2011. január 25., kedd

DIADALMENET...

Most éppen az Európa Tanácsban kapjuk majd a pofonokat.


Szerdán, 26.-án az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PKGY) a svájci Andreas Gross, szocialista frakcióvezető javaslatra-napirendre tűzi a "Magyarországi demokrácia működéséről" szóló vitát.
A vitára másfél óra áll rendelkezésre, és hogy milyen fontosnak tartja Európa ezt a kérdést, azt tanúsítja a napirendre vételről szóló szavazás, - hogy stílszerű legyek, kétharmaddal ment át…
Az Európa Tanácsnak nincs köze az Unióhoz, illetve átfedések vannak ugyan a tagság tekintetében, de ez egy független szervezet, bővebb az Uniónál, negyvenhét tagja van, köztük Oroszország is például.
Alapokmánya szerint a szervezet fő célja az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság védelme.
Másfél óra áll rendelkezésre, hogy résztvevők megvitassák a napirendre vett kérdést, és ez a másfél óra nem az Orbán-kormány diadalmenete lesz, ez nyugodtan prognosztizálható.
És ha Orbán azt reméli, hogy ezzel a másfél órával megússza, akkor szerintem téved, mert lesz ennek az ügynek még folytatása ebben a testületben és nagyon örülhet, ha megússza úgynevezett monitoring eljárás nélkül, mivel még hátra van egy svéd képviselő indítványának beterjesztése ez ügyben.
Ennek témája az emberi jogok, a jogállamiság és a demokratikus intézmények magyarországi helyzetének vizsgálata lenne.
Nagy bajba lesznek a Fideszesek, mert nem lehet a szocialisták nyakába varrni a dolgot, habár erre természetesen lesznek majd kísérletek.
A javaslat előterjesztője ugyanis – egészen idáig – remek helyezést ért el a Fidesz népszerűségi listáján, ugyanis Gross olyan jelentést terjesztett elő 2003-ban, mely a Fidesz akkori véleménye szerint a kisebbségek autonómiájára vonatkozóan mérföldkőnek volt tekinthető a nemzetközi jog fejlődése szempontjából.
Úgy tűnik, hogy a nemzetközi visszhang már elérte Orbán ingerküszöbét is, jóllehet ő inkább mondani szeret véleményt, mint meghallgatni, de lassan már ott tartunk, hogy ha nem akar a tevékenységével kapcsolatban erős kritikai hangokat hallani, akkor jobban teszi, ha hazajön és bebújik egy pihepuha Billerbeck paplan alá, a libatoll állítólag remek hangszigetelés céljára is.
Viszont bevetette a Fidesz Kövér Bertáját, Kósa alelnököt, aki természetesen szocialista praktikáknak tulajdonította, hogy egész Európa lassan úgy nézegeti Orbánt, mint egyszeri paraszt a zsiráfot - ilyen állat nincs is!
Közben a kommunikációért felelős államtitkár és Nagy Anna kormányszóvivő is szemrebbenés nélkül belehazudta a képünkbe, hogy az uniós biztos egyetlen felvetése sem kérdőjelezi meg a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás magyarországi érvényesülését, aztán persze érvényesült a sántakutya-effektus…
A Vezér közben ráérzett a Nagy Világpolitikai Tényező szerepére és fel-alá száguldozik, Egyiptomból most éppen Brüsszelbe ment helybe a faxért, ahol a Jobbik „náci nézeteinek” tolerálását, illetve a médiatörvénynek a demokrácia működését veszélyeztető korlátozó jellegét tették szóvá az Európai Zsidó Kongresszus vezetői.
Okos ember tanulna azért már ennyi maflásból, de a mi kettéfűrészelt gigászunk még mindig azt hiszi, hogy a világpolitikai játszótéren ő a nagyfiú, aki a kicsiket elkergeti a hintáról és a homokozó sarkába illetlenkedhet.
Úgy látszik, ezekkel a viszonyokkal éppen annyira nincs tisztában, mint a demokrácia mibenlétével.
Hát, most majd tanulgat.
Egy csak a baj, - nekünk kell fizetni a borsos tandíjat…


:O)))

A bejegyzés itt is olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/diadalmenet
És ne felejtsetek el szavazni!

1 megjegyzés:

kawa892 írta...

A pofonokat bánja fene, megérdemli a porbafingó a pökhendisége, arroganciája, nyeglesége, kioktató stílusa miatt. Csakhogy erre a beképzeltségére mi faragunk rá. Nem kicsit, nagyon!