2011. január 13., csütörtök

MEGSZORITÁSOK

Az Ember, Aki Soha Nem Hazudott interjút adott a Dow Jones hírügynökségnek és a The Wall Street Journalnak.

Érdekes dolgokat jelentett be benne, természetesen arra építve, hogy Jóska bácsi Büdöstanyán úgysem olvas Wall Street Journalt, ráér még megtudni az örömhíreket később is.

A Vezér, a Magyar Gazdasági Csoda Atyja (ugyanis csoda lesz, ha a magyar gazdaság túléli szorgos tevékenységét...) néhány konkrétummal fűszerezte az általános hablatyolást, és attól tartok, ezek csak a bevezető sorai a megszorítások hosszabb regényének, lesz még ennek több fejezete is.

Pedig mintha nem erről lett volna szó, mert - mint tudjuk - a megszorítás kizárólag a szocik módszere a nép nyúzására, ez a módszer eleve idegen a Fidesztől, amelyik majd a gazdaság viharos növekedéséből fog gazdálkodni, megteremtve az egymillió munkahelyet, kifehérítve a gazdaságot és akkor még a magyar narancsmezőkről szó sem esett...

Szóval akkor ezexerint annyit már tudhatunk, hogy a szociális érzékenység jegyében a következő időszakban csökkentik majd a munkanélküli segélyek összegét, vége lesz a tartós segélyezési korszaknak.

Mecsoda vívmány!

Aki nehéz élethelyzetbe kerül, abba még rúgjunk is bele egy jó nagyot, hadd tudja meg, hogy hol lakik az Úristen (Cinege utca...)

Persze ez még csak a kezdet, ezeket az elvetemülteket mindjárt lehetne esetleg irtani is, hiszen csak elszívják a keresztény nemzeti középosztály elől a levegőt, fene a sok léhűtőbe!

Megtudhattuk azt is, hogy a továbbiakban felülvizsgálják a gyógyszerártámogatások rendszerét is, - hadd hulljon a férgese, ellenben Anikó asszony új könyvet fog kiadni Fűben-nyűben patika címmel, nyomtatja majd Kövér Szilárd nyomdája...
Aztán felülvizsgálják majd a tömegközlekedés rendszerét is, - gyalogolni jó és egészséges, különösen, ha a távolság nem haladja meg a Bátaszék-Budapest távolságot, akinek meg ez nem tetszik, az üljön meg a fenekén, mint liba a jégen.

Ez is természetesen a szegények érdekében történik - vagy talán mégsem?

Hiszen ez azokat érinti, akik kénytelenek igénybe venni a tömegközlekedést, de ettől még a gonosz Hókuszpók persze szociálisan érzékeny marad, hiszen mindent a zemberekért, ugye...

A piacok egyelőre nem reagáltak a hírre, csak hümmögnek, hogy majd megvárják a részleteket.

Nincs mire várni, Orbántól, mint nagykaliberű gazdasági szakembertől pont ennyi várható, - vegyünk el pénzt azoktól, akiknek gyenge az érdekérvényesítő képességük, abból túl nagy baj nem lesz, oszt majd jól körbekommunikáljuk, ugye.

Hol vannak itt az érdemi reformok?

Hacsak azt nem tekinti reformnak, hogy ellopta hárommillió ember megtakarítását, hogy ideig-óráig fenntartsa a működőképesség látszatát?

Ez neki gazdasági reformlépés?

Ez a szegények kizsigerelése, az elesettek kirablása, a beteg nyugdíjasok tönkretétele, ez a szemétség teteje,(ha valakinek van erre enyhébb kifejezése, írja meg...).

Orbán a tűzzel játszik, - remélem megégeti vele a kezét...


:O))))

6 megjegyzés:

hüm-hüm írta...

„csökkentik majd a munkanélküli segélyek összegét,”
Épp ideje, meg jó lenne, ha az átképzéseket is megnyirbálnák. Voltam én is munkanélküli és átképzésen is részt vettem, mert a munkaügyi központ kötelezővé tette. Hasznom nem volt belőle, de a képzést tartó cégnek igencsak . Most elmegy egy jó pár ezer nő nyugdíjba, - ha nem is mind helyére – de álljanak be a fiatalok dolgozni.

„felülvizsgálják majd a tömegközlekedés rendszerét”
Vizsgálják. Eddig a fiatalok blicceltek, ettől az évtől pedig már én is. Már az mszp átcseszett az elmúlt 8 évben, amikor a választások előtt azt ígérte, hogy a gyermekek a lakóhelytől az iskoláig ingyen utazhatnak. S mi lett az ígéretből, a „tisztelt képviselő urak utazhattak ingyen a bkv járművein. Hát igen, nekik nagyon szükséges volt, mert alul fizették a költségtérítésüket.

„ellopta hárommillió ember megtakarítását,”
Mi a furcsa ebben? Az mszp el kezdte emelni a nyugdíjkorhatárt, az mszp úgy lopta el a nyugdíjakat. A fidesznek pedig ez a módszere. Nem tökmindegy. A dolgozó szempontjából mind1!!!! A mostani fiataloknak már úgysem lesz nyugdíjuk, mert addigra 70 évre emelik a korhatárt. Akkor meg már a munkahelyéről viszik el tepsiben. Okosak a képviselő „urak”!!!!!!

ZL írta...

Ma reggel arra ébredtem, hogy a Parragh László az iparkamara elnöke, a kamara és a munkaadók nevében örvendezik a belngetett intézkedésken. Jaj, mondom, aminek ti örültök, az nekem tuti rossz! "Vissza kell terelni az embereket munka világába", aszongya. És a riporter nem kérdezte meg tőle, hogy maga Parragh úr, mint munkaadó, hány embert vesz fel közülük azonnal? Százezret? Kétszázezret?
Kíváncsi lettem volna a válaszára...
ZL

Unknown írta...

Pupu, azt kihagytad, hogy nem csupán gazdasági szaltó mortáléra vállalkozik a "jobbkezével", hanem még a védőhálót is el akarja vitetni előtte!
Mivel vissza kívánja fizetni azt az IMF hitel tartalékot, amit még a Bajnaiék spejzoltak be az MNB-be rossz napokra. Noooormális? A bóvli fölött egy hajszállal?

azöszinte írta...

"a megszorítás kizárólag a szocik módszere a nép nyúzására, "

Egyre őszintébben fogalmazol.. :D

"Ez a szegények kizsigerelése, az elesettek kirablása, a beteg nyugdíjasok tönkretétele, ez a szemétség teteje"

Most miért bántod szegény bajnait? Ő volt az origó, dehát nem tehetett mást: egyszerűen IMF tollbamondta neki, OV meg folytatja kicsit más módszerekkel, hogy mik vannak, nem?

Unknown írta...

T. azőszinte írta!

A szinte írás megy, de az olvasás nemigen! Fuss neki még egyszer. PISA ha mondom, segít a gondon.
Talán.

azöszinte írta...

Kekec

Jólvan, büfiztél egyet, egészségedre...