2011. január 14., péntek

SVÉDCSAVAR

A nyugdíjrendszer a svéd modell felé fog elmozdulni.

Legalábbis Orbán nyilatkozataiból ezt a következtetést kell levonni, mivel a Vezér kinyilatkoztatta, hogy a nyugdíjakra csak annyi pénzt lehet fordítani a jövőben, amennyi a járulékokból befolyik.

Nagyon érdekes elképzelés, kétségtelenül.

Megoldást is jelenthet az állam részére azokra az időkre, mikor a befizetések már nem tudják fedezni a kifizetésre kerülő nyugdíjakat, hát legfeljebb szív majd a nyugdíjas, mint a torkosborz.
És egyre több nyugdíjas fog szívni, hiszen a társadalom öregszik, meg nő az átlagéletkor, - egyre hosszabb ideig kell nyugdíjat folyósítani a nyugdíjasoknak.

Már ha nem teszünk ellenük valamit, mondjuk nem nyiffantjuk ki őket idejében az áruk miatt hozzáférhetetlenné tett gyógyszerek megvonásával meg a megélhetési költségek emelkedésével, vagyonuk elinflálásával.


Szopni fognak természetesen a mai nagypofájú fiatalok is, hogy behorpad a homlokuk - hamar rá fognak jönni, hogy milyen gyorsan elszaladt az az ötven év, mire majd nyugdíjba mehetnek és arra is, hogy mennyire feleslegesen fizettek a nyugdíjjárulékot, vagy a Nemzeti Öröklét Díjat, vagy nevezze bárhogy is majd az akkori kormány a nyugdíjjárulékot.


Csűrhetjük-csavarhatjuk bárhogy is a dolgot, azok a nyugdíjasok, akik legutóbb a Fideszre szavaztak, most megtanulhatják, hogy mennyire lehet hinni a Lánglelkű Vezérnek, aki nem egyszer hitet tett a nyugdíjak értékállóságának megőrzése mellett.

Már akkor is megvezette áldozatait, hiszen az értékállóság megőrzése sokkal kevesebbet jelentett, mint a népnyúzó Gyurcsány-Bajnai kormányok nyugdíjrendszere, amelyik az inflációkövetést - az értékmegőrzést - ab ovo szavatolta, emellett a gazdaság teherbiróképességének függvényében a nyugdíjak reálértékének emelését is kilátásba helyezte.

A mostani fejlemények konkrét nyugdíjcsökkentést helyeznek kilátásba.

Persze ez majd le lesz öntve valamiféle hazafias szósszal és a lényeg körbe lesz taknyolva szakszövegekkel, nehogy mar Jóska bácsi megértse, - ő majd legfeljebb csodálkozik, mikor a postás beállít hozza a pénzzel, amelynél ő azért valamivel többet várt.

Öregszik a társadalom és nő az eltartottak száma.

Ha ez a Rakás Nemzeti Szerencsétlenség azt képzeli, hogy majd a középosztálynál emelkedik a szülési kedv, akkor nagyon téved, - adhat akármennyi pénzt is nekik, a gyermekszám akkor is alacsony marad ebben a társadalmi rétegben.
A gyermekszám növekedése azokban a társadalmi rétegekben várható, amelyek gyermekei soha nem kapcsolódnak be a termelésbe, hanem élik majd apáik-nagyapáik életét, tengődnek a nyomorban egyik napról a másikra, vagy - rosszabb esetben - növelik a bűnözők számát.
Aztán ha mutat majd valaki Orbánnak egy korfát, akkor még talán ő is rá fog jönni arra, hogy egyre kevesebb embernek kell eltartania egyre többet, és hogy ezt a problémát nem lehet a nemzeti zászló lengetésével megoldani.

Ha pedig arra számit, hogy majd vonzó lesz a határon túli magyaroknak Orbánisztánban élni, abban is tévedni fog, a Felvidék es Erdély visszacsatolása a legszebb példája annak, hogy a magyar nemzetiségű lakosság mennyire tudja utálni a kivagyi, antidemokratikus, magyarkodó magatartást.

Ha otthon is megtálalja a számítását, csak az önmagához hasonló politikai idiótákra lehet számítania, de rájuk is csak addig, míg anyagi érdekeik nem sérülnek.

Orbán nyugdíjügyben is hazudott természetesen, ezzel persze hárommillió nyugdíjassal húzott ujjat, abban reménykedve, hogy a következő választásokig elfelejtik vagy megbocsátják neki.

