2011. január 8., szombat

METROFÓBIA

Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag ez a négyes metró igencsak megfekszi a Fidesz gyomrát.
Azt ugyan nemigen sikerül már elérnie, hogy az első szakasz alagútjait tömedékeljék be, de a második szakasz megépítésétől - egyelőre átmenetileg - elálltak.
Viktor nagyon ért a torzók gyártásához.
Természetesen nem lehet egyszerre rámérni a csapást a választóra, csak fokozatosan, - a nyugdíjpénztáraknál már kikísérletezett módon, apránként csepegtetve a mérget, úgy könnyebb lenyelni.
Tarlós meg remekül alkalmazza a vezetőváltások szokott módszerét a három boríték elve szerint: - fogj mindent az elődödre, szervezz mindent át, majd írj három borítékot...
Most éppen az első borítékot nyitotta fel es boldogan mutogat visszafelé, miszerint mecsoda meglepetés, - a választásokat követően a dokumentumok elemzése alapján még úgy számoltak, hogy a halmozott hiány 56 milliárd forint, de ezt a hiányt "nagyságrendben" súlyosbítja, hogy az előző városvezetéstől átvett anyag feltételezései "több tekintetben tévesnek, illetve túlzottan optimistának minősíthetők", így "a hiány a jelenlegi belső és prognosztizálható külső feltételek mellett együttesen jóval meghaladja a 100 milliárd forintot".
Vicces fiú ez a Tarlós is, olyan benyomást kelt, mint aki az utcáról esett be és nem lenne képes átlátni a főváros helyzetét, illetve ahányszor nekibuzdul, annyiszor talál újabb és újabb problémákat, és annyiszor válik egyre rosszabbá a Bűnös Város anyagi helyzete.
Persze, hogy ki mit prognosztizál, az mindenkinek szíve joga, mindenesetre az már biztos, hogy 2011 nem lesz a főváros sikeresztendeje, mivelhogy Tarlós megüzente, hogy "a következő évi költségvetés nem tekinthető a városvezetés "saját" költségvetésének, részben a válság leküzdésének közvetlen, rövid távú feladatai miatt, amelyek még csak nyomokban teszik lehetővé a stratégiai törekvések megjelenítését, részben pedig "a szilárd alapokra építkezés lehetetlensége miatt".
Szóval olyan ez a Tarlós, mint a hajdani őrmester, aki lőni tanította az újoncokat es bemutatta, hogy hogyan is kell ezt csinálni: lőtt, oszt nem talált - így lőtök ti, mondta.
Aztán megint lőtt, megint nem talált, - így lőtök ti, ismételte meg.
Aztán harmadszorra eltalálta a lőlap szélét - na, így lövök én, hirdette ki diadalmasan, - talán most is erre az örömteli percre kell várnunk.
Ki a franc kérdezte Demszkytől, hogy milyen körülmények között kell vezetnie a várost?
Mindenki azt követelte, hogy tegyen csodát, de azonnal, és ha a csoda késett, akkor volt rendesen háborgás, meg minősitgetés.
Most meg 2011 nem Tarlós költségvetése... - meg kell a szívnek szakadni...
Azt viszont ne gondolja senki, hogy a metró folytatásának leállítása Tarlós egyszemélyi döntése lenne.
Ami azt illeti a Fideszben ha valaki az orrát fúrja, ahhoz is a Vezér egyetértése kell, nemhogy egy metró fúrásához, vagy a fúrás leállításához.
A Vezér meg nem szereti a Metrót,legfeljebb tán a fehérvári stadion es Alcsút között tartaná érdemesnek fúrni egyet, de Budapestnek erre semmi szüksége, járjanak a panelprolik busszal meg villamossal, ne urizáljanak.
Nem kell túl rosszindulatúnak lenni ahhoz, hogy aki kicsit is ismeri a falusi suttyó mentalitását, felismerje a főváros ellenességet, melyet ugyan titkolnia kell, de amelyik azért tetten érhető lépten-nyomon a mi Vezérünk megnyilatkozásaiban.
Egyszer már sikeresen keresztbetett a metró ügyének, most keresztbetesz másodszor - még azon az áron is, hogy rengeteg uniós forrástól esünk el akkor, ha elállunk a második szakasz megépítésétől.
A főpolgármester elmondta: egyelőre ott tartanak, hogy a 4-es metró első szakasza számláinak kifizetéséhez "nagyságrendileg" még mintegy 100 milliárd forint hiányzik. Közölte, nem nevezné megszorításnak, hogy ezt a beruházást - amelyet szavai szerint a feltételek teljes hiánya miatt 2012-ben vagy 2013-ban sem lehet megindítani - nem teszik bele a költségvetésbe.
Remek, - ezzel sikerül talán bekerülnünk a Guiness -bookba, mint a világ leglassabban felépített metrója.
A négyes metró a második szakasz nélkül torzó marad, olyan, mintha a félig átsült liba mellől hiányozna a párolt káposzta - zabálj proli!
Pedig, ha jól emlékszem, az Ember, Aki Soha Nem Hazudott ígért a pestieknek ötös metrót is...
Persze, az meg még a választások előtt volt...

:O))))

1 megjegyzés:

Toboz írta...

Persze, hát ez is Tarlós, de főként a fidesz felelőssége! Az előző 8 év alatt elkövetett baromságoknak ki a felelőse? S az elmúlt években fényév gyorsasággal épült netán? Fényév gyorsasággal legfeljebb a várost rabolták az elmúlt 8 évben. Nem sorolom a példákat, mindenki ismeri. S erre a szerződést balfasz módon ugye a fiedesz írta alá? Különben meg szíve-joga a fidesznek és Tarlósnak, hogy most mire adja ki a pénzt! Ha az elmúlt években az mszp másképp gazdálkodott volna, most is tehetné.