy a Magyar Nemzet félórát is megússzuk majd, arra azért nem innék ciánkálit....


:O)))

2 megjegyzés:

éva írta...

Ezzel egyetértek, viszont van egy nagy hiányérzetem. Szanyi úr szilveszteri szózatáról semmi? Pedig sikerült olyan sommásan minősíteni az mszp kormányzás időszakát, hogy ha valakinek ilyen barátai vannak - ellenségre már nincs is szüksége.

egy megjelvényezés alól kibújni akaró kiscsoportos írta...

Ez a zöld kereszt egy mese? Gyerekek lennénk? Ha azok vagyunk, akkor nagyobb védelmet kellene élveznünk...A lelki élet zavarait elkerülendő óvakodni kell a rossz félelmet keltő és rémes meséktől, mert ezek nem fantáziaébresztők, hanem idegfeszültséget és kóros rettegést okoznak. Nem szabadna elfelejteni az ötletelő bácsiknak, hogy a gyerekek világa a derű, a biztonság, a jólét az öröm- és a gyerekek lelkének lényeges vonása hogy ők a jót keresik. Ezt a vonást kellene erősíteni és fejleszteni a szegény 1o millió gyerekben...A rémmese még akkor is rossz és kerülendő (ezt uniós bácsi is tanúsíthatja), ha vele a büntetéstől való félelmet akarják kierőszakolni...
lila kereszt:)))))Hát, Istenem! az is csak egy szín, és még örülni kell, hogy a műtétekért, a szállításért, az esetleges kenyérjegyért nem A HÁROM NARANCS című meseoperát kell kívülről fújnunk, mert nem csak szegény Prokofjev forogna a sírjába, hanem élve mi is... A sárga csillagot ne tessék emlegetni PuPU bácsi, mert bepisilünk a félelemtől- már a gondolattól is...és erre minden okunk megvan...Csókolom!