Csakhogy nem minden nyugdíjas Alzheimer-kóros, vannak rengetegen, akiknek még eléggé jól működik az agya, mindenesetre képes átlátni az ilyen ócska sunyi trükközéseken.
Ennek akkor is híre fog menni, ha nem a magyar médiában jelentette be, hanem szokott sunyi módján a külföldi médiumoknak pöttyintette el, hadd örüljenek a gazdasági elemzők,.
Más a duma a külföldnek, más a duma a magyarnak - némi zászlólengetéssel megspékelve, vakulj paraszt!

Akik most visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, felettébb fognak csodálkozni, mikor a sült libát várva az nem a szájukba repül, hanem elhúz felettük, mint egy Gripen vadászgép.

Orbán nem a szegény emberek, nem a kisemberek politikusa, tőle aztán felfordulhat vígan a nyugger, a falusi kisember meg a panelproli, - az ő embere Demján meg Csányi, politikai célja pedig az, hogy neki is módjába álljon elpókerezni százezer dollárt ha úri kedve úgy tartja.
Fel kellene ezt ismernie mindenkinek végre...


:O)))

15 megjegyzés:

--- írta...

KIVÁLÓ ÍRÁS PUPU!!!

kaktusz írta...

- szív majd a nyugdíjas, mint a torkosborz.
Szívjon már a nyugdíjas is, ne csak az aktív dolgozó! A nyugdíjas térdeljen le és adjon hálát az égnek, hogy nyugdíjas.

- Szopni fognak természetesen a mai nagypofájú fiatalok
Hát persze, hogy szopni fognak, nem lesznek olyan szerencsések, mint a mai nyugdíjasoknak, ők még nyugdíjasként sem pofázhatnak, mert nem érik meg.

- nyugdíjak értékállóságának megőrzése
A nyugdíjas csak magára tud gondolni, csak az Ő nyugdíjának értéke megmaradjon. Az aktívak fizetése értéktelenedhet.

- Akik most visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, felettébb fognak csodálkozni, mikor a sült libát várva az nem a szájukba repül, hanem elhúz felettük, mint egy Gripen vadászgép.
Talán ezt ők akarták maguknak!?

Szörnyen sajnálom a nyugdíjasokat, különösen azokat, akik kb 10 év szolgálati idő után kapnak 90 ezer nyugdíjat, meg akik 0 szolgálati idő után kapnak 75 ezer forintot. Meghasad a szívem! S ehhez az önkormányzattól még kikuncsognak egy kis segélyt negyedévente, egy kis természetbeni támogatást, meg egy kis lakásfenntartási támogatást. A nyugdíjasok a legnagyobb harácsolók és sírók is egyben. Koruk miatt már megvastagodott a bőr a ......

Lehet, hogy ma aludni sem tudok, úgy meghatottál a nyugdíjasok szerencsétlen sorsával.

Unknown írta...

Tudod Pupu, ha egy kissé kevésbé találnád el, amit mi is gondolunk - viszont te sokkal jobban meg tudod fogalmazni - akkor sokkal több kommentelőd lenne. De mit lehet ehhez hozzátenni?
De azért rendületlenül olvasunk!

szürke_tapir írta...

@kaktusz: sajnos tipikusa, mit mondasz...
sokan hiszik azt, hogy "anyugdíjas" 30-40-50 év kóma után ment nyugdíjba (nem pedig ő építette fel azt az országot, amiben most te is élsz. Biztos van olyan is, amiről írsz(gondolom kb. 1-2%-a a nyugdíjasoknak), de lepődj meg: a 90e alig elég bármire is, a 75 meg pláne nem.
Szégyen, hogy ez az ország a szegényeit-nyomorultjait utálja a legjobban, és őket tekinti az első számú ellenségeinek.

MolnarErik írta...

Először szépen felszámolják az öngondoskodást azzal a jelszóval, h az állam jobban tud vigyázni a nyugdíjasok pénzére, azt pár hónap múlva közlik, h az állam nem képes gondoskodni a nyugdíjasokról.
Egyébként a progresszív blogon van 1 jó kis elemzés arról, h a születésszám növekedés miért is nem ér semmit a nyugdíjproblémák ellen.

Névtelen írta...

a tényeknél kellene maradni nem az indulattól vezérelve hülyeségeket irni..."10év után90ezer nyugdij" ez csak arra jó,hogy mindenki lássa mennyire nem vagy képben és az "igazad"mennyire nem igaz:))
de ettől a helyzet még ugy szar ahogy van,felesleges ilyenekkel alátámasztani.a szavahihetőséged bánja.

szellemi segédmunkás írta...

kaktusz 9o ezer mire elég?
rezsi 5o ezer,ha napi 1ooo forintot költ ételre a nyugger, a megmaradt összeget adja vissza orbánnak zsíros kenyérre, hogy a te szíved +ne hasadjon? ne a nyugdíjasokat baszogasd kínodban, ők sem a fiatalokat baszogatják! vastag bőre pedig azoknak van, akik megbíztak azzal, hogy szívassad PuPuT!!!! NEM VAGYOK NYUGDÍJAS TE MEG NEM VAGY EMBER! ÖREGET, GYEREKET, ÁLLATOT OLTALMAZNI KELL MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT. JOBB, HA EZT MEGTANULOD, HOGY MÉG NEKED IS SÜSSÖN A NAP, AMIKOR MÁR TŐLED FOGJÁK IRIGYELNI A HOZZÁD HASONLÓK A NYUGDÍJAT, A LEVEGŐT, AZ ÉLETET!!!!

igazságosztó írta...

Ami most az országban van, arról mind a politikusok tehetnek! S itt minden párt képviselteti magát. Választások után, amikor beülnek a parlamentbe, már el is felejtik, miért választották meg őket. Ők a mi felhatalmazásunk alapján rabolták ki az országot a 20 év alatt - bár a felhatalmazásuk nem erre szólt. S itt kivétel egy sincs, még az mszp se! Hiába véded őket, ők sem voltak különbbek. Ha így szépen közösen kirabolták az országot, akkor mindenki állja a sarat, még a nyugdíjas is. (A nyugdíjas az nem egy külön kaszt, a legtetején. )Most 65 év a nyugdíjkorhatár. Ha rajtam múlna, mindenkitől elvenném a nyugdíjat, aki nincs 65 éves. Mert ugyebár az embereknek egyenlőnek kellene lenni. Milyen egyenlőség az, ahol az egyik 59, a másik 60, a harmadik 61, stb…. évesen mehetnek nyugdíjba. Egyébként is igazságtalan megoldás az életkor szerinti nyugdíjazás. Mindenkinek egy bizonyos szolgálati időt kellene teljesíteni, pl. 40 év. És ha leszolgálta a 40 évet, akkor hadd menjen. Kivétel persze az igazán beteg emberek, szellemi vagy testi fogyatékosok. A rokkantnyugdíjakat is felül kellene vizsgálni. Olyan emberek vannak köztük, akik megfizették az orvosokat. Nem tudom ebben az ügyben mikor fognak lépni, nemcsak beszélni. Meg micsoda dolog, hogy 65 év felett ingyen utazhatnak. Nyugdíjhoz kötném. Minimálbér felett senkit nem engednék ingyen utazni. De akkor a minimálbéres aktív is kapja meg az ingyen utazás lehetőségét. S ráadásul sokszor akkor utaznak, mikor az aktívaknak és a diákoknak kényszerűségből utazniuk kell. Ők az utolsó pillanatban felkászálódnak a tömött járművekre, - mert az ingyen utazó nyugdíjas nem tud várni másikra, nincs idejük – csak elvárni, hogy átadják nekik a helyet. De a mostani 70-80 éves korosztály 50 éves korában még terhes nőknek, kisgyerekeseknek sem adták át a helyet. Ez személyes tapasztalatom volt. Na várhatják is tőlem az ülőhelyet, addig álljon!
„ A nyugdijunkból nem tudjuk majd megvenni azokat az alapvető gyógyszereket sem, amik életben tartanak” – Nem félek én ettől. Itt fogsz sírni még 20 év múlva is. A nyugdíjas a gyógyszerből is a jobbikat választja az azonos hatóanyagúak közül, még ha drágább is. Igazából mindig azok sírnak, akiknek van mit aprítani a tejbe. Vizsgáld meg egy kicsit a lelkiismeretedet. Aki meg rászorulna, az pedig hallgat és beosztja azt, amije van.
Nem vagyok Orbánimádó! De kívánom, neki, hogy sikerüljön, szavaiddal élve: a KIS HÖRCSÖG mutassa meg, hogy rendbe tudja hozni ezt az elQrt országot! :D :D :D

- írta...

igazságosztó jót élvezhetett, hogy végre pupunál kipofázhatta magát, mert máshol nem dumálhat úgy, hogy az +is jelenhet:)))
szerintem az igazság bibi666-nál van a kapcsolatra küldött hozzászólásában, amit pupunak írt. nem kell pofázni, pontosan az a helyzet, amit ő ott leírt!!!!
*
orbán már másodszor küldi padlóra az országot, épp elég volt valamennyire feltápászkodni utána!!! ORBÁN MONDJON LE!! CSAK KÚRNI TUD...

Szabadnapos hullamosó írta...

DEMJÁN, CSÁNYI, SZÉLES GÁBOR:
HÁTTÉRBEN RÖHÖGŐ FIDESZES TÁBOR!
TI MEG A NYUGDÍJASOKAT CSESZTETITEK,
PONT AZT CSINÁLJÁTOK, AMIT A FIDESZ AKAR...
MINÉL NAGYOBB A GYŰLÖLET, ŐK ANNÁL JOBBAN GAZDAGODNAK...

kaktusz írta...

Szürke tapír!
A kollégám 42 évi munka után keres 86 ezer forintot. Én 42 évi munka után 20-al keresek többet. A mostani 70-80 év közöttiek között nem 1-2 %- ának van 80-90 ezer közüli nyugdíja, akik egy napot sem dolgoztak munkahelyen, hanem a gyerekeiket nevelték otthon! A férjük után kapják ezeket a pénzeket. S úgy van, ahogy írod, alig elég bármire is. Nagyon tájékozatlan vagy! Az meg ugye teljesen rendben van, hogy valaki dolgozik 40 éve és ugyanannyi a pénze, mint aki csak otthon nevelte a gyerekeit? Csakhogy tudd: Aki 40-42 éve dolgozik és nem mehet nyugdíjba, az már utálhat mindenkit! Főleg azokat, akik már csak a postást várják és állandóan sírnak.

Névtelen!
Igen 10 év után 90 ezer – én láttam a nyugdíjcéduláját. Menj el postásnak, és akkor majd megtudod az igazat! Te nem vagy képben még annyira sem mintegy általános iskolás! De ettől igazad is van: minden úgy szar, ahogy van .

Szellemi segédmunkás!
Jellemző a kérdésed: Mire elég 90 ezer? Neked fogalmad sincs, mert biztos csak a zsebpénzed ennyi. Nekem mindenesetre elég lenne az a 90 ezer- nyugdíjnak. Oltalmazni a rászorulókat kell. Nem azokat, akik folyton kiabálnak! A rászoruló ki se meri nyitni a száját, azokat kellene segíteni! Aki meg sír, attól el kell venni. Nemde?

egy felvidított írta...

Ha az ember le van törve, s már élni sincs kedve, akkor csak ide kell jönni és mintha varázslat történne vele…. Ahogy itt írogattok, az valami csúcs! Hatalmasat nevettem. Őrült fériak ketrece! Ez jutott eszembe. Köszönöm.

Névtelen írta...

Vénuszlakó!
Kinek 90000,-a nyugdija?Én ledolgoztam 38 évet és még sok kéne hozzá,hogy annyi legyen!Engem nem kell sajnálni,de ami jár azt adják meg!A fiatalokat meg ne verjék át!Az igazságosztónak meg üzenem,hogy ennyi betegséggel ,és nyugdíjjal próbálja meg az irigyelt 60,70,80 évesek életét élni.

Névtelen írta...

Ébredjetek már fel! Azzal, hogy a 300.000 Ft feletti keresettel rendelkezők is csak 16 % sze.jöv.adót fizetnek csak, azt eredményezte, hogy annak hiányát a nyugdíjasokkal fizetteti meg. Valóban többször kijelentette, hogy a nyugdíjasok felélik a fiatalok jövőjét. Tehát most megemeli a gyógyszerek árát, csökkenti a nyugdíjakat, így az idősek hamar halnak, és már meg is oldódott a probléma. Ez az ember egy szörnyeteg. Neki és családjának gondoskodott, hogy ne legyenek anyagi problémái, a többi nem számít. Nincs benne szolidaritás, csak hataloméhség!

szellemi segédmunkás írta...

jól van. valamiben valamennyiünknek igaza van: szar az egész és ez nem mehet így tovább